reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Cześć :)
Dawno mnie nie było na forum, ale tak to już w życiu jest, że trzeba zniknąć, żeby móc potem wrócić ;)

W listopadzie mieliśmy z mężem ciężką rozmowę i ustaliliśmy, że od lutego będziemy się starać o dziecko :) Boję się, bo może to niewłaściwa decyzja? Może lepiej jeszcze trochę poczekać?... Po co brać na siebie takie dodatkowe obciążenie?... A z drugiej strony... wielu moich znajomych ma już dzieci lub są w ciąży :) Więc z czym tu czekać? ;) Wczoraj widziałam się z kolegą, który ma już dwoje dzieci (on ma 23 lata!) i z jego tajemniczego uśmiechu wywnioskowałam, że trzecie w drodze! Więc mamy się z mężem zacząć starać od lutego... okres mi się niedługo skończy, więc pewnie jakoś od poniedziałku będziemy się przyzwyczajać do hmm seksu bez zabezpieczeń ;) Moje obawy to nie tylko te związane z tym, czy damy sobie radę, ale boję się także, że nie uda mi się zajść w ciążę :( Od 2.5 roku biorę regularnie luteinę... cykle bezowulacyjne... w tym cyklu mam brać Clostilbegyt - czy któraś z Was brała? A może wiecie coś o jego skuteczności? I czy skutki uboczne naprawdę są taaaak straszne jak w ulotce?? Dzisiaj wieczorem wezmę pierwszą tabletkę...

Zmykam na egzamin, życzę wszystkim miłego dnia :)

Witaj :-)

Ja bralam CLO przez 4 cykle i nie mialam zadnych skutkow ubocznych, po tych tabletkach rosly mi pecherzyki pozniej jeszcze dostawalam PREGNYL na ich pekniecie i byla owulka :tak:

A moge spytac ile macie lat?

Ja jestem rocznik '87 czyli w tym roku skoncze 22 latka :happy:

reklama
Siema dziewczynki :tak: Juz chyba wiem o co chodzi z tymi tesciorami. Jak bilans przy 4 testach wyszedl mi 8 kresek ( po dluzszym oczekiwaniu), zaczelam dociekac...
Witam dziewczyny,stale was podczytuję, mało piszę jakoś tak brakuje mi weny.
Ja zakupiłam na allegro testy ciążowe One Step i owulacyjne też tej firmy po 2.50zł za szt.
Kaprysiu jeśli tobie to coś pomoże to mogę jutro rano wykonać teścik i napiszę jaki jest wynik.Ja w ciąży napewno nie jestem ale w ten sposób możemy sprawdzić wiarygodność tych testow.
Obecnie jestem w czsie staranek właśnie po przytulanku:tak:
Na teście LH słabiutka różowa kreseczka dzisiaj się pokazała.
Podejrzewam, ze masz te same tesciki. Sprobuj jak masz mozliwosc, zrobic test ciazowy i poczekac ok. 10 minut. Jezeli pojawi sie druga kreseczka, to daj znac.
ja nie wiem o co chodzi??? kaprycha! ktos tam w gorze robi nam psikusa czy co?!:confused: i ma pewnie z nas niezły ubaw:baffled::-D to coś nie podobne z tymi testami !!!!!!! a moze to jakis wirus na necie???:-D
:zawstydzona/y:
Dokladnie kochana, mysle ze ktos tam - robi sobie jaja :-) Najgorsze jest to, ze chociaz pewna jestem ze nie moge byc teraz zafasolkowana, to jednak troszeczke sie nakrecilam..
zrób rano teścik ale kup z apteki... coś mi się wydaję że to fasolka, z tego co czytałam z twoich postów wynika że miałaś tylko plamienie? który to dzień cyklu?
Dzis jest moj siodmy dzien cykly od plamien ale mysle ze nie mam po co kupowac normalnego testu, bo wiem juz jaki bedzie wynik :crazy:
Zaczelam szukac na sieci wiadomosci na temat One-Step testow i okazuje sie, ze kiedys byly tu uzywane przez NHS (sluzbe zdrowia). W 2004 wyszedl specjalny artykul skierowany do NHS, sugerujacy ze te testy "negatywnie oszukuja". W sumie w moim przypadku, jest odwrotnie, bo oszukuja "pozytywnie" ale chyba juz wiem dlaczego. Dzis rano, znowu sie postanowilam testnac i czekajac na wynik ogladalam opakowanie. Otoz data waznosci jest do 07.2007 roku ;-) Hahaha i wszytsko sie pieknie wyjasnilo.
Milo bylo pomarzyc :-D

Mlodziutka jestes:) fajnie tak zaczac wczesnie, mniejszy stres jak trzeba dlugo czekac:)

No ja juz czekam 1.5 roku :zawstydzona/y:

Siema dziewczynki :tak: Juz chyba wiem o co chodzi z tymi tesciorami. Jak bilans przy 4 testach wyszedl mi 8 kresek ( po dluzszym oczekiwaniu), zaczelam dociekac...

