reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

czesc dziewczynki
DZIEWCZYNY PORADZCIE COS!!!!!!!!
Mialam isc dzis do ginka (nie jestem umowiona:no:-wepcham się, tak ujak wczesniej gadałysmy) ale nie wiem czy jest sens bo mam te brązoe plamienia...np.wczoraj nie mialam, dzis jest jakas plamka a sobote niedz bylo troszke więcej na wkladce(sory za szczegoly)
no i co ????????? nie przegoni mnie???????? ze z @ to się nie przychodzi....tylko to nie okres....to plamienia...mowcie szybko kobity bo musze leciec jakby co!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczynki
Mialam isc dzis do ginka (nie jestem umowiona:no:-wepcham się, tak ujak wczesniej gadałysmy) ale nie wiem czy jest sens bo mam te brązoe plamienia...np.wczoraj nie mialam, dzis jest jakas plamka a sobote niedz bylo troszke więcej na wkladce(sory za szczegoly)
no i co ????????? nie przegoni mnie???????? ze z @ to się nie przychodzi....tylko to nie okres....to plamienia...mowcie szybko kobity bo musze leciec jakby co!!!!!!!!!!
ja bym na twoim miescu walnelabym jeszcze test teraz! i leciala do lekarza

czesc dziewczynki

Hm jak Ci się nie rozkręci do czasu wizyty plamienie w krwawienie to może Cię nie przegoni :-)

Też się obawiam, że w środę gin mnie nie przebada bo krwawię, a chciałam żeby sprawdził moje pęchęrzyki bo na moje oko owulacja tuż tuż.....

Widzę, że tu atak plamień po weekendzie.

Witajci kobitki :-)
Ciekawa jestem czy jeszcze ktoras mnie pamieta...
Chcialam Wam przypomniec moja historie, bo jest dosyc dziwna.
W ciagu ostatnich trzech lat mialam trzy razy poronienia biochemiczne (lagodna hiperprolaktynemia), od grudnia biore Bromergon na obnizenie prolaktyny.
Ostatnia @ mialam 15 grudnia, robilam sobie testy owu i wstepnie wyszlo ze owu byla 30/31 grudnia. No i tu sie zaczynaja jaja :-) Czesc z Was moze sobie przypomina ze tydzien po owu zrobilam z ciekawosci test owu i wyszly dosyc mocne kreski. Bawilam sie z tymi testami tydzien (do terminu @) i kreska testowa byla coraz mocniejsza. W okolicach terminu @ kreska testowa wyszla duuuuuzo mocniejsza od kontrolnej (nigdy nie mialam tak intensywnej krechy). Zrobilam wtedy test ciazowy i oczywiscie pokazal tylko jedna kreske...
Po tygodniu spozniajacej sie @ poszlam na wizyte do mojego ginka - myslalam ze dostane cos na wywolanie @. Po badaniu usg lekarz powiedzial ze owu byla tydzien temu !!! czyli mialam owu w momencie w ktorym spodziewalam sie @ !! Bylam w ciezkim szoku. Oczywiscie nie dostalam niczego na wywolanie, bo mialam jeszcze troche czasu zeby dostac @.
W miedzyczasie wyjechalismy na Slowacje na narty i nie mialam czasu myslec o tym czy sie udalo czy nie i .... dzisiaj zrobilam test ciazowy wyszly dwie piekne krechy !
W srode ide do lekarza i dopiero jak dostane od niego potwierdzenie fasolki bede spokojna.

BABLYSS - ja bym na twoim miejscu poszla do lekarza .

Buziaki

łoj...dziewczyny...poczytalam o nim na "zbnany lekarz"...i prawie same negatywy...
bo to jest ten z przychodni, a nie prywatny:no:

W ciagu ostatnich trzech lat mialam trzy razy poronienia biochemiczne (lagodna hiperprolaktynemia), od grudnia biore Bromergon na obnizenie prolaktyny.
Ostatnia @ mialam 15 grudnia, robilam sobie testy owu i wstepnie wyszlo ze owu byla 30/31 grudnia. No i tu sie zaczynaja jaja :-) Czesc z Was moze sobie przypomina ze tydzien po owu zrobilam z ciekawosci test owu i wyszly dosyc mocne kreski. Bawilam sie z tymi testami tydzien (do terminu @) i kreska testowa byla coraz mocniejsza. W okolicach terminu @ kreska testowa wyszla duuuuuzo mocniejsza od kontrolnej (nigdy nie mialam tak intensywnej krechy). Zrobilam wtedy test ciazowy i oczywiscie pokazal tylko jedna kreske...
Po tygodniu spozniajacej sie @ poszlam na wizyte do mojego ginka - myslalam ze dostane cos na wywolanie @. Po badaniu usg lekarz powiedzial ze owu byla tydzien temu !!! czyli mialam owu w momencie w ktorym spodziewalam sie @ !! Bylam w ciezkim szoku. Oczywiscie nie dostalam niczego na wywolanie, bo mialam jeszcze troche czasu zeby dostac @.
W miedzyczasie wyjechalismy na Slowacje na narty i nie mialam czasu myslec o tym czy sie udalo czy nie i .... dzisiaj zrobilam test ciazowy wyszly dwie piekne krechy !
W srode ide do lekarza i dopiero jak dostane od niego potwierdzenie fasolki bede spokojna.

