badaicka
Paulusia i Filipek
Ło Matko jak se przypomne te zapachy w ciązy,zwłaszcza dym i smazone mieso-bbbłłłłeeeeeeWITAM KOBITKI:-)
oj wiem coś o tym mi tez śmierdzi a kupka aż o wymioty i o dziwo nawet mi zaczeły smierdzieć pampersy zawsze mi fajnie pachniały bo jeszcze maja w sobie aloes no i tak zawsze fajny był zapach a terazwogóle duzo rzeczy mi śmierdzi
BADAICKA śliczny pokój:-)
DZIĘKUJĘ za komplement
Jak fajnie,że tatulo czuje się lepiej.Oby następna diagnoza brzmiała-GUZA BRAKU taty dobrze w srode mial robione badanie i rak pluc z 4 cm zmniejszyl sie na niecale 2 cm wiec widac chemi dziala i mam nadzieje ze na jakies parenascie lat uda sie zaleczyc ta okropna chorobe w tym tyg ma miec porobione wszystkie badania i zapadnie decyzja jak bedzie leczony dalej
Ta i że "chłop nie pies i kości nie lubi"Andziu niby mowiea, ze "kochanego ciala nidgy nie za wiele"
Niby tak, ale mówią też, że "co za dużo to niezdrowo":-):-)
Oj kazałabym sobie odebrac nadmiar z tyłka,ud i brzucholka a dodac troche w cycole ;-)jakby bylo pieknie wybierac sobie miejsce przytycia :-):-) zarla bym jak swinka i wygladala jak Sabrina hahahahaahahahaha
Mnie tez bola wieczoremtak z innej beczki, dziewczyny jak bila was cycuszki przed @ to bola was calymi dniami czy tylko momentami, mnie bola bardziej na wieczor troche to dziwne
Mniamprzepis na koktaj daje:
pol szklanki mleka 0,5%
1 banan
6 truskawek
- zmiksować na maksa - pyszny i bardzo orzeźwiający
SUPER,że pracka skończona :-)a i zapomnialabym sie pochwalic ... zaraz wysylam promotorowi skonczona prace inż!!!!
a co to za mąka???? 450?
450 to typ maki.Maki maja różne typy 550,650,450(zboku na torebce jest zawsze napisane jaki dana mąka ma typ)
Na ciasto do pierogów najlepsza właśnie 450"pięćsetka"
ZAPISAŁAM SOBIEMniam Mniam
biszkopt:
np:
7 średnich jaj (ok rozm L)
1 szkl mąki pszennej w tym 4 płaskie łyżki m. ziemniaczanej
niecałe 3/4 szkl cukru
2 płaskie łyżeczki pr do piecz
olejek waniliowy
krem:
1 op kremu adwokatowego
1/2 op bitej śmietany w proszku
300 ml zimnego mleka
100 g masła lub Kasi
masa wiśniowa:
ok 600ml kompotu wiśniowego z owocami bez pestek
2 budynie wiśniowe
cukier
jeden banan pokrojony w kostkę moczony w soku cytrynowym
czekolada utarta do dekoracji
Biszkopt-
białka ubić dodać żółtka cukier przesianą mąkę z pr do pieczenia. Wszystko po ubiciu białka dodawać powoli i delikatnie ubijac żeby ciasto nie siadło piec zależnie od rozmiaru blachy od 30 do 45 min,
ciasto ostudzic, przekroic na pół, najwygodniej będzie biszkopt przewrócic do góry dnem żeby później nie tżeba bylo ściągac wieżchniej warstwy
krem wiśniowy-
ugotowac budyń na kompocie, na koniec dodac wiśnie, gorącą masę wyłożyc w przekrojony biszkopt przykryc odrazu ciastem tak aby obie warstwy biszkopta skleiły się kremem wiśniowym
masa adwokatowa
zrobic mase według przepisu na opakowaniu po maśle dodac pół opakowania bitej śmietany w proszku miksowac wszystko na jednolity krem
na przełożony bioszkopt masą wiśniową poukładac banaki pokrojone przykryc to masą adwokatową ułożyc, można zwobic wzorki, jak odrobine ztężeje masa w lodówce posypac utartą czekoladą
smacznego:-)
Z pewnością upiekę