reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witajcie... wczoraj tylko pczytałam co u Was, ale dziś koniecznie trzeba cos napisac...
zapisałam się do dermatologa bo chcę sobie usunąc pieprzyk, mam tak iduży na czole i strasznie mnie wkurza...

wiecie co, prawy jajnik zaczyna kłuć i boleć i to tak ostro i mnóstwo śluzu .... oj dziewczyny jeszcze raz zawalczę, może po tych wiataminkach M. plemniczki się wzmocniły!!!
Martynka walcz, walcz, walcz...:-)
Boli mnie troche kregoslup,i dalej mam plamienia,chyba przyjdzie w piatek albo wczesnie cos tak czuje:-(temp dzisiaj 36,9...
Babo ale z Twojego suwaczka wynika, że @ ma być jutro, tak? dopóki jej nie ma to nie trac nadzieji...
:no:wczoraj odwiedzila mnie znjaoma, okazalo sie ze jest w ciąży juz prawie 5 miesiac. Ale opowiedziala mi swoja historie az mi sie wlpsy zjezyly..... :szok: Jest to jej 6!! ciąża.... wszystkie straciła... i to nie na początku, jedno dziecko pare godzin po porodzie zmarlo z powody wielkiej wady serca ktorej ginekolog nie wykryl!!:no::szok::no: drugie musiala w 6 miesiacu urodzic martwe....:no: reszte donosila do 3-4 miesiaca.... matko, jak mi to opowiadala to myslalam ze pade plackiem....
..
Marzenixx o rany boskie :szok::szok::szok::szok::no::no::no::no:to straszne że w XXI wieku takie rzceczy się dzieją, ja bym chyba umarła...
Marzenixx nie rób jeszcze testu... bądź twarda i wytrzymaj do planowej @, a to jeszcze 6 dni, przynajmiej tyle pokazuje Twój suwaczek.

marzenko a więc jest tak ja wczesniej pisalam, zrobilam ten drugi test i tak samo jak w pierwszym jest ta kreska ale taka słaaabiusienka wydaje mi się ze jest slabsza niz na tym pierwszym,(to inny test) no nic, czekam na @ nie ide na bete z powodow o ktorych pisalam wczoraj
a ta kreska (pierwszy tescik) jest podobna do testu, ktory umiescila dziewczyna w albumie niejaka Aleks91, no ale ten drugi test ma słabsza, ale jest widoczna moja kolezanka byla u mnie wczoraj i tez mowi ze jest ta kreseczka.Ale ja jestem nastawiona na @
Bablyss kochana wyjasnij mi proszę, bo ja czytam, czytam i nie kapuję... piszesz, że zrobiłas dwa testy tak? i na obu testach masz dwie kreski, tak? nie patrz na to czy te kreski sa grube cienkie jasne czy ciemne, to nie jest ważne... wazne jest to czy pojawiły się w ciągu tego czasu o którym jest mowa na ulotce (ok 5 minut chyba) bo jeśłi później to test jest niewazy. ale jesli po upłuwye 5 minut się pojawiły to dla mnie świadczy to tylko o jednym... ciąża!!! a ile dni po planowanej @ robiłas te testy?
A czy którac z was brała sam progesteron?
Czy tylko ja znów trafiłam na jakiegoś genialnego gina? :sad::errr::sad:
Pysia ja brałam sama Luteine w II fazie cyklu... dostałam ją na wydłużenie cyklu bo mam 25dniowe...

Kropeczko jak się czujesz???

Dziewczyny a co z Laurą? miała testowac 2 dni temu i dac znac i od tamtej pory się nie pojawiła, czy cos przegapiłam? macie jakieś wiesci?

Edit. Shenkoka- dzięki za komentarze!!!

reklama
Pysia ja brałam sama Luteine w II fazie cyklu... dostałam ją na wydłużenie cyklu bo mam 25dniowe...

Zauwazylam, ze mialas bardzo podbomnie do mnie. Ja tez mam 25dniowe cykle, w tym miesiacu nawet krotszy bo 24dniowy. Mialas moze tez plamienia? Ja pisalam tu dziewczynom, ze od 2 cykli dzieja sie ze mna dziwne rzeczy. Nigdy nie plamilam wczesniej, a teraz 2 razy pod rzad :-( W tym cyklu, to nawet nie widzialam czerwonej krwi, tylko brazowe/czarne plamy - trwalo to niecale 3 dni. W poprzednim cyklu bardzo podobnie tyle, ze mialam @ przez 1,5 dnia po plamieniu. Zastanawiam sie, czy to nie problem z hormonami, lub jak Lilu pisala PCO. Sorry, ze Was mecze ale do wizyty mam jeszcze sporo czasu, a w goracej wodzie kapana jestem ;-)

Kaprysiu poprzedni cykl to miałam nawet 22dniowy, ale zazwyczaj sa 24-25 dniowe i trwaja 4-5 dni... plamień nie miałam nigdy, więc niestety Ci nie pomogę, przykro mi... a co na Twoja @ mówi lekarz? Może warto iść? a testy ciążowe robiłaś? przeciez nie raz słyszałam, że kobiety nawet 3 miesiące mają niby @ a są w ciąży... Nie chce robić Ci tym nadzieji, ale jeśli widzisz, że cos jest nie tak, cos Cię niepokoi to zaufaj swojej intuicji i idź do lekarza...

