reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

A Ty planujesz obraczkowanie ze swoim???

Ta, kiedyś na pewno. Jakoś straciłam parcie na białą sukienkę i dla nas ślub będzie bardziej jak dopełnienie.

Muszę lecieć bo męda przylazła i auto przejmuje.

Może wpadne jeszcze dzisiaj jak mi męda da dostęp do kompa.

Buziole.

reklama
no mozesz i tak ;-) chociaz tanszym sposobem bedzie sprawdzanie tempki np ;-):-)

ha a moj chłop mi wlasnie zasugerowal ze sie chyba zabierze za robienie bobo w tym miesiacu! :-D ten to ma romantyczne podejscie! ale jakby nie patrzec co wieczor dzielnie lyka wsio co mu podstawie pod nos! :-)

Eve, Hanka
myślicie ze jak pójdę w poniedziałek do gina a to będzie moj 15dc to wtedy juz bedzie widać czy owulacja była czy dopiero bedzie i czy mam brać tą luteinę od 16dc, bo mam wyniki w poniedziałek tych hormonów to bym poleciała od razu do niego żeby mu je pokazać a przy okazji ug zrobić żeby zobaczyć co z tą owulacją.

Musisz zobaczyć jak to u ciebie jest. 15dc może być już po owu a może jeszcze nie, zależy jak pęcherzyk będzie rosnąć. No ale musisz się przekonać na sobie.

Moje pęcherze w 14dc miały już po 25mm więc to bardzo dużo ale że nie mam tego skoku LH to musiałam brać pregnyl na pęknięcie.

miłego popołudnia Kingus!!
idę sobie chyba kawke strzelic drugą bo mnie głowa pobolewa lekko przyłączy sie ktoś??

Ja chętnie wypiłabym kawkę, ale ostatnio trochę przesadzałam i teraz staram się ograniczać. Od czasu do czasu muszę odpocząć od kawki. Za to piję wtedy herbatkę zieloną.

no mowilam, ze tak bedzie....aha, aha

1-dobre!!!!
2-na pewno cos bedzie fajnego ...a nawet jesli nie z biura to sami sie zorganizujecie i autem pojechac tez mozna...nie?

Tak, myśleliśmy żeby autem pojechać ale gdzie blisko. Więc padło na Chorwację, tylko że tam jeszcze zimno. Pani w biurze podróży doradzała Chorwację w drugiej połowie czerwca najwcześniej. Nie chcę tyle czekać. Ale zobaczymy.

Oczywiście nie wiem jak to jest w malżeństwie bo nie jetem ani nie byłam. Dlatego się śmieje.

Ale powiem wam, że wszyscy nasi znajomi co się pohajtali to całkiem inaczej teraz mają. Po ślubie zniknął luz, kłócą się o pierdoły, poważni jak jasna cholera, i jak tak patrzymy z boku to u większości się pierdzieli w związku.

My mamy najdłuższy staż z nich wszystkich.
Ci co się pohajtali w wieku 20/21 lat to większość jest teraz na etapie rozwodu a ci co niby w dojrzałym wieku sie pohajtali to szykują się do rozwodu albo każde robi swoje osobno.

Na pewno to nie jest regóła bo nic w życiu nie jest regółą. Ale ja się cieszę, że za młodu się wyszalałam i nie dałam się wciągnąć w małżeństwo.

Teraz jestem gotowa i nawet kilka ornitologów może mnie dopaść:-D

No proszę Hanka nie hajtnięta jeszcze! Ale jaja! Ja brałam ślub mając 26 lat a jak miałam 27 urodziłam córkę. Ale wcześniej wyszalałam się porządnie. Oj czasem to mi nawet wstyd za siebie! Koleżanki zawsze mi zazdrościły,że mnie było wszędzie pełno. Fajnie wspominam te czasy.
Wzięłam ślub jak byłam gotowa na to, ale każda z nas może mieć taką potrzebę w innym czasie.

