reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Eve ma rację !!! Postaraj się uspokoić-proszę.

A ja jestem po USG.
Dziecko rozwija się książkowo, machało rączkami, lekarz zmierzył główke i inne części ciała i wszystko gra !!!
Na moją infekcję pochwy powiedział, że nic innego mi nie może dac jak ten Pimafucin, który mi nie pomaga zabardzo :-(
AAA no i szyjkę mam długą 4 cm (to dobrze, bo nic się nie obniża i wszystko się elegancko trzyma).
Lekarz powiedział, że niektóre dzieci w 19 tygodniu już obracają się głową bardziej ku dołowi, a nasze coś narazie nie chce, więc jesli to by miało tak długo trwać to byłoby wskazanie do Cesarskiego Cięcia.
Ale póki co mówi, że 19 tydzien to jeszcze za wczesny etap, żeby przesądzać, że dzidzia nie będzie chciała stanąc „do góry nogami” i ze wszystko może sie zdarzyć :-)
I mam oprócz Feminatalu Metafolin+DHA brać Sorbiver (żelazo).
Jestem przeszczęśliwa, że z naszym dzieckiem wszystko okey. :-)

Kroptusiu co z Toba ? :-)
SUPER

reklama
A wiecie co ja nie wiem co mam robić :-(
Ja chcę sie zaczać starać o drugiego bobaska choćby teraz zaraz( zegarek bije :-D-łoj parcie mam straszne) a mój małż powiedział,ze nie wcześniej niz w sierpniu a najlepiej we wrześniu :wściekła/y::angry:
A to wszystko dla tego,ze Paulina ma isc od wrzesnia do przedszkola :baffled: i on by chciał żeby drugie urodziło się tak pod koniec roku szkolnego lub w wakacje zebym nie musiała z takim maluchem biegac zaprowadzać i przyprowadzać Pauline do/z przedszkola :baffled:
I teraz rozum podpowiada,że małż ma racje a hormony i wszystko inne ze teraz,zaraz bez wzgladu na wszystko :baffled:
eeehhhh....:-:)-:)-(

rozumiem cie bo u mnie było tak samo M nie chciał jeszcze wolał poczekac nawet do września bo nie chciał abym była na początku w ciąży w lato bo różnie ono działa na wczesną ciąże ale ja porozmawiałam z nim i powiedziałam jak pragne i że jakie takze plusy sa że teraz i tak skończyło si,e że teraz jestem w ciaży:tak:nie martw sie wiem jak hormony potrafią kierowac:-pporozmawiaj bo rozmowa tak na spokojnie pomaga i ty powiesz co czujesz i M i napewno razem wyjdziecie z decyzją dla was obu pozytywna:tak:

Robiłam cytomegalie oznaczenie jej to CMV IGG i nie wiem teraz nie wiem jak ja się boje:-:)-(
Pati prosze opanuj się!
Mi wyszło IMG dodatnie wysokie (wyższe niż tobie), i to drugie - uwaga na granicy normy, toroche wyzej - to oznaczalo ze prawdopodobnie wlasnie przechodze cytomegalie! Ponowilam wyniki i co? i nic - wszystko w porzadku!!!!
Bo.... jak sie przechodzilo cyto (a na to wskazuje twoj wynik) to nawet drobne zakazenie z innego powou daje wyzsze wyniki na cyto. I nie pisz prosze ze rozwazasz z TEGO POWODU mysl o aborcji!. Tak jak tokso i cyto sie leczy - procent powiklan jest tak skrajnie niski ze to bez sensu!

Czekaj spokojnie na wyniki i daj koniecznie znac!, swoja droga co to ca lekarz ktory nie dal ci skierowania na oba badania?

Eve ma rację !!! Postaraj się uspokoić-proszę.

A ja jestem po USG.
Dziecko rozwija się książkowo, machało rączkami, lekarz zmierzył główke i inne części ciała i wszystko gra !!!
Na moją infekcję pochwy powiedział, że nic innego mi nie może dac jak ten Pimafucin, który mi nie pomaga zabardzo :-(
AAA no i szyjkę mam długą 4 cm (to dobrze, bo nic się nie obniża i wszystko się elegancko trzyma).
Lekarz powiedział, że niektóre dzieci w 19 tygodniu już obracają się głową bardziej ku dołowi, a nasze coś narazie nie chce, więc jesli to by miało tak długo trwać to byłoby wskazanie do Cesarskiego Cięcia.
Ale póki co mówi, że 19 tydzien to jeszcze za wczesny etap, żeby przesądzać, że dzidzia nie będzie chciała stanąc „do góry nogami” i ze wszystko może sie zdarzyć :-)
I mam oprócz Feminatalu Metafolin+DHA brać Sorbiver (żelazo).
Jestem przeszczęśliwa, że z naszym dzieckiem wszystko okey. :-)

