reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Dziekuje Wam wszystkim za mile slowa :-D

A tymi pojęciami to się nie przejmuj.. myślę, że inne kandydatki wypadły dużo gorzej od Ciebie:tak::-)

O ile byli jacys nni kandydaci plci zenskiej
:-D

ja nie wiem jaką mam szyjkę w II fazie cyklu bo nie sprawdzam

a moze u ciebie to fasolka sie zadomowiła, kiedy miałaś mieć @??

W sumie to ciezko powiedziec kiedy powinnam miec @. Normalnie mam cykle 24 dniowe, bo 16-25 biore luteine i @ przychodzi zazwyczaj przed. No ale to jest moj pierwszy cykl z ziolkami - pilam je 4 dni, wystapil jednodniowy skok tempki w 17 dc (wczesniej nie wzielam luteiny, bo chcialam zobaczyc czy ziolka cos zdzialaja), no a jak nastepnego dnia byl spadek, to juz wzielam luteine (czyli 18 dc, czyli 2 dni po tym jak normalnie powinnam). Zwykle jak zaczynalam brac luteine pozniej niz powinnam, to i tak @ przylazila okolo 24-25 dc. Dzisiaj mam juz 31 dc, no ale zakladajac, ze mialam kuuupe stresu ostatnio i biorac pod uwage, ze moze jednak mialam cos na ksztalt owu tego 17dc, to akurat dzisiaj czy jutro wypada 14 dni od tego 17 dc. Chce poczekac jeszcze do srody, czwartku i jesli sie @ nie pojawi to zatestuje. Wlasnie mnie zaczelo troche kluc w podbrzuszu, moze juz jak sie zrelaksowalam, to @ przylezie :baffled:

reklama
Dziekuje Wam wszystkim za mile slowa :-D

O ile byli jacys nni kandydaci plci zenskiej

W sumie to ciezko powiedziec kiedy powinnam miec @. Normalnie mam cykle 24 dniowe, bo 16-25 biore luteine i @ przychodzi zazwyczaj przed. No ale to jest moj pierwszy cykl z ziolkami - pilam je 4 dni, wystapil jednodniowy skok tempki w 17 dc (wczesniej nie wzielam luteiny, bo chcialam zobaczyc czy ziolka cos zdzialaja), no a jak nastepnego dnia byl spadek, to juz wzielam luteine (czyli 18 dc, czyli 2 dni po tym jak normalnie powinnam). Zwykle jak zaczynalam brac luteine pozniej niz powinnam, to i tak @ przylazila okolo 24-25 dc. Dzisiaj mam juz 31 dc, no ale zakladajac, ze mialam kuuupe stresu ostatnio i biorac pod uwage, ze moze jednak mialam cos na ksztalt owu tego 17dc, to akurat dzisiaj czy jutro wypada 14 dni od tego 17 dc. Chce poczekac jeszcze do srody, czwartku i jesli sie @ nie pojawi to zatestuje. Wlasnie mnie zaczelo troche kluc w podbrzuszu, moze juz jak sie zrelaksowalam, to @ przylezie :baffled:
Męskiej czy żeńskie i tak pewnie dostałas ta posadę:tak::-)
Kochana ja tu czuję Fasolkę;-)Mnie też kuło jak na @ i jednak nie przyszła..:-D a zatestowałam dzień wcześniej:tak:
Trzymam kciuki oby to było TO:-)
Jak miałaś stresy i inne zajęcia to nawet nie myślałaś o Fasolce wtedy, tak jak i ja:tak:Więc kto wie;-):-)

To ja tez tak miałam :szok: 7 godzin parłam i nic :-( az wkońcu podjeli decyzje,że mnie potna :baffled:

Przeciez cały czas wierzyłyśmy tylko,że Aga twierdziła,ze sa za blade i dla tego chciałyśmy zobaczyć :baffled:

witaj w klubie z tym porodem:baffled:
a co do tego o fasolce tak tak my wierzyłyśmy :tak:mi chodziło że teraz na pewno AGNIESIAK ze swoim M wkoncu uwierzyli jak sa takie kreseczki:-)

Wiec tak, obronilam sie! Mam na dyplomie 4 :-D Pytania mialam latwe, ale tak mnie dopytywali, ze bylo ciezko :szok::baffled::-( No ale najwazniejsze, ze zdalam!!

GRATUUUUUULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)

A ja byłam na taaaaaaaaaaaaakim suuuuper spacerku najpierw synek na rowerku a potem pieszko i jeszcze na podwórku sobie pobiegał ach fajnie było no i można powiedzieć że to jest LATO!!!:-)

no mnie przybylo 5 kilo w ostatnim roku - bede to musiala zrzucic po ciazy w cholere..
Andzia - dzieki za pozdrowienia
ja tez w tamtym roku przytylam 5 kg :-) obecnie 9 na plusie

dzis bylo kiepsko bo duchota byla niemilosierna. Bylismy na pikniku lotniczym i musielismy sie wczesniej ewakuowac bo bym nie wytrzymala...slabo mi i duszno bylo...
...
u nas to samo ja dysze jak pies :-)

no wlasnie - sama sie dziwie i juz mi zaczyna brzusio widac...:-):-)
hihi ze mnie sie smiali ze blizniaki bo w 10 tyg wygladalam jak w ktoryms tam mc, co widac na fotkach w albumie :-) nie udalo mi sie ukryc nawet w duzych swetrach przed 12 tyg

mam nadzieje ze nie bedziecie mieli problemow z woda...
:)
u nas odra troszku wylala i kiepsko to widac burza za burza :-(

Wspaniale:tak::-)

Ja się nie moge doczekac:tak::-)
tylko cały czas się zamartwiam bo wiecie.. kazdy mówi, że jest ryzyko poronienia do 3-go miesiąca więc wiecie..
Bez przerwy ziewam i cos mi się tam odbija i jakoś tak dziwnie ogólnie się czuję:-p
Gosiu wklej zdjęcie swojego rosnącego brzusia:tak:
a dostac chcesz strzala...nie mysl ze jak jestes w ciazy nie mozna teraz na Ciebie krzyczec za glupoty :-p ryzyko poronienia jest caly czas...ja mialam pierw do konca 3 mc potem do 22 tyg a od 22 tyg jest ryzyko przedwczesnego porodu, nie ma wizyty bym o tym nie slyszala wiec....:-)
eee...a moze jakies malo tuczace ciasto??plizzz...
..

wieczorem napisze przepis na budniowca i kryształkowca :-)

a tak na marginesie dziewczynki zerknijcie na moj wykresik jest link pod suwaczkami (1 z nich oszalał)
spokojnie przed owu moze gwaltownie pojsc w dol by potem strzelic w gore, ja tak czesto mialam :-)
Badaicka a Ty znowu coś pieczesz? !
Ja od wczoraj czuję ssanie w żołądku jak czegoś nie jem. Dokładnie tak jak w pierwszej ciąży. I nawet w tym samym tygodniu. Ciekawe czy cała ciąża będzie podobna do pierwszej. Chciałabym, bo pierwsza była super. Muszę jeść co 2-3 godziny , bo inaczej tak mnie ssie,że aż słabo się robi.:szok:
tez tak mialam ... do wczoraj, od wczoraj mdlosci mdlosci zyganko...hihi a mowi sie ze to przypadlosc I trymestru...no ale coz, maly kopie ostro po zoladku :-)
Wiesz ja swoje meble do kuchni kupiłam w BODZIU właśnie ze wzgledu na cenę.Nie mielismy juz kasy,żeby kupic to co chcieliśmy więc wzieliśmy u nich i SAMA skręciłam wszystkie szafki,a transport miałam gratis.(jestem zadowolona i chyba nie wyglądaja źle?)
Wiec dziwi mnie takie reklamowanie się IKEI,że są tacy super,bo niektóre rzeczy z ich oferty można znaleźć gdzie indziej w lepszej cenie a nieraz i jakości.
Co do transportu to szok,zeby nawet nie zadzwolnili :szok: i dostawa o 21 :szok::szok::szok:
ehh no ale takie sa uroki takich molochów właśnie,reklamuja się że klient jest dla nich najważniejszy a w praktyce to zupełnie co innego:baffled::-(
a ja nie jestem przekonana do Ikei, wsio ostatnio w Abrze kupilismy i skrecamy sami :-)
Masz rację, poczekaj jeszcze. Wiem,że to trudne, ale lepiej poczekać niż się martwić,że nic nie widać. Ja byłam jak się zaczął 5 tydzień i było widać małą kropkę i nic więcej. Pani doktor twierdzi,że najrozsądniej przyjść na pierwszą wizytę koło 7 tygodnia. Bo wtedy od razu można serduszko zobaczyć. Ale mówi tez,że jesli to planowana ciąża, to mało kto wytrzymuje do 7 tygodnia:-D
Zajrzyj sobie na stronę Pampersa. Tam jest opisany każdy tydzień ciąży- to co sie dzieje z fasolką i co czuje mamusia:-D
Fajne zwłaszcza w późniejszych miesiącach. Juz tu kiedyś pisałam że na pewnym etapie ciąży dziecka ulubioną zabawką jest pępowina.:-D Podobno szarpie ją sobie i ma z tego zabawę. Takie ciekawostki tam są napisane:tak:
no ja wlasnie sobie czytam, jak co tydzien i co widze....
"Twój mały akrobata może właśnie „stać teraz na głowie”: większość dzieci w tym tygodniu obraca się główką w dół. Idealnie byłoby, gdyby w tej pozycji pozostało do końca ciąży. Jednak pamiętaj, że twoje maleństwo ma różne pomysły – może zechcieć jeszcze kilka razy zmienić pozycję, zanim przyjdzie na świat. Będziesz pewnie czuła, jak się przepycha przy obracaniu, szczególnie, jeśli ma to miejsce pod koniec ciąży" ... moj sie wlasnie obrocil w dol ale kokosi sie strasznie :-)
Kochane a powiedzcie mi jak to jest z ta Betą na ile dni po zapłodnianiu mozna juz zrobic to badanie?
10 dni po zaplodnieniu najlepiej, ja robilam chyba 2 dni przed spodziewana @

