reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Tak mi sie wydaje pobolewal mnie tego dnia jajnik wiec jak o 17 poszlam na monitoring zakladalam sie z gin ze pecherzyk juz pekl okazalo sie ze przegralam bo pecherzyk jest 25mm a jajnik boli dlatego ze ten pecherzyk juz przerosl mozliwosci tego jajnika i lada moment mial peknac. Jak wrocilam do domu okolo 20 po prostu zgielo mnie wpol z bolu. Mysle wiec ze wtedy on pekl bo jak poszlam za 2 dni pecherzyka juz nie bylo i bylo troche malo wod ktore po peknieciu wylewaja sie. Nie da sie tak precyzyjnie okreslic momentu owulacji ale na podstawie moich obserwacji (samopoczucie, bol jajnika itp) to wtedy wlasnie bylo. Choc pewnosc jest ze nastapilo to w ciagu tych 2 dni :))))))))) Mam nadzieje ze Ci nie namieszalam w glowie.

NIE KOCHANA NIE NAMIESZALAS MI, DZIEKI ZA ODPOWIEDZ :-)

Dziewczynki, która z Was brała luteinę, czy moze udało sie po niej którejs z was donosić ciązę, bo z tego co wiem to ona podnosi progesteron, a i jeszcze jedno , od którego dnia cyklu lekarz zalecił Wam jej branie?:confused:

jA BIORE DUPHASTON OD 16 DO 25 DNIA CYKLU ON TEZ PODNOSI PROGESTERON

ALE JESLI JEST CIAZA TO BIERZE SIE GO CALY CZAS CHYBA DO 14 TC

reklama
Siema,

Dziekuje dziewczynom, ktore odpisaly mi na poprzednie pytanie. Tyle, ze chyba je zle sformuowalam. Chodzilo mi o to, ze moze ktoras z Was miala podobnie (czyli plamienia przed @ i bardzo krotka @ - jedno i poldniowa), to juz drugi moj taki cykl i zastanawiam sie, czego to moga byc objawy. :-:)-(
Pozdrawiam

Siema,

Dziekuje dziewczynom, ktore odpisaly mi na poprzednie pytanie. Tyle, ze chyba je zle sformuowalam. Chodzilo mi o to, ze moze ktoras z Was miala podobnie (czyli plamienia przed @ i bardzo krotka @ - jedno i poldniowa), to juz drugi moj taki cykl i zastanawiam sie, czego to moga byc objawy. :-:)-(
Pozdrawiam

Z tego co sie orietuje to tak miala Tikanis przed ciaza, bylo to skutkiem pco :dry:

Dzieki Lilu.
Cholera jasna, to mnie nie pocieszylas. W sumie nigdy nie mialam problemow z jajnikami i nie chce, zeby mi sie pojawily na "stare lata" :p Sama sie zastanawiam, czy to moze PCO, tyle ze z tego co wiem przy PCO cykle sa nieregularne. No nic, za miesiac sie dowiem :/
Buzka

Dzieki Lilu.
Cholera jasna, to mnie nie pocieszylas. W sumie nigdy nie mialam problemow z jajnikami i nie chce, zeby mi sie pojawily na "stare lata" :p Sama sie zastanawiam, czy to moze PCO, tyle ze z tego co wiem przy PCO cykle sa nieregularne. No nic, za miesiac sie dowiem :/
Buzka

Tikanis miala regularne miesiaczki ale wlasnie takie krotkie i miala pco.

A co tu dzisiaj taka cisza :confused:
Ja uciekam do pracy, moze zajrze poznym wieczorkiem :tak:
O ranyyy jak mnie piecze ( szczypie) w podbrzuszu :szok:
Trzymajcie sie, milego dnia, papa

Dzieki, kochana. Powiem szczerze, ze wykluczylam wczesniej PCO, bo moja przyjaciolka na to cierpi i zdarzalo jej sie nie miec @ przez 3 miesiace. Okazuje sie jednak, ze bylam w bledzie :( Dodam, ze moja @ w tym cyklu jest zupelnie czarna. Zwariowac mozna...

No tak moje drogie jakos naprawde tutaj dzis cichutko i to tak przy poniedzialku oj nie ladnie:tak:

U mnie bez zmian czekam na @ mozea nuz nie przyjdzoie:-D

Bobo a ty moze idz na bete bo te plamienia to czesto sa zapowiedzia tego ze @ nie przyjdzie::-D

reklama
Hej dziewczynki mam pytanko, czesto gdy kocham sie z męzem, to w pewnych pozycjach odczuwam ból i zastanawiam się jak moze być tego przyczyna:confused:
Moze wiecie cos na ten temat?;-)

Powód bólu to zgięcie macicy, stany zapalne, nadżerka, lub po prostu nie pasują ci pewne pozycje kochana:-D

kochanie my razem z tobą się cieszymy!!!
a wiesz moj tata z blizniakow, a jego mama (babcia) z trojaczek!!! hehehe moze i ja będę miała?

