reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

EVE to moje pierożki wczorajsze-z ok 0,5 kg mąki zrobiłam 57 pierogów(policzyłam;-))

super pierożki i skwarkami ładniutko posypane:-)mi takze podoba się twoj kąplet, zastawa:tak:

Patrysiu - skoro nie masz ochoty to M na pewno to zrozumie:tak:

naszczęście M rozumie ale wiecie co przed spacerem czułam sie fajnie ani mdłości nic no i tak patrze na M i mówie pomyjesz a będzie serduszkowanie z bonusem a mój M ani minuty nie mineło jak zabrał się za grzanie wody do pomywania a potem szybko szedł się wyszykować do łazienki:-D:-D:-D a najlepsze podczas dwa razy ktoś dzwonił do drzwi co podejść troche było ale z sukcesem:-p:-D

Witam!
U mnie już ok. jestem po wizycie u innego lekarza...podobno dobry specjalista i rzeczywiście odp. mi na wszystkie pytania.
Najważniejsze pęcherzyki ruszyły w lewym 2 po 17 mm i w prawym jeden 15 mm najważniejsze moje endometrium urosło z 3,1 na 9,1 czyli winko jednak pomogło!
W poniedziałek po podglądanku decyzja czy IUI w poniedziałek czy we wtorek!
Wolałabym w poniedziałek bo robił by mi ten nowy lekarz a we wtorek dyżur ma mój stary!
Jestem znowu pozytywnie nastawiona...tym razem mi się uda!
POZDRAWIAM

to świetne wieści:-)kciuki mocne i pewnie się uda tym razem:tak:

A tak wygląda robocza wersja naszego domku w przyszłości - tylko kolory będą inne - tzn. też zielony ale inny:tak:

piękny domek sama bym chciała tylko dla siebie taki:-):tak:

A ja jak już w odpowiedzi wspomniałam byłam na spacerku ze synkiem co sobie pobiegał kwiatki pozrywał i normalnie jestem happy że taka ładna pogoda i po pogodzie w tv ma byc jeszcze cieplej jupiiiii:-)teraz wezme się za obiadek bo głodna jestem:tak:aaaa i tak patrze na nasze drzewka owocowe w ogródku i super czereśnie rosną jabłuszka śliwki węgierki wiśnie normalnie wysyp jest tylko czekac na dojrzałe owoce i wcinać:-p

reklama

Olus jak juz pisałam ja ciasto robie tylko z wody i maki nie dodaje jejek.Ono jest takie fajne gładkie,mięciutkie i fajnie sę lepi.Wałkuje je na ok 2-3 mm bo jak zbyt cieńko to ciężko farsz napakować,bo ciasto sie rozrywa:tak: Jeśli nakładasz farsz do pierogów to nie możesz w środku zostawic powietrza,bo wtedy pekaja i dostaje się do srodka woda :baffled: albo wychodzą własnie takie sflaczałe.Ja na krążek wykrojony szklanka daje 1 kopiata lub 1,5 łyżeczki do herbaty farszu.

Dziekuje za rady
:tak:

A ja dziś piłam glukozę i była okropna :baffled::baffled::baffled: ledwo wypiłam dobrze, że przyniosłam sobie cytrynę. Odebrałam wynik posiewu moczu i nie mam żadnych bakterii :-D:-D:-D

A czemu pilas glukoze? Super, ze nie ma bakterii, to chyba znaczy, ze z nerkami wszystko ok?
:-D

KINGUS no właśnie do wypicia glukozy tez bede musiała wziąść sobie cytryne:tak:przy pierwszej ciąży wypiłam bez cytryny i zniosłam to ale nie wiem teraz wole wziąść na wszelki wypadek;-)no i super ze jest ok:-)