No i juz wróciłam. Znowu burza. Czy to się kiedys skończy? Odkąd wróciłam z Turcji nie było w ogóle ładnej pogody. Ile mozna siedziec w domu?
A ja nie narzekam bo inaczej sie koszmarnie czuje :-)
teraz zmienialm na odliczanie stazu malzenstwa :-) bedzie latwiej! :-) a ja wlasnie pbrobuje zjesc kanapke .... boli jak nie wiem ....
A ja jak durna szukam suwaczka o jakis 3 slubach a tu juz go nie ma :-p
Hej Słonka:-)

Przez czytanie tego co dzisiaj naskrobałyście prawie wykipiał mi makaron, ale w ostatniej chwili udało mi się uratować całą sytuacje:baffled:
Zaraz przyjeżdzają moje bliźniaczki, więc pewnie nie będę miała potem czasu, żeby z wami popisać
Agniesik - ty się tylko nie denerwuj, wszystko jest dobrze!!
Loree - zajadaj sobie ile chcesz i niczym się nie przejmuj, na zdrowie
Eva - współczuję z tym aparatem, ale potem będziesz miała hollywodzki uśmiech:-D
Badaicka - ja też bardzo lubię przykręcać śrubki, skręcać szafki i takie tam, ale w kuchni też lubię się bawić:-D

Andzia - super masz te plany rozbudowy domu, też mi się marzy domek i kiedyś będę miała swój:-D

Kropeczko- gdzie jesteś??

Buziaki dla wszystkich!!
nie boj nic, ja przypalilam kotlety :-)

Kinguś a jak Ty się czujesz??

Kroptusiu odezwij się:-)

OlaPM - stresujesz się?? Bo jeżeli tak to nie warto, będzie dobrze

Zaniepokojona - rozumiem, że z mamusią już coraz lepiej...
jezdem jezdem i tez nadrabiam zaleglosci ale przy malej to ciezko bo mi dom dzis roznosi :-)
A co do włosów hehe to moje siostry wiedza jaki mój M jest spostrzegawczy tzn.on sam mówi jakie mam mie ć jak coś się nie podoba szybko zmieniac hehe az będzie dobrze tak więc byłam blond powiedział spowrotem na czarno no i mam czarne :-p
mam to samo, nigdy nie mowie ze ide do fryca by potem sie nie przygladal i nie komentowal, a i tak wyczail jak nawet zrobie odrost ciemny czy tylko poprawie kolor :-)
kobitko ty to kochana masz taki zgrabniutki brzusio :-)nie będziesz miec problemów z rostępami;-)
rozstepy to raczej sprawa genetyczna, ja nie smarowalam sie ani w 1 ciazy ani teraz i nie mam ani jednego
nigdy nie wiadomo co jeszcze wyskoczy:-)
pewnie wyskoczy :-)
Hej, oj kopie, kopie i to bardzo:) zwłaszcza około 22:-)
a jak się czuje Twoja mama?

czekam na zdjęcia:-)
moj zaczyna po 24 a czasem ok 1 :-) tyle ze ostatnio nie daje spac :-)
To ja tez tak miałam :szok: 7 godzin parłam i nic :-( az wkońcu podjeli decyzje,że mnie potna :baffled:

Ola na 15 miała mieć rozmowę o pracę także jeszcze troche potrzyma nas w niepewności :-(

Ja własnie gotuje ziemniaczki młode :-D mam sałate ze śmietana i kotlety mielone

Dziekuje za kciuki
BUZIOLKI

To ja trzymam kciuki z pewnościa wszystko bedzie okiej :tak:

Jaki malusi i śliczniusi :-)

No widzisz wcale nie sa takie blade kreseczki.

