reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

K* mać, która to????? Hanka czy Kropka!!!!!!!!!!!?????????? Nie ma mnie 2 h a tu jakieś pierdzielone litanie!!!! bo se pójde w cały świat od was!!!!
IDĘ CZYTAĆ

no mowilam, ze tak bedzie....aha, aha

...że nasze matki co chwilę nas na obiady zapraszały. Może myślały,że go głodzę?:-)
Bo jak nie to nici z wakacji.

1-dobre!!!!
2-na pewno cos bedzie fajnego ...a nawet jesli nie z biura to sami sie zorganizujecie i autem pojechac tez mozna...nie?

reklama
No ales zareklamowala....

Oczywiście nie wiem jak to jest w malżeństwie bo nie jetem ani nie byłam. Dlatego się śmieje.

Ale powiem wam, że wszyscy nasi znajomi co się pohajtali to całkiem inaczej teraz mają. Po ślubie zniknął luz, kłócą się o pierdoły, poważni jak jasna cholera, i jak tak patrzymy z boku to u większości się pierdzieli w związku.

My mamy najdłuższy staż z nich wszystkich.
Ci co się pohajtali w wieku 20/21 lat to większość jest teraz na etapie rozwodu a ci co niby w dojrzałym wieku sie pohajtali to szykują się do rozwodu albo każde robi swoje osobno.

Na pewno to nie jest regóła bo nic w życiu nie jest regółą. Ale ja się cieszę, że za młodu się wyszalałam i nie dałam się wciągnąć w małżeństwo.

Teraz jestem gotowa i nawet kilka ornitologów może mnie dopaść:-D

miłego popołudnia Kingus!!
idę sobie chyba kawke strzelic drugą bo mnie głowa pobolewa lekko przyłączy sie ktoś??

a moze jeszcze mi raz pomożecie bo martwi mnie to ze nie wiem kiedy tą owulkę będę miała bo po tym CLO a brałam od 5 do 9 dc to nie wiem czy mi sie skróci ten cykl czy jak?? a od 16 do 25 dc mam luteinę brac to moze jednak @ wcześniej przyjdzie?? wiem ze marudzę ale się pogubiłam w tym juz.
wiesz co na suwaczku masz ze cykl 35 dni a masz brac luteine od 16 dc wiec na bank by ci sie cykl srocil albo 2 mozliwosc zablokujesz sobie owu ja bym proponowala albo testu owu albo sprawdzac temp i dopiero po skoku zaczac luteine brać! ;-)

Kropeczko już po....
Rano uparł się, że pójdzie ze mną na badanie, czekał ze mną w kolejce i spóźnił się do pracy. Powiedział, że musi zadzwonić do szefa, że będzie później. po pobraniu krwi wrócilismy do samochodu a tam czekał bukiet róż, M powiedział, że to na osłode bólu, ale w bukieciku na podusi bylo przyklejone male pudeleczko:-) klęknął i powiedział ze nigdy mnie nie zostawi bez wzgledu na wszytko, ze chce byc ze mna juz zawsze, zebym sie nie martwila bo bedzie przy mnie i bedzie mnie kochal i czy ja tez chce....
Taki jest moj misiek, oryginalny wiec zafundowal mi zareczyny przed labolatorium:-)

Eve bo ja miałam takie cykle przez ostatnie 4 miesiące aż do tego teraz takiego długiego i to dlatego mam 35 dni na suwaczku. Tylko od kiedy te testy zacząc robić w takim razie??

K* mać, która to????? Hanka czy Kropka!!!!!!!!!!!?????????? Nie ma mnie 2 h a tu jakieś pierdzielone litanie!!!! bo se pójde w cały świat od was!!!!
IDĘ CZYTAĆ

Jasna dupa przejeła moją funkcję!!!!!!!!!!!

Ja mialam krzyczeć!!!!

a moze jeszcze mi raz pomożecie bo martwi mnie to ze nie wiem kiedy tą owulkę będę miała bo po tym CLO a brałam od 5 do 9 dc to nie wiem czy mi sie skróci ten cykl czy jak?? a od 16 do 25 dc mam luteinę brac to moze jednak @ wcześniej przyjdzie?? wiem ze marudzę ale się pogubiłam w tym juz.

Napisze ci na swoim.

Ja mialam cykle 24-26 dni.
Po clo zaczeły być 28-31 dni.

Zawsze chodze do Super G między 12-14 dc na monitoring i Pregnyl dostawałam w 13/14 dc bo już wystarczająco były duże pęcherze. Czyli owulkę miałam koło 15/16 dc.

niunia 3mam kciuki za prace...
a ogrodek z tego co piszesz to sama slodycz i zdrowko...fakt trzeba sie nakopac, nawizic, plewic itd...ale jaka potem jest radosc jak wszystko ladnie wyrosnie....i takie zdrowe i smaczne....az ci zazdroszcze!

a na zoladek-moze pij jakies jogurty, zeby troche zlagodzic objawy i odbicia, moze jakas oslonka na zoladek by sie przydala-bardzo dobra jest: GASEC20-Gastrocaps...taka oslonka, lagodzi przy lekach.