Kropeczko już po....
Rano uparł się, że pójdzie ze mną na badanie, czekał ze mną w kolejce i spóźnił się do pracy. Powiedział, że musi zadzwonić do szefa, że będzie później. po pobraniu krwi wrócilismy do samochodu a tam czekał bukiet róż, M powiedział, że to na osłode bólu, ale w bukieciku na podusi bylo przyklejone male pudeleczko:-) klęknął i powiedział ze nigdy mnie nie zostawi bez wzgledu na wszytko, ze chce byc ze mna juz zawsze, zebym sie nie martwila bo bedzie przy mnie i bedzie mnie kochal i czy ja tez chce....
Taki jest moj misiek, oryginalny wiec zafundowal mi zareczyny przed labolatorium:-)

Ale romantyk! Super, gratulacje!!!

to widzę Eve ze postęp twój mezuś robi hihi mój też dzielnie witaminki łyka!!

a tą tempkę mogę mierzyc od jutra na przykład i będe wiedziała kiedy będzie skok temp i kiedy tą luteinę brać jak ja nie mam pojęcia o co chodzi z tą temp?? a do gina z wynikami i tak muszę iść to pójdę tak jak pisałam w poniedziałek to przy okazji zobaczy czy była owulacja czy dopiero będzie.

dziekuję kochane za rady Buziaki dla Was!!!!

Kropeczko kawka już zrobiona dla ciebie!!

Domelko świetne te zareczyny miałaś niesamowity pomysł miał ten twój książe!!

Ostatnia edycja:
Kropeczko już po....
Rano uparł się, że pójdzie ze mną na badanie, czekał ze mną w kolejce i spóźnił się do pracy. Powiedział, że musi zadzwonić do szefa, że będzie później. po pobraniu krwi wrócilismy do samochodu a tam czekał bukiet róż, M powiedział, że to na osłode bólu, ale w bukieciku na podusi bylo przyklejone male pudeleczko:-) klęknął i powiedział ze nigdy mnie nie zostawi bez wzgledu na wszytko, ze chce byc ze mna juz zawsze, zebym sie nie martwila bo bedzie przy mnie i bedzie mnie kochal i czy ja tez chce....
Taki jest moj misiek, oryginalny wiec zafundowal mi zareczyny przed labolatorium:-)

Pieknie!!!!!
GRATULUJE CI BARDZO SERDECZNIE KOCHANIE!!!!!!!
z takim facetem to mozna isc przez zycie!

Tylko od kiedy te testy zacząc robić w takim razie??
zacznij robic od 11-12 dc

Dzięki za radę Bocianku w Kropeczki.

Ma 180 cm wzrostu więc jaście tośeczke by się pźydało łobuźowi:-D

....a mnie w prezencie dziewice dostał:-D

1-:-):-D:-)tego jeszcze nie było:-)
2-moj tez ma tyle wzrostu, rowne 180 i wazy 70...szczuplasek jeden:-)
3-dziewice????? wow!

Ja mam 30 a mój 36 lat. Jesteśmy już 10 lat razem.

I to juz dobry czas i przebieg na obraczkowanie...
Nie boj sie Hania!

Eve, Hanka
myślicie ze jak pójdę w poniedziałek do gina a to będzie moj 15dc to wtedy juz bedzie widać czy owulacja była czy dopiero bedzie i czy mam brać tą luteinę od 16dc, bo mam wyniki w poniedziałek tych hormonów to bym poleciała od razu do niego żeby mu je pokazać a przy okazji ug zrobić żeby zobaczyć co z tą owulacją.
a mnie to juz nie zapyta....
moim znadniem powie ci ile ma mm echerzyk i okresli mniej wiecej dzie owulki, bo "po owulacji" 15 dc to chyba jeszcze nie bedziesz...