Dzieki kochana. Niestety tu gdzie mieszkam, na wizyty czeka sie dosc dlugo. O prywatnych ginach mozna w ogole zapomniec, bo ich tu nie ma :( Test robilam w poprzednim cyklu ale byl negatywny, wiec ciaze raczej wykluczam ( a poza tym serduchowlismy tylko raz w tym cyklu :/ )
Wiem, ze nie ma sensu sie "diagnozowac" przez internet ale juz fiksuje, bo tak bardzo chce wiedziec o co chodzi ( <---- Kaprycha :p )
Buzka

Bablyss kochana wyjasnij mi proszę, bo ja czytam, czytam i nie kapuję... piszesz, że zrobiłas dwa testy tak? i na obu testach masz dwie kreski, tak? nie patrz na to czy te kreski sa grube cienkie jasne czy ciemne, to nie jest ważne... wazne jest to czy pojawiły się w ciągu tego czasu o którym jest mowa na ulotce (ok 5 minut chyba) bo jeśłi później to test jest niewazy. ale jesli po upłuwye 5 minut się pojawiły to dla mnie świadczy to tylko o jednym... ciąża!!! a ile dni po planowanej @ robiłas te testy?
elizabeth a czytasz stale i regularnie??:-)słonko więc tak to bylo:
W sobote porąbaly mi się dni(ze to juz 2 po terminie@ -a tak nie bylo jak teraz licze, to był dokładny dzień @)i zrobiłam test.Byłam przekonana ze tam nic nie wyjdzie, zerknełam i napisalam dziewczynom że 1 krecha.Zagadałam się z marzenixx i resztą.Zerknełam potem (napewno po dłuższym uplywie niz. 5 min) i tam 2 kreski.Wiedząc ze mogla byc reakcja i po propozycjach dziewczyn, by zrobic drugi test, tak postanowilam.Drugi test zrobilam wczoraj ( 2 dni po @-juz prawidlowo) pilnując czasu.Pojawila sie kreska ale bardzo slaba, bladsza od tej z 1.Ten pierwszy to (bobo test, drugi to uni test z rossmana).Ja mam baaardzo nieregularne cykle, przyjmuje ze najczęstrzym cylem jest wlasnie 33 dniowy.Lilu twierdzi że tak jest przy zaburzeniach hormonalnych, tak jej powiedziala lekarka:confused:więc moze i tak, bo z hormonami to u mnie "burza piaskowa":-)
Teraz czekam na @....powiem Ci ze nie mam nadzieji absolutnie zadnej...szkoda na testy;-):-D

pysiu dlaczego więc mowisz ze dziwnego masz ginka?ten lekarz to "sława lubelska"- chyba lepiej juz nie mogłas trafic, to jeden z najleprzych lekarzy, zajmujących się w szczegolnosci problemami niepłodnosci.A długo juz do niego chodzisz?moze ma jakis "plan" na twoj przypadek???ile sie juz starasz???

Ostatnia edycja:
Dzieki kochana. Niestety tu gdzie mieszkam, na wizyty czeka sie dosc dlugo. O prywatnych ginach mozna w ogole zapomniec, bo ich tu nie ma :( Test robilam w poprzednim cyklu ale byl negatywny, wiec ciaze raczej wykluczam ( a poza tym serduchowlismy tylko raz w tym cyklu :/ )
Wiem, ze nie ma sensu sie "diagnozowac" przez internet ale juz fiksuje, bo tak bardzo chce wiedziec o co chodzi ( <---- Kaprycha :p )
Buzka

Kaprysiu to skoro chcesz wiedzieć o co chodzi to zapisz się do ginka na wizytę, nawet jeśłi miałabys długo czekac... nie wiem ile u Was jest długo, bo ja zawsze czekam 3 tygodnie, ale chodzę, bo wiem, że tylko tak mogę cos zrobić... Ja bym sie na Twoim miejscu zapisała...
W sobote porąbaly mi się dni(ze to juz 2 po terminie@ -a tak nie bylo jak teraz licze, to był dokładny dzień @)i zrobiłam test.Byłam przekonana ze tam nic nie wyjdzie, zerknełam i napisalam dziewczynom że 1 krecha.Zagadałam się z marzenixx i resztą.Zerknełam potem (napewno po dłuższym uplywie niz. 5 min) i tam 2 kreski.Wiedząc ze mogla byc reakcja i po propozycjach dziewczyn, by zrobic drugi test, tak postanowilam.Drugi test zrobilam wczoraj ( 2 dni po @-juz prawidlowo) pilnując czasu.Pojawila sie kreska ale bardzo slaba, bladsza od tej z 1.Ten pierwszy to (bobo test, drugi to uni test z rossmana).Ja mam baaardzo nieregularne cykle, przyjmuje ze najczęstrzym cylem jest wlasnie 33 dniowy.Lilu twierdzi że tak jest przy zaburzeniach hormonalnych, tak jej powiedziala lekarka:confused:więc moze i tak, bo z hormonami to u mnie "burza piaskowa":-)
Teraz czekam na @....powiem Ci ze nie mam nadzieji absolutnie zadnej...szkoda na testy;-):-D
Kochanie czytam Was dosyć regularnie, ale jest nas tu tyle, że nie sposób zapamiętać wszystkiego...Dziękuje Ci za wyczerpująca odpowiedź;-), jest w sumie tak jak myślałam... Hm? nie wiem jak to jest jeśli ma się problem z hormonami, czy test wtedy pokazuje dwie kreski?, szczerze, to nigdy czegos takiego nie przeczytałam za żadnej ulotce, a chyba powinna być jakas uwaga, bo to jest ważna informacja , nie uważasz? a teraz który masz dzień cyklu? a najdłuższy cykl ile miał dni? a może jednak to jest to na co czekamy? :-)