Dzięki za radę Bocianku w Kropeczki. Widzisz, nawet o tym nie pomyślałam.
Jutro ostatnia tabletka ale przy kolejnej turze pomyśle o wspomagaczach żołądka.

no jak go tak karmisz i dogadzasz...a on tylko lezy to sie nie dziwie....ze ma dodatkowe 5 kilo

Ma 180 cm wzrostu więc jaście tośeczke by się pźydało łobuźowi:-D

Następny dowód że samiec to zbędny element infrastruktury w mieszkaniu:-D:-D:-D

Mój jeszcze nie wrócił więc labe mam.

:-D Normalnie bezbłędna kobieta :-D

Oczywiście nie wiem jak to jest w malżeństwie bo nie jetem ani nie byłam. Dlatego się śmieje.

Ale powiem wam, że wszyscy nasi znajomi co się pohajtali to całkiem inaczej teraz mają. Po ślubie zniknął luz, kłócą się o pierdoły, poważni jak jasna cholera, i jak tak patrzymy z boku to u większości się pierdzieli w związku.

Ci co się pohajtali w wieku 20/21 lat to większość jest teraz na etapie rozwodu a ci co niby w dojrzałym wieku sie pohajtali to szykują się do rozwodu albo każde robi swoje osobno.

Na pewno to nie jest regóła bo nic w życiu nie jest regółą. Ale ja się cieszę, że za młodu się wyszalałam i nie dałam się wciągnąć w małżeństwo.

To ile ty masz lat?
Ba ja kończę już 27 i 4 lata po zaobrączkowaniu, 6 lat razem, M kończy 34. On po jednym związku a mnie w prezencie dziewice dostał:-D

idę sobie chyba kawke strzelic drugą bo mnie głowa pobolewa lekko przyłączy sie ktoś??

ja na kawe sie pisze!!!

kochanie-moim zdaniem powinnas sprawdzic owulacje testami, bo luteine -duphaston-bierze sie po owulacji, i jak wezmiesz za wczesnie to ja zablokujesz-i moze nie byc wcale owulki.
Lekarze mowia zeby brac od 16 dc bo przyjmuja cykle 28 dni-typowe- wiec owulacja w 14ym, i od 16dc jest sie juz po....ale u Ciebie moze po clo...byc inaczej...

hania-ja uwazam, ze jak ludzie do zwiazku i malzenstwa dojrzeli to dlaczego nie....
i np powiem na swoim przykladzie-wychodzilam 2 lata temu (a jestem rocznik 78, moj m 77) wiec nie bylismy dzieciakami-i nic sie nie zmienilo po slubie we wspolnych relacjach...jest czasem nawet fajniej, bo taka jakas wiez dodatkowa jest teraz i taka magia sie tworzy...przez dzien slubu, wspomnienia itd...
najgorzej jest jak sie malolaty zaobraczkuja, bo wielce "chca", rodzice wywala kase na weselicho "bo tak musza" (dla mnie to paranoja-to placenie rodzicow za wesela...smiech na sali jakis ale wiem ze tak sie robi w 99%.....my sami placilismy za wszystko, czlowiek jak dojrzeje, podejmie decyzje i sam za nia zaplaci i poniesie skutki to inaczej na to patrzy tak przed ceremonia-bo jak nie jest pewnien na 100% to sie wlasnymi pieniedzmi bawil w berka nie bedzie....jak i potem))...a potem zwykle zaczyna sie szare zycie i czasem-fakt -sa schody i te dzieciaki -co niedorosly - sie glubia w tym wszystkim i stad te klotnie i rozwody....
ja czlowiek jest dojrzaly i dorosly i traktuje malzenstwo na powaznie...a nie jako mus spoleczny-to wszystko gra...
ale do tego trzeba dojrzec...jedni dojrzewaja majac 25 inni 30 lat, hehe a jeszcze inni maja po 40 i dalej pstro we lbie:-)

a klotnie-tak w wolnym zwiazku jak i w malzenstwie sie przeciez zdarzaja....wazne by wyciagac wnioski i umiec sie godzic...

Co do rozwodow-plaga teraz tego w kraju, wiem...i czasem mysle ze polowe z nich jest usprawiedliwonych i na miejscu, ale polowa tych par idzie poprostu na latwizne, cos sie pieprzy, chocby byle co....wdala sie rutyna, jakis klopot....najlatwiej sie rozwiezc...nie probuja wlaczyc o milosc, uczucie, zwiazek...tylko szkoda jak sa wtedy dzeici bo sie je rani! BARDZO!

sie wymadrzylam...

A Ty planujesz obraczkowanie ze swoim???

Ostatnia edycja:
reklama
Eve, Hanka
myślicie ze jak pójdę w poniedziałek do gina a to będzie moj 15dc to wtedy juz bedzie widać czy owulacja była czy dopiero bedzie i czy mam brać tą luteinę od 16dc, bo mam wyniki w poniedziałek tych hormonów to bym poleciała od razu do niego żeby mu je pokazać a przy okazji ug zrobić żeby zobaczyć co z tą owulacją.

Do góry