reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witam Was wieczorową porą i mam pytanko, bo z nowym cyklem - nowa nadzieja i muszę trochę pomóc naturze :rofl2::

Chciałabym polepszyć ilość i od razu jakość mojego śluzu /z moich obserwacji wynika, że nie jest go zbyt dużo, w każdym razie ja go dużo w połowie cyklu nie widzę:-(/. Boję się trochę wiesiołka, bo nie mam jeszcze wprawy w ustalaniu owulacji, a pisałyście, że bierze się go do momentu owu - potem jest ryzyko. W takim razie, czy len jest bardziej neutralny i czy skuteczny? W domu mam "Len Mielony. Podwójnie odtłuszczony" frimy Oleofarm, mdłe w smaku przeokropnie, mam całe dwie paczki, kiedyś kupione na promocji :sorry2:Czy któraś z Was pije len? Widać poprawę? Jeśli tak, to spróbuję też to polubić.

reklama
Marzenixx, podobno czasem tak jest że test wskazuje jedną kreche, a potem okazuje sie ze za nastepny pokazuje dwie albo z betki wychodzi ciąża. Dopóki nie ma @ to jest nadzieja.

Marzenixx oj ty niedobra! co to za gadanie i to 4 dni za wczesnie!!!!! :sorry2: pogadamy za kilka dni! a za to to ci sie klaps należy! :-D
:rofl2:

marzenixx ach ty niecierpliwcu!!! jedna krecja bo za wczesnie!!!zrob następny w dzien @ albo po...wiem jak to jest tak się czeka i chce że czlowiek mysli ze to juz...tylko z uśmiechem prosze!

:nerd:

kochana moze jeszcze nic straconego, trzymam kciuki :tak:

:-)

oj oj oj i następna w kolejce do bicia... testy przed @ nu nu nu;-)

...

Przytulam mocno ale wiesz, że masz jeszcze trochę czasu...;-);-);-)
Ja zmierzyłam rano temp i było 37,1, głupia ta temperatura :baffled:

:-)

oj dziewczyny dzieki za pocieszenie ale wiecie jak to jest, to sie podswiadomie poprostu czuje.... ja wiem ze sie w tym cyklu nie udalo i juz.... czekam na @ bardzo spokojnie :)

buziam was dziewczyny wszystkie, jestem straszliwie zmeczona i nie dam rady wszystkie posty odpisac... ale witam nowe staraczki :);-)

[COLOR=Purple pisze:

Ja tez mam malenki problem. Nie wiem co mnie podkusilo ale zrobilam drugi test i znow II kreski, tez po ok. 10 minutach. Wiem, ze to jest niewazny wynik ale cholera, nigdy wczesniej nie mialam takich dziwnych testow. Czy ktoras z Was uzywala moze One-Step tesciorow i miala podobne doswiadczenia? Mam nadzieje, ze ktos ich uzywal, bo teraz to dopiero mam MEGA ZAGADKE na noc :( Ratuuuuuuuuuunkuuuuuuuuuuuuuuu
[/COLOR]
Witam dziewczyny,stale was podczytuję, mało piszę jakoś tak brakuje mi weny.
Ja zakupiłam na allegro testy ciążowe One Step i owulacyjne też tej firmy po 2.50zł za szt.
Kaprysiu jeśli tobie to coś pomoże to mogę jutro rano wykonać teścik i napiszę jaki jest wynik.Ja w ciąży napewno nie jestem ale w ten sposób możemy sprawdzić wiarygodność tych testow.
Obecnie jestem w czsie staranek właśnie po przytulanku:tak:
Na teście LH słabiutka różowa kreseczka dzisiaj się pokazała.

Witajcie kobietki wieczorkiem:-). Ja tylko na chwilke weszlam na forum, bo cos slabo sie czuje:-(. Chyba mnie grypka zbiera:-:)-(

...to się musialas wkurzyc za te probki...a ile zaplacilas za badania???

