reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Zajaczku ja to rozumiem ale to nic nie da już jetro się wszystko sie wyjaśni a raczej potwierdzą się moje słowa i nie będziecie się mieli czym zamartwiać

reklama
kupiłam sobie dwie pary rybaczek jedna dresową i jedna bawełnianą

no to łowy udane-fajnie, gratuluje...jak poparadujesz w nich troche pochwal sie fotką!

Wszystko ładnie się układa- @ dostałam 3 dni za wcześnie, więc na wakacjach już będę po:-D:-D:-D

Widzisz jak fajnie...normalnie jakby tam na gorze znali Twoje plany:-)

Wybieramy się jutro z M. na badanie nasienia do Łodzi.... Kurcze, jakieś rady macie dla nas??
Muszę wziąć wolne. Wyniki mają być tego samego dnia więc luzik. Boże...martwię się... Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

mam taką nadzieję.... Martwię się najbardziej o M.... jakby coś było nie tak...

Rady...-
1trzeba-tak zalecaja-miec 3 dniowa abstynencje...ale podobno 2 dni to juz ok
2 niech sie maz nie stresuje....
3 podejdz do tego jak zwykle badanie-jak rozmaiwas z m...nie rob wokol tego szumu bo sie chlop zestresuje i bedzie sie bardzo przejmowal...poprostu -potraktujcie to jak zwykle badanie...

Nie martw sie o wyniki na zapas...bo na pewno bedzie wszystko dobrze...zobaczysz!
Napisz jak odbierzecie wyniki jakie parametry.
Kiedy idziesz do tego ginka?

policzylismy kiedy prawdopodobny termin IUI to 29,30 maj ale narazie nie chce zapeszać...
Już trzymam kciuki :tak::tak::tak:

dziewczyny ja mam do was pytanko: bo ja dostałam CLO po tych moich rewelacjach z cyklem i takie pytanie czy clo reguluje cykl czy tylko wpływa na wywołanie owulacji??
Ja zawsze clo dostawałam z duphastonem i to on regulował cykl.
W czwartek mam spotkanie na 12;30 ....:sorry2:
Super :-D:-D:-D:-D

dziewczyny jestem po wizycie u gina , ciąza potwierdzona , pęcherzyk ma 7 mm , termin na 16 styczen , dostalam L-4 i duphaston ( heh mam swoj poziom progesteronu zbyt wysoki i jeszcze mam go łykac :szok: )
Gratuluję jeszcze raz. Duphaston wydaje mi się, że nie zaszkodzi.

No właśnie zmieniłam z kankagan na kanka bo jest prościej i krócej - napisałam do administratorek forum i w 3 dni mi zmieniły;-)
:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny musze wam troche pomarudzić, wiem ze duzo wiecie o mi doradzicie teraz obiektywnie, bo ja chyba za bardzo sie przejmuje..
Spokojnie na pewno za 2 tygodnie usłyszysz już serduszko ;-);-)

Zaczęło się tak: tata przez całe popołudnie coś tam w kuchni pichcił. Chińszczyzna to jego danie popisowe. Mama zapaliła świece – wiadomo, żeby zrobić nastrój. .
Piękne ;-);-);-);-);-)

wiecie co jestem okropna tak krzycze na meza, ale on mnie z równowagi wyprowadza, taka jestem drażliwa i nerwowa :( sama tylko nie potrzebnie sie denerwuje ... skad we mnie tyle złości
Niestety tak już jest ja miałam takie napady złego humoru a teraz na szczęście mi już przeszło.

tak sobie mysle dzisiaj o Tikanis.. ona dzis do szpitala jedzie a jutro ma cc....
i nie moge uwierzyc ze ten rok tak zlecial.....
Dokładnie zleciał ten czas nawet nie wiem kiedy.
Zobaczysz znajdziesz pracę i fasolka sama się pojawi ;-);-)

DZIS WIZYTA O 21.00....TRZYMAC KCIUKI :biggrin2: za sprawy szyjkowo-szkurczowo-lozyskowe...
Trzymam :tak::tak::tak:

Wybieramy się jutro z M. na badanie nasienia do Łodzi.... Kurcze, jakieś rady macie dla nas??
Najważniejszy jest pierwszy strzał, tak powiedział androlog mojemu M. Więc niech Twój szybko łapie i nic nie upuści :tak::tak:

Ola wszystkiego najlepszego

happybirthday.gif

Siemacia Lachony.

Wpadłam do was na chwilaka bo moj ma wolne i dupe truje. Jak mi się uda to troche poczytam.
Zresztą i tak siedze cały czas na telefonie i obdzwaniam wszystkie apteki w polsce bo nigdzie nie moge dostać Pregnylu. Qurwa 3 świat, pierdolone zadupie już mnie szlak trafia.
Pani w aptece w Białym Stoku powiedziała mi, że nie ma go od lutego w hurtowniach bo są problemy na szczeblu ministerialnym a nawet jak bym chciala zamiennik to i tak go nie dostane bo też ich nie ma.
Pierdolony Rydzyk i cała ta jego banda miłosierdzia. Wpieprzają się tam gdzie nie trzeba.

Mam strasznego nerwa dzisiaj więc się ograniczę do czytania.

