reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
teraz to juz nie ma sensu robic progestoronu bo na bank bedzie niski ale w nastepnym cyklu na 100% ide bo sen mi z to z powiek spedza! :confused2:
a to co cytowalam to faktycznie dobrze zrozumialas ja tez tak zrozumialm ;-) ale juz nie pamietam gdzie ja wyczytalam o tych 3 dniach ....:eek:

teraz to juz nie ma sensu robic progestoronu bo na bank bedzie niski ale w nastepnym cyklu na 100% ide bo sen mi z to z powiek spedza! :confused2:
a to co cytowalam to faktycznie dobrze zrozumialas ja tez tak zrozumialm ;-) ale juz nie pamietam gdzie ja wyczytalam o tych 3 dniach ....:eek:

No to koniecznie sie przebadaj.
:tak:

Mialam robiony zabieg ginekologiczny m.in. lyzeczkowanie macicy. Moja historia starankowa wygladala tak: 3 cykle staran bezowocnych wizyta u gina diagnoza o zabiegu, potem czekanie na zabieg zeby wszystko zgrac w jednym czasie potem zabieg i teraz czekam aby wszystko doszlo do normy. To tak w wielkim skrocie :)

Hm lyzeczkowanie macicy kojarzy mi sie dosc jednoznacznie... Ale skoro piszesz, ze byly 3 cykle bezowocnych staran, to chyba musial byc jakis inny powod... Tak czy inaczej zycze powodzenia
:-D:tak:

A ja Wammusze powiedziec, ze jednak BB wplywa na mnie negatywnie:-(
Przedostatni cykl zniknelam sobie na troche z forum z braku czasu itp. Bylam spokojna, wyluzowana, nie liczylam za bardzo dni, nie bylam tez rozczarowana jak przyszla @ Od tego cyklu wrocilam na BB, caly czas osbie mowilam ze na luzie bede podchodzic do owulki, zadnych pomiarow itp, tylko ogledziny sluzu i obserwacja bolu jajnikow no i przytulanki na ochote a nie na zawolanie. Jakos dziwnie w tym miesiacu bylo objawowo -bo bole jajnikow jakies nzikome w porownaniu z poprzednimi cyklami, sluz lichy no i pewnie nie wtrafilismy. Tak na oko zaraz po owulacji zaczely mnie bolic piersi, byly ociezale i powiekszone, tak jak nigdy. Wiec juz zaczelam sobie robic troszke nadziei, ale od wczoraj juz bol przechodzi i rozmiar wraca do normalnego. Czyli za jakies 7 dni mniej wiecej przyjdzie @ a ja sie czuje troche rozczarowana i znowu zaczynam myslec o najgorszym. To byl moj 5 cykl staranek

Chyba znowu musze w przyszlym cyklu sprobowac i zniknac na chwilke z bB:-(

WITAM LASKI:-)
A ja dzisiaj badańka miałam rano robione teraz czekać na wyniki:tak:

Witam!
Po 2 dniowej załamce , podniosłam się i walczę dalej... postanowiliśmy spróbować ostatni raz IUI jak mówi przysłowie do 3 razy sztuka... zastanawiam się też nad zmianą lekarza...
nie wiem może IUI była robiona w nieodpowiednim czasie... sama nie wiem , próbuje znaleźć przyczyny moich niepowodzeń...
Dziś pojwił się @ zatem zaczynam od początku!
Dziękuję za wszystkie słowa wsparcie!:happy:
POZDRAWIAM

bardzo sie cieszę że optymizm wrócił:-)bedzie dobrze zobaczysz:tak:

Hello:-)Własnie wróciłam do domu.Mój gin powiedział,ze mam wszystko w porządku,mam bardzo dobrze przygotowana macice do ciazy tylko działac,miałam robione usg,jak bym była w ciazy to jeszcze za szybko by to zauwarzył,jakby co to tescik robic.Zapisał mi duphaston,bo to pomaga przy staraniu,a i zapisał mi takie dopochwowe globulki mam brac przez 20dni,i bez stosunku,ale i tak jestem po dniach płodnych,to tylko czekac.:tak:

duphaston mam tez brac,na uregulowanie cioty,chociaz mam regularna to i tak mam brac 3miesiące,a te globulki sa po to zeby uniknac infekcji grzybiczej.A i mój M bedzie robic badania 5dni od stosuku czyli w przyszłym tygodniu u nas w Koscierzynie w laboratorium

no to tylko się cieszyć i czekać:-)

Normalnie zajebisty dzień dzisiaj mam...Załatwiłam już wszystkie dokumenty do obrony, oprawiłam prace, zrobiłam zdjęcia do dyplomu ( taka szprycha że ho ho )...1 lipca mam obrone a jutro jade zlozyc wszystkie papiery do obrony potrzebne..
a pozniej pojechalam do mamy i weszlam na wage...3 kilo mniej w 5 dni :))) bosko!!!!!!!!
bylam dzisiaj u ginka, powiedzial ze zdrowa jak ryba jestem tylko mam sobie dietka obnizac te trojglicerydy - zadnych lekow bo moga zaszkodzic ewentualnej ciazy..no i powiedzial ze czasami tak jest ze jak sie za bardzo chce zajsc w ciaze to gowno z tego wychodzi bo sie organizm blokuje..

i powiedzial mi sposob na zajscie w ciaze: wypic drinka i pokochac sie z mezem :p :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D padałam z położna ze smiechu..

na 13 lipca mam usg zeby sprawdzic czy torbiel mi sie wchlonela :)

no i chyba wsio u mnie...

a w ogole to kolezanka powiedziala mi jaki jest przesad..ze jak sie powacha niemowlaka to w niedlugik czasie samemu bedzie sie w ciazy...u niej sie sprawdzilo :p:-D:-D:-D:-D

no tu także miłe wiadomości:-)ps.czatujcie na maluszki a jak bedzie koło was to wąchac:-Dja uwielbiam zapach maluszków:-p

Na jakich prochach?
:-D
no standart - clo i duphaston z pregnylem...
Tak Olu nareszcie znowu moge zaczac:-):-):-). I tak jak pisalam wczesniej to najdluzszy cykl w moim zyciu. Nie moge sie juz doczekac mialam przerwe okolo 7 miesiecy. Zobaczymy.
no to trzymam kciuki...

Eve - zrob moze teraz tez progesteron zebys wiedziala dla porownania moze ??? potem powtorzyc w 3-5 dc... i znowu za miesiac a LH i FSH?? tez chcesz robic??

reklama
Do góry