no mnie przybylo 5 kilo w ostatnim roku - bede to musiala zrzucic po ciazy w cholere..
Andzia - dzieki za pozdrowienia
ja tez w tamtym roku przytylam 5 kg :-) obecnie 9 na plusie
dzis bylo kiepsko bo duchota byla niemilosierna. Bylismy na pikniku lotniczym i musielismy sie wczesniej ewakuowac bo bym nie wytrzymala...slabo mi i duszno bylo...
...
u nas to samo ja dysze jak pies :-)
no wlasnie - sama sie dziwie i juz mi zaczyna brzusio widac...:-):-)
hihi ze mnie sie smiali ze blizniaki bo w 10 tyg wygladalam jak w ktoryms tam mc, co widac na fotkach w albumie :-) nie udalo mi sie ukryc nawet w duzych swetrach przed 12 tyg
mam nadzieje ze nie bedziecie mieli problemow z woda...
u nas odra troszku wylala i kiepsko to widac burza za burza :-(
Wspaniale:-)
a dostac chcesz strzala...nie mysl ze jak jestes w ciazy nie mozna teraz na Ciebie krzyczec za glupoty
ryzyko poronienia jest caly czas...ja mialam pierw do konca 3 mc potem do 22 tyg a od 22 tyg jest ryzyko przedwczesnego porodu, nie ma wizyty bym o tym nie slyszala wiec....:-)
eee...a moze jakies malo tuczace ciasto??plizzz...
..
wieczorem napisze przepis na budniowca i kryształkowca :-)
a tak na marginesie dziewczynki zerknijcie na moj wykresik jest link pod suwaczkami (1 z nich oszalał)
spokojnie przed owu moze gwaltownie pojsc w dol by potem strzelic w gore, ja tak czesto mialam :-)
Badaicka a Ty znowu coś pieczesz? !
Ja od wczoraj czuję ssanie w żołądku jak czegoś nie jem. Dokładnie tak jak w pierwszej ciąży. I nawet w tym samym tygodniu. Ciekawe czy cała ciąża będzie podobna do pierwszej. Chciałabym, bo pierwsza była super. Muszę jeść co 2-3 godziny , bo inaczej tak mnie ssie,że aż słabo się robi.
tez tak mialam ... do wczoraj, od wczoraj mdlosci mdlosci zyganko...hihi a mowi sie ze to przypadlosc I trymestru...no ale coz, maly kopie ostro po zoladku :-)
Wiesz ja swoje meble do kuchni kupiłam w BODZIU właśnie ze wzgledu na cenę.Nie mielismy juz kasy,żeby kupic to co chcieliśmy więc wzieliśmy u nich i SAMA skręciłam wszystkie szafki,a transport miałam gratis.(jestem zadowolona i chyba nie wyglądaja źle?)
Wiec dziwi mnie takie reklamowanie się IKEI,że są tacy super,bo niektóre rzeczy z ich oferty można znaleźć gdzie indziej w lepszej cenie a nieraz i jakości.
Co do transportu to szok,zeby nawet nie zadzwolnili i dostawa o 21
ehh no ale takie sa uroki takich molochów właśnie,reklamuja się że klient jest dla nich najważniejszy a w praktyce to zupełnie co innego:-(
a ja nie jestem przekonana do Ikei, wsio ostatnio w Abrze kupilismy i skrecamy sami :-)
Masz rację, poczekaj jeszcze. Wiem,że to trudne, ale lepiej poczekać niż się martwić,że nic nie widać. Ja byłam jak się zaczął 5 tydzień i było widać małą kropkę i nic więcej. Pani doktor twierdzi,że najrozsądniej przyjść na pierwszą wizytę koło 7 tygodnia. Bo wtedy od razu można serduszko zobaczyć. Ale mówi tez,że jesli to planowana ciąża, to mało kto wytrzymuje do 7 tygodnia
Zajrzyj sobie na stronę Pampersa. Tam jest opisany każdy tydzień ciąży- to co sie dzieje z fasolką i co czuje mamusia
Fajne zwłaszcza w późniejszych miesiącach. Juz tu kiedyś pisałam że na pewnym etapie ciąży dziecka ulubioną zabawką jest pępowina.
Podobno szarpie ją sobie i ma z tego zabawę. Takie ciekawostki tam są napisane
no ja wlasnie sobie czytam, jak co tydzien i co widze....
"Twój mały akrobata może właśnie „stać teraz na głowie”: większość dzieci w tym tygodniu obraca się główką w dół. Idealnie byłoby, gdyby w tej pozycji pozostało do końca ciąży. Jednak pamiętaj, że twoje maleństwo ma różne pomysły – może zechcieć jeszcze kilka razy zmienić pozycję, zanim przyjdzie na świat. Będziesz pewnie czuła, jak się przepycha przy obracaniu, szczególnie, jeśli ma to miejsce pod koniec ciąży" ... moj sie wlasnie obrocil w dol ale kokosi sie strasznie :-)
Kochane a powiedzcie mi jak to jest z ta Betą na ile dni po zapłodnianiu mozna juz zrobic to badanie?
10 dni po zaplodnieniu najlepiej, ja robilam chyba 2 dni przed spodziewana @
No i juz wróciłam. Znowu burza. Czy to się kiedys skończy? Odkąd wróciłam z Turcji nie było w ogóle ładnej pogody. Ile mozna siedziec w domu?
A ja nie narzekam bo inaczej sie koszmarnie czuje :-)
teraz zmienialm na odliczanie stazu malzenstwa :-) bedzie latwiej! :-) a ja wlasnie pbrobuje zjesc kanapke .... boli jak nie wiem ....
A ja jak durna szukam suwaczka o jakis 3 slubach a tu juz go nie ma
Hej Słonka:-)
Przez czytanie tego co dzisiaj naskrobałyście prawie wykipiał mi makaron, ale w ostatniej chwili udało mi się uratować całą sytuacje
Zaraz przyjeżdzają moje bliźniaczki, więc pewnie nie będę miała potem czasu, żeby z wami popisać
Agniesik - ty się tylko nie denerwuj, wszystko jest dobrze!!
Loree - zajadaj sobie ile chcesz i niczym się nie przejmuj, na zdrowie
Eva - współczuję z tym aparatem, ale potem będziesz miała hollywodzki uśmiech
Badaicka - ja też bardzo lubię przykręcać śrubki, skręcać szafki i takie tam, ale w kuchni też lubię się bawić
Andzia - super masz te plany rozbudowy domu, też mi się marzy domek i kiedyś będę miała swój
Kropeczko- gdzie jesteś??
Buziaki dla wszystkich!!
nie boj nic, ja przypalilam kotlety :-)