reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witam,mam do Was prośbę czy możecie mi podać jakie badania hormonalne powinnam zrobić mam strasznie nieregularne cykle :-(w maju zeszłego roku odstawiłam tabletki thyrozol i letrox na nadczynność tarczycy i od tego czasu raz mam owulacje a raz nie :-(nie wiem czy to przez odstawienie tych hormonów cykl świruje??leczyłam sie ponad rok.Wczoraj zrobiłam sobie badania na tarczycę i wynika są ok.:biggrin2:

TSH-1,934
FT4-13,69
PRL-9,20

nie wiem jeszcze jakie badania zrobic i w którym dniu cyklu??
Z góry dziękuję

Kaprycha dziękuję za wskazówki ;)

reklama
Witam,mam do Was prośbę czy możecie mi podać jakie badania hormonalne powinnam zrobić mam strasznie nieregularne cykle :-(w maju zeszłego roku odstawiłam tabletki thyrozol i letrox na nadczynność tarczycy i od tego czasu raz mam owulacje a raz nie :-(nie wiem czy to przez odstawienie tych hormonów cykl świruje??leczyłam sie ponad rok.Wczoraj zrobiłam sobie badania na tarczycę i wynika są ok.:biggrin2:

TSH-1,934
FT4-13,69
PRL-9,20

Z góry dziękuję

Kochana, ja nie mam zielonego pojecia o badaniach hormonalnych ale pozwole sobie zacytowac Elzbietke :

1-3 dzien cyklu: LH, FSH, Estradiol, Testosteron
12-14 dzień cyklu (opcjonalnie): LH, Estradiol. jesli masz możliwosc, to USG dopochwowe.
20-22 dzień cyklu: Progesteron, Prolaktyna

Mnie badania hormonalne czekaja w najblizszej przyszlosci, wiec bede Ci informowac na biezaco

TSH-1,934
FT4-13,69
PRL-9,20

Z góry dziękuję

Zrob moze jeszcze
TSH, LH - z tej samej probki krwi w 2 lub 3 dzien cyklu
TSH, LH,estradiol -------- II --------- w 14 dzien cyklu
PROGESTERON, w 21 dzien cyklu
TESTOSTERON - w obojetnie ktory dzien cyklu

Ostatnia edycja:

Kochana, ja nie mam zielonego pojecia o badaniach hormonalnych ale pozwole sobie zacytowac Elzbietke :

1-3 dzien cyklu: LH, FSH, Estradiol, Testosteron
12-14 dzień cyklu (opcjonalnie): LH, Estradiol. jesli masz możliwosc, to USG dopochwowe.
20-22 dzień cyklu: Progesteron, Prolaktyna

Mnie badania hormonalne czekaja w najblizszej przyszlosci, wiec bede Ci informowac na biezaco

mimo wszystko dziękuję :-) to sporo badań mnie jeszcze czeka i zaowocuje to chudszym portfelem ;-) ale warto!

w środę idę do gin.to może mi w końcu da skierowanie na hsg

Moze dlatego ze tak mlodo? Sama nie wiem, albo jeszcze nie pora na Ciebie.. Ale badz dobrej mysli:)
hmmm.... nie sądząze ze wiek ma tu większe znaczenie!? :sorry2: mnie naprzyklad do przeraza moja mama nie byla w stanie uwierzyc ze teraz takie problemy maja nawet 20 latki! jak zaczelam jej wymieniac schorzenia to oniemiala i zaczela gadac ze za jej czasow takich chorob nie bylo (np PCO) i to napewno od hormonow i lazenie z golym pepkiem (wrrrrr) :baffled: moim zdaniem te schorzenia byly tylko nie potrafionon ich jeszcze zdjagnozowac! :dry:
Dokladnie Lilu. Chcialam zaoszczedzic na kasie (zaplacilam za 10 testow niecale dwa funty), a niestety nie zaoszczedzilam na niepotrzebnych nerwach :crazy::crazy::crazy:
to sie ładnie nacieła!!!! :szok:

ehhh.... jeszcze 50 min i uciekam stad! :-D ale byscie mialy ze mnie ubaw gdybyscie mogly zobaczyc ile czasu probowalam ta wiadomosc napisac! co usiadlam to mnie szefowa wołala! :rofl2:

Witajcie kochane:-D

2 dni tu nie zagladalam a tu tyle napisalyscie ze szok trudno sie polapac wienc nie bede wdrazac tylko postaram troszke was podczytac zeby byc na bierzaco :tak:

Z tego co zdazylam poczytac to wiem ze marzennix robi test kochana negatywna kreseczka to jeszcze nie oznaka braku ciazy kochana ilke ci sie juz spoznia moze dopiero za kilka dni wyjdzie druga piekna kreseczka z calego serca kochana ci tego zycze:-D

Bobo a co u ciebie plamienia jeszcze masz czy nie :-Drobilas juz test :confused:wogole jak sie czujesz ?

U mnie jutro mam miec @ ciekawa sama jestem co i jak bo dziwnie sie czuje [piersi mnie nie bola a zawsze byly juz ogromne ale zatio kluje mnie tak jakby na zaparcia i mam wrazenie tak jakby tam w srodku chcialo mnie rozerwac bo miednica mnie strasznie boli :baffled:sama niewiem sluzu bardzo dobrze ale szyjke jak badalam to wczoraj byla nisko a dzis jest duzo wyzej i tak jakby tam wszystko bylo spochniete choc nie znam sie na tym i niewiem jak bedzie moze to poprostu @ nadchodzi :confused:
Milego dnia kochane wam zycze :-D

Sisi, to z ta @ masz miec tak jak ja:)

Mnie martwi to ze na maxa sucha jestem:( a gdybym byla w ciazy to pewnie jakis sluz by byl...
Piersi mam spuchniete mocno, obwodki wokól sutków i mnostwo zylek mi sie pojawilo.. Dzis doszedl tez bol brzucha taki jak na @,ale na razie jej nie ma...

reklama
Do góry