Tez tak wlasnie myśle, lepiej wziąsc i spac spokojnie, bo to fasolce nie zaszkodzi a moze pomóc.
Kinguś-jak sie dzisiaj czujesz? Kinia juz powitala kopniakiem mamusie czy jeszcze?...
Ja dostałam duphaston dla spokojności, bo podobno nie ma żadnych badań wykazujących że należy przyjmować go. Moja ginka mi go dała bo widziała, że jestem niespokojna i powiedziała, że będę miała poczucie że zrobiłam wszytsko dla mojego maluszka.
A Kinia chyba wstaje razem ze mną tzn. o 10 już zaczyna się ruszać ;-);-)
A to My dzisiaj - 19 tc

Załączniki

• 19tc-mini.JPG
    19tc-mini.JPG
    11,3 KB · Wyświetleń: 26
Rady...-
1trzeba-tak zalecaja-miec 3 dniowa abstynencje...ale podobno 2 dni to juz ok
2 niech sie maz nie stresuje....
3 podejdz do tego jak zwykle badanie-jak rozmaiwas z m...nie rob wokol tego szumu bo sie chlop zestresuje i bedzie sie bardzo przejmowal...poprostu -potraktujcie to jak zwykle badanie...
Nie martw sie o wyniki na zapas...bo na pewno bedzie wszystko dobrze...zobaczysz!
Napisz jak odbierzecie wyniki jakie parametry.
Kiedy idziesz do tego ginka?
Dzięki Kropeczko. co do abstynencji to nam powiedzieli 3/4 dni. Ostatnie przytulanko było w niedzielę koło południa (o dziwo) i pewnie byłoby wczoraj (toż abstynencja i tak długa była;-)) ale zdecydowaliśmy że wykorzystamy to i wytrzymamy jeszcze tylko dwa dni i pojedziemy w czwartek. Przy okazji na jakieś małe zakupy:-)
AAA.... czy oni tam daja pojemniki na żołnieżyki czy trzeba się w aptece zaopatrzyć??
Acha, jutro idę na progesteron rano. Do ginki się nie zapisałam jeszcze:baffled:
Najważniejszy jest pierwszy strzał, tak powiedział androlog mojemu M. Więc niech Twój szybko łapie i nic nie upuści :tak::tak:
To dobrze wiedzieć...Mam nadzieję ze sie nie zestresuje:baffled::baffled:

Siemacia Lachony.
Zresztą i tak siedze cały czas na telefonie i obdzwaniam wszystkie apteki w polsce bo nigdzie nie moge dostać Pregnylu. Qurwa 3 świat, pierdolone zadupie już mnie szlak trafia.
Pani w aptece w Białym Stoku powiedziała mi, że nie ma go od lutego w hurtowniach bo są problemy na szczeblu ministerialnym a nawet jak bym chciala zamiennik to i tak go nie dostane bo też ich nie ma.
Siemasz Hanka
A co ma do tego Rydzyk???
Rzeczywiście totalne zadupie jakieś?? w internetowych tez nie ma??

Kinguś...Piękny brzusio:) Taki zgrabniutki:)

Kingus przepiękny masz ten brzusio taki kształtny
widze że masz bardzo fajną ginkę skoro tak podchodzi do sprawy i potrafi zrozumieć obawy przyszłej mamusi

reklama
.

Hania-cholerka-moze na forum ktos ma na zbyciu a nie potrzebuje??? kurcze, faktycznie bezsensu...a miedy masz go wziac? Sprobuj w aptekach w sieci...powodzenia...

Ja tez siedze na telefonie...obdzwaniam wszystkie insytucje i zmieniam adres a danych...matko ile jeszcze... no ale trzeba:-) jeszcze ubepieczenia i skarbowka tutejsza mi zostala...tam najdluzej zejdzie, ufff plus bank i tel.kom.

Ja dostałam duphaston dla spokojności, bo podobno nie ma żadnych badań wykazujących że należy przyjmować go. Moja ginka mi go dała bo widziała, że jestem niespokojna i powiedziała, że będę miała poczucie że zrobiłam wszytsko dla mojego maluszka.
A Kinia chyba wstaje razem ze mną tzn. o 10 już zaczyna się ruszać ;-);-)
A to My dzisiaj - 19 tc

PIEKNY BRZUSZEK!!!!!!! Slicznie wygladasz, przeslicznie!!!!!!!!!!!!

ja tez wolalabym go brac dla "spokojnosci"....tak mi sie wydaje.
ELFIKU-lykaj ten Duphaston...nie zaszkodzi!

AAA.... czy oni tam daja pojemniki na żołnieżyki czy trzeba się w aptece zaopatrzyć??

Zajaczku-my badalismyw Krakowie, facet sam tam wchodzil...w pokoju jest juz pudeleczko, czeka z naklejka-z kodem (pod nia zaszyfrowane dane, imie i nazwisko wiek itd)...i po sprawie to pudelko zostawia sie tam w specjalnej szafeczce, wiec nie lata sie z tym nigdzie po korytarzu, jak maz wyszedl, weszla laborantka czy ktos i to zbarala innym wyjsciem...wiec pelna dyskrecja:-)
jestem pewna ze tam tez daja u was pudeleczka, wiec nic nie kupuj.

Do góry