reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witajcie wieczorkiem - zdrzemnelam sie troche bo padnieta jestem po tej konferencji i egzaminie - nie ma nic gorszego niz w poludnie dwie godziny siedziec i nic nie robic, nawet rozmawiac w komisji nie wolno, spac mi sie chcialo i nawet glowa mi raz czy dwa poleciala. :-):-):-):tak::tak:
Widze, ze dziewczyny do obrony sie szykuja - i dobrze im szybciej tym lepiej...
Marzenixx - gwalc meza ni daj mu odpoczywac:-):-):cool2::cool2:
Eve - mam nadzieje, ze sie nie doprawilas - na noc mleko z niodem i maslem i jak dasz rade to z czosnkiem i powinno pomoc...a mezus da rade - bo przeciez twardy chlop jes - no nie ??;-);-);-)jak go potem pocalujesz to go przestanie bolec...
Mari i Madzia - na pewno sie fasolka pojawi
elfa - wroc do pracy i nic sie nie martw... ja od razu chcialam wrocic do pracy bo nie wyobrazalam sobie siedzenia w domu - oczywiscie okres smutku byl bo inaczej sie nie da ale praca go troche lagodzila....bedzie dobrze - juz samo to, ze zaszlas w ciaze jest sukcesem - przeciez wiele kobiet roni pierwsza ciaze i potem jest dobrze...
Loree - gratuluje wynikow i faktycznie - moze ty tak masz:-):-):-)
martyna- ciesze sie ze sie nie poddajesz i wiedzialam, ze tak zadzialasz - brawo i nic sie nie boj - bede ci paczki do pudla przysylac a w ciazy bedziesz:-D:-D:-DAgniesiak- owocnych staranek:-):-):-)

czy wy to oglądacie???????????????????????? więzienie za in vitro??????????? qrwa co sie dzieje?????????
no to Polska wlasnie - pojedziemy do Lolitki jak nam tu zabronia a bedzie to konieczne. Co ty na to Lolitka??? masz jakies materace?? A jak tobie sie uda to nie wracaj do Polski bo tez moga cie zamknac;-);-):-):-):-)

jeszcze z wami chwilke posiedze i spadam do lozka:-)

reklama
dzieki gosia! malz dzis zgwalcony i jutro tez bedzie!
hej hanka pracusiu ty jeden! wiem o jakim typie faceta mowisz tez czasem mi sie zdaza za takim sie obslinic.......:laugh2:

podbrzusze mnie tak napieprza ze nie wiem skad tak nagle sie zebralo....:confused2:
ide se tosta zrobic bo kolacji nie jadlam...

Witam!
Po 2 dniowej załamce , podniosłam się i walczę dalej... postanowiliśmy spróbować ostatni raz IUI jak mówi przysłowie do 3 razy sztuka...
POZDRAWIAM

Martynko trzymam kciuki za trzecie podejście !!!!

Nie wiem jaki jest Wasz stosunek do legalizacji zwiazkow homo - ale ludzie, ktorzy sa hetero w duzej mierze nie rozumieja, ze dla tamtych innych ludzi to taka sama potrzeba jak dla nas malzenstwo - no i ci, ktorzy nie rozumieja, burza sie i krzycza - a przeciez tak samo jest z tym invitro - jak ktos nie rozumie, to zrobi wszystko zeby inni nie mogli byc szczesliwi... w mysl nie wiadomo czego... tak to jest jak ktos wtyka nos w nie swoje sprawy...

Ja też jestem tolerancyjna w tych sprawach.
Sama mam kolegę, który był kobietą. Pisałam już o tym.
Teraz ma już "męskie papiery", wycięte piersi, a nad operacją reszty dolnych części ciała musi się zastanowic , a przede wszystkim uzbierac kasę.
Samo wycięcie piersi kosztowało 7000 zł , ale jest o te 7000 zł szczęśliwszym człowiekiem i ja to naprawdę rozumiem....