Zajaczku-my badalismyw Krakowie, facet sam tam wchodzil...w pokoju jest juz pudeleczko, czeka z naklejka-z kodem (pod nia zaszyfrowane dane, imie i nazwisko wiek itd)...i po sprawie to pudelko zostawia sie tam w specjalnej szafeczce, wiec nie lata sie z tym nigdzie po korytarzu, jak maz wyszedl, weszla laborantka czy ktos i to zbarala innym wyjsciem...wiec pelna dyskrecja:-)
jestem pewna ze tam tez daja u was pudeleczka, wiec nic nie kupuj.
No mam nadzieję że tu tez tak bedzie. Musze jeszcze zadzwonić i się dopytać.

Laska??:-D:-D:-D z której strony??? Ty lepiej okulary załóż:-D:-D:-D
Ja koło laski to nawet nie stałam. Ale jestem za to sympatyczna:-D:-D:-D
Ale ty masz kompleksy kobito... CO z tego ze gabaryt nie szczypiorowy (kochanego ciałka nigdy nie za wiele;-)) tak jak ja, ale śliczne oczy i w ogóle strasznie sympatyczna twarz:-)
Witam. Kurna, od rana mnie tak mdli ze szok. Musialam sie zwolnic z pracy bo rzygac mi sie chce non stop. Ale juz przed owu mialam dni ze lekko mnie mdlilo - wiec musze jakas miec burze hormonalna na maksa
Na prawdę dziwne te twoje objawy;-) spróbuj napić sie mięty, albo jakieś krople miętowe weź...może pomogą.

Mialam nie pisac juz tyle i co??? nie potrafie :zawstydzona/y: i zajączek bedzie niepocieszony i przestanie mnie lubic juz calkiem...
Zajac gdzies Ty???
W pracy Kropeczko, w pracy... chociaż staram się żeby bossowie mieli takie wrażenie:-D
Teraz jestem gotowa i nawet kilka ornitologów może mnie dopaść:-D
Ja myślałam że ty absolutnie nie chcesz dać się zaobrączkować:szok::szok:
Kropeczko już po....
Rano uparł się, że pójdzie ze mną na badanie, czekał ze mną w kolejce i spóźnił się do pracy. Powiedział, że musi zadzwonić do szefa, że będzie później. ...
No to powiem Ci, że nieźle to wymyslił:-D:-D Będziecie mieli O CZYM OPOWIADAĆ DZIECIOM:-)
Jasna dupa przejeła moją funkcję!!!!!!!!!!!

Ja mialam krzyczeć!!!!
Ty krzyczeć????? przecież napisałaś że sympatyczna z Ciebie kobita:-) co do bluzgania...ja też nie szczędzę łaciny - zwłaszcza jak mnie chłopaki w pracy wkurzą:-)

Ostatnia edycja:
to widzę Eve ze postęp twój mezuś robi hihi mój też dzielnie witaminki łyka!!
a tą tempkę mogę mierzyc od jutra na przykład i będe wiedziała kiedy będzie skok temp i kiedy tą luteinę brać jak ja nie mam pojęcia o co chodzi z tą temp?? a do gina z wynikami i tak muszę iść to pójdę tak jak pisałam w poniedziałek to przy okazji zobaczy czy była owulacja czy dopiero będzie.
dziekuję kochane za rady Buziaki dla Was!!!!
Jak masz ochote mierzyc to pomorzemy! nie boj :-) tylko pamietaj zawsze w tym samym miescu dobrym (dokladnym) termoemtrem i z rana bez wstawania z wyrka! :sorry2:
no moj P. to już naprawde po dzisiejszym zrobil krok 7 milowy! :-D to znaczy ze w tym cyklu bedzie sie dzialo :-)
a tak wracajac do tematu lepiej miec z kilku zrodel info o owu niz ja przegapić! :-)

reklama
oj Kropeczko każda opinia jest dla mnie ważna Twoja też
sama nie wiem jaki jest sens robienia tych testów skoro i tak nie wiadomo kiedy ta owulacja sie pojawi to tak przez 2 tygodnie je będę robić??

Do góry