Kroptusiu co z Toba ? :-)

Gratuluje i pozytywnie zazdraszczam (ja ide 22 czerwca - juz niedlugo)
A "PCIA"????? cora czy syn????

rozumiem cie bo u mnie było tak samo M nie chciał jeszcze wolał poczekac nawet do września bo nie chciał abym była na początku w ciąży w lato bo różnie ono działa na wczesną ciąże ale ja porozmawiałam z nim i powiedziałam jak pragne i że jakie takze plusy sa że teraz i tak skończyło si,e że teraz jestem w ciaży:tak:nie martw sie wiem jak hormony potrafią kierowac:-pporozmawiaj bo rozmowa tak na spokojnie pomaga i ty powiesz co czujesz i M i napewno razem wyjdziecie z decyzją dla was obu pozytywna:tak:
Patrysiu zeby dało się rozumem nad tym zapanować :baffled::-D
niestety tak sie nie da i wszystkie te które pragna miec dzidziusia dobrze o tym wiedzą :tak:

Pati prosze opanuj się!
Mi wyszło IMG dodatnie wysokie (wyższe niż tobie), i to drugie - uwaga na granicy normy, toroche wyzej - to oznaczalo ze prawdopodobnie wlasnie przechodze cytomegalie! Ponowilam wyniki i co? i nic - wszystko w porzadku!!!!
Bo.... jak sie przechodzilo cyto (a na to wskazuje twoj wynik) to nawet drobne zakazenie z innego powou daje wyzsze wyniki na cyto. I nie pisz prosze ze rozwazasz z TEGO POWODU mysl o aborcji!. Tak jak tokso i cyto sie leczy - procent powiklan jest tak skrajnie niski ze to bez sensu!

Czekaj spokojnie na wyniki i daj koniecznie znac!, swoja droga co to ca lekarz ktory nie dal ci skierowania na oba badania?

tak masz racje:tak:i wiecie co teraz M mówi że jak on sie pytał o badania że jakie bo jeśli juz chorowałam to powinnam zrobić IMG a jeśli nie to IGG a M niewiedział i dlatego IGG zrobili mi i wiecie co teraz jestem normalnie happy:-)bo wiem i z doświadczenia waszego ze ja moge miec dziecko zdrowe bo poprostu chorowałam widocznie i trzeba zrobic IMG i się wyjaśni ale myśle teraz że będzie dobrze

DZIEKUJE WAM:-)

Dziewczynki nie moge pisac lece do gina jak wody itp...odezwe sie jutro bo mam pozno wizyte a i tak dzis sie zle czuje, brzuch sie stawia, twardy, boli brzuch jakby miala przysc @ i krzyz, zobaczymy co gin powie na wszystko, narazie zzarlam 4 nospy i jakos musze sie dowlec...Trzymajcie kciuki

tak masz racje:tak:i wiecie co teraz M mówi że jak on sie pytał o badania że jakie bo jeśli juz chorowałam to powinnam zrobić IMG a jeśli nie to IGG a M niewiedział i dlatego IGG zrobili mi i wiecie co teraz jestem normalnie happy:-)bo wiem i z doświadczenia waszego ze ja moge miec dziecko zdrowe bo poprostu chorowałam widocznie i trzeba zrobic IMG i się wyjaśni ale myśle teraz że będzie dobrze

DZIEKUJE WAM:-)
Patysia IGM a nie Img :-D;-)
oj tak wiem wiem dlatego przystałam na swoim:-)i więcej plusów dałam w rozmowie że na teraz:-)
No to podpowiadaj kochana,podpowiadaj bo mnie sie juz pomysły skończyły i argumenty :baffled:
Boshe czemu te chłopy takie cięzkie w obsłudze sa,no!;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki nie moge pisac lece do gina jak wody itp...odezwe sie jutro bo mam pozno wizyte a i tak dzis sie zle czuje, brzuch sie stawia, twardy, boli brzuch jakby miala przysc @ i krzyz, zobaczymy co gin powie na wszystko, narazie zzarlam 4 nospy i jakos musze sie dowlec...Trzymajcie kciuki
Łoj kochana oby to nie skurcze były.Trzymam mocno kciuki i odezwij sie jutro koniecznie

Do góry