Przeciez cały czas wierzyłyśmy tylko,że Aga twierdziła,ze sa za blade i dla tego chciałyśmy zobaczyć :baffled:
przestancie straszyc bo Wika tez w koncu przez cesarke i choruje mi m.in symptomy astmy oskrzelowej ale to ma w dzisiejszych super czasach co 2 dziecie :-( czy alergie
Hej dziewczynki! Troche mi zajelo czasu zanim przeczytalam wszystko od soboty :-D Dziekuje wszystkim trzymajacym kciuki!!

Wiec tak, obronilam sie! Mam na dyplomie 4 :-D Pytania mialam latwe, ale tak mnie dopytywali, ze bylo ciezko :szok::baffled::-( No ale najwazniejsze, ze zdalam!!

Co do rozmowy o prace, to hmm trwala cała godzine! Az sie zdziwilam! Ogolnie oferta w miare ciekawa, nie do konca pokrywa sie z tym, co bylo w ogloszeniu, ale mysle, ze ok. Troche sie zmartwili jak sie dowiedzieli o tych studiach doktoranckich... Nie wiem czy mnie przez to nie odrzuca - powiedzialam, ze chce polaczyc jedno z drugim bo i wtedy doktorat moznaby pisac z pogranicza. No i powiem Wam jeszcze, ze mnie odpytali z merytorycznych spraw :szok: Dobrze, ze umialam odpowiedziec, inaczej bylabym na starcie skreslona... Tylko wyszla niefajna sprawa :-( Bo poprzednio jak u nich bylam dali mi liste na ktorej po lewej stronie byly napisane pojecia, a na prawej kwadraciki - zaznaczalo sie czy sie zna pojecie, czy nie. No i pozaznaczalam to co wiedzialam, dzisiaj mnie facet z tego pytal no i odpowiadalam i nagle pyta z czegos o czym nie mam pojecia - mowie mu o tym - a on na to 'ale pani to zaznaczyla' :szok: Mowie, ze niemozliwe! Patrze - rzeczywiscie!! No a chcialam zaznaczyc to co bylo nizej... Tak samo z jeszcze jedna rzecza... kurcze mysle, ze on mogl pomyslec, ze chcialam ich oszukiwac :-( A naprawde zaznaczalam to, co wiedzialam tylko, ze problem bym w tym, ze miedzy zagadnieniem, a kwadracikiem nie bylo zadnych kropek czy czegos, a nie dali mi linijki, wiec trudno bylo sie zorientowac ktore kwadraciki do czego :-( No zobaczymy :baffled: Maja sie odezwac do konca tygodnia bez wzgledu na decyzje...

Jedna osoba z mojej rodziny jest bardzo przeciwna temu zebym tam poszla pracowac, twierdzi, ze skoro dostalam sie na studia to powinnam isc na studia, bo byc moze ta instytucja, do ktorej aplikuje za 3 lata nie bedzie istniec, a dr to dr i z takim tytulem wszedzie mnie przyjma :baffled: Nie dociera do niego, ze przez 4 ostatnie lata bylam nieszczesliwa i nie mialam satysfakcji z tego co robilam, ze wreszcie chce moc porobic cos innego i byc szczesliwa - niekoniecznie ta praca musi dac mi szczescie, ale chcialabym sprobowac, bo jesli nie sprobuje to nie bede wiedziec... A same studia... przez 3 lata.... no chyba, ze mialabym malenstwo, to wtedy byloby inaczej.... zobaczymy... :baffled:

Aha zapomnialam powiedziec - u mnie dzisiaj tempka nadal wysoka (nadal biore luteine, wiec sadze, ze to stad). Dzisiaj ciut nizsza, bo mierzylam 30 minut wczesniej. Na razie @ nie widac i nie czuc. Wieczorami mam szyjke twarda i zamknieta, a rano miekka/pol-miekka i tez zamknieta. Jaka Wy macie w II fazie cyklu?
no gratuluje kochana :-) i pamietaj rob tak zeby Tobie bylo dobrze :-)

Eloł:-D

Ja już prawie wsio gotowe, tylko ciasta, babkę i chałwy nakroić, krakersy do miseczki, szklaneczki poszykować i gotowe. Na szczęście wyszło parę osób na krzyż:-p
Baba to ma przejeb...:-p

No i juz wróciłam. Znowu burza. Czy to się kiedys skończy? Odkąd wróciłam z Turcji nie było w ogóle ładnej pogody. Ile mozna siedziec w domu?

