reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

ROMKA kochanie Ty nasze narazie nie ma co gdybać, wszystko się okaże jak będzie dzidzi. Ale uwierz mi wtedy panowie się zmieniają niektórzy nawet o 180 stopni, więc nie zawracaj sobie tym głowy. Szkoda Twoich nerwów niepotrzebnie.

Albo jego zachowanie ukrywa to, że on bardzo chcę dzidzię ale skrywa to, żeby Tobie tego nie pokazywać, żebyś nie była bardziej smutniejsza???;-)

reklama
Kaprycha to wy już macie 2 dzieci.. i staracie się o trzecie?

Niestety nie kochana :zawstydzona/y: Oby2 ciaze poronilam w I trymestrze :-:)-(
Kochane, tak czytam o tym in vitro,
czy i ewentualnie jakie trzeba spałniać warunki zeby sie zakwalifikować na in vitro? czy to lekarz decyduje czy to jest na prośbę pacjentki? wiem, że w UK lekarze podejmuja leczenie dopiero po roku bezowocnych staran a jeśli komuś zależy? czy jest szansa, żeby przyspieszyc proces? czy któraś z Was się orientuje?
Pozdrawiam serdecznie.;-)

Jak mam byc szczera, to dopiero zaczelam sie interesowac tematem In Vitro niedawno. Z tego co wiem, to czy kwalifikujesz sie do In Vitro za darmo w ogromnej mierze zalezy od tego gdzie mieszkasz w UK. Musisz sprawdzic, czy Twoj rejon gwarantuje Ci sfinansowanie takiego zabiegu. Ogolnie, glownym wymogiem jest to, ze nie jestescie z partnerem palaczami papierochow, Twoj BMI wynosi mniej niz 35 a z tego co czytalam, najwieksze szanse na IVF maja kobiety z PCO poniewaz produkuja duzo wiecej jaj niz inne kobiety. A i wydaje mi sie ze, musisz byc w UK dluzej niz 3 lata (nie na 100%) :confused:

Kaprycha bardzo mi przykro.:zawstydzona/y:.. ale niedługo się napewno uda!!! a jesli chodzi o badania M. no to mój zrobił już 2 razy i niestety słabiutkie... a jak tobie się 2 razy udało to badanie to tylko formalnośc tylko dla uspokojenia twojej psychiki... tak mi się wydaje!:baffled:

Kaprycha bardzo mi przykro.:zawstydzona/y:.. ale niedługo się napewno uda!!! a jesli chodzi o badania M. no to mój zrobił już 2 razy i niestety słabiutkie... a jak tobie się 2 razy udało to badanie to tylko formalnośc tylko dla uspokojenia twojej psychiki... tak mi się wydaje!:baffled:
Oby to tylko byla formalnosc. Bo wiesz, bo od kilku lat nam sie nic nie udaje. W sumie to mam nadzieje, ze to tylko moja wina. Nie chcialabym, zeby sie chlopak obwinial. Juz i tak wini sie za jedno z poronien. Ja wtedy nie bylam pewna, ze jestem w ciazy, bo plamilam a on byl pewny ze to @ i wszystko jest ok. Tyle, ze jednak bylam zafasolkowana i gdybym wczesniej poszla do lekarza, to moze udaloby sie ciaze podtrzymac. No coz, to jest bardziej moje zaniedbanie niz jego wina :baffled: Wtedy jeszcze bylam dosc nieswiadoma w kwestiach ciazy :-:)-:)-:)-(
P.S. W jakim sensie Twojemu M wyszly slabe wyniki ? Slaba ruchliwosc, czy ? Sorka ze draze..

Ostatnia edycja:
Oby to tylko byla formalnosc. Bo wiesz, bo od kilku lat nam sie nic nie udaje. W sumie to mam nadzieje, ze to tylko moja wina. Nie chcialabym, zeby sie chlopak obwinial. Juz i tak wini sie za jedno z poronien. Ja wtedy nie bylam pewna, ze jestem w ciazy, bo plamilam a on byl pewny ze to @ i wszystko jest ok. Tyle, ze jednak bylam zafasolkowana i gdybym wczesniej poszla do lekarza, to moze udaloby sie ciaze podtrzymac. No coz, to jest bardziej moje zaniedbanie niz jego wina :baffled: Wtedy jeszcze bylam dosc nieswiadoma w kwestiach ciazy :-:)-:)-:)-(
P.S. W jakim sensie Twojemu M wyszly slabe wyniki ? Slaba ruchliwosc, czy ? Sorka ze draze..
Nie martw się kochana napewno się uda... ja w lutym insemincja więc mam nadzieje że w końcu sie doczekam fasolki!!:tak: Słaba ilość i ruchliwość niestety- faszeruje go teraz wiatminkami!!!:tak:

a ja właśnie zrobiłam sobie test owulacyjny i sa dwie grube krechy :szok: :-D chyba nie jest za wcześnie na takie testy??chodzi mi o porę może powinnam póżniej zrobić?? a czy tabletki na pęcherz mają cos wpływ na to?:zawstydzona/y: pewnie głupie pytanie ;-)
Witaj Nemezja na moim teście owulacyjnym dzisiaj też pokazały się dwie grube kreski:tak:Więc dzisiaj też działam z przytulaniem i nie robie jednodniowej przerwy jak to działałam w tamtym miesiącu.W tym cyklu mam zamiar co dzień się kochać i zafasolkować.

Kaprysia myślę że twoje testy nie są wiarygodne ponieważ są przeterminowane.Tak jak obiecałam zrobiłam test HCG i na moim teście ukazała się tylko jedna kreska.Więc wszystko ok z testami na moich data ważności jest do 2010 roku.

reklama
Witaj Nemezja na moim teście owulacyjnym dzisiaj też pokazały się dwie grube kreski:tak:Więc dzisiaj też działam z przytulaniem i nie robie jednodniowej przerwy jak to działałam w tamtym miesiącu.W tym cyklu mam zamiar co dzień się kochać i zafasolkować.

Tak, To jest najlepszy sposób.
Ja nie wiem czy i kiedy mam owulacje dlatego przyjeliśmy z M tę metode i jesteśmy bardzo zadowoleni (zwłaszcza on) ;-)
Dziś jest 26 dzień niewiadomo jak długiego cyklu i jak na razie tylko dwa dni mieliśmy "odpoczynku", oczywiście trzeba sobie urozmaicać ale szanse są większe. Uwielbiamy to i mamy nadzieję, że tym razem nam się uda. Czerpiemy poza tym ogromną przyjemność i tego też wam wszystkim życzę.
Pozdrawiam :-D:-D

Do góry