reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

My sie zawsze zatrzymujemy u znajomych w Palmie i podrozujemy po wyspie samochodem. Majorka nie jest taka duza wiec w najdalsze miejsce zajedziecie w 2 godz. Ja zakochalam sie w malej miescinie w gorach Valldemossie, mnustwo pieknych plaz, ja wole te nie turystyczne

śliczne miejsce - dech zapiera:tak:
je też lubię takie bardziej kameralne miejsca - ja się przy tym nie nadaję na plażę - nie umiem leżeć codziennie plackiem:no:

reklama
to bylo wlasnie w lubelskim :-D rodzinka mieszka w Basoni nad Wisla, disco bylo w pobliskiej wiosce.

moja babcia mieszka we wsi o nazwie Turno - to jest bliżej granicy już. Oprócz tego mam rodzinę we Włodawie, Parczewie, Międzyrzecu Podlaskim, Łęcznej i samym Lublinie:-)
z Włodawy jest blisko nad jezioro Białe i co roku tam spędzałam wakacje pod namiotem w liceum:tak:

wlasnie wyczytalam na innym forum , ja sie dziewczyna wypowiadala , ktora czytala ksiazke ze mnostwo rzeczy zmieniono podczas realizacji tego filmu, jak je wypisala to az mi galy wyszly ze rzeczywiscie tego wszystkiego nie bylo!!:szok: wiec mozesz sie lekko rozczarowac :tak:
masz moze linka? albo teskt.. z miłą checią poczytałabym..

Co do tempki... to ja dziś tylko zmierzyłam tak dla orientacji.. byłam pewna, że będzie 36,6 a tu taka niespodzianka.. pierwszy raz tak mam. Może wczesniej nie mialam owólacji, nie wiem.
kochana jak pierwszy raz mierzylas to skad ta pewnosc ze pierwszy raz tak masz? progesteron powoduje wieksza tempetarurke.. wiec to nic nowego.. tym bardziej ze temperatura ciala jest normalna 36,6 czy tez w tych okolicach..
wejdz sobie na
Fertility Friend OnLine Chart Gallery
kliknij search i gdzie keywords daj with celsius
wyszuka ci cykle w stopniach celciusza.. i tak nawet tempki swiedaja powyzej 37,5

Wlasnie przeczytalam to co napisalam i stwierdzam, ze musze miec goraczke, bo to w ogole sie nie trzyma kupy, nie ma sensu, ladu ani skladu.
Zamiast kasowac, jednak Wam to wysle zebyscie zobaczyly, co grypa z dobrych ludzi robi. Masakra hahahah :-):-D:-)
kochana chcialabym tak pisac zwiezle jak ty.. ja zazwyczaj pisze co mi slina na jezyk przyniesie i czasem potem sama nie wiem o co mi chodzilo.. takze wspolczuje Wam czytaczkom moich postów:-) nie kazdy jest alfą i omega.. a na pewno nie ja i mój jezyk polski..
:-D:-D
ale mi was brakowało!!!
oj nie tylko Tobie.. jak Hanka z Kaprycha przychodzą to od razu coś takiego wnoszą.. hmm nie umiem tego okreslic.. aaa juz wiem czesciej musze monitor myc..

Ostatnia edycja:
No jestem, musiałam do marketu skoczyć bo dzis niedziela i do 17.00.

A ten zasraniec zaś gdzieś polazł.

masz moze linka? albo teskt.. z miłą checią poczytałabym..

wkleje ci nektarynko akurat bo mam to :
A oto przykłady:
- w książce papieżem zostaje przewodniczący konklawe, bo 4 kardynałowie zostają zamordowani.. W filmie papieżem zostaje czwarty kardynał, który o dziwo przeżywa!!
- początek w książce jest zupełnie inny, to Vittoria jedzie z Robertem do Watykanu (po jego wizycie w CERNie), a nie "Watykan przyjeżdża do Roberta"
- Współpracownik Vittorii, z którym wynalazła antymaterię był jej ojcem !! A nie obcą osobą ! I zginął podczas jej nieobecności w CERNie a nie podczas jakiś badań..
- kamerling był synem papieża, którego zabił, o czym chyba zapomniano wspomnieć!
- piąty symbol to diament- symbol illuminatów, a nie skrzyżowane klucze pochodzące nie wiadomo skąd
- pominięto zupełnie postać Max'a Kohler'a i reporterów, którzy odkryli całą historię
- zabójca kardynałów miał być potomkiem arabów- brzydkim, obleśnym potworem (ginie z rąk Roberta poprzez wyrzucenie go przez balkon), a nie przystojniakiem, który ginie w wybuchu samochodu <oczywiście nie zrozumiała jest dla mnie kwestia pieniędzy, które dostawał za zabójstwa.. W książce był to człowiek, który pragnął dołączyć do bractwa- i to był jego cel>
-Vittoria i Robert na koniec książki zostają parą, co także pominięto..
... itd.. itd... Wiele można by było jeszcze wymieniać...
Jednym słowem liczyłam na hit, który zaakcentuje to, co naprawdę powinno być ukazane, że skupi się na szczegółach, w których tkwiły rozwiązania.. Same sceny bez rewelacji, opisy choćby zabicia pierwszego kardynała w książce były o wiele ciekawsze niż pokazane w filmie..Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że zapierały dech w piersiach.. Wszystko po najmniejszej linii oporu, zero uniesień... Słabo, słaba i jeszcze raz słabo.. Ja rozumiem, że scenariusz jest zupełnie inny, że muszą być zmiany, bo film byłby dużo dłuższy, poza tym Watykan ostro się sprzeciwiał ekranizacji książki.. Ale skoro wprowadzono tyle zmian, to mogli dać filmowi inny tytuł, bo ja tak naprawdę, to nie wiem co oglądałam..
Jedyny plus to scena z wybuchu antymaterii- bardzo dobre efekty specjalne.

reklama
śliczne miejsce - dech zapiera:tak:
mam dwie fotki na nk.. tutaj linki.. wlasnie z majorki jedno na polnocnym wschodzie wyspy na skałach niedaleko jaskin..olesia pewnie wie gdzie:)
a drugie w centrum Palmy.. z widokiem na tamtejsze góry a gdzie tam malenki zameczek jak sie okazalo nie taki malenki:)
http://photos.nasza-klasa.pl/4889114/4/other/std/2693b7e4de.jpeg
http://photos.nasza-klasa.pl/4889114/5/other/std/10484e5d4e.jpeg

dziekuje Marzienia.. bardzo tresciwe.. jeszcze w sumie nie ogladalam ksiazke bardzo dawno czytalam wiec czekam z niecierpliwością...

poza tym strasznie mnie boli prawy jajnik.. i zauwazylam sluz zabrudzony.. zastanawiam sie czy to plamienie srod cykliczne czy co..

Ostatnia edycja:
Do góry