Czesc Dziewczynki :tak:
U mnie dzisiaj za oknem strasznie ponuro
czesc Olapolap!! :-):-)
u mnie do południa była paskudna pogoda lało cały czas a teraz już słońce świeci ale takie błociaro jest że mi sie na podwórko wychodzić nie chce a miałam sobie trawe skosić dziś i nic z tego bo za mokro jest!! wczoraj to jakaś masakra była od 18 do 24 takie burze przechodziły jedna za drugą i ze wszystkich stron na raz że myślałam że się ze styrachu po***m

jak macie takie male mieszkanko to sie nie dziwię ze ci ciasno a co do domu za miastem to ma to też swoje plusy nie tylko minusy omyśl jak fajnie by było isć na spacer z dzieckiem w jakiejś spokojnej okolicy a nie w miejskiej dżungli ja lubie mieszkać z dala od dużych miast :tak::-) taki tu spokój i cisza :tak::happy2:
Czesc dziewczyny :)
Postanowiłam podzielić sie z Wami moimi przezyciami...
Bardzo nam zależy na dzidzi ale wiadomo jak to jest...jak się bardzo chce to nie wychodzi...
Pozdrawiam
Witaj jak juz mowiły dziewczyny 4 miesiace to nie aż tak dlugo ale warto wybrać sie do ginekologa i poradzoić sie w tej kwestii bo zawsze lepiej wczesniej niz puźniej :tak::-)
powodzenia
GRATULUJE JA TEŻ TAK MIAŁAM ROBIŁAM 3 TESTY I BLADA KRESECZKA,a TERAZ 4O DC I JEST DRUGA WYRAŻNA KRESECZKA
GRATULUJE Z CAŁEGO SERCA
Witam!
U mnie już ok. jestem po wizycie u innego lekarza...podobno dobry specjalista i rzeczywiście odp. mi na wszystkie pytania.
Najważniejsze pęcherzyki ruszyły w lewym 2 po 17 mm i w prawym jeden 15 mm najważniejsze moje endometrium urosło z 3,1 na 9,1 czyli winko jednak pomogło!
W poniedziałek po podglądanku decyzja czy IUI w poniedziałek czy we wtorek!
Wolałabym w poniedziałek bo robił by mi ten nowy lekarz a we wtorek dyżur ma mój stary!
Jestem znowu pozytywnie nastawiona...tym razem mi się uda!
POZDRAWIAM
witaj Martynko super wiadomosci przynosisz
tym razem sie uda napewno ja zawsze mam rację nawet jak jej nie mam :-D:-D
Dzień dobry :-)
A ja dziś piłam glukozę i była okropna :baffled::baffled::baffled: ledwo wypiłam dobrze, że przyniosłam sobie cytrynę. Odebrałam wynik posiewu moczu i nie mam żadnych bakterii :-D:-D:-D
i znów świetne wiadomości oby tak dalej Beatko
pozdrawiam cię mocno :tak::-):-)
i tak patrze na nasze drzewka owocowe w ogródku i super czereśnie rosną jabłuszka śliwki węgierki wiśnie normalnie wysyp jest tylko czekac na dojrzałe owoce i wcinać:-p
ja też mam trochę drzewek owocowych i też pięknie tego roku obrodziły

Andziu super masz ten projekt domku my też sie rozgladamy za domkiem ale nie umiem sie zdecydować czy chcę z poddaszem czy parterowy domek??

dzięki:-)

Dziewczyny - ja zmykam do sklepu z M bo mam pustą lodówkę:tak: a wieczorkiem ide na wieczór panieński dziewczyny, która była moim świadkiem na ślubie;-)

Miłego dnia:tak:
Miłego wieczorku

Dziekuje za rady
:tak:
Plosie baldzio :-D jeśli umiem to zawsze chetnie pomoge

Andziu super masz ten projekt domku my też sie rozgladamy za domkiem ale nie umiem sie zdecydować czy chcę z poddaszem czy parterowy domek??
U mnie to byłby problem dogadać sie z Pawłem :rofl: bo gdybyśmy mieli kiedykolwiek stawiac dom to ja bym chciała z poddaszem,bo je uwielbiam a Paweł by chciał zdecydowanie parterówkę

U mnie to byłby problem dogadać sie z Pawłem :rofl: bo gdybyśmy mieli kiedykolwiek stawiac dom to ja bym chciała z poddaszem,bo je uwielbiam a Paweł by chciał zdecydowanie parterówkę
my mamy upatrzone dwa projekty tylko musimy podjać decyzję czy parterówka czy poddasze, mam mętlik w głowie co dzień wydaje i sie ze już sie zdecydowałam ale zaraz mi sie zmienia koncepcja. Powiedz mi swoje racje na domek z poddaszem3a racje Twojego meża na domek parterowy moze mi to pomoże. :tak:;-):-)

