reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Ja juz przyjechałam z jeziorka,było suuuper;-)Opaliłam sie bardzo mocko:-)A jak narazie musiałam przerwac prawko,a jak wróce po 2miesiącach to zapisze sie,a testy są ważne przez pół roku;-)

reklama
A na mojego M. we wtorek prawie wleciał bocian jak jechał samochodem a wczoraj widział 3 ... może to dobry znak
Animaux65.gif

To może fasolinka:tak::-)

MADZIA super ze udana kąpiel:-)ps.jeśli chcesz sobie więcej postów cytować to sobie pozaznaczaj na plusikach(zrobią się różowe)i jak skończysz sobie pozaznaczać to wystarczy kliknąć odpowiedz i tam będą te posty i po koleii sobie odpowiadasz i masz wszystko bynajmiej w jednym poście;-)

Witajcie Kochane :-)

Powiedzcie mi proszę, jaką wielkość powinien osiągnąć pęcherzyk graffa żeby była owulka?? Mój ma 10mm (12dc) i lekarz powiedział że cykl stracony :hmm:
Może urośnie jeszcze, co?? :zawstydzona/y:

No właśnie z tym to różnie... ale teraz biorę duphaston od 16-25dc więc cykl będzie ok 26 dni :zawstydzona/y:

No nic to... będę chyba musiała rozpocząć CLO :baffled: tylko cały czas się gryzę kiedy zacząć... czy od razu czy po urlopie... taką nadzieję żywię, że w urlopie jak się wyluzuję to się uda ale z drugiej strony szkoda mi marnować kolejny cykl :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki :-) Witam się po przerwie. Czytałam Was regularnie, ale jakoś nie miałam weny do pisania. Nic godnego uwagi się u mnie nie dzieje. Czekam na @, żeby móc zacząć staranka, bo lekarz kazał odczekać jeden cykl. I już mi się tak dłuży, bo mam strasznie długie te cykle, ale chyba już niedługo, bo bryś mnie zaczyna boleć.

Witam Was.No niestety dupa blada,wszystko do dupy oblałam:-(Moze innym razem dam rade:-(Dzisiaj byłam z moim M na grilu,piękna pogoda wiec trzeba korzystac.Jestem prawie spakowana,ale nie lubie sie pakowac:no:
Madziu, głowa do góry! Na pewno następnym razem się uda.
Życzę spokojnej podróży. Trzymaj się tam dzielnie i odezwij się, tylko po "polskiemu" hehe, bo pamiętam, że uczyłaś się języka na wyjazd ;-)

Czesc Dziewczynki,

Bylam wczoraj wieczorem u rodziny, u tego osobnika, ktory jest przeciwny zebym poszla do pracy i chce zebym sie poswiecila studiom. Kurde rzucil taki tekst, ze mi sie strasznie przykro zrobilo.
Kochana, wiem, że to nie jest łatwe się nie przejmować będąc w sytuacji starającej się, ale nie myśl o tym. Najważniejsze, żeby się udało, a uda się na pewno!! Tulę.

Wlasnie wskoczylam w 9tc i trzeci miesiac... jak ten czas leci... jeszcze sie denerwuje, czy wszystko jest ok...zwariuje do wtorku...
I dziewczyny moze ktoras ma pomysl jak mam pozbyc sie kataru bo mi taki zatokowy siedzi w nosie i splywa gardlem. Zatoki nie bola ale jak mi to bedzie siedziec to zwariuje...
Gosiu, jak ten czas szybko leci :-) A tak niedawno napisałaś nam, że się udało :-) Nie denerwuj się, na pewno wszystko jest dobrze, bo nie może być inaczej. A na zatoki też polecam inhalacje :tak:

Ja wizytę mam 7 lipca:tak:Moja pierwsza w ciązy i pierwsza w życiu:szok: Normalnie aż wstyd mi to pisac :zawstydzona/y: Ale wszystko bylo oki i tak jakos:zawstydzona/y:
Kurka nawet nie wiecie jak się boję.. a najgorzej tego, że powie, że nic nie widac żeby ciąża była:zawstydzona/y:
Podpisuję się pod postami Dziewczyn. Nie ma to jak gin - facet. Miałam kontakt z kilkoma paniami lekarzami i nie byłam zadowolona. Nic się nie bój. Będzie dobrze. Będę trzymać kciuki :tak:

