reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Kochane przysniło mi sie dzis ze szlam na spacer z niemowlakiem wiozlam go w wozku i byl to chlopczyk patrzyl na mnie nagle sie rozplakal i jak dalam mu smoczek to przestal i smacznie spal w zwiazku z tym kochane moze ktoras sie zna na snach i mogla by mi powiedzec jak interpretowac ten sen

reklama
Szczerze mówiąc ja tez się zbytnio nie nastawiałam w tym cyklu i co wyszlo? piękne dwie kreseczki:-D Chcieliśmy wypróbowac te testy owulacyjne. No i tak nas one pochłonely, że myśleliśmy tylko o nich ( zrobic, sprawdzic i czekac na nastepny dzień by sprawdzic czy kreski bledsze czy ciemniejsze):-D

Super a ile cykli sie staraliscie:tak:

I te kreseczki agniesiak wyszly tylko nie na testach owu a na ciazowych hihi:-)

Kochane przysniło mi sie dzis ze szlam na spacer z niemowlakiem wiozlam go w wozku i byl to chlopczyk patrzyl na mnie nagle sie rozplakal i jak dalam mu smoczek to przestal i smacznie spal w zwiazku z tym kochane moze ktoras sie zna na snach i mogla by mi powiedzec jak interpretowac ten sen
Mi sie śniło zanim zrobiłam testy ciążowe, że poroniłam i widziałam krew i wogóle makabra jakaś..:no: a potem robie teścik a tu cien drugiej kreseczki, nie mogłam uwierzyc:-D i w sumie nadal nie mogę, dopiero jak gin powie, że się zgadza, ciąża jest to odetchne ciut;-):tak::-D

Super a ile cykli sie staraliscie:tak:

I te kreseczki agniesiak wyszly tylko nie na testach owu a na ciazowych hihi:-)
Z testami owu to byl nasz pierwszy cykl:tak:Zawzięłam się i mierzyłam tempke i te testy robiliśmy codziennie.
Kiedyś w 2008r się staraliśmy ze 3 cykle potem sobie odpusciliśmy no i teraz w sumie w drugim cyklu się udało:tak:

Hmm z tego co wiem to sny tłumaczy się na odwrót(i u mnie tak bywa)no a krew oznacza radosć:tak:
Powiem wam co mi się dzisiaj śniło :że ja urodziłam synka ale poród był bardzo cięzki i maleństwo miało tez dużo krwi i ja straciłam no i dopiero później mogliśmy cieszyć się sobą bo poźniej go dosta łąm i leżałam z nim i wpatrywałam się w niego i hehe był taki maleńki ale długi tzn.chudziutki ale długi :tak:a położne sobie ze mną siedziały i jedna wzieła go na ręce i ją obsikał i się śmiałyśmy z tego:-D

Tak więc tłumacze sobie to tak że będe miała w miare dobry poród urodze dziewczynke i będzie zdrowe a krew że radosć:-)

Hmm z tego co wiem to sny tłumaczy się na odwrót(i u mnie tak bywa)no a krew oznacza radosć:tak:
Powiem wam co mi się dzisiaj śniło :że ja urodziłam synka ale poród był bardzo cięzki i maleństwo miało tez dużo krwi i ja straciłam no i dopiero później mogliśmy cieszyć się sobą bo poźniej go dosta łąm i leżałam z nim i wpatrywałam się w niego i hehe był taki maleńki ale długi tzn.chudziutki ale długi :tak:a położne sobie ze mną siedziały i jedna wzieła go na ręce i ją obsikał i się śmiałyśmy z tego:-D

Tak więc tłumacze sobie to tak że będe miała w miare dobry poród urodze dziewczynke i będzie zdrowe a krew że radosć:-)
No to by sie zgadzało:tak::-) Ja już Ci mówiłam, że przyjdzie ta Twoja córa na świat w terminie:tak::-D

AGNIESIAK :tak::-D:-D:-Dja tak szczerze w każdym mam śnie jeśli chodzi o dzieci to chłopcy:confused:jeden to że bliźniaki no ale sen na odwrót i mam jedno dzieciątko w brzuszku bo potem szłam na usg;-)tak więc sny mogą coś powiedzieć chociaż czasami to bardziej sen bo się czymś przejmujemy ale ten z minionej nocy tak od se mi się przyśnił ;-)

AGNIESIAK :tak::-D:-D:-Dja tak szczerze w każdym mam śnie jeśli chodzi o dzieci to chłopcy:confused:jeden to że bliźniaki no ale sen na odwrót i mam jedno dzieciątko w brzuszku bo potem szłam na usg;-)tak więc sny mogą coś powiedzieć chociaż czasami to bardziej sen bo się czymś przejmujemy ale ten z minionej nocy tak od se mi się przyśnił ;-)
I tak będzie córcia u Ciebie i tak:tak::-) Mówię Ci:-D A kiedy idziesz do gina by się dowiedzieć jaka pleć??

