reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Kinguś - 102 cm w biuście - o matko, w sumie mnie też nie wiele brakuje:-D, trzyma mnie tylko nadzieja, że podobno biust się do 3-4 miesiąca powiększa, potem już nie...
Kropeczko - wszystko się pouklada, cierpliwości musisz mieć tylko dużo, trzeba grzecznie słuchać lekarzy i będzie - musi być dobrze:tak:

Czesc Kropeczko
Zakrecona jestes cos dzis. Ja pytalam ile czasu nalezy mierzyc temp? :confused::confused::confused:. O kawe chyba Sisi pytala. Wlasnie Sisi jesli staracie sie o dziecko to trzeba by bylo pomyslec o ograniczeniu kawki. Tak jedna dziennie slaba z mleczkiem. Gdzies czytalam ze jak sie naduzywa kawy w ciazy to dziecko moze miec problemy z serduszkiem wiec chyba nie warto ryzykowac. :no:

Hmm mari dalas mi do myslenia chyba odstawie kawke naprawde:zawstydzona/y:

Co do opowiesci o narodzinach tez kiedys ogladalam bardzo fajny program i taki bardzo emocjonalny :zawstydzona/y:

Kochane a widzialyscie moze w kinie zmierzch to na podstawie ksiazki stephanie meyer jestem ciekawa bo ja i widzialam film i poczytalam wszystkie ksiazki tzn 4 i jestem ciekawa czy wy tez widzialyscie mnie osobiscie en film w glowie zawrocil:-D

Ostatnia edycja:
O kawe chyba Sisi pytala. Wlasnie Sisi jesli staracie sie o dziecko to trzeba by bylo pomyslec o ograniczeniu kawki. Tak jedna dziennie slaba z mleczkiem. Gdzies czytalam ze jak sie naduzywa kawy w ciazy to dziecko moze miec problemy z serduszkiem wiec chyba nie warto ryzykowac. :no:
Hmmm to nie dobrze, bo ja to 3-4 musze kaw wypic dziennie bo inaczej jestem nemo, oczywiscie pije kawke z mlekiem ale w ciazy napewno kawa pojdzie na bok :tak: i bede pic cacao i najwyzej spac gdzie popadnie :-D

Ja mam już 102 cm mam nadzieje, że już więcej nie urośnie :baffled:

A mi się dziś śniło, że był już październik i zbliżał się mój termin porodu. Pojechałam do szpitala, w którym chce rodzić a tam moja położna powiedziała, że niestety nie będzie miejsc i pojedziemy do innego. Pojechałyśmy tam, jakiś położny/lekarz przebił mi pęcherz ręką:baffled: odesłali M i kazali czekać że to może potrwać. Położyłam się do łóżeczka poczułam 2 skurcze i było po wszystkim nawet M nie zdążył przyjechać. Dziewczyny co za sen chyba zaczynam już wszystko przeżywać :baffled::baffled:

Co do biustu to powiem tylko tyle :szok::-D:-D:-D:szok: ja to nawet chyba polowy nie posiadam z tego :zawstydzona/y::sorry2:

A co do snow, to czasami naprawde rozne glupoty sie snia az czlowiek sie zastanawia z kad te sny sie biora w glowie :blink:

dla was Kobietki :-)

Ostatnia edycja:
wlasnie znalazlam na necie artykol o naturalnych sposobach wspomagania plodnosci... i na samym koncu jest napisane ,,kremy i zele poprawiajace wilgotnosc pochwy maja negatywny wplyw na sperme. alternatywa moze byc bialko kurze'' :confused::confused::confused:
tutaj link do artykolu - NIEPLODNOSC-ziola i inaturalne metody wspomagania plodnosci
szukalam na necie ale nic nie moge znalezc.. moze ktos cos slyszal??

Sisi ja nie widzialam tego filmu ale narobilas mi checi zobaczenia go.

Lilu 3 -4 dziennie to troche duzo ja mam niskie cisnienie, ale staram sie pic jedna max 2 dziennie. Od tego cyklu zaczynam starania wiec napewno bede sie starala pic tylko jedna na dzien. Tak samo w ciazy jesli lekarz nie zabroni to jedna slaba mozna pic ale ja nie wiem czy bede chciala. Podobno sa jakies kawy bezkofeinowe to mozna by wyprobowac tak zeby jakis smak zlapac.