Hej kobietki:-)Własnie wróciłam z Wdzydz Kiszewskich,byłam z moim M i jego bratem z rodziną,a pod wieczór mamy tego grila,śliczną pogode mamy słoneczko i około 25stopni w cieniu;-)

Domek parterowy bez poddasza:
1 bo mu sie wizualnie podoba :-D
2 nie trzeba ogrzewać pietra(zawsze łatwiej ogrzać tylko parter :-D i ciepło z dołu nie ucieka na góre)
3 po schodach nie trzeba chodzić ;-)
4 na poddasze trzeba kupic okna dachowe które bywaja niestety drogie
5 łatwiejsza konserwacja takiego domu( np.dostęp do czyszczenia rynien)

Domek z zaadoptowanym poddaszem:
1 uwielbiam poddasza
2 uwielbiam domy takie w stylu góralskim-poddasze w drewnie z widocznymi belkami stropowymi
3 uwielbiam okna dachowe-z pietra zawsze fajne widoki ;-)
4 piętro w domu daje jak dla mnie taki azyl, chcesz uciec od kuchni i hałasu,domowej krzataniny czyt dzieciaków biegajacych po domu,męża ogladajacego tv to idziesz sobie na górę i odpoczywasz z ksiazka w ręku np
5 przy poddaszu parter robisz otwarty(kuchnia,jadalnia,salon z kominkiem,gabinet/biblioteczka,pralnia/suszarnia,kotłownia,łazienka ogólno dostępna) a góra to sfera prywatna tylko dla domowników-np.sypialnia z własna łazienka i druga dla dzieciaków.

reklama
Bedzie dobrze, jutro beda takie grubasne II krech, ze sie na tescie nie zmieszcza :-);-) Glowa do gory a ja zaciskam kciuki.

No oczywiście,że bedziemy trzymać,a Ty zaraz nam napisz cobyśmy nie musiały czekac aż wrócisz ze studiów bo tu powariujemy.Chyba,że z radości zrobisz sobie wagary

GRATULUJĘ!!!

W pierwszej ciąży tak miałam. Testowałam w dniu planowanej @ i kreseczka była bardzo słaba. Ale następnego dnia juz była wyraźniejsza. Nie stresuj się- na pewno jutro zobaczysz wymarzone dwie mocne krechy.
Dziewczyny byłam na uczelni, zdałam wszystkie egzaminy i mam WAKACJE:-p:-D A dziś rano przed wyjściem do autobusu zrobiłam drugi test i tez wyszły dwie kreski ale oczywiście ta druga też bladziutka, tak jak i wczoraj.. Tak się zastanawiam czy one dobre są;-):-p:-D

Juz tyle tu zafasolkowanych babeczek, ze niedlugo zostane sama...:-(
Oj Kochana nie sama, na pewno szybciutko uda Ci się zafasolkowac:tak: Trzymam kciuki:tak:

Nie martw sie bedzie dobrze napewno mamusko:-D
Dziękuję:-)

WITAM:-)
oj ty mi tu się nie martw kresunie będą jak ta lala:tak:
Była druga:tak:Może nie taka mocna ale była. W sumie to taka blada jak i wczoraj:-p:-D

Cześć dziewczyny:)

Agniesiak...super gratulacje, na razie cichutkie, ale szybciutko dawaj znać czy dzisiaj robiłaś drugiego teściora!!:-)
Buziaki
Robiłam, wyszła druga blada krecha tak jak i wczoraj:tak:

GRATULUJE JA TEŻ TAK MIAŁAM ROBIŁAM 3 TESTY I BLADA KRESECZKA,a TERAZ 4O DC I JEST DRUGA WYRAŻNA KRESECZKA
nAPEWNO ZA NIEDŁUGO POJAWI SIE 2 WYRAŻNA .
POZDRAWIAM:-)
Dziękuję:tak: 3 testa zrobie też tak w granicach 40 -45 dc:tak:

Dzień dobry :-)

:-D:-D:-D:-D

Na pewno będą II grubaśne kreski :tak::tak::tak::tak::tak:
:-):-):-):-) Była taka jak i wczoraj - blada no ale była:-)

Do góry