reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Po prostu tak bardzo nie chciałabym przeżywać straty ponownie :-( Rozumiecie.
Lekarz powiedział, że pierwszym nie ma co się martwić, że mój organizm jest silny i pewnie pozbył się płodu o wadzie genetycznej. USG wykazało, że macica jest czyściutka, miesiączkę po poronieniu dostałam książkowo po miesiącu, więc ginekolog mówi, że mam dobrą gospodarkę hormonalną.
Pomimo tego zbadałam hormony tarczycy, prolaktynę i progresteron i wszystko OK.
W ciążę zaszłam w okresie zimowym i przed nią miałam małe infekcje pochwy (dość intensywny zapach) i myślę, że to mogło mieć wpływ.
Teraz czuję się zdrowsza, ale i tak się boję chciałabym jakoś zbadać, czy wszystkie infekcje wyleczone, ale w sumie nie wiem jakim badaniem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
łezy póki co na łóżku zazwyczaj w pobliżu mnie.. a ciekawi mnie jedno.. bo w nowym domu juz mam miejsca gdzie bym chciala sie przytulac.. na stole bilardowym.. przed kominkiem na jakims kocyku bo na zwierzu raczej nie.. w kuchni raczej nie to bo nie higieniczne.. chociaz moze kiedys..

przyznac sie która to: Ola / Magdalena Wieczorek (Tyra)
wiem na pewnie ze pisze prace.. czyli Marzenia lub Eve.. stawiam na Eve..

No to masz plan seksistowski na nowy dom...a jak!

a z Ola?magdalenia...nawet sie nie przyznawaj z enie wiesz kto to!!!! To Ola PM!!!

Mam torbiel krwotoczną na jednym z jajników, która spowodowana jest niepęknięciem pęcherzyka. Powinna się sama wchłonąć.Endometrium jest tuż przedokresowe.
Przytulam

Jak masz konto na NK to sie nie wstydź - księżna wyraża zgodę możesz zaprosić:-D
Trzeba mieć pozwolenie ;-);-);-)

ja tez mialam inne wyobrazenia co do was zanim was ujzalam :tak: najbardziej podobna do moich wizji byla kropeczka i eve:tak:
Dokładnie różnie sobie osoby wyobrażamy ;-);-);-)

w lubinie sie urodzilam i tam chodzilam do 4 klasy podstawowki......tez mam tam rodzinke jeszcze i jakies 170km.
Też mam rodzinkę w lublinie, na Męczenników Majdanka.
czesc! wpadlam sie przywitac i napisac ze wlasnie czekam na okres ma byc jutro gora po jutrze...a potem zaczynam zabawe z testami owulacyjnumi i wspomagawczo clo...zostaly 2 miesiace do inseminacji wiec mam ochote troszke poszalec...trzymajcie kciuki,buziole dla Wszystkich!!!!!
Do dzieła :-):-)

Hmmm a mi sie właśnie jakaś paskuda przypałętała, jakieś zapalenie, swędzi jak cholera, a wizyta dopiero w następną środę.
Co mogę w aptece na to kupić bez recepty ???????
Bez recepty to ja kupuje tylko probiotyki np. provag albo LaciBios femina a z innymi to byłabym ostrożna.

przez najbliższe minimum 3 dni leżeć jedyne co wstac to do podmycia się do kibelka lub coś zjeść tak więc cały czas leże:-(
A to jest zdjątko mojego maleństwa:-)szósty tydzień:-)
Odpoczywaj, wszystko będzie dobrze.
śliczna kruszynka

Co o tym myślicie? Brała może też któraś z was ten postinor i pytała lekarza o wpływ?
Witaj
Moja koleżanka to brała to jej się cykle poprzestawiały ale jaki to ma wpływ na późniejsze starania to nie mam pojęcia. A nie pytałaś gina?

Hello babeczki wpadlam ponarzekac standardowo na polska sluzbe zdrowia :wściekła/y:
Tragedia :angry::angry::angry::angry:

ZAJACZKU!!!!
NAPOSALAM CI STRESZCZENIE-PROSZE PRZECZYTAC....
Piękne streszczenie :-D:-D:-D

Dzien Doberek!
a skad Ty mojego brata znaaaaaasz??????;-):-);-)
Pod jednym ze zdjeć na n-k zostawił Wam komentarz ;-)
Wiesz ja super laska nie jestem ale na super przystojnych facetów oko mam wyczulone :-D TTTTTTTaaaaaaaaakkkkkkkkkkkiiiiieeeeeeee ciacho z rozwianym fryzem :-D

Witaj Loree.....u mnie swieci mocno od rana slonce:-)
Ja Ci dam wrabianie mnie w streszczenia...napisze sie jak glupia i nikt tego pewnie nawet potem juz nie czyta....o!
Ale dla Zajaczka...no to co innego-bo jak tu powiedziec nie???