Ja też od tej pogody i od wszystkiego dostałam mega doła.
U nas przeszła wielka burza.
Ta pogoda mnie dobija, ciągle mnie głowa boli, żadnych tabletek nię mogę wziąć, z byle powodu płaczę jak pięcioletnie dziecko.

Do tego nie mam ciepłej wody przez 1,5 tygodnia, bo w wodociągach jakieś remonty robią, więc muszę jeździć się myć do rodziców.

Mąż jest od tygodnia w delegacji w Wawie-budują Starbucks Caffe w rynku czy gdzieś, a ja sama w dalekim Wrocławiu.
Nienawidzę tych jego delegacji i rozłąk-fakt, że nie są aż tak częste , ale nie znoszę ich !!!
Po co ja sobie na męża wzięłam inżyniera budownictwa hmmm? ......
Ta delegacja ma trwać 1,5 miesiąca-chyba oszaleję.
Mąż wraca tylko na weekendy :-( Idę się pochlastać.....

Alo:-)

wpadłam na chwilkę zobaczyć co u was kobiety słychać. dzisiaj M ma imieniny i oczywiście ślęczę w kuchni, jakieś sałateczki trzeba zrobić, ciasto, babkę i wafelki mam, krakersy są do przxegryzienia, piwo i coś mocniejszego też czeka. ino napoju zapomniałam.
:-p

Mój Piotr też ma dziś imieniny, ale co z tego jak jest w delegacji...

U mnie 28 stopni okropnie duszno. Siedzę w domu nawet nosa na dwór nie wystawiam. Tylko korzystam i piorę ręczniki powinny szybko wyschnąć :tak:
Dziękuje dobrze tylko dla mnie to trochę za gorąco jest. Później się wybieram na zakupki bo wszystkie bluzki na ramiączka przyciasne w biuście :baffled:

A ja już wolę jak mi pot ścieka po plecach i jak gotuję się w aucie, niż taką pogodę jaką mamy od 3 tygodni na Dolnym Śląsku.
Nic tylko powodzie i depresja, ja jak nie ma słońca tyle czasu naprawdę czuję się fatalnie i fizycznie i psychicznie.

cześć Babeczki:):)

Loree, Patrysiu, Kinguś, Gosiu, Kroptusiu, Olica jak się czujecie moje ciężarówki??
Buziaki dla całej ferajny BB:):)

Witaj Kochana, u mnie tak jak opisałam wyżej.
Jak mi przyślesz słońce to może będzie lepiej :-)

Ale żeby już nie było tak smutno to powiem Wam, że mały/mała kopie niesamowicie :-)

Witajcie,

Wpdałam pochwalić się swoim 22 i 5 dni ciązowym brzuchalem:-):-):-)na podryw to juz nie dam rady iśc, co?

Pikny masz ten brzusio-malutki i zgrabniutki :-)

Mój dzisiejszy teścik:tak::-D

Świetny widok !!! Jeszcze raz wielkie gratki !!!!

Hej dziewczynki! Troche mi zajelo czasu zanim przeczytalam wszystko od soboty :-D Dziekuje wszystkim trzymajacym kciuki!!

Wiec tak, obronilam sie! Mam na dyplomie 4 :-D Pytania mialam latwe, ale tak mnie dopytywali, ze bylo ciezko :szok::baffled::-(

Olcia gratuluję !!!!!!!!!!

reklama
Witam!
Melduje się po 3 IUI na 3 pęcherzykach ...zrobił mi mój nowy lekarz; jestem bardzo zadowolona ze zmiany lekarza! W końcu sprwdził najpierw przed IUI na usg jak pęcherzyki... ma dobrą opinię i jest specjalistą od in vitro!
Czuję że teraz będzie strzał w 10 ...teraz 14 dni czekania i beta!
Pozdrawiam!
Teraz idę was trochę pocztać!

Do góry