reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
W zwiąkzu z tym moim kiepskim nastrojem postanowiłam chociaż wziąć się za sibie i od jutra zaczynam chodzić z koleżanką na siłownie, podobno wysiłek fizyczny dodaje pozytywnej energii, może i na mnie to podziała...

I takie podejście sie chwali! Ja niestety nie mam z kim chodzić, bo każdy jakis zabiegany. A samej to jakos motywacji mi brakuje.

dziewczyny wiem ze to pytanie nie w to miejsce ale moze mi doradzicie, jak pisalam nie czuje sie dobrze ostatnio, jutro ide do gina zobaczymy ale tak dla mojej wiadomosci chcialam wiedziec: pozyczylam sobie cisnieniomierz i mam 90/50 czy w ciazy to ok cisnienie ?? czy przy takim moge sie gorzej czuc?? wiem ze nie mozna miec wysokiego jak 140/90 to juz zle?? sorki za pytanie ale moze ktoras ma wiedze

Kochana ja miałam identyczne ciśnienie przez całą ciążę! Tylko że ja zazwyczaj mam niskie ciśnienie. Ale czułam się dobrze, tylko czasem lekarz mi mówił,ze jak chcę to jedna filiżanka kawy nie zaszkodzi. Ja jestem dziwnym typem- jak pada deszcz to ja się świetnie czuję i mam dużo energii. Ale lepiej miec w ciąży niskie niż za wysokie ciśnienie.

Dziewczyny a ja mam do was pytanie zupełnie z innej beczki i mam nadzieję, że mi pomożecie. 7 czerwaca mamy z mężem pierwszą rocznicę ślubu i tu pojawia się problem, uważam, że na pierwszą rocznicę powinien coś ode mnie dostać, tylko ja nie mam pomysły co mogę mu kupić...:confused: Pomóżcie proszę!!:tak:

My zawsze na urodzinki i wszystkie rocznice gdzieś sobie jeździmy. Albo w góry, albo w jakies ulubione miejsce. Do tego fajny obiadek/kolacja, jakies winko. Prezenty kupujemy sobie razem. Idziemy do sklepu i każdy sobie coś wybiera. Ale zazwyczaj oprócz tego są też jakieś inne prezenty- niespodzianki. Zazwyczaj takie ważne dla nas dni planujemy razem,żeby było ciekawie i miło.Ale gdybym musiała zrobic prezent ( często robię bez okazji) to jakis fajny, ulubiony zapach. Polecam Dolce&Gabana.

jesuuuu ja mam w tym miesiac jakies niepohamowane napady jedzenia!!! tzn zachciewajki mam masakryczne! nie dosc ze codziennie jem po przynajmniej 2 lody to co chwile cos byma jadla dobrego... wlasnie mnie naszlo i chyba skocze do zabki bo nie wytrzymie:dry:

No kochana, może jednak się udało zafasolkować?

wikulaa- No pewnie ze sobie poradze ;-) ale i tak mi sie juz bardzo teskni :zawstydzona/y: dopiero tydzien jestem sama , a mi sie juz serce rozkraja z tesknoty :shocked2:

Macie jakis pomysl co moge kupic malej dziewczynce na jej 1 urodzinki ? :-)

Ja wczoraj polecałam na 1,5 roczku , więc na roczek też może być- szczeniaczek uczniaczek. Bardzo fajna zabawka. Na allegro jest ich bardzo dużo.

Dziewczyny

Wlasnie wracam z lasu i normalnie szok. Znalazlam nowo narodzona sarenke mala. Jest zywa, ale sbie lezy w krzakach i wogole nie reaguje. Ma otwarte oczy i sie tylko oczami z deka przewraca.

Bede chyba ja monitorowac co 2 godziny zeby zobaczyc czy matka przychodzi i ja karmi. Otherwise, musze chyba ja sama zaczac karmic bo zdechnie mi bidula
Boze, ratuj ją! Biedactwo. Może gdzieś trzeba zadzwonić, poprosić o pomoc?

Dziewczynki pytanie mam z innej bajki. Ostatnio dość słabo się czuję i chciałam jutro zrobić podstawowe badania typu morfologia i ob. Dziś dostałam @, czy to w czymś przeszkadza? Swoją drogą dziwnie z ta @. Zawsze mam regularnie co 28-29 dni a dziś o 3 dni za wcześnie.

Loree z tą siłownio, to ja sam też bym nie chodziła, ale na szczęścia koleżanka będzię chodziła ze mną, a raczej ja z nią:-). Co do prezentu, to wyjechaż niestety nie mamy jak, on pracuje, ja też, nie da rady, a nie chciałabym kupować niczego z nim (bo tez tak często robimy), poniewaz sama chcę dostać jakąś niespodziankę:-) (a powiem szczerze, że ja niespodzianek nie lubię, ale tym razem chcę:-D:happy2::tak:)

Tak wogóle to dziękuję innym za ady co do prezentu i proszę o więcej, bo jeszcze trochę czasu mam i musze pozbierać propozycje i potem coś z tego wybrać, nigdy nie miałam problemu z wymyśleniem prezentu dla mojego miśka, zawsze trefiałam w coś co mu się podobało, a teraz jakoś sama nie mogę nic wymyślić...:baffled::confused:

Gratuluję!!:tak::-D
Piękna Fasoleczka:tak:
Fluidki łapię:-)

Dobranoc Kochana!!:tak:

Co do ekspresów do kawy to my mamy Dolce Gusto - pisałam już Wam kiedyś. Super sprzęt a jaka kawa... mmmmniami:-D No i robi kilka rodzai, nie tylko jeden:tak::-) Polecam!
piłam z tego ekspresu kawe (w miare mi smakowala - trzeba taka lubic) ale osobiscie bym sobie go nie kupila, 1 - kawa nie za tania i trzba tylko taka spepcjalna do niego kupowac 2. smakuje mi moja rozpuszczalna Jacobs gronat gold.. i na nic innego nie przerzuce sie..

