reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

znalazlam cos takiego
,,Jak pęcherzyk nie pęknie to też wytworzy się ciałko zółte a jajeczko zostanie wchłoniete. Tak też może być. Więc skok pokazuje tylko czy powstało ciałko zółte i zaczęło wtarzać progesteron. Nie da się okreslić na podstawie obserwacji czy pęcherzyk pękł. Może być skok wywołany przez ciałko zółte ale pęcherzyk nie pękł.''
czyli tylko gin moze zobaczyc czy pcherzyk pekl czy nie
ja znalazlam cos takiego!
Czasem niepęknięty pęcherzyk przekształca się w ciałko żółte bez uwolnienia jajeczka, dlatego też testy na progesteron w drugiej fazie cyklu mogą nie wykazywać nieprawidłowości, a w przypadku mierzenia temperatury podstawowej ciała obserwuje się hipertermię.
a to oznaczna ze nie ma reguly ze zawsze z niepeknietego pecherzyka bedzie calko zolte - to jest jakas anomalia! :dry:
ale faktycznie najlepiej monitoring ... ale czasami taki sposob jest szybszy i latwieszjszy a przede wszystkim tanszy :sorry2:

reklama
Musze poczekać aż Paweł wróci z pracy :tak:a potem wezme go na warsztat
Sexe16.gif
No nie zniosę...coś Ty brała kobito!!! daj troche:-):-)
rozwalasz mnie tymi ikonami:-)
A czereśnie poproszę:)

Cześć Dziewczyny - ja mam dzisiaj lepszy humor - postanowiłam nie stresować ani siebie, ani dziecka... nic mi to nie da.
I bardzo dobrze;-)

czesc ekspertki potrzebuje Waszej rady..dzis tempka wzrosla do 37.1 to moj 19 dc,wczoraj byla 36.6..mowilyscie ze owulka na wasze juz byla co jest grane....?dodam ,ze podbrzusze ciagle mnie boli...
Odzywa się najmniej znająca się na temp. wykorzystaj M :tak::tak:

eh...:baffled: niestety jest w takim miejscu ze nie da sie tam nic powiesic.... no coz... trudno. najwyzej na jakis czas takl zostanie......
A spróbuj żyletka lekko zdrapać albo mocno czymś wygładź ;-)

No nie zniosę...coś Ty brała kobito!!! daj troche:-):-)
rozwalasz mnie tymi ikonami:-)
A czereśnie poproszę:)

Sęk w tym,ze nic :-D
po prostu kocham mojego małża i JEGO SPRZET do "cwiczeń"
Sexe09.gif

A emotki to znalazła nasza MARTYNKA i to jej się należą buziaki za nie

Czeresieńkami czestuje-prosze bardzo :happy2:

Załączniki

• obraz 048.jpg
    obraz 048.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 27
Słuchajcie, mam wyniki LH i FSH z zeszłego tygodnia....niby normy, ale...
robione 4/5dc
FSH - 3,56
LH - 1,87

FSH – folitropina (folikulostymulina) – stymuluje dojrzewanie pęcherzyków w jajniku.
LH - lutropina (hormon luteinizujący) – stymuluje wytwarzanie androgenów w jajniku (androstendionu i testosteronu), nagły wzrost jego stężenia w środku cyklu zapoczątkowuje ostatnie stadium dojrzewania komórki jajowej i wywołuje pękniecie pęcherzyka, a potem stymuluje ciałko żółte do produkcji progesteronu.
Badanie FSH (wraz z badaniem estradiolu) wykonuje się najczęściej w celu określenia tzw. rezerwy jajnikowej.FSH bada się także przy podejrzeniu o niewydolność przysadki (po urazach, intensywnych ćwiczeniach czy nadmiernym odchudzaniu) i przy diagnozowaniu braku miesiączki.
Oznaczenie LH wykonuje się jednocześnie z FSH lub później w celu wykrycia przedowulacyjnego piku LH.

Dokładniej:
Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna.
Przy FSH > 18 mIU/ml stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe.
Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.