Podejrzewam, ze masz te same tesciki. Sprobuj jak masz mozliwosc, zrobic test ciazowy i poczekac ok. 10 minut. Jezeli pojawi sie druga kreseczka, to daj znac.

Dokladnie kochana, mysle ze ktos tam - robi sobie jaja :-) Najgorsze jest to, ze chociaz pewna jestem ze nie moge byc teraz zafasolkowana, to jednak troszeczke sie nakrecilam..

Dzis jest moj siodmy dzien cykly od plamien ale mysle ze nie mam po co kupowac normalnego testu, bo wiem juz jaki bedzie wynik :crazy:
Zaczelam szukac na sieci wiadomosci na temat One-Step testow i okazuje sie, ze kiedys byly tu uzywane przez NHS (sluzbe zdrowia). W 2004 wyszedl specjalny artykul skierowany do NHS, sugerujacy ze te testy "negatywnie oszukuja". W sumie w moim przypadku, jest odwrotnie, bo oszukuja "pozytywnie" ale chyba juz wiem dlaczego. Dzis rano, znowu sie postanowilam testnac i czekajac na wynik ogladalam opakowanie. Otoz data waznosci jest do 07.2007 roku ;-) Hahaha i wszytsko sie pieknie wyjasnilo.
Milo bylo pomarzyc :-D

No to ladnie, ktos Ci sprzedal przeterminowane testy :sorry2: tak to jest zamawiac na ebay czy allegro :dry:

hej kobitki wczoraj mnie nie było bo okropnie się czułam i nie miałam siły nawet popisać. Miałam bóle z tyłu pleców, ani siedzieć ani leżeć tylko na brzuchu odpocząć. Tak się zastanawiałam czy to kręgosłup czy od spraw kobiecych taki ból. Ale dziś jest już w miarę oki tylko nie dam rady się schylać ani podnosić, a na dodatek mam zawroty głowy. A co tam u Was dziewuszki?? co wczoraj u Was się wydarzyło to wiem już zdążyłam przeczytać:-)

Na początku to witam nowe staraczki Meninę, Agę, karolę.de,Twitti, jeśli kogoś pominęłam to przepraszam:sorry2:

Niunia27 przykro mi, że nas zostawiasz no ale jeśli uważasz, że będzie dla Ciebie tak lepiej, to jesteśmy z Tobą i trzymam za Ciebie kciuki oby się wszystko udało po Twojej myśli i spełniło Twoje marzenie o dzidzi. czekamy tu na Ciebie i na wiadomości od Ciebie. pozdrawiam

Irlandia po tym co napisałaś o tych testach owulacyjnych to teraz jestem przekonana, że najlepiej polegać na naturze bo same znamy najlepiej swój organizm. I cieszę się, że nie zmieniłam swojej metody wypatrywania owulki:tak:

Menina życzę Ci powodzenia , żeby Ci się udało i ta wreda @ nie przylazła, trzymam kciuki;-)

Pysia510 kochana moja bądź cierpliwa bo cierpliwość popłaca. I nie jesteś sama my tu razem czekamy z Tobą do kwietnia, żeby staranka w końcu się zaczęły;-) nie martw się szybko to zleci a w razie czego mu tu jetseśmy, a na mnie możesz zawsze polegać, w końcu od tego są przyjaciele :rofl2:

reklama
No ja juz czekam 1.5 roku :zawstydzona/y:

Moze dlatego ze tak mlodo? Sama nie wiem, albo jeszcze nie pora na Ciebie.. Ale badz dobrej mysli:)

Mlodosc tu chyba nie ma nic spolnego :dry: poprostu mam problemy, mam je odkad zaczelam dojrzewac, chyba taka moja natura, podobno sie wszystko unormuje po ciazy ( tak mowili mi ginekolodzy ):confused: Tylko szkoda ze jak narazie mam problem w ta ciaze zajsc:baffled:

Ja moze mloda ale przyszlemu tatusiowi powoli zaczyna zegar biologiczny bic :sorry2:

Do góry