DZIEWCZYNKI CHYBA MOCNO TRZYMALYSCIE BO POSZLO MI SUPER!!! ZOBACZYMY CO BĘDZIE:-):-D

Oby tak dalej
icon14.gif

Czesc dziewczyny, ja mam 33 lata i od 3 lat z mezem staramy sie, ale wczesniej bedac ze soba prawie 10 lat nigdy specjalnie tez nie zabezpieczalismy sie wiec wnioskuje ze chyba mamy jakis problem. Zrobilismy juz wiekszosc potrzebnych badan i nie mozemy zlokalizowac przyczyny bo wszystko jest w porzadku. Jedynym badaniem ktore mi pozostalo jest niedroznosc jajowodow. Czy malsycie to badanie i mozecie mi powiedziec czy jest bolesne, jak dlugo trwa i czy wymagane jest zostanie w szpitalu nawet na kilka godzin po. Prosze odpowiedzcie i DOLACZNIE MNIE do swoje grona. Pozdrawiam, pa :-)

Witaj wśród nas:happy:

witam niedzielnie :-)
dziewczynki znowu ta moja cholerna @ niechce przyjść:wściekła/y: dziś już jest 5 dzień po odstawieniu ostaniej tabl.duphastonu.
niewiem już sama co robić, co myśleć.o objawach niebędę pisać gdyż moje objawy mogą być zarówno oznaką ciąży jak i zbliżającej się @.....
z jednej strony super by było gdyby to byłą ciąża ale nie czuję żeby była to dzidzia....
a z drugiej jak nie jest to dzidzi to ja chcę już @ :angry:
co ja mam zrobić??
w 23dc robiłam bete wyszła negatywna.....
a moze za wczesnie była robiona??
o owulacji teraz się niebędę wypowiadać bo podobno miałam w 8dc (biorę CLO) a w 16dc jak byłam tak awaryjnie w szpitalu to inny lekarz powiedział że mam jeden dominujący pęcherzyk i niebawem owu będzie......I KOMU JA MAM WIERZYĆ?? I KIEDY MIAŁAM TĄ OWU!!!???jeśli faktycznie miałam owu po 16dc to możliwe jest żeby beta robiona w 23dc wyszła negatywna??to za wczesnie??
ile dni odczekać i zrobić test??

Jeżeli owu była około 16dc to test tak po 30 dniu cyklu. 10 dni od możliwego zapłodnienia beta.

no u mnie nadal cycuchy bolą ale jakoś nie specjalnie, podbrzusze czasami ale nie zabardzo.. nic pozatym.... nie mam humorów nic a nic.... ale dzis juz prawie poszlam po test!! malo sie nie powstrzymalam!!! ale jakos dalam rade heheh

Mnie piersi bolały a tu całkiem co innego się okazało (wyjaśnienie w kolejnym poście)

DOBRA WIADOMOSC,
Moj jeden jedyny "silnik" pracuje, zrobilam test owul. i mam II pekne kreseczki. Nadzieja odzyla. :-)
Nawet nie wiecie jak sie ciesze, wiem ze do dzidzi jeszcze daleko droga ale poczatek jest Bardzo dobry.

Skoro silnik uruchomiony no to jazda!!!!:-D

HEJ

Obiecalam ze zrobie test.Zrobilam sprawa ma się następująco

Odrazu pokazala sie jedna krecha ale tym razem poczek ok.5 min.
podeszlam do okna i patrze...a tam dokladnie tak jak w wczesniejszym 2 kreski tylko ta jeszcze jesniejsza, ten test jest inny taki Uni test, tamten był bardziej czuly
No ale na tym wyjątkowo pisze tak (na instrukcji)

3.SPECYFICZNOSC:
twierdzono , iz następuijące dodane do próbek moczu o zawartosci hCG od 0 do 25mlU/ml nie mają wplywu na wynik testu.

3.1 Normony nomologiczne, ktore nie wykazują reakcji krzyżowej:
FSH.................1000 mlU/ml
lh......................5000mlU/ml
TSH..................1000 qlU/ml

Więc ja zrozumiałam to tak , te moze mam te hormony (w tym cyklu robie badanie mn.na te) moze są wyższe niz te wartosci i dlatego tak się dzieje? co o tym myslicie?:dry::confused:

Dziewczyny dodam ze tamta kreska na tescie nr.1 nie zginela jest mocna widoczna spoko, golym okiem widac, nie jest to cien.

Zrób bete nie będziesz się męczyć.

Poza tym u mnie z praca tak jak myslalam czyli bardzo zle. Poszlam wczoraj tak jak powiedzialam przez tel mojemu szefowi ze moze na mnie liczyc do pracy dojezdzam godz w jedna strone na antybiotyku cala spocona bo wiecie jak antybiotyki oslabiaja (glupota z mojej strony totalna ze poszlam) i wiecie co mi powiedzial ze on mnie dzis nie potrzebuje bo juz pokryl moja zmiane. Wiec ja mowie ale rozmawialam z Toba wczoraj przez tel to mogles mi powiedziec zebym zostala w domu na to on ja nie mam obowiazku inf Cie o takich rzeczach. Jak chcesz to zadzw do mnie kolo srody moze bedzie dla Ciebie praca. Ryczalam cala powrotna droge bo tak naprawde gdyby nie fakt ze mamy powazne problemy finansowe nigdy bym tej pracy nie podjela. Nie wiem co mam robic. Ale chyba sobie podaruje te prace. Nie mam sily na takie traktowanie. No ale nie smuce juz pa milego dnia dla wszystkich

Szef do bani.
Powinien go ktoś pomyjami oblać:-D
Nie można nikogo do restauracji znaleźć z dnia na dzień, gdzie badania itd. Po prostu Cię olał!

dziewczynki plamienia mam jakies brazowe tak jak jasne kakao,nigdy tego nie mialam,jeszcze 4 dni do @..hmm..moze cos mam z hormonami?:-(

Spokojnie. Sytuacja się powtórzy to może porób badania.

Do góry