reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witam!!

Zaraz zabieram się za robienie mojego pierwszego w życiu sernika. Obiecałam teściowi, że zrobię mu na 30-lecie ślubu, impreza dopiero 18 lipca, ale muszę wcześniej zrobić próbę. Najgorsze, że on zażyczył sobie sernik wiedeński, znlazła jakis dobrze wyglądający przepis w necie, ale nie wiem czy mi coś wyjdzie...​
jak bedziesz chciala niezawodny przepis na pyszny mokry sernik bez ciasta na spodzie to daj znac bo mam taki i wszyscy kaza mi go robic na wszystkie okazje...

Wikula.... jak zrobisz sernik to przyślij go do mnie. Nawet zakalec zjem:) Kocham serniki wszelkiego rodzaju:D:D:
ja tez zjem w kazdej ilosci i kazdy srniczek...:-)

czesc kobietki
ja juz pomalu dochodze do siebie po zabiegu , wyglada na to ze odbyl sie bez wiekszych komplikacji, biore jedynie kolejne antybiotyki bo dlugo sie goi...

problem mam natomiast w pracy, prezesowi nie podoba sie chyba to ze bylam tyle na l-4 i to ze planuje ciaze... jakos dziwnie mnie przywital po tym wszystkim, bylam wczoraj zanisc ostatnie l-4 na tydzien, a on mnie zaczal straszyc, ze sie zastanawia czy nie zatrudnic kogos innego na moje miejsce skoro ja jestem taka chorowita i kazal mi przyniec mi zrobic sobie badania czy sie nadaje do pracy i mu przyniesc

bardzo przykre to co powiedzial , pracuje tam ponad dwa lata owszem zdarzalo sie isc od czasu do czasu na l-4 gdy mialam grype , ale to na tydzien, pierwszy raz przez ta ciaze nie było mnie tak długo...mam wrazenie ze jak sie dowiedzial ze chce dziecka to zmienil do mnie stosunek, mam nadzieje ze mnie nie zwolnia bo wtedy to moje staranka w łeb wezma, bede musiala najpierw znalesc nową prace...
nie przejmuj sie bufonem jednym - jak jest takim dupkiem to bozia go jeszcze w zyciu ukaze, zobaczysz...zbieraj sily na nowa fasole bo za dwa trzy miesiace znow mozesz byc mamuska:-):-):-)
K...wa mam już dość tego lekarza... pytam się go dlaczego mogło się nie udać...a on bo IUI to mało procent szans...i nic więcej nić nie chciał mówić...
Dobrze że w sobote idę do innego wszystko się wypytam!
Idę se nalać wina!
no pewnie, ze idz i bedziesz miec porownanie. Mysle ze w naszych przypadkach najwazniejsze jest to zeby miec zaufanie do gina bo jak nie to zaczynamy watpic i denerwowac...
Gosiu z tego co sie orientuje (tylko teoretycznie :-() powinna byc podwyzszona, ale jak wszedzie pisza kazda ciaza jest inna.

No i znowu sama z soba pisze.
kochanie to byla ironiczno-zgryzliwa odpowiedz na niemadre pytanie:-):-):-) ja swietnie wiem co i jak sie dzieje z temperatura...
Olesiu ja tez bede miala laparo 6.08 i tez sie bardzo boje,ale obawiam sie,ze nie ma innej mozliwosci sprawdzenia droznosci jajowodow.z tego co wiem to bardzo bolesne jest HCG.
ja przezylam, bolalo ale do przezycia i sam bol trwal moze 6-10 sekund - do wytrzymania...

reklama
eve -
3 . osobny łańcuch zabezpieczajacy i wstawka blokujaca (collar - to pasek lub obrecz??)
4. standardowo zaopatrzony w zawor kulkowy i lacznik szybkiego "uwalniania" cisnienia..

do czego to jest opis bo to zalezy co to za rzecz to tlumaczenie moze byc troszke zmodyfikowane. Sprobuj dopasowac slownictwo

Ostatnia edycja:
witam sie z wieczorka.....hm...to juz noc chyba....u nas jak zwykle burza.......
dla tych krore nie mogły znalesc....znalazłam ,,,,

wiec teraz smialam sie ze moze bym chciala w wenecji,w paryzu,nad niagara,kolo krzywej wiezy,ze swiaczkami z winem z kwiatami tak całkiem romantycznie jak w filmi.....i teraz sie zacznie.......................moj pancio nalał wody do wanny.....zapalił swieczki w łazience.....zawiazal mi oczy...zaprowadzil....rozebral...wsadzil do wanny i.........dookola swieczki....muzyka....po podzie plywaly papierowe łódki.....z wiszacego prysznica leciala woda....dostalam lampke czerwonego wina.......i uslyszalam takie słowa..........chcialas niagare to prosze (wiszacy prysznic)...wenecje (pelna wanna wody i papierowe łodki)....kwiaty (roza w zebach)...wino -czerwone........chcialas paryz i wieze "wafla" no to prosze..(rozebral sie i stanął...hm....wieza była wielkie).....na dnie w kiliszku znalazlam pierscionek.....no i coz tu mowic....na koniec była krzywa wieza w pizzie.........