Buziaki

WOW trzymam kciuki za środę :-)

A co do owulki w czasie spodziewanego okresu to mnie już nic nie jest w stanie zdziwić....

A co powiesz na krwawienie na 2 tygodnie przed spodziewanym okresem? (co właśnie mam okazję obserwować na sobie...)

Buziaki
Ja też trzymam kciuki powodzenia!!! Wszystkim nam życze 2 kreseczek i pięknej fasolki na usg:-):tak: Właśnie chyba tak to jest że jeśli się o tym tak nie myśli to jest łatwiej zafasolkować.;-):tak:

Olica a badania robilas ? Co miesiac masz takie plamienia ?

Na ostatniej wizycie rozmawialam z ginkiem o testach owu i powiedzial ze ona "dzialaja" pod warunkiem ze wszystko jest ok.

Kurcze tak sobie patrze na moj suwaczek - w sumie niezle mi sie pokrecil cykl... niby od poltora miesiaca nie mam @, ale spozniona jest mniej wiecej tydzien...

U mnie nadal kochane nie mam@:-Dciesze sie choc strasznie sie denerwuje bo caly czas mysle jak przyjdzoe to nieiwem co wole miec regularnie @ zeby nie bylo bo takie rozne spoznienia to czlowieka wyprowadzaja z rpwnowagio tymi rozczarowaniami eh :baffled: tak sie troszke dopatruje i mam wiecej sluzu strasznie sie boje ze nadchodz:-(trzymajcie kciuki kochane tak bardzpo bym chciala:zawstydzona/y:
A moze powinnas zrobic test lub betke,moze u ciebie to fasolka:tak:a moze @ nieprzychodzi bo zaduzo w psychice siedzi i robi ci nadzieje.Zrob test bedziesz spokojniejsza,jak fasolka to superasnie,jesli nie psychika popusci i @przyjdzie.

ogolnie widze ze jakis dolek panuje na forum! ja dorzucam sie ze swoim i swoja łopatką! :-( dzisiej mnie P. wqrzył to potegi entej ale nawet nie chce mi sie pisac szczegolow w kazdym razie chodzilo o tą zdupną jazdę samochodem! :dry::dry::dry: on uważa ze jak sie kogos upokorzy to dopiero za robote sie wezmie (niby ze to mobilizuje) :crazy:
w ogole jakos taka zła jestem i smutna i .... ehh... i dzisiej jeszcze na uczelnie jade po pracy zobaczyc co ten fagas wymyslił z moim projektem! :no: oj boje sie!
Chyba wiekszosc facetow ma takie podejscie do nas:dry:Moj tez krzyczy,ja mu mowie,ze ani glucha,ani glupia niejestem to on na to bo do ciebie inaczej niedochodz:crazy:Kochana niejestes sama my Wenuki musimy zyc z tymi marsjaninami,ale pomysl o milych chwlach kiedy daja nam przyjemne chwile
;-)
czesc dziewczynki

Ja poszlabym tak czy inaczej zobaczyc co mi powie,jak kiedys plamilam to kazal wlasnie przyjsc z plamieniami,zeby zobaczyc jaie on jest.

Buziaki

Oj znam tekie przypadki ,ze wlasnie poszly na calosc bo niby bezpiecznie bo przed @ ,a tu niespodzianka;-)Po cichu gratuluje:tak:

reklama
julitko gdzie ty bylas tyle czasu???????????

marzenixx kochanie jak to powiedziala jedna z dziewczyn: nowy cykl nowe rozdanie!!!!!!!!!!!!!

lolitko tak mi ciebie szkoda...przytulam mocno!

olca moze te plamienia z powodu nadrzerki

Dziewczyny nie wiem co mam teraz robic? czy ja mam te plamienia liczyc jako @? bo jesli tak to powinnam jutro robic te badania hormonalne....matko nie wiem.... no kom. nie mam tel. do gina. nie dal mi...gdzie ja mam teraz isc i kogo pytac?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:no::angry: do tego do przychodni??? aj tam z niego lekarz...dzwonilam do kol.chodzi do niego, tylko recepty na kolosalną kase wydaje(zreszta to samo o nim pisza) na wizytę prywatną to bezsens...bo zaraz znowu będę musiala isc...Jak pieprzne tym wszystkim o sciane to się skończy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

matko co ja plote:-D:-D:-D:-D

Do góry