Co do tego co mówią coniektórzy w telewizji o in vitro-nawet brakuje mi słów...
Ciekawe jakby taki ch...... jeden z drugim nie mogli mieć dzieci czy by byli tacy mądrzy !!!!!!!!!!!! ????????? Nie sądzę...

Witam:-)
A my dziś byłyśmy na kontroli, wszystko ok.
Wzięłam 3 tygodnie zwolnienia. Dostałam jakieś dodatkowe witaminki bo coś słabe mam żelazo.
No i mam już 3,9 kg na plusie ale przyznam że ostatnio dużo słodyczy jadłam;-)

Hej, ja jutro idę na kontrolę.
Mam wynik hemoglobiny i hematokrytu-oczywiście spada :-(
3,9 kg ? WOW

Ja mam narazie 2,5 kg na plusie :-)

1 lipca mam obrone a jutro jade zlozyc wszystkie papiery do obrony potrzebne..
a pozniej pojechalam do mamy i weszlam na wage...3 kilo mniej w 5 dni :))) bosko!!!!

gin powiedzial mi sposob na zajscie w ciaze: wypic drinka i pokochac sie z mezem :p :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D padałam z położna ze smiechu..

na 13 lipca mam usg zeby sprawdzic czy torbiel mi sie wchlonela :)

no i chyba wsio u mnie...
:-D:-D:-D:-D

Super wieści ~!!
My tu grubniemy, a ty spadasz z wagi- no ładnie :-)
Powiem Ci, że jak ja zaszłam w ciążę (był to cykl monitorowany) jak wychodziłam od gina pęcherzyk miał 23 mm i położna do mnie "Noooo Kochana! Dzisiaj działajcie, trochę wina, tylko nie przesadźccie, postawcie na samą przyjemność i zobaczysz dzidzia będzie" i tak też się stało :-)

Witam porannie
U mnie dzisiaj skok tempki, ale... nie wiem czy to skok, bo owu czy moze za goraco mi bylo w nocy... Jak zmierzylam tempke i zobaczylam, ze 37.1, to sie rozkrylam i zmierzylam jeszcze raz, a potem jeszcze raz - ciagle 37 mimo, ze troche sie ostudzilam... wiec moze naprawde owu? Jak sadzicie? Wczoraj wieczorem M dal sie zgwalcic (nawet to nie ja musialam to inicjowac, chociaz to ja sie musialam niezle naprawcowac ;-)) no i po raz pierwszy lezalam z nogami opartymi o sciane - sadze, ze troche musialo we mnie splynac, bo jak badalam szyjke wczoraj to byla otwarta... No zobaczymy czy jutrzejsza tempka bedzie wysoka, moze bez sensu robic sobie nadzieje :sorry: Ale powiem Wam jeszcze, ze pod koniec przytulanek poczulam jak mnie zaczal kluc jajnik... :sorry:

Powiedzcie mi jeszcze czy ktoras z Was myslala o tym, zeby pomoc 'sztucznie' zolniezykom dostac sie do macicy?...
Na przyklad strzykawka? :szok:

dokladnie typowa na @.. czekam cierpliwie moze jutro lub pojetrze nadejdzie.. wolalabym pojutrze bo jutro jakos nie mam ochoty na nią.. chyba ze popoludniu

na poczatku nie dobrze mi bylo zaraz po wypiciu.. (osladzalam je jedna lyzeczka cukru bo inaczej nie moglam.. potem juz pilam jak herbatke..
co do napecznienia to nie wiem.. bo brzuch ostatnio mam wielki siedzac w domu..
w sumie wiem ze ziol nie nalezy slodzic ale co mi po tym jak inaczej nie wypije calej szklanki czy tez kubka..

I jak tam dzisiaj tempka u Ciebie? Moze to byl tylko jednorazowy spadek?

Hm a mnie te ziolka ani ziebia ani grzeja ;-) W smaku sa dla mnie ok, jakbym rumianek pila ;-) Dzisiaj nadal mi od rana lekko niedobrze i glowa pobolewa - zobaczymy jak sie bedzie sprawa rozwijac.

