reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Andzia_S gratulejszons :)) będzie wielka willa???
No może nie duża ale mnie się podoba jak zaraz poszukam czy mam jakieś kawałki projektu na kompie to wkleję fotkę - każdy ma swój gust a o gustach się nie dyskutuje;-)
Jak wam minol dzionek, ja dzis odwalilam numer, poszlam wyrzucic smieci (bez butow) i mi sie drzwi zatrzasnely. Dobrze, ze w ktorkim czasie przyjechal moj M z pracy, bo stalam przed drzwiami jak sierota :baffled: Dobrze ze nie padalo :-D
:-D:-D:-D:-):-):-)

Wykres niczego nie pokazuje, bo jak pisalam wczesniej (niestety nie widac tego w legendzie wykresu), biore luteine od 19dc. Wiec ten skok i utrxymujaca sie wysoka tempka sa przez nia.
Ola - a kiedy w takim razie będziesz testować - tzn. do kiedy czekasz z testowaniem:sorry2:
wiem, żę ze stresu mogło sie poprzesuwać wszystko ale też tak jak piszesz luteina mogła zafałszować wykres:tak:
Witam!
U mnie już ok. jestem po wizycie u innego lekarza...podobno dobry specjalista i rzeczywiście odp. mi na wszystkie pytania.
Najważniejsze pęcherzyki ruszyły w lewym 2 po 17 mm i w prawym jeden 15 mm najważniejsze moje endometrium urosło z 3,1 na 9,1 czyli winko jednak pomogło!
W poniedziałek po podglądanku decyzja czy IUI w poniedziałek czy we wtorek!
Wolałabym w poniedziałek bo robił by mi ten nowy lekarz a we wtorek dyżur ma mój stary!
Jestem znowu pozytywnie nastawiona...tym razem mi się uda!
POZDRAWIAM
Martynko - a ile tego winka wypiłaś :-):-D- ja też będę pić :tak::szok:
a na poważnie - super, żę endometrium tak ładnie urosło:tak:

reklama
Niunia mógł ...mi wciąż rosły w prawym przez 4 cykle teraz ruszył lewy i 2 cykl więcej mam w lewym...i też biorę duphaston!
Andzia codziennie lampke i zjadłam 3 torebki moreli suszonych torebke orzechów laskowych,ziemnych !

Doprzeczytania piszę wam, chciałam cosik od M ale oznajmił, ze bez obiadu nic nie dostane, więc gonie do kuchni bo nie zaspokoi mojej zachcianki i w dodatku mnie wieczorem do łóżka gnida nie wpuści.

ładną masz zastawe:) bardzi mi sie podobaja kwadratowe talerze.. kiedys z M kupilysmy ladny komplet i pojechal z nim do anglii ale niestety było za dużo użytkowników i niestety komplet juz z anglii nie wrócił to był całkiem rozkompletowany.. z 6 osobowego zostało 3-4 osobowy..
Dziekuje bardzo,zastawę dostaliśmy w prezencie śłubnym od mojej cioci :-D

Jak Ty to robisz, ze te Twoje pierozki sa pelne? Jak ja lepiej to mi sie robi szeroki brzeg i caly farsz spada na dol i wyglada barzdiej jak cienki placek z malym ksiezycem....
:baffled:
Olus jak juz pisałam ja ciasto robie tylko z wody i maki nie dodaje jejek.Ono jest takie fajne gładkie,mięciutkie i fajnie sę lepi.Wałkuje je na ok 2-3 mm bo jak zbyt cieńko to ciężko farsz napakować,bo ciasto sie rozrywa:tak: Jeśli nakładasz farsz do pierogów to nie możesz w środku zostawic powietrza,bo wtedy pekaja i dostaje się do srodka woda :baffled: albo wychodzą własnie takie sflaczałe.Ja na krążek wykrojony szklanka daje 1 kopiata lub 1,5 łyżeczki do herbaty farszu.

Doprzeczytania piszę wam, chciałam cosik od M ale oznajmił, ze bez obiadu nic nie dostane, więc gonie do kuchni bo nie zaspokoi mojej zachcianki i w dodatku mnie wieczorem do łóżka gnida nie wpuści.
:-D:-D:-D:-):-):-)
Andzia w ciągu 1,5 dnia urosły pęcherzyki i endo o 6 mm lekarz mówi że endo teraz jest ok...zarodek bedzie miał się gdzie zagnieździć a nawet 2 zarodki!
Teraz musi się udać:tak:
Olus jak juz pisałam ja ciasto robie tylko z wody i maki nie dodaje jejek.Ono jest takie fajne gładkie,mięciutkie i fajnie sę lepi.Wałkuje je na ok 2-3 mm bo jak zbyt cieńko to ciężko farsz napakować,bo ciasto sie rozrywa:tak: Jeśli nakładasz farsz do pierogów to nie możesz w środku zostawic powietrza,bo wtedy pekaja i dostaje się do srodka woda :baffled: albo wychodzą własnie takie sflaczałe.Ja na krążek wykrojony szklanka daje 1 kopiata lub 1,5 łyżeczki do herbaty farszu.
Witaj Magda:-)
Ty jesteś kolejną kucharką na BB - od pierogów:-), Nektarynka jest od ciast a Marzenixx od zup:tak:

reklama
Do góry