reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Dobry! :-)
nie odzywalam sie przez weekenda bo mi komp strasznie szwankuje a poza tym po zalozeniu aparatu na zabki nie czuje sie najlepiej wczoraj gardlo bolalo dzisiaj juz lepiej ale i tak bym polezala w wyrku jeszcze :dry: nadal nic normalnego jesc nie moge bo nic nie dam rady ugryźć! :-( :no: wiec jogurciki zupki itp rozklapciane ziemniaki z sosem :sorry2: i tak juz ponad 1kg w dol! :-);-)
a i zapomnialabym sie pochwalic ... zaraz wysylam promotorowi skonczona prace inż!!!!
Acha EVE zapomniałam Ci napisać, że najlepsza mąka na ciasto to 450 :tak:;-)
a co to za mąka???? 450?:confused:
A wiec tak...pare dni temu o 6 rano obudzil nas pies (suka), zaczela nerwowo biegac po pokoju, trzesla sie jak galareta, serducho walilo strasznie, uszy nastroszone, ...Ta osoba mi powiedziala ze moze mama przyszla zobaczyc bo w ciazy jestem jak przygotowania, wnuczek i takie tam i to nic zlego...uffff
no to niezle rzeczy sie u ciebie dzieją! ale ja tez slyszalam ze psy wyczuwaja taje "osoby" :sorry2:
My od kilku lat robimy pierogi i ciasto jest zawsze dobre - wrzucam mąkę do malaksera, dodaję jajo włączam malakser i dolewam pół szklanki wrzątku, gotuję wodę i wlewam z czajnika, do tej pory wychodziło zawsze:tak: i robi się SAMO:-D
a co to takiego malakser? ja mam takiego robota kuchennego czy to cos takiego?
Cześć Dziewczynki!
zapomniałam - odebrałam dziś pozwolenie na rozbudowę domku:-)
SUPER!!!! :-)

O Boże dziewczyny........

Zatestowałam.....
I mój M mówi,że jest druga blada kreseczka, ja nie wiem juz sama..:zawstydzona/y:
No ładnie!!!!! GRATULUJĘ!!!! :-):-):-)
Czesc Laski :D
Ja dziś obudzilam sie z potwornym bolem zeba numer 8. Byłam u "sadysty", dostałam znieczulenie w wersji "bezpieczny dla dziecka", wyrwała mi zeba BEZ ZDJECIA bo przeciez nie mialam mozliwosci zrobienia, znieczulenie zadzialalo tak.. pol godziny pozniej. Poryczlam, pospala, teraz siedze i ledwo przelykam ale nie biore przeciwboli... bo moja gin stwierdzila ze jak dam rade to lepiej nie... i tak moje Panie spedzilam piatek :)
Słońce weź mi opowiec jak to wyrywanie wygladalo ile czasu bo ja mam jutro wyrywanie ósemki i denerwuje sie okronpie!!!! :no::no::no: a ze ja z tą nerwicą lekąwą dalej walcze to sie boje podwojnie ze wywine jakis numer w trakcie zabiegu! :-:)no:

Czesc Dziewczynki :tak:
U mnie dzisiaj za oknem strasznie ponuro, ale chyba nie pada. M wystrzelil z lozka jak z procy i pojechal na uczelnie po wpis, a potem jedzie do tesciowej. Wiec kolejny dzien spedze w samotnosci :-( Ale co zrobic, skoro musze sie uczyc i i tak bym sie M nie zajmowala... Marzy mi sie zeby on przy mnie siedzial caly dzien jak sie ucze i zeby mnie glaskal i mizial i w ogole nie zajmowal sie wlasnymi rzeczami - no co najwyzej czytal jakas ksiazke ;-)
Jest tu jeszcze jeden problem, a mianowicie M chcialby zebysmy kupili ziemie i dom (bo jego Mama tak zrobila :baffled:). Sęk w tym, ze on ma zupelnie inna wizje niz ja. Dla mnie dom to musi byc WIELKI, a nie klitka... Zreszta ja ja mam biegac po schodach i miec tyle samo metrow co spokojnie moge miec w poziomie, to po co? :baffled:
OJ Oleńko na wtespie powodzenia na obrnonie! :-) będzie taaaaaakaa 5
a pro po twojej wypowiedzi ... mogę się założyć ze po gora 20min by cię szlak trafil gdybys sie probowala uczyc a twoj M. by cie non stop mizial znając zycie non stop w tym samym miejscu! :-) poza tym po takim dniu mielibyście sie chyba dosyć :sorry2:
a co do chalupki to duze nie znaczy fajne .... ja mieszkam w bliźniaku w sumie mam 4 kondygnacje z czego parter i pietro ma "tylko" ok 130 m2 na strych w ogole nie mam czasu wejść mimo ze jest wykonczony! :baffled: a posprzątanie calego domu w 1 dzien (przez 1 os.) graniczy z cudem! pamietaj ze okna tez trzeba umyć! nie mówie już nawet o kosztach utrzymania takiego domu!!! gaz prąd itp :no::no: więc naprawde nie ma co przesadzać!!! gdybysmy mogli dano byśmy zmienili na cos mniejszego! :sorry2:

EVE to moje pierożki wczorajsze-z ok 0,5 kg mąki zrobiłam 57 pierogów(policzyłam;-))
śliczne!!! :-):-):-) i napewno pyszne!!! jak tylko sie lepiej poczuje to sie za nie zabieram! :-)
a teraz poprosze o przepisz na super tort!!!! męzu ma urodziny 8 lipca!!! :szok:
A tak wygląda robocza wersja naszego domku w przyszłości - tylko kolory będą inne - tzn. też zielony ale inny:tak:
fajna chałupka!!! naprawdę!!! ;-)
DOM.PL ť - AN Aleksandria - Gotowy projekt domu
Projekt domu: Dom w szafranie 2, Główne dane
to są linki do domków które nam się podobają i mamy podjąć decyzję który z nich zbudujemy w przyszłości
drugi mi sie bardziej podoba! :-)
Witajcie dziewczynki !!!!
Pewnie mało kto mnie już pamięta :zawstydzona/y: strasznie długo mnie nie było....szkoła, szkoła i jeszcze raz szkoła + milion innych spraw i tak wyszło:-( U mnie staranek nie ma bo już nie ma z kim, a nowy książe jakoś się ciągle nie pojawia hehe ( ale to tak w ramach przypomnienia );-)
Eve czekam i czekam na tą fasolkę u Ciebie :-D mam nadzieję że z mężem będzie ok ;-)
Czy ktoś wie co u Imagination? Czy już urodziła ??
Witaj Malwinko! :sorry2: życzę ci zeby ten nowy książe zjawil sie szybciutko i był już ostatnim! :-);-)
Imagination urodzila w maju z tego co pamietam :-)
no a ja na tą fasolke z męzem tez juz czekam i czekam i chyba jeszcze troszke poczekam! :dry:
U taty dobrze :tak: w srode mial robione badanie i rak pluc z 4 cm zmniejszyl sie na niecale 2 cm :-D:-D:-D wiec widac chemi dziala i mam nadzieje ze na jakies parenascie lat uda sie zaleczyc ta okropna chorobe :tak: w tym tyg ma miec porobione wszystkie badania i zapadnie decyzja jak bedzie leczony dalej :sorry2:
:-D:-D:-D:-D pielkne nowiny!!! bardzo sie ciesze!!!! :-) następne wiesci będą takie - guz zniknął!!! :-):-)

reklama
no wlasnie - sama sie dziwie i juz mi zaczyna brzusio widac...:-):-)
Wspaniale:tak::-)
Ja się nie moge doczekac:tak::-)
tylko cały czas się zamartwiam bo wiecie.. kazdy mówi, że jest ryzyko poronienia do 3-go miesiąca więc wiecie..
Bez przerwy ziewam i cos mi się tam odbija i jakoś tak dziwnie ogólnie się czuję:-p
Gosiu wklej zdjęcie swojego rosnącego brzusia:tak:

Mniam Mniam

biszkopt:
np:
7 średnich jaj (ok rozm L)
1 szkl mąki pszennej w tym 4 płaskie łyżki m. ziemniaczanej
niecałe 3/4 szkl cukru
2 płaskie łyżeczki pr do piecz
olejek waniliowy

krem:
1 op kremu adwokatowego
1/2 op bitej śmietany w proszku
300 ml zimnego mleka
100 g masła lub Kasi

masa wiśniowa:
ok 600ml kompotu wiśniowego z owocami bez pestek
2 budynie wiśniowe
cukier

jeden banan pokrojony w kostkę moczony w soku cytrynowym
czekolada utarta do dekoracji

Biszkopt-
białka ubić dodać żółtka cukier przesianą mąkę z pr do pieczenia. Wszystko po ubiciu białka dodawać powoli i delikatnie ubijac żeby ciasto nie siadło piec zależnie od rozmiaru blachy od 30 do 45 min,
ciasto ostudzic, przekroic na pół, najwygodniej będzie biszkopt przewrócic do góry dnem żeby później nie tżeba bylo ściągac wieżchniej warstwy

krem wiśniowy-
ugotowac budyń na kompocie, na koniec dodac wiśnie, gorącą masę wyłożyc w przekrojony biszkopt przykryc odrazu ciastem tak aby obie warstwy biszkopta skleiły się kremem wiśniowym

masa adwokatowa
zrobic mase według przepisu na opakowaniu po maśle dodac pół opakowania bitej śmietany w proszku miksowac wszystko na jednolity krem

na przełożony bioszkopt masą wiśniową poukładac banaki pokrojone przykryc to masą adwokatową ułożyc, można zwobic wzorki, jak odrobine ztężeje masa w lodówce posypac utartą czekoladą

smacznego:-)

Witaj PM :* i jak tam nastroj przed obroną???
a tak na marginesie dziewczynki zerknijcie na moj wykresik jest link pod suwaczkami (1 z nich oszalał)

eee...a moze jakies malo tuczace ciasto??plizzz...

Agniesiak - nie przejmuj sie zawszasu!!!

Ewuś a co do obrony, to mój żołądek szaleje...Podczytuje sobie magisterkę popołudniami i wieczorami..Ale jakos nie umiem sie na pamiec uczyc - ucze sie tak by wiedziec o co kaman...

reklama
Do góry