Co masz na mysli piszac, ze masz wielki brzuch jak siedzisz w domu? Nie wciagasz? :-D Ja jak mam spuchniety to to wymaga ode mnie wielkiego wysilku zeby go wciagnac
;-);-) A jak nie jest spuchniety, to bez problemu moge wciagnac :-D

U mnie 3 świat, potop, koniec świata. Tak leje że ledwo dojechałam, aż mi paski zaczeły w aucie piszczeć taki wodospad na drogach.

Moja ciacholandia wyjechała - qurwa mówie wam dla takiego kolesia to się poświęca wszystko. To ten typ który ma to coś co powoduje że baba gotowa, zniewalona i zniewolniona. No kurna nie da się tego wytłumaczyć. Jeszcze do tego ma taki akcent francuski (polak na obczyźnie), zawadiackie pół długie włosy świdrujące oczy. No qurwa jak go wymeldowałyśmy to aż ślina nam ciekła po brodzie a wqurwione byłyśmy że tylko na łikend był.
Taka jakaś smutna sie zrobiła.

A najlepiej menagierka konczyla zmianę i mówi do mnie idę coś przeruchać bo qurwa cierpie po jego wyjeździe. No se myśle jestem w domu, następny niewyżyty lachoman - qurwa mój klon.

Postaram się cóś poczytać ale jak zwykle mam mgłę na oczach ze zmęczenia.

Ty sie ciesz, ze alternatora nie zalalas
:szok::-D

Hanka, otrzasnij sie, przeciez w hotelu go meldowalyscie, to masz przeciez jego adres? Pakuj walizeczke i jedz na gwalt
:-D

Ostatnia edycja:
Doberek :confused2:
Witam:-)
A my dziś byłyśmy na kontroli, wszystko ok.
Wzięłam 3 tygodnie zwolnienia. Dostałam jakieś dodatkowe witaminki bo coś słabe mam żelazo.
No i mam już 3,9 kg na plusie ale przyznam że ostatnio dużo słodyczy jadłam;-)
:tak: tylko 3,9 wow ja pewnie na tym etapie bede miala z 10 na + :no:
Siemacie Lachony
Moja ciacholandia wyjechała - qurwa mówie wam dla takiego kolesia to się poświęca wszystko. To ten typ który ma to coś co powoduje że baba gotowa, zniewalona i zniewolniona. No kurna nie da się tego wytłumaczyć. Jeszcze do tego ma taki akcent francuski (polak na obczyźnie), zawadiackie pół długie włosy świdrujące oczy. No qurwa jak go wymeldowałyśmy to aż ślina nam ciekła po brodzie a wqurwione byłyśmy że tylko na łikend był.
Taka jakaś smutna sie zrobiła.
A najlepiej menagierka konczyla zmianę i mówi do mnie idę coś przeruchać bo qurwa cierpie po jego wyjeździe. No se myśle jestem w domu, następny niewyżyty lachoman - qurwa mój klon..
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D toś mi humorek poprawila! :-D

ja niestety w tym cyklu juz tylko na @ czekam :-:)-:)-( temp spadla juz wyraznie wiec w ciagu 12 h @ przylezie mam wsie oznaki :confused2: .... boli to cholernie :confused2: moja 1 porażka ....

Ostatnia edycja:
Doberek :confused2:

:tak: tylko 3,9 wow ja pewnie na tym etapie bede miala z 10 na + :no:

I bedziesz sie na pewno cieszyc z kazdego kg
:-D

ja niestety w tym cyklu juz tylko na @ czekam :-:)-:)-( temp spadla juz wyraznie wiec w ciafgu 12 h @ przylezie mam wsie oznaki :confused2: .... boli to cholernie :confused2: moja 1 porażka ....

Pokaz wykresik
:sorry: Ja nadal trzymam za Ciebie kciuki... i NIE obwieszczaj porazki dopoki nie ma @
:wściekła/y:

:-(Prose ...

Załączniki

• bez tytuł.wykres.jpg
    bez tytuł.wykres.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Do góry