A na wizytę załóż albo spódnicę albo bluzkę która zasłania ci pupę - nie będziesz z gołym tyłkiem paradować po gabinecie - spódnicę na fotelu można zawsze podwinąc :)
O tak! Sprawdzony i naprawdę wygodny sposób na ograniczenie skrępowania. Też to praktykuję :-)

jesu dziewczyny ja tych nerwów chyba sraczke dostałam, naprawde tyle nerwów naraz i ani apetytu nie mam ani nic :(:dry:
Kochanie... Nie denerwuj się tak, bo jeszcze się pochorujesz.
Obronisz się na pewno i to na 5! Będę mocno trzymać kciuki.
A co do Twoich testów... Jak byłam w pierwszej ciąży i zrobiłam pierwszy test, to też miałam bledziuchną kreskę. Taką, że nikt jej oprócz mnie nie widział. Moja kumpela, do której z tym testem polazłam stwierdziła, że to może jakieś zabrudzenie albo coś, szczególnie, że ta kreska się po długim czasie pojawiła. Tego samego dnia kupiłam jeszcze jeden test innej firmy i strumieniowy a nie płytkowy. Wyszła kreska, ale też bardzo blada. Lekarz jak zobaczył te testy to powiedział do mnie, że przecież te testy nic nie oznaczają, bo na nich nic nie ma! A inny lekarz po ich obejrzeniu i USG bez wahania stwierdził ciążę. Także dopóki nie ma @ nie trać nadziei, a poza tym, tak jak piszą Dziewczyny te kreski nie biorą się z niczego ;-) Zrób w poniedziałek badanie krwi. A tymczasem przytulam mocno przed jutrzejszym egzaminem. Buziolki

Po prostu musisz być w centrum zainteresowania. To już jest nudne.Albo się powtarza test albo robi badanie krwi a nie tak truje.
Ekhm... Szczyt wszystkiego... Zwykłe świństwo i tyle.

ale teraz to mi sie zrobiło tak przykro, że az mnie zatkało..... to wątek starania-wątpliwości.. więc dziele sie wątpliwościami...
a ty sonkol kimże jesteś że tu wpadłaś i masz czelność pisać cos takiego...
Nie przejmuj się Słońce takimi komentarzami. Są ludzie i parapety...

Dla mnie szykuje sie pozycja projektanta wnetrz w tej samej firmie ale ode mnie bedzie zalezalo jak bedzie szlo "jak se posciele tak sie wyspie". Mam wiele pomyslow i jestem w tym dobra ale nie wiem czy dam sobie rade?
Olesiu, pewnie, że dasz radę! Kto, jak nie Ty? :-)

PRZYKAZANIA FRANCUSKIE DLA KOBIET

1) jeśli robisz to dla zabawy - wypluwaj.
2) jeśli z miłości - połykaj.
3) jeśli chcesz się popisać - przed połknięciem zagulgotaj!

Tak się moja droga smakuje wino!!!
A to dobre, dobre!

Zadzwonili z tej firmy, w ktorej bylam w poniedzialek na rozmowie i powiedzieli mi, ze mi dziekuja :-( Powiedzieli, ze szukaja kogos na pelny etat, a ja nie bede mogla miec pelnego skoro ide na stacjonarne studia doktoranckie :-(
E tam, nie znają się na ludziach skoro odrzucili taką Kandydatkę. Zobaczysz, że znajdziesz lepszą pracę. Swoją drogą w naszym kraju paradoksem jest to, że im wyższe się ma wykształcenie tym trudniej o pracę. Masakra...

oto moje dzisiejsze "wypociny"
Śliczności :-D

A ja zmykam obłożyć się maślanką albo coś, bo wystawiłam dziś moje blade lico na słońce i teraz umieram...

Wpadnę później. Buziaczki dla wszystkich Dziewczynek :***

reklama
No właśnie z tym to różnie... ale teraz biorę duphaston od 16-25dc więc cykl będzie ok 16 dni :zawstydzona/y:

No nic to... będę chyba musiała rozpocząć CLO :baffled: tylko cały czas się gryzę kiedy zacząć... czy od razu czy po urlopie... taką nadzieję żywię, że w urlopie jak się wyluzuję to się uda ale z drugiej strony szkoda mi marnować kolejny cykl :zawstydzona/y:
może jeszcze podrosnąć... wszystko jest możliwe... rosną ok 2,3 mm na dobę...teraz pozostaje ci tylko czekać...

Do góry