Wkurzylam sie i to niezle. Za wszystkie badania zaplacilam 110zl. Z progesteronu i testosteronu niestety nie uzyskalam wynikow:wściekła/y:czyli 45zl w placy, ale ja sobie to przypilnuje nastepnym razem:tak:
Powodzenia na egzaminie;-)

Dzień dobry wszystkim!
Wczoraj dołączyłam do Waszego grona jako starająca się! Mam nadzieję, że czas oczekiwania na fasolkę będzie przyjemniejszy;-)
mężatko ja biorę duphaston 3 cykl by pomóc w zagnieżdżaniu. mam to brać przez 10 dni od 16dc do 25dc ale w tym cyklu zaczęłam 17 bo przez wstrętną grypę miałam problemy z ustaleniem owulacji. Nie wiem jaką mam prolaktynę, bo nie robiłam tych badań, ale owu mam na 100% (potwierdzoną testami i mierzeniem tempki przez kilka cykli).

właśnie teraz myślę, że jak w tym miesiącu się nie uda to poproszę lekarza o te badania - zawsze to lepiej wiedzieć

Witaj Andzia;-):-)Ja mysle, ze tez mam owulacje, bo sparwdzam testami (niestety sa rozne opinie na ich temat) i zawsze mam ten charakterystyczny sluz:tak:

Ale już nie mogę wytrzymać bardzo chciałabym sie znów starać:happy:

Wierze ci kochana, ale pamietaj czas leci bardzo szybko, ani sie obejrzysz i juz przyjda staranka:tak::tak:

dzisiaj czytalam troszke na temat tej prolaktyny! i wiesz to jest dosyc skomplikowana sprawa ... moze ty nie masz jakiejs super hiperprolatynemi tylko troche przekroczone normy i wtedy ma to wplyw tylko na druga face cyklu i nie utrzymuje sie cialko zółte a przy wyższych przekroczeniach moze calkowicie blokuje owu :confused: az tak sie nie wglebialam wiesz :sorry2:
z tym zaliczeniem to nie jetsem tego taka pewna bo odnioslam wrazenie gdy chodzilam na konsultacje ze facet sam sie pogubil i strasznie wymyslal i kabinowal sam nie wiedzial czego chce ... :dry: wiec moze okazac sie ze ... ach az sie boje myslec! za 1 razem jak zanioslam proj. okazalo sie ze calkowicie nie tak sie go ma robic i wsio od nowa! :wściekła/y:

To prawda ta prolaktyna to dla mnie wielka zagadka, a nie bedac w Polsce troszke sie martwie, czy dobrze jestem leczona :-(No ale poczekam zobacze. Lekarz powiedzial, ze jak po tych tabletkach przestane plamic to bedzie spoko, jesli nie to przejde na duphaston:-(
A co do twojej pracy 3mam kciuki i mam nadzieje, ze bedzie dobrze:tak::tak:

....Ja brałam duphaston(też progesteron) i było ok. Ja już się nauczyłam, że po lekach które źle na mnie działają biorę na noc w czasie kolacji.Wtedy są mniejsze skutki uboczne.

Jejku jak namieszali :no:
Ja brałam duphaston na uregulowanie cykli i profilaktycznie na podtrzymanie ciąży.
Dobrze, że dostałaś leki :tak::tak:

Dzieki Kingus:-)

Tak więc mocnym postanowieniem muszę się kobiety z wami rozstać.....

Kurde Niunia27 szkoda, ze chcesz nas opuscic, bo naprawde bardzo nam zawsze pomagasz:tak:Ale jesli tak czuje twoje serduszko to rozumiem. Tez czasem mam takie chwile, ze chce rzucic to wszystko, ale nadal tu jestem:-)

Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi. Ja po tym Bromergonie dzisiaj w pracy zle sie czulam. To pewnie te uboczne skutki, o ktorych wspomnial lekarz i sa na ulotce. Mam nadzieje, ze tylko pomoga:tak:No pozyjemy zobaczymy. Aktualnie mam @, wiec staranka przed nami:tak::-)Pozdarwiam dziewczyny i zmykam do lozeczka papa. Pewnie jutro tu zajrze:-)

Ostatnia edycja:
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi. Ja po tym Bromergonie dzisiaj w pracy zle sie czulam. To pewnie te uboczne skutki, o ktorych wspomnial lekarz i sa na ulotce. Mam nadzieje, ze tylko pomoga:tak:No pozyjemy zobaczymy. Aktylanie mam @, wiec staranka przed nami:tak::-)Pozdarwiam dziewczyny i zmykam do lozeczka papa. Pewnie jutro tu zajrze:-)
czytalam ze po tym leku sporo dziewczyn się żle czuje...:-(przytulaski

marzenixx to idz spac, przytul do swojego i slodko spij:tak::blink:buziaczki

niunia ja Cię rozumien, tez odeszlam na troszke, odpoczelam i w międzyczasie wlasnie mialam chwile bez staranek.Ale zato jak wrocilam to bylam spokojniejsza i pewniejsza ...powodzenia , wracaj i nie zapomnij o nas!

Ja juz uciekam !!!!!!!! milej nocki, kolorowych snow!!!!

witam na wieczor......

Napisał mezatka
''Ktora z was brala Duphaston lub Bromergon? Napiszcie z jakich powodow, jak dlugo bierzecie

ja bralam duphaston i luteine na podtrzymanie ciazy a po badankach z wysoka prolaktyna (64-gorna granica 23)...biore bromergon i po miesiacu spadla na 12....no ale prolaktyna to hormon stresu i normalne ze w ciazy podskaczy do gory i moze sie dlugo tak utrzymywac....bromergon biore caly czas 2 razy po cwiartce....dawka kosmiczna :-D:-D:-D...a jesli chodzi o skutki uboczne to nawet ich nie mialam

Witam :tak:
ojoj jak tu dzisiej pusciutko! :confused: gdzie wy sie podziałyście? :nerd:
Eve, kochana masz racje - chyba troszke jestetem pesymistka :-):-):-)
Ale zgodnie z Prawami Murphy'ego :

Optymista wierzy, że żyjemy w najlepszym ze światów
Pesymista obawia się, że może to być prawdą

Hihi, nie martw sie damy rade napisac i skonczyc te nasze cholerne studia. Bede trzymala kciuki za Ciebie :-D:-D:-D
dobry ten tekst! :tak::-D oj no jasne ze damy rade! ja tez za ciebie trzymam kciuki! :tak:
A i powodzenia życzę każdej z was.
Obyście się już niedługo cieszyły szczęściem maleństwa.
oj niunia ładnie to tak? :nerd: ehhh.... wracaj do nas szybko i trzymam kciuki za powrot w 2-paku :-D
A ja sobie popsułam humor odebrałam wynik progesteronu zaledwie 30 nmol/l :no::no: czyli w tym cyklu też się nie udało :zawstydzona/y:
nie załamuj sie tak hop siup przed chwilka widzialam wykres na 28dni.pl z betą 2350 a progesteronem 14,9!!!!!!!
Witajcie kobietki wieczorkiem:-).
To prawda ta prolaktyna to dla mnie wielka zagadka, a nie bedac w Polsce troszke sie martwie, czy dobrze jestem leczona :-(No ale poczekam zobacze. Lekarz powiedzial, ze jak po tych tabletkach przestane plamic to bedzie spoko, jesli nie to przejde na duphaston:-(
A co do twojej pracy 3mam kciuki i mam nadzieje, ze bedzie dobrze:tak::tak:
...Ja po tym Bromergonie dzisiaj w pracy zle sie czulam. To pewnie te uboczne skutki, o ktorych wspomnial lekarz i sa na ulotce. Mam nadzieje, ze tylko pomoga:tak:No pozyjemy zobaczymy. Aktualnie mam @, wiec staranka przed nami:tak::-)Pozdarwiam dziewczyny i zmykam do lozeczka papa. Pewnie jutro tu zajrze:-)
nie martw sie mi sie wydaje ze narazie dobrze cie leczy! wielu lekarzy zaczyna od obnirzenia prolaktyny a dopiero potem za reszte ktora moze juz zniknac po zwalczeniu prolaktyny! ;-):tak:
i dzieki za kciukasy! :tak:

milego dnia dziewczynki!!! :-D ja dzisiej lece na nocny maraton filmowy do kina (lejdis, testosteron i idealny facet dla mojej dziewczyny) :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: - taki babski wypad! :-D

Cześć :)
Dawno mnie nie było na forum, ale tak to już w życiu jest, że trzeba zniknąć, żeby móc potem wrócić ;)

W listopadzie mieliśmy z mężem ciężką rozmowę i ustaliliśmy, że od lutego będziemy się starać o dziecko :) Boję się, bo może to niewłaściwa decyzja? Może lepiej jeszcze trochę poczekać?... Po co brać na siebie takie dodatkowe obciążenie?... A z drugiej strony... wielu moich znajomych ma już dzieci lub są w ciąży :) Więc z czym tu czekać? ;) Wczoraj widziałam się z kolegą, który ma już dwoje dzieci (on ma 23 lata!) i z jego tajemniczego uśmiechu wywnioskowałam, że trzecie w drodze! Więc mamy się z mężem zacząć starać od lutego... okres mi się niedługo skończy, więc pewnie jakoś od poniedziałku będziemy się przyzwyczajać do hmm seksu bez zabezpieczeń ;) Moje obawy to nie tylko te związane z tym, czy damy sobie radę, ale boję się także, że nie uda mi się zajść w ciążę :( Od 2.5 roku biorę regularnie luteinę... cykle bezowulacyjne... w tym cyklu mam brać Clostilbegyt - czy któraś z Was brała? A może wiecie coś o jego skuteczności? I czy skutki uboczne naprawdę są taaaak straszne jak w ulotce?? Dzisiaj wieczorem wezmę pierwszą tabletkę...

Zmykam na egzamin, życzę wszystkim miłego dnia :)

Ja na twoim miejscu by na razie, poniewaz dopiero zaczynacie (tak jak my), postawilabym na przeznaczenie:) cieszcie sie z seksu bez ograniczen:)
A co ma byc to bedzie:) tak przynajmniej do sprawy ja podchodze:)
Tez boje sie czy uda mi sie zajsc w ciaze, czy nie bede miala z tym problemow...
Ale poniewaz dopiero zaczelismy to nie mysle o tym:) Chce sie nacieszyc milymi chwilami:)

reklama
Cześć :)
Dawno mnie nie było na forum, ale tak to już w życiu jest, że trzeba zniknąć, żeby móc potem wrócić ;)

W listopadzie mieliśmy z mężem ciężką rozmowę i ustaliliśmy, że od lutego będziemy się starać o dziecko :) Boję się, bo może to niewłaściwa decyzja? Może lepiej jeszcze trochę poczekać?... Po co brać na siebie takie dodatkowe obciążenie?... A z drugiej strony... wielu moich znajomych ma już dzieci lub są w ciąży :) Więc z czym tu czekać? ;) Wczoraj widziałam się z kolegą, który ma już dwoje dzieci (on ma 23 lata!) i z jego tajemniczego uśmiechu wywnioskowałam, że trzecie w drodze! quote]

olapolap a czemu przerwaliście staranka?

Ja brałam CLO i i w pierwszym cyklu z CLO zaszłam w ciążę, nie odczułam specjalnie skutków, ale co tam skutki jak chodzi o maleństwo? ( przynajmnie jak dla mnie)
Teraz mam przypisaną luteine na podtrzymanie ewentualnej ciąży. A ty z jakich podowów bierzesz luteinę, moze na wywołanie @ ?

Do góry