Jakbym czytala o sobie,taki sam przypadek mialam i myslalam,ze ciaza a to test wlasnie z rosmana mnie oklamal!!!Lekarz mi mowil,ze duzo osob wlasnie sie do niego zglosilo z takim wynikiem rosmanowskich testow i w rzeczywistosci w ciazy niebyly.

Dziekuje kochane za mile przyjecie,i ze mnie pamietacie:-)
Wiec teraz czesciej tu bede z wami;-)

Ostatnia edycja:
[/b] Kochanie czytam Was dosyć regularnie, ale jest nas tu tyle, że nie sposób zapamiętać wszystkiego...Dziękuje Ci za wyczerpująca odpowiedź;-), jest w sumie tak jak myślałam... Hm? nie wiem jak to jest jeśli ma się problem z hormonami, czy test wtedy pokazuje dwie kreski?, szczerze, to nigdy czegos takiego nie przeczytałam za żadnej ulotce, a chyba powinna być jakas uwaga, bo to jest ważna informacja , nie uważasz? a teraz który masz dzień cyklu? a najdłuższy cykl ile miał dni? a może jednak to jest to na co czekamy? :-)
No własnie...przeciez z drugiej strony ile razy robilam test i nie bylo zadnej kreski.Zadnych objawow nie mam..piersi? absolutnie nic...normalne, powiem nawet zflaczałe:-Djedynie kłucie brzucha(dla mnie to nie objaw, :no: bo taki objaw to co miesiąc:tak:) no ew. to ze po 20 dniu cyklu(nie pamiętam ktory)miałam śluzik z kropkami krwi i plamienie ale takie brudne(to nie krew, takie raczej plamki w śluzie) a z cyklami u mnie to koszmar:szok:miesiączki nie mialam od wrzesnia do 23 grudnia(i to po wywołaniu):-(

Jakbym czytala o sobie,taki sam przypadek mialam i myslalam,ze ciaza a to test wlasnie z rosmana mnie oklamal!!!Lekarz mi mowil,ze duzo osob wlasnie sie do niego zglosilo z takim wynikiem rosmanowskich testow i w rzeczywistosci w ciazy niebyly.

Dziekuje kochane za mile przyjecie,i ze mnie pamietacie:-)
Wiec teraz czesciej tu bede z wami;-)
ja robiłam 2 jeden z apteki drugi z rosmana .Na obu to samo

elizabeth to pisalo na tescie, co o tym sądzisz???aja rozumiem to w ten sposob, ze moze dawki hormonow (w moczu)u mnie sa większe i dlatego tak wychodzi?

Przyjaciół: 4

icon1.gif
Odp: starania się - watpliwości..
HEJ

Obiecalam ze zrobie test.Zrobilam sprawa ma się następująco

Odrazu pokazala sie jedna krecha ale tym razem poczek ok.5 min.
podeszlam do okna i patrze...a tam dokladnie tak jak w wczesniejszym 2 kreski tylko ta jeszcze jesniejsza, ten test jest inny taki Uni test, tamten był bardziej czuly
No ale na tym wyjątkowo pisze tak (na instrukcji)

3.SPECYFICZNOSC:
twierdzono , iz następuijące dodane do próbek moczu o zawartosci hCG od 0 do 25mlU/ml nie mają wplywu na wynik testu.

3.1 Normony nomologiczne, ktore nie wykazują reakcji krzyżowej:
FSH.................1000 mlU/ml
lh......................5000mlU/ml
TSH..................1000 qlU/ml

ja robiłam 2 jeden z apteki drugi z rosmana .Na obu to samo

Ostatnia edycja:
reklama
Elisabeth, ja juz dzwonilam do przychodzni i czekam na potwierdzenie. Wstepnie jestem umowiona na za 4 tygodnie we wtorek. Do tego czasu zwariuje na 100% :p:p:p:p
Kevinka, jak testy moga oklamywac, ze jest sie w ciazy ??? Rozumiem w druga strone ale tak? Przeciez, zeby Ci sie pojawila druga kreseczka musisz miec HCG w moczu. Nie kapuje.
Bablyss, po cichu gratuluje :p

Do góry