Kobity

Z tymi sarenkami to jest tak, ze matka zawsze je chowa gdzies ukryciu i male sobie tak lezy dopoki nie zacznie chodzic. Matka tylko zaglada i daje jedzenie...

Tyle ze ta matka troche chyba spieprzyla sprawe w tym sensie, ze nie zostawila malej w duzym ukryciu bo inaczej przeciez bym jej nie znalazla. Ale i tak bede do niej zagladac jak sie mala czuje i jak cos karmic

Trochę mnie uspokoiłaś. Ja nie mogę patrzeć na cierpienie zwierząt. Strasznie to przeżywam. Pisz co z sarenką jak tylko będziesz cos wiedziała.

o Lore taką kawusie to bym sie napiła jak się robi takie specjały??

Kochana są takie specjalne syropy do kawki, pewnie nie we wszystkich sklepach, ale są:tak: Lejesz syrop, albo dwa , dodajesz spienione fajnie mleczko ( trzeba się tego nauczyć!) i lejesz kawkę. Można jeszcze ładnie ozdobić czekoladowym sosem. Co do cynamonu czy imbiru, to wystarczy troszkę dosypać, ale nie powiem ci ile, bo sama musisz spróbować. Z imbirem ostrożnie, bo ma intensywny smak. Ale kawka imbirowa to bardziej na zimę.

dzwonil wlasnie facet do mnie w sprawie pracy, na kierownika sklepu, marka Pull and Bear... wiem która to ale moze któras z was wiec cos wiecej na temat tej marki?
W czwartek mam spotkanie na 12;30 ....:sorry2:

Teraz dzwonił?Nie wiem nic o tej marce. Spróbować możesz, przecież myślisz o fasolce a nie karierze? Jak znajdziesz coś lepszego to zawsze możesz się zwolnić. Najgorzej w markecie pracować, bo do późna czynne 7 dni w tygodniu. Ale może fajna kasa? Idź na rozmowę!

witam wieczorna porą

dziewczyny jestem po wizycie u gina , ciąza potwierdzona , pęcherzyk ma 7 mm , termin na 16 styczen , dostalam L-4 i duphaston ( heh mam swoj poziom progesteronu zbyt wysoki i jeszcze mam go łykac :szok: )
ale radość wielka, szkoda ze jeszcze serduszko nie biło, ale chyba jest zbyt wczesnie, jak myslicie 7 mm to dobra wielkosc na 6 tydzien?
ogólnie jest ok, za 2 tygodnie ide do kontroli, dostałam skierowanie na badania moczu i krwi

a wiec teraz spokojnie mogę wam wysłac szczere fluidki !! specjalnie dla was , żecze aby zaowocowały ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ale fajnie ! Gratuluję i zyczę dużo zdrówka.

już mi nie mówcie o ekspresach do kawy bo juz zaczynam żałować że sobie mie zamówiłam

To zamów, tylko najpierw poszukaj dobrze. Czasem w sklepach typu media markt mają fajne promocje i są korzystne ceny.

mam nadzieje ze wszystko jest oki
oto moje zdjęcie

my.php

Ale ja tęsknię za takimi zdjęciami. Uwielbiałam oglądać fasolkę na usg! Jak jeszcze nie czuć ruchów, to się mysli,że ona tam sobie leży spokojnie. A czasem niezłe fikołki widać na usg:-)

Oj przerzucisz się, przerzucisz:tak:
Na bezkofeinową i Inkę jak fasolka się pojawi:tak::-D

Ja zakupiłam Nescafe bezkofeinową a Nescafe Espiro sobie otwieram i wącham bo tak pięknie pachnie.... Kupiłam też Ricoree ale się nie przekonałam jeszcze do otwarcie

Elfa - super:tak:

No właśnie zmieniłam z kankagan na kanka bo jest prościej i krócej - napisałam do administratorek forum i w 3 dni mi zmieniły;-)

Ostatnia edycja:
Andzia ja tez chciałam owczarka długowłosego. Ale jak pojechałam z moim M do hodowli to po drodze on mi powiedział,że są tylko krótkowłose. Więc powiedziałam,że pojadę tylko zobaczyć. No i jak zobaczyłam, to od raz kupiłam i mam piękną bestię! A sierści jest od cholery, więc przy długowłosych to dopiero musi byc problem!

Uciekam babeczki, do jutra. Słodkich snów!

reklama
Dziewczyny musze wam troche pomarudzić, wiem ze duzo wiecie o mi doradzicie teraz obiektywnie, bo ja chyba za bardzo sie przejmuje..

Są dwie sprawy :
1. Martwie sie czy aby moj groszek nie jest za malutki, jak porownuje inne pecherzyki w 6 tygodniu to maja juz kolo 9-12 mm , moj ma 7 mm niewiem moze pomalu sie rozwija przez moja angine tylko Boze mam nadzieje ze nie bedzie to ciąza obumarła tfu tfu

2 Sprawa to duphaston, wiem ze lepiej go lykac jak lekarz mi zalecil ale moje obawy sa tego typu, ze ja mam swoj poziom bardzo wysoki przed ciaza jak badałam to miałam 54,19 ng/ml to jak kobieta w 3 trymastrze ciązy, a teraz jeszcze mam łykac progesteron, jak myslicie czy mozna progesteron przedawkowac?

Do góry