reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

W.kropeczko ja tez z Londynu jestem , I tu tez juz mialam USG ,ale nie wykryto zadnych cyst , przynajmniej nic mi nie powiedziano. Tylko ,ze to bylo te zewnetrzne .

kochanie ja tu czekalam..nadal czekam od listopadana badania hormonalne, ale sie nie doczekam...zrobilam wszystkie w polsce prywatnie w grudniu i styczniu ...
Ty masz niskie LH..lae czy badalas go tylko raz? czy kilka razy w cyklu???
I jaki masz progesteron? sprawdzalas?

Kochana ten Króliczek nazywa sie Kropeczka,tak nazwała go Paulina :tak::-D to jest królik chodowlany, moja tesciowa trzyma króliki i obawiam sie ze za jakis czas przerobi go na pasztet :baffled::-(
Wiesz boil mnie najbardziej miejsce po cc i jajniki(takie kłucie i ciagniecie).Do lekarza jestem umówiona na 26 maja i mam nadzieję,że nie dostane wtedy @ i chyba wstrzymam sie z tymi globulkami do tej wizyty no chyba,że będzie mnie coraz mocniej bolało

:tak:

Badaicka-a jaka jest szansa zes ty zafasolkowala, co??? moze stad ten bol w miejscu po cc???? i cagniecie???? ie te uplawy???
he???

Kropeczka ma trafic na stoły????? w menu glownym???? no nie moge:shocked2:

a....wiec teraz sie smaruje mleczkiem do skory musnietej sloncem Garniera :-) i jest git majonez!!!!! tylko trzeba pamietac zeby sie wysmarowac wyschnac i dopiero ubrać!!!! :-):-):-)

dobra dziewczynka!

reklama
WITAJCIE KOCHANE:-)
Nie było mnie ostatnio na forum i nie będzie przez najbliższe dni:-(niestety moje obawy o ciąże się potwierdziły w niedziele zaczęłam plamić dobrze że M był przy mnie co odrazu zadzwonił do mojego ginekologa i powiedział mu że jeżeli plamienie było jedno i potem jest spokój to mam w poniedziałek do niego przyjechać(w niedziele nie mógł bo kończył remont w gabinecie)a gdyby zaczęła krwawić dużo nieustannie to do szpitala no więc tak patrzeliśmy co chwile na majtki czy są czyste i było ok to jechaliśmy wczoraj do gina i okazało się że moja ciąża jest zagrożona:-:)-:)-(ale jest fasolka na swoim miejscu co ginekolog powiedział że będziemy ratować ciąże tak się ucieszyłam tak więc mam dupohstan i folik taki inny specjalny do brania razem z duphostanem no i w nagłym przypatku mocnego bólu brzucha no-spa co tak dlatego nie mogę z wami tu być bo gin powiedział że mam przez najbliższe minimum 3 dni leżeć jedyne co wstac to do podmycia się do kibelka lub coś zjeść tak więc cały czas leże:-(
A to jest zdjątko mojego maleństwa:-)szósty tydzień:-)
Witaj Patrysiu jakie wieści nie ciekawe przynosisz ale nie przejmuj sie nadto wszystko sie poukłada faspleczka wzmocnieje i jak będziesz mysleć pozytywnie to wszystko będzie dobrze, stosuj sie do rad lekarza. Przytulam mocno i powodenia życzę :tak::tak::-):-)
Hello babeczki wpadlam ponarzekac standardowo na polska sluzbe zdrowia :wściekła/y:

mam dosc przychodni...gdzie sie podzialy przywileje, ustepowanie miejsca w autobusach czy co...dupa blada z tymi badaniami wscieklam sie jak niewiem ... :wściekła/y: niedosc ze podpieralam sciane przez godzine czekajac do laboratorium rano bo wszystko bylo zajete i falujace tlumy to w koncu jak przyszla moja kolej wchodze i daje skierowanie a baba do mnie ze zrobi tylko mocz dzis a jutro krzywa cukrowa na 7.30...na co ja do niej ze jutro mam lekarza to tylko rozlozyla rece bo ona na dzis juz ma JEDNA babke i jej robi krzywa i mi nie moze, a poza tym ona ma wolne i nie powinno jej tu byc...Ku...i kazala mi sobie kupic glukoze i przyjsc jutro znow z samego rana...Na co ja do niej czy nie moze choc morfologii bo mam gina jutro!! a ta z lacha....nooo dooobrze ale bede 2 razy kluta i bez sensu...Wrrrr wiec WYPROSILAM ze skierowaniem oczywiscie morfologie mocz normalnie i cukier ktory wyszedl mi 100 a jutro krzywa i dupa do gina miec jej nei bede...bosze wielka dla niej sprawa ze zrobila by mi dzis ta glukoze jak laboratorium do 12 NIE ROZUMIEM
Kroptusiu ja poprostu nie rozumiem jak ludzie sie tak mogą zachowywać poprostu totalna znieczulica i ludzka głupota nas dopada i tyle!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Kobity ja tylko na SEKUNDĘ
Witam się serdecznie, miłego dnia życzę
Nic nie czytałam i nic nie wiem. Poproszę krótkie streszczenie:)
przeczytam jak dam radę.
Buziaki
Zajączku a co ty taka dziś zapracowana jesteś??:confused::confused::baffled::baffled:
Dzien Doberek!
Nie ma to jak krazowniki nad glowa od samego rana...niech szlag trafi to lotniskoooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Głowa mi teraz puchnie i spac nadal mi sie chce....uffffff
A Wy jak tam dzis spalyscie?

Witaj Bernadko! jak po burzy...byla w koncu czy nie?
Ekspres-kup, kup, kup...namawiam....
.......
Witaj kropeczko :-):-)
to ty nie daleko lotniska mieszkasz?? horror musi być jak tak całymi dniami musisz słuchać tego huku :tak::tak:
Burzy u mnie wczoraj w końcu nie było przeszła boczkiem gdzieś
a z ekspresem sie wstrzymam narazię moze sobie zarzycze taki prezent na urodzinki ale to troche daleko jeszcze .......no nic moze sobie kupie albo inną okazję znajdę zeby prezent dostać :tak::tak:;-);-):-)

Kochane mozecie mi pomóc? Od kilku dni boli mnie podbrzusze.
Miesiaczke dostałam 29 kwietnia(jeszcze z odstawienia pigułek), a owulke(chyba) tak z obserwacji sluzu w 18-19 dniu cylku,teraz śluz jest taki lekko sinawy,żółtawy nie wiem jak okreslić kolor i ma troche nie przyjemny zapach:baffled:(przepraszam za szczegóły) no i ten ból czy to moze byc coś niepokojacego czy poprostu organizm odreagowuje odstawienie pigułek?
Ja nie miałam po odstawieniu pigułek takich problemów więc nie sadzę zeby to było to moze cie jakaś infekcja dopadła ja tak mam po antybiotykach a zwłaszcza po tych na penicylinie że zaraz dostaje takie nie przyjemne zapalenie :tak::tak:

mogę cię na NK podgladnąc??? :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:;-);-);-)
Marzenixxx rece opadaja....do samej ziemi...
Solarium i jego promieniowanie jest szkodliwe...
i co innego byc narazonym na szkodliwe rzeczy an codzien, na ktore nie ma sie wplywu i mozna sobie jedynie jakos samemu radzic jak np kremy UVA i UVB na slonce, ale co innego jest wystawiac sie na takie promieniowanie samemu i swiadomie!
?
ja sie zgadzam z Kropeczka solarium to dla mnie trucizna dla skóry :tak::tak:

Witam!!!
Właśnie wróciłam od gina.... dostałam skierowanie na badanie prolaktyny i ma przyjsc za tydzień. Babka nie chciała mi dużo mówić, ale zapytałam jej czy to może być pco jak każe mi poziom prolaktyny zbadać i czy inne hormony też mam zrobić w pierwszych dc to zapytała skąd tyle wiem, i w końcu powiedziała mi co i jak może być... heh normalnie sie wszystkiego odechciewa:-(

chodzilo mi o to , ze nie kierujesia tak bardzo tyi wszystkimi zasadami jak zyc zdrowo, bo cos mi bedzie skracac zycie... musialabym chyba w zlotej klatce zyc...
np. czlowiek ktory pali jak smok po 2 paczki dziennie zyje sobie 70 lat a czlowiek ktory nie pali wogole umiera np na raka pluc...... ironia?? my sie staramy zyc jak najlepiej zeby począć maluszka , nie palimy nie pijemy, nie chodzimy na solarium a i tak nie mozemy zajsc albo dzieci sie rodzą zdrowe albo dochodzi do poronienia...itp.... a zwykle dziwki, ktore chleją , ćpają, palą...... rodzą dzieci i to zdrowe....
na solarium chodze bardzo zadko, uzywam kremów ochronnych i nie sądze zeby mialo to negatywny wplyw na moje staranka a umrzec i tak umre wiec wolę umrzec pieknie opalona:-D:-D:-D
:***

Marzenixx ja nie mowie zeby sie wyglupiac i zyc "sterylnie" i tylko na warzywach z parowaru.....
ale moim zdaniem jak cos nie jest konieczne - a jest na bank szkodliwe - to mozna sobie to odpuscic...tymbardziej jak sa rzeczy w zamian...np kremiki...dajace ten sam efekt...
ale nie sadze tez zeby jednorazowe wyjscie na solarium po posmarowaniu sie kremem od razu ci skrocilo zycie czy cie zabilo...no bez jaj:-D...az taka wyczulona to ja tez nie jestem...;-)
wszystko dla ludzi...ale z umiarem:-)

Takie dziwne wiercenie w brzuszku. Jak się rękę położy na brzuchu to czuć, że tam coś się rusza ;-) oczywiście mój M nie czuje. On kładzie i już by chciał poczuć a czasem trzeba poczekać:tak::tak:

....na obiadek do rodziców.

Musi byc super.....mnie jak na razie to jedynie wierci czasem z glodu...i nie jest super wtedy, hehe

smacznego obiadku!

Witam!!!
Właśnie wróciłam od gina.... dostałam skierowanie na badanie prolaktyny i ma przyjsc za tydzień. Babka nie chciała mi dużo mówić, ale zapytałam jej czy to może być pco jak każe mi poziom prolaktyny zbadać i czy inne hormony też mam zrobić w pierwszych dc to zapytała skąd tyle wiem, i w końcu powiedziała mi co i jak może być... heh normalnie sie wszystkiego odechciewa:-(
Spokojnie ja mam pco, nie mam w ogóle owulacji tylko z lekami i udało mi się.
Nie poddawaj się, trzeba walczyć o swoje szczęście :tak::tak:

wiem kropeczko :*** dlatego ja chodze z umiarem :tak: po 10-12 minut a czesto sie spotykam akurat jak dziewczyny chodza po 20 minut:szok: i to codziennie!! to dla mnie jest przesada:tak: albo na poczatku ciąży potrafia chodzic, to jest straszne.....

podziwiam Cię... A długo musieliście się starać?? i było bardzo ciężko??
Zaczęłam mierzyć temp. nie było żadnych skoków itp. ani efektu w postaci ciąży poszłam do ginki i powiedziałam jaka jest sytuacja, że szybko chce zajść w ciążę- no i zaczął się monitoring. Pierwszy cykl okazał się bezowulacyjny trzeba było włączyć leki - ciąża biochemiczna,
-drugi cykl nic
- w trzecim cyklu z lekami (8 ogólnie) udało się ale na krótko, poroniłam w 8 tc.
Po zabiegu musiałam odczekać 2 @ oczywiście w tym czasie nie było również owulacji- znowu leki;
-pierwszy cykl nic
- drugi udało się i jestem już prawie na półmetku.

No masz ....szybko czytalam co napisalas i pokickalam wszystko.
PCOS jest oczywiscie wtedy jak LH do FSH jest wiecej niz 1,5...pewnie ze tak.
W takim razie PCOS to Ty napewno nie masz...ale masz za duzo FSH...-ja mam 10,4 i podobno swiadczy to o obnizonej rezerwie jajnikowej...
z tym ze u mnie Lh tez bylo wysokie wiec sie nie kazali martwic , bo ogolny stosunek tych dwoch mam bliski 1.

A czy pytalas lekarzy o te krwawienia i plamienia z piersi?
Pewnie ,ze pytalam . O krwawieniach kazdy mial inna teorie ,
jeden mi mowil ,ze to okoloowulacyjne- tylo ,ze owulacje to ja mam tydzien wczesniej!!!!:baffled:
drugi ,ze to juz okres sie zaczyna - no dziwne ,ze tydzien po owulacju juz mozna miec okres ????:confused:
jeszcze inny ,ze to uszkodzenie scianki szyjki podczas stosunku , dziwne ,tylko ,ze pojawia sie nawet jesli nie bylo przytulanek :no:
Jeszcze inni twierdzili ,ze nie maja pojecia co moze byc ich przyczyna:wściekła/y:.

Co do tego wycieku z piersi ,to jakos sie nie przejeli chyba, bo na karcie ze szpitala mam taka adnotacje ,ale oprucz stwierdzenia , ze cos takiego istnieje , nie zrobiono mi zadnych badan , oprucz takiego macanego oczywiscie ,:sorry2:.

Jednak znalazlam w necie ,ze wlasnie przy podwyzszonej prolaktynie moze byc wyciek .
Do tego ten stosunek hormonow ktory wskazuje na niedoczynnosc cialka zoltego , sprobuje z tym castagnusem.
Wskazaniem do jego stosowania oprocz podwyzszonej prolaktyny sa rowniez niedoczynnosc cialka zoltego i nadmierne krwawienia lub dodatkowe krwawienia w cyklu ja mam jedne i drugie,:-(

reklama
Domelko głowa do góry napewno sie uda dzis są takie sposoby tak jak mówi Kinguś np monitoring leki na owlację ze na pewno się uda i tobie i mnie mam nadzieję w najblizszym czasie

Do góry