Jeśli chodzi o używki to mój mąż pije alkohol tylko na imprezach, a na imprezach bywamy bardzo okazyjnie, więc podczas staranek nie ograniczałam go pod tym względem w ogóle.
Na codzień piwa nie pije. Jedynie w okresie letnim wypija może ze 2 piwa w ciągu 2 tygodni. Nie ma na to reguły, ale tak jak mówię uważam, że jak na faceta to pije mało.
Palenie obiecał rzucić jak się pobraliśmy 24.05.2008 i tak też zrobił.
Palił od 10 lat około 20 papierosów dziennie....:tak::szok:
Także dla naszego dzidziusia rzucił fajki z dnia na dzień-drastycznie :-)
Ale było ciężko-był okropnie nerwowy przez pół roku-myślałam , że z nim zwariuję !!!
Nałogowym palaczem już chyba zostanie do końca życia-tak jak alkoholik pozostaje alkoholikiem.
Minął ponad rok jak nie pali i dalej mu to sprawia problem, trochę go ciągnie do fajek co jakiś czas, ale udaje mu się póki co to przezwyciężać.

U nas argumentem do ich rzucenia były dodatkowo pieniądze.

Ja bym też się wkurzyła jakby ktoś stanowczo czegoś ode mnie żądał.
Musicie na spokojnie przerabiać ten temat.
Bo to drażliwa sprawa, a nałóg to trudny problem i nie da się ot tak z niego zrezygnować.
Takie jest przynajmniej moje zdanie.

Hmmmm no nie wiem co powiedzieć, skoro sama twierdzisz, że zbytnio nie był przejęty wizją rozstania-to jest zastanawiające.....
my ten temat już od 3 miesięcy przerabiamy na wiele sposobów i nic dalej nie rozumie co do niego mówię
o dziwo moj sie jakos stara! jak ma sie napic piwa to sie pyta czy moze chyba ze mam @ to wiadomoze ze piwko se walnac moze :sorry2: witaminki mu musze sama dawac pod nosek ale on ma tak ze wszystkimi lekami, co mnie troszke martwi ciezko psychicznie znosi porazki gdy mowie mu ze znowu bobo nie ma :dry: ale u nas to duze ma znaczenie ze wzgledu na rozpoczecie leczenia M. poza tym sam chce isc na badania! :sorry2:

widze ze mamy do czynienia z oportunista typu : BO NIE!
jak moge poradzic to pisze:
jak teraz zrobisz przerwe to i sexik tyz zawies :-p niech pocierpi (u mnie by to nie przeszlo) pozniej z nim pogadaj czy faktycznie chce dzieci :confused: niech naaaappprrawde chce to wtedy bedzie inaczej spiewal (wiem po swoim) :sorry2: szkoda twoich nerwow zebys przezywala te staranka tak na pol gwizdka! :dry:
chyba tak zrobie zaczne mu odmawiać w łóżku i zobaczymy co zrobi i jak sie poczuje
Hej!
Zaniepokojona....wiesz co tak mi sie wydaje ze twoj facet potrzebuje porzadnego wstrzasu! Nie terapii szokowej ale ostego kopa w ....4 litery. ja bym nie wytrzymala w takim nacisku i postawilabym wszystko na jedna karte...co masz do stracenia? I wogole nie bierz sobie do serca jego gadania, ze sie nie udaje bo ty zapeszylas...sratatata mu powiedz i badź konsekwentna. Ma rzucic piwsko (bo przegina naprawde-jak dla mnie codzienne picie piwa to juz uzaleznienie), ograniczyc fajki i zajac sie Toba!!!! I zrobic badania nasienia-ja postawilabym sprawy tak, ja sie nie zgodzi daj mu chwilowo kosza i wprowadź reglamentacje na wszystko co lubi....seks, dobre jedzenie itd....Badx konsekwentna a moze wreszcie on cos zrozumie!
!
ja mu ciągle powtarzam ze w taki sposób łatwo sie uzależnić ale do niego nic nie dociera
terapia szokowa ?? tylko czym ja go moge zaszokować żeby zadziałało?

Nic od niego nie wymagaj,nie gadaj z nim,zacznij spac gdzie indziej,zero seksu,przytulania itd.Jak zapyta się czemu tak robisz to mu wtedy powiedz spokojnie aczkolwiek dobitnie ZE NIE BO NIE.
Wiem,że Ci bedzie ciężko ale może tak własnie coś zdziałasz.
Kiedy On Cie o coś poprosi,to też powiedz ok a potem tego nie rób zamień się na troche w niego samego:baffled:

Ehhh chyba bym mu walizki za drzwi wystawiła.

Pewnie nic.Zabierze klamoty i pójdzie do mamusi-On taki typ jak mój Paweł :-(

Dawaj do mnie kochana :tak: ja swojego wyemigruje do mamusi i urządzimy sobie babski tydzień :-D
bardzo chętnie bym wpadła do Ciebie a mój M niech zobczy jak to jest jak mnie w domu nie ma
BERNADKO ;-);-):-D
Małżeństwo ma ciche dni.
Wieczorem mąż położył obok żony kartkę z napisem: "Obudź mnie o piątej".
Rano budzi się o siódmej i spostrzega kartkę:"Wstawaj! Już piąta!"
chyba zacznę w ten sposób mojego M do pracy budzić :tak:
Mój M. nie pali, ale browar niestety codziennie (albo prawie codziennie) i niestety z tym nie umiem walczyć. Na początku też uważał że wszystko pójdzie gładko. Nie nogłam go przekonac do brania Androvitu. Teraz troche inaczej podchodzi. WIem że chce bardzo, ale dla niego to sa półśrodki:-(
Bernadko, nie wymagasz od niego za duzo....I nie pozwalaj sobie na teksty w stylu - jakby wiedział to by CIę rzucił:wściekła/y: To dla niego piwo i fajki sa ważniejsze niż żona?!?!? mój tez ma różne argumenty, ale za taki chyba bym mu przyłozyła:wściekła/y:
I każ mu zrobic badania nasienia...Niech zobaczy przez co musisz ty przechodzić!!! wydrukuj jakis mądry artykół o tym w ilu procentach sa faceci odpowiedzialni za problemy z zajściem w ciąże i niech sobie nie mysli że może Cię samą zostawic z problemem...
A przerwa w starankach myslę że dobrze Ci zrobi. Młody lachonik jesteś:-) Poza tym musisz opiekowac się mamą,jesteś przemęczona... A właśnie, jak sie czujesz??
dziękuję Justynko już dobrze odpioczywam sobie dziś jest chłodno to tym bardziej mi lepiej bo ja upałów nie znoszę byłam dziś na zakupach i na chwile zapomniałam o problemach
Zaniepokojona, nie wiem, co Ci doradzić, bo na mojego jeszcze sama sposobu nie znalazłam... Może spróbuj mu spokojnie wytłumaczyć, że to wszystko jest dla Ciebie bardzo ważne, że rzeczy istotne dla Niego są takie również dla Ciebie, więc dlaczego nie może uszanować Twoich pragnień? Przecież małżeństwo jest po to, żeby się wzajemnie wspierać, żeby dzielić swoje pasje, pragnienia...
Mam nadzieję, że dziś jest Ci już choć odrobinę lepiej. Przytulam bardzo mocno, bo wiem, że nie jest Ci łatwo...
*
dziewczynki Kochane moje bardzo Wam dziękuję za dobre słowa i za wsparcie jest to ogromnie ważne dla mnie i dobrze mi z tym ze mam w was oparcie buziak dla kazdej z Was******

dziś rano postanowiłam że napisze list do M bo nie mam siły juz ciagle mówić jedno i to samo i kłucić sie ciagle i znów płakać jest to dla mnie już za cieżkie i moja psychika potrzebuje wytchnienia zobacze czy wogóle będzie łaskaw przeczytać to co napisałam

PM ale ty tajemnicza jesteś pozostaje nam czekać do jutra

Agniesiak udanych zakupów

reklama
Do góry