Zajec-bylo o kawie i ekspresach....robocie Hanki, wielkich salonach, sypilaniach nad garazem i o serialach:-)

A z nowosci:
Kroptusia miala niemila syt. w labolatorium...wredne baby analitki:-((((
Patrysia musi lezec bo miala plamienia....3mamy kciuki za nia i fasoleczke
Bernadka chce kupic ekspres do kawusi
Gosia nadal meczy matury
Eve pielegnuje meza i dzierga inż
Marzenixx scimnia ze pisz eprace:-)
OlaPM ma torbiel na jajniku i ma czekac az sie wchlonie i przyjdzie @...jest smutna-przytulamy mocno...chce nas opuscic...nie pozwolmy!
Kingusi maluszek ma sie dobrze...serduszko bije jak dzwon!
Olica-ok...ale swedzi ja tu i tam...polecono-zurawinke i wizyte w aptece
Lilu-plotkowalysmy o sukniach troszke slubnych....ma fajne typy!
Karola De-pewnie pochlonely ja salonowe szalenswta...nie pisze nic...
Loree-wzdycha do przestrzeni:-) i wcale jej sie nie dziwie:-))))
Domelka-sie wydalo-jedziemy do Rabki na impreze do karczmy Siwy Dym!
Badaicka...raczy nas co chwilke slicznymi ikonkami:-) suuuper-a-mam ja na nk!!!!ale ciiiiisza
Hanka-ma robote-na pocztaek od 8 chyba czerwca na okres probny....ten pensjonat jest na maksa skomputeryzowany...oby hania sie nie pogubila:-)))))technika-karteczka plus ołóweczek....:-) bedzie gites na wakacjach w szklarskiej!
Dzen-posiala, zaorala i czekamy na plony-na polu i w brzuszku!
Romcia-...zaklinamy by @ nie przyszla
Nektarynka w sypialni bedzie miala bilard...maz czeka w pogotowiu....na razie lezy..nie wiem czy na tym stole????:-)))) buziaki Nektarynko!
Niunia-morduje ogrodek dzien i noc
Lolitka-szczesciara sie przeprowadza do wielkiego dou
AndziaS....Andzia co u Ciebie???? matko swieta??? nie wiem co napisac???
uffff reszta pozytywnie....

Kocham te Twoje streszczenia

wiecie co.... wczoraj tak sobie myslalam ( a czasami mi sie to zdarza:-D) ze kiedy ogladam sobie np Ally McBeal czy wogole odrywam sie troszke od rzeczywistosci to nie mysle o dziecku tak bardzo i jest mi z tym dobrze...
a potem zaczelam ogladac zdjecia chyba imagination z jej maluszkiem i tak mnie w sercu ukłuło!! boze jak mnie scisnelo i zrobilo mi sie smutno ze tez juz bym chciala taką kruszynke tulic do siebie.... poprostu nie moge ogladac takich zdjec bo sie tak nakrecam ze az sie plakac chce....:-:)-(

:-D:-D:-D:-D:-D:-D
łezy póki co na łóżku zazwyczaj w pobliżu mnie.. a ciekawi mnie jedno.. bo w nowym domu juz mam miejsca gdzie bym chciala sie przytulac.. na stole bilardowym.. przed kominkiem na jakims kocyku bo na zwierzu raczej nie.. w kuchni raczej nie to bo nie higieniczne.. chociaz moze kiedys..
U la,la co za plany....:-D
Mojemu małżowi marzy sie od dawna w windzie:rofl:
W samochodzie przy 13 stopniowym mrozie juz "zaliczylismy":baffled:;-)

wiecie co.... wczoraj tak sobie myslalam ( a czasami mi sie to zdarza:-D) ze kiedy ogladam sobie np Ally McBeal czy wogole odrywam sie troszke od rzeczywistosci to nie mysle o dziecku tak bardzo i jest mi z tym dobrze...
a potem zaczelam ogladac zdjecia chyba imagination z jej maluszkiem i tak mnie w sercu ukłuło!! boze jak mnie scisnelo i zrobilo mi sie smutno ze tez juz bym chciala taką kruszynke tulic do siebie.... poprostu nie moge ogladac takich zdjec bo sie tak nakrecam ze az sie plakac chce....:-:)-(
Kochana zobaczysz i na Ciebie przyjdzie pora,ja mocno w to wierzę :tak:

Po prostu tak bardzo nie chciałabym przeżywać straty ponownie :-( Rozumiecie.
Lekarz powiedział, że pierwszym nie ma co się martwić, że mój organizm jest silny i pewnie pozbył się płodu o wadzie genetycznej. USG wykazało, że macica jest czyściutka, miesiączkę po poronieniu dostałam książkowo po miesiącu, więc ginekolog mówi, że mam dobrą gospodarkę hormonalną.
Pomimo tego zbadałam hormony tarczycy, prolaktynę i progresteron i wszystko OK.
W ciążę zaszłam w okresie zimowym i przed nią miałam małe infekcje pochwy (dość intensywny zapach) i myślę, że to mogło mieć wpływ.
Teraz czuję się zdrowsza, ale i tak się boję chciałabym jakoś zbadać, czy wszystkie infekcje wyleczone, ale w sumie nie wiem jakim badaniem.
Mój gin twierdzi,ze ciaze zimowe są słabsze ale nie wiem czemu ???
Może przez zimowe osłabienie organizmu???

reklama
Kochana zobaczysz i na Ciebie przyjdzie pora,ja mocno w to wierzę :tak:

Wiesz, że ja bym Wam wszystkim po maluszku rozdała a Tobie szczególnie.
Będziesz miała swoje szczęście zobaczysz.
dzieki dziewczynki :***
ja wiem ze i na mnie przyjdzie pora, nie o to mi chodