reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Moja tamp na ok godzinę 6 rano:
7dc - 36.8
8dc - 36.6
9dc - 36.6
10dc - 36.8
11dc - 36.5
12dc - 36.5
13dc - 36.3
14dc - 36.5
15dc - 36.3
16dc - 36.7
17dc - 36.7
18dc - 36.7
19dc - 36.7
20dc - 36.9
21dc - 37.2
22dc - 36.9
23dc - 37.15

.....

Co o tym sądzicie?

pieknie rosnie :-) cos tak noskiem czuje ze

mierz nadal temp... ja trzymam kciuki za ciebie...

reklama
witam sie :)
wszystko nadrobilam.zaraz odpisze,ale najpierw mam pytanko:jak obstawiacie kiedy byla owu?
17-18dc
babeczki! help!
jak to jest z tym skokiem tempki... oznacza, że jajeczkowanie się zaczęło, czy skończyło? im więcej szukam w necie, tym bardziej głupieję... to mój pierwszy "mierzony" cykl starankowy... (szósty w ogóle) zielona jestem... :baffled:
ma moje po skoku to juz po owulce ale tak jak eve pisala ze progesteron moze takze przed owulka sie wydzielic

:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ta by go pasowało przywitać jak wróci z pracy
tak tak najlepiej go powitac tak jak badaicka w tych ikonkach:)
Moja tamp na ok godzinę 6 rano:
7dc - 36.8
8dc - 36.6
9dc - 36.6
10dc - 36.8
11dc - 36.5
12dc - 36.5
13dc - 36.3
14dc - 36.5
15dc - 36.3
16dc - 36.7
17dc - 36.7
18dc - 36.7
19dc - 36.7
20dc - 36.9
21dc - 37.2
22dc - 36.9
23dc - 37.15

.....

Co o tym sądzicie?
obstawiam 15dc ale nie wykluczam takze 19dc.. chociaz na twoje krotkie cykle to moze jednak 15dc..

Pozdrawiam kobitki..

jesli cos ominelam to przepraszam.. dzis w nocy wujek mi zmarl.. nie chcialam pisac o tym wczesniej ale dopadl go rak i nie bylo szans na wyleczenie.. biedny wujek.. no coz tak bywa..

Gosi ciąża obumarła...:-:)-(

:-:)-:)-(

pieknie rosnie :-) cos tak noskiem czuje ze

mierz nadal temp... ja trzymam kciuki za ciebie...

Oj kochanie jakby tak było to bym się zdziwiła i była by to po prostu wpadka, bo mnie się chyba coś owu przestawiła bo temp długo była niska, no i przed 14 dc za dużo się nie przytulaliśmy a później to tak przez przypadek wyszło, M miał imieniny, zrobiłam mu małą imprezkę, wipiłam drinka, szampana i odrobine piwa i faziorek był gotowy, M też był delikatnie wcięty. Wiem, że procentami dzidzi sie nie robi, ale to nie moja wina, że cosik sie poprzestawiało, jak zaczeliśmy szaleństwo w weieczór imieninowy, to myślałam, żejuż ze dwa dni po owu, bo na jedeń dzień temp skoczyła minimum o dwie kreski a to była zwykła zmyła.

nooo ladnie rosnie o tym akurat czytalam i wiem...oby tak dalej!!! a w jakich dniach serduszkowaliscie?

:-D mieliśmy uważać bo niedawno nową pracą zaczęłam ale jak posta wcześniej pisałam coś się pomieszało mi w cyklu a jeszcze ten duphaston :-D
A więc serduszkowanie: 9 dc, 14, 15, 16, 18, 19 dalej nie pisze bo nieważne...:-D

:-D mieliśmy uważać bo niedawno nową pracą zaczęłam ale jak posta wcześniej pisałam coś się pomieszało mi w cyklu a jeszcze ten duphaston :-D
A więc serduszkowanie: 9 dc, 14, 15, 16, 18, 19 dalej nie pisze bo nieważne...:-D

WOW!
Ciotka to wyglada obiecajaco!!!!BAAAARDZO obiecujaco! a co tam Ci sie pomieszalo?:confused:

Jeśli chodzi o owulację i skok tempki to z tego co ja wiem, najpierw jest owu a potem skok. Niektórzy przyjmują, że owu jest w ostatni dzień niższej temperatury ale to zmyła, bo tak naprawdę nie wiadomo kiedy jest owu :-p
chyba, że ktoś chodzi na monitoring to wtedy wie dokładnie ;-)
A ja czytałam w książeczce nt. NMPR, że:
1. owulacja jest w granicach trzech dni przed i trzech dni po dniu szczytu objawu śluzu (a więc dnia kiedy ostatni raz w danym cyklu wystąpił najbardziej płodny śluz)
2. wstecznie określa się kiedy mogła być owulacja, jak skończy się cykl, dostajemy @ i liczymy od końca do 16 dni. Dni od 12 do 16 to te w których wystąpiła owu.

WOW!
Ciotka to wyglada obiecajaco!!!!BAAAARDZO obiecujaco! a co tam Ci sie pomieszalo?:confused:

No przez to że miałam bardzo krótkie cykle, to brałam duphaston od 16 dc. Owu wypadała około 12 dc i wcześniejsze obserwacje temp, szyjki, śluzu, i raz monitoringu na to wskazywały, no i w 13 dc (jak widac niżej) temp była niska a następnego dnia wzrosła o min 2 kreski, więc myślałam, że już po owu ale następnego dnia znów niższa temp i dopiero w 16 dc widac znaczy skok (jeszcze przed wzięciem duphast.) później utrzymała się temp na wyższym poziomie więc owu raczej była w 15dc a nie w 12dc jak to było by średnio a nawet czasami wcześniej:
11dc - 36.5
12dc - 36.5
13dc - 36.3
14dc - 36.5
15dc - 36.3
16dc - 36.7
17dc - 36.7
18dc - 36.7

A co najlepsze od dawna nie miałam takiego smaka na seksiorka jak w tym cyklu no a dzisiaj mam smaka na piwo z sokiem i machnęłam sobie łyczka i od razu inaczej, ni i nie mam wielkiego smaka przedokresowego@

reklama
niunia to super :-D z pracą na pewno się wszystko ułoży a jakie ona ma teraz znaczenie, jeśli byłaby fasolinka ?? :-)
Życzę powodzenia i tak sobie myślę, że takie pomyłki są najbardziej owocne :tak: Może i mnie się coś pomyli :-p

Do góry