No i mam do Was pytanko niestaranko: potrzebuje w trybie pilnym pozbyc sie (ladnie sprzedac) meble - antyki w jaki sposob poza allegro?? Napisalam do antykwariatow z prosba o wycene bo nawet nie wiem ile warte ale sie tym nie zajmuja, mysle o auto gieldzie i to wszystko....

słoneczko dowiedz się czy gdzieś w waszej okolicy nie ma "targu staroci"..w moim mieście jest w 1 niedziele miesiąca i ludzie antyki własnie tam sprzedają za masakryczne pieniądze..

Czesc Dzieciaki
Ja znowu pozno wiec pewnie nikogo nie zastane, a ja do was kochane z powaznym pytaniem. Przyslali mi ze szpitala potwierdzenie daty konsultacji przed operacyjnej 13.07 i operacji na 27.07 :szok: juz sie strasznie boje (droznosc jajowodu). Chca robic laparoskopie i
ultrasonografie. Szczerze nie chce tej laparoskopii, przechodzilam juz przez to i pamietam jak po niej sie czulam, fakt ze wtedy byla ona powiazana z ciaza pozamaciczna ale podejrzewam ze bol pooperacyjny bedzie podobny. I tu do was pytanie: "co byscie mi radzily, co mozna zrobic by sprawdzic droznosc nie przechodzac przez laparoskopie :-(?"

Olesiu nie martw się - wiem że mozna zrobić jeszcze HSG ale podobno jest bolesne - któraś z dziewczyn przechodziła tutaj..
Pamietaj że wszystko dla dobra fasolinki :)))

witam sie z wieczorka.....hm...to juz noc chyba....u nas jak zwykle burza.......
.

Dziękuję za zaproszenie na NK :))))

Dzień dobry tak w ogóle :))

Czesc Dziewczynki,

U mnie dzisiaj spadek tempki mimo luteiny, wiec pewnie dzisiaj przyjdzie @... Wczoraj po poludniu mialam koszmarny humor, dzisiaj rano jak sie obudzilam to tez - mocno nie w formie psychicznie jestem - podejrzewam, ze to PMS w pelni :no: Szyjka juz czwarty dzien baaardzo miekka i zamknieta. Nie no naprawde czuje sie tak, ze nic tylko poszlabym spac - a nie moge, bo obudzilam sie o 6:30 i nie udalo mi sie powtornie zasnac :wściekła/y: No i nauka czeka
:baffled: Wybaczcie, ze ja od rana tak doluje, ale naprawde mi bardzo zle... :dry::sorry2:

dla tych krore nie mogły znalesc....znalazłam ,,,,

wiec teraz smialam sie ze moze bym chciala w wenecji,w paryzu,nad niagara,kolo krzywej wiezy,ze swiaczkami z winem z kwiatami tak całkiem romantycznie jak w filmi.....i teraz sie zacznie.......................moj pancio nalał wody do wanny.....zapalił swieczki w łazience.....zawiazal mi oczy...zaprowadzil....rozebral...wsadzil do wanny i.........dookola swieczki....muzyka....po podzie plywaly papierowe łódki.....z wiszacego prysznica leciala woda....dostalam lampke czerwonego wina.......i uslyszalam takie słowa..........chcialas niagare to prosze (wiszacy prysznic)...wenecje (pelna wanna wody i papierowe łodki)....kwiaty (roza w zebach)...wino -czerwone........chcialas paryz i wieze "wafla" no to prosze..(rozebral sie i stanął...hm....wieza była wielkie).....na dnie w kiliszku znalazlam pierscionek.....no i coz tu mowic....na koniec była krzywa wieza w pizzie.........

Eh... pamietam ten opis :-D To chyba jakos w lutym opisywalas... pieeekne
:tak:

reklama
Hej Oluś :)
Jak nastrój przed obronowy?
Tak samo paskudny jak normalny?
Jak wyniki na studia doktoranckie???? Bo to u Ciebie chyba prawda?

Do góry