Mari ja jak bylam na nim w kinie to po seansie z kolezanka prosto do empika pobieglysmy kupic ksiazki hihi naprawde bardzo fajna historia i przedewszytkim wciagajaca teraz w listopadzie ma byc wyswietlana 2 czesc juz nie moge sie doczekac hihi caly rok czekam na ten film:-)

Cześć Lachonki:-):-)
Sorki, juz nie krzyczcie na mnie (zwłaszcza ty Kropeczko jedna):-):-) Mam meksyk w pracy i nie mam na nic czasu.
Hej!...ja znowu nocą do Was wpadam...ale jutro napewno sie pojawię w ciągu dnia...tzn.już dzisiaj:-)
ZAJACZKU_NAPISZ Z SAMEGO RANA JAK hsg...mysle o tym twoim badaniu co chwilke....DAJ ZNAC JAK W PIĄTEK POSZLO, JAK SIE CZUJESZ I JAK BYLO...
Przypomniało mi się, Zajączku, że miałaś robione badanie - powiedz jak po!!!
Życzę wszystkim miłego dnia:tak:
zajączku co u ciebie szybciutko nam tu pisz!!!!!!
Dzięki za troskę dziewczyny:):) Jest mi baaaardzo miło.:-)
Chciałam dać Wam znac wcześniej ale od czwartku nie miałam możliwości...
Ale na szczęście wszystko było doooooobrze:-):-):-) I w sumie najgorszy z tego wszystkiego był stres...a najbardziej bolał.... zastrzyk przeciwbólowy:-):-) Po którym mi posladek zdrętwiał:-)
Mezulo do mnie dojechał więc wracaliśmy razem.
Generalnie badanie niezbyt przyjemne, ape w sumie czy rozkładanie nóg przed ginem jest przyjemne?? raczej nie. Najpierw było własnie badanie ginekologiczne i zastrzyk, a później poszłysmy (były dwie inne dziewczyny) do radiologi. Wstrzykiwanie kontrastu nie było przyjemne ale mnie nie bolało...uffff:-)
Najlepsza była atmosfera:) Dwie babki, jakiś lekarz i młody koleś który robił zdjęcia. Dość krępujące, ale mnie nie bolało. około 11 miałam badanie, później musiałysmy poczekać na wypis i przed 13 juz wyjechalismy:-)
Te dwie dziewczyny tez ok.
Z opisu wynika że niby wszystko dobrze.:-)
W środe odbieram wyniki LH i FSH. I musze sie umówić na wizytę.

dziękuje wszystkim co pytały o kolanko::-)
otóż: wczoraj bylo lepiej, było trochę mniej napuchnięte, poszlam nawet na spaceros, ale powoli i krotki dystans...dzis pobolewa, ale nie jest najgorzej...ale to jeszcze dłuuuga droga by było dobrze.

ZAJĄCZKU!!!!!!!!!!!!! ODEZWIJ SIE PROSZE!!!!!! TO JA-TWOJ SZALONY PĄCZEK! nie mozesz pozostac obojetna na takie wezwanie;-)
Cieszę się Kochanie że z kolanem lepiej:-):-)
I bardzo bardzo Ci dziękuję za troskę:-):-):-) BUZIAKÓW TYSIĄC DLA CIEBIE!!!!!!!!

A dla Was Moje CIężarówki i Przyszłe Ciężarówki duuuuuuży buziak na dzień dobry ode mnie:):):)
Powiedzcie mi co sie działo przez te kilka dni???
Marzenko, zrobiłas teściora??? Nadal trzymam kciuki:) I graaaatuluję obrony Zdolniacho:):)

reklama
Lilu19;3868931 [URL="http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10" pisze:
000200C0.gif
[/URL] dla was Kobietki :-)
Witaj Lilu:-)

Z opisu wynika że niby wszystko dobrze.:-)
W środe odbieram wyniki LH i FSH. I musze sie umówić na wizytę.
Cieszę się, że nie było tak źle ;-) To teraz czekamy na wizytę u ginka.

Do góry