Dzień dobry :-)
z objawów zabawnych - miałam 92 cm w biuście a teraz mam 98:szok::szok::szok:
nie mieszczę się w żadne ubrania, a dekolt mam taki, że nie ma faceta, który by się nie oglądnął:-D:-D:-D
Ja mam już 102 cm mam nadzieje, że już więcej nie urośnie :baffled:wszytskie bluzki przyciasne ;-)
wrocilam niedawno z pracy...posprawdzalam maile,wiadomosci..weszlam tez na nasza klase na profil mojego meza...a tam ku..wa cooo?pisal z jakas *****,..najgorsze jest to ze rzuclam fajki 2 dni temu a teraz az mnie trzesie zeby zapalis a nie mam jak na zlosc...
Po pierwsze bardzo się cieszę, że rzuciłaś palenie :tak::tak:
Po drugie weź tego swojego i porządnie przesłuchaj;-) powinnaś wyczuć czy tylko sobie pogrywał z młodą laską, której chciał zaimponować czy rezczywiście coś planował.

NO A MIALAM NAPISAC TYLKO 2 KWESTIE:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:;-):-D;-)
Dzień dobry Kropeczko:-) Już tylko w nocy urzędujesz? ;-);-)

Mnie mąż dzisiaj wkurzył od rana i już mam go na dzisiaj dosyć! PMS ma albo inne coś..
Uciekam z mama na zakupy na poprawe humoru.
Udanych zakupów :tak:

Witajcie wogóle z rana kobitki:-) ja dzis niewyspana jestem ze hej.... no ale zaraz sie musze zabierac za sprzatanie i malowanie pkoju i przedpokoju :-) pierwszy raz bede malowac więc mysle ze nie bedzie az tak zle hehehe:sorry2:
Na jaki kolor malujesz?

Dziewczyny pomozcie mi. Zaczelam mierzyc temp w tym cyklu uzywam do tego zwyklego termometru rteciowego i mam pytanie ile czasu powinnam mierzyc te temp. Bo wyczytalam gdzies ze tylko 5 min. Ja od zawsze mierzylam 10 min. i zglupialam teraz. Dzieki za odp.
5 minut chyba wystarczy ale specjalistką nie jestem ;-)

Przy tak ladnej pogodzie wezme sie chyba dzis za mycie okien mam dzis wolne wienc trzeba to sporzytkowac:-D
To ja zapraszam też do mnie ;-);-);-)

A mi się dziś śniło, że był już październik i zbliżał się mój termin porodu. Pojechałam do szpitala, w którym chce rodzić a tam moja położna powiedziała, że niestety nie będzie miejsc i pojedziemy do innego. Pojechałyśmy tam, jakiś położny/lekarz przebił mi pęcherz ręką:baffled: odesłali M i kazali czekać że to może potrwać. Położyłam się do łóżeczka poczułam 2 skurcze i było po wszystkim nawet M nie zdążył przyjechać. Dziewczyny co za sen chyba zaczynam już wszystko przeżywać :baffled::baffled:

Ostatnia edycja:
Witam się z rana:szok:

Kingusiu - nie tylko w nocy, hehe ale ostatnio tak wlasnie wyszlo, ze 2 dni z rzedu tylko nocami pisalam....:zawstydzona/y:
Alez ci te piersi faktycznie rosna...podzielilabys sie moze troszke nimi z koleżanka-tj. ze mna- a nie tak tylko cala objetosc dla siebie:-D:-D:-D

dziękuje wszystkim co pytały o kolanko::-)
otóż: wczoraj bylo lepiej, było trochę mniej napuchnięte, poszlam nawet na spaceros, ale powoli i krotki dystans...dzis pobolewa, ale nie jest najgorzej...ale to jeszcze dłuuuga droga by było dobrze.
Sisi-co do staranek...nie mam pojęcia kiedy bedę miala zielone światelko i czy wogole sie doczekam tych staranek...ciągle cos stoi na drodze...a najlepsze to, ze moj M tez juz bardzo nalega i mowi zeby nie myslec o kolanie tylko dzialac....no dobre-ale co potem...:baffled:

zapomnialam co mialm komu odpisac.....uuuups:zawstydzona/y::-p:zawstydzona/y:

ZAJĄCZKU!!!!!!!!!!!!! ODEZWIJ SIE PROSZE!!!!!! TO JA-TWOJ SZALONY PĄCZEK! nie mozesz pozostac obojetna na takie wezwanie;-)

reklama
Właśnie.. Zajac gdzie jesteś??:-p:tak::-D

Kropeczko jak rozpoczniecie staranka i zanim dzidzia się urodzi to Twoje kolanko będzie już sprawne:tak: Ja bym działała, nie ma na co czekac, bo w końcu zawsze bedzie coś "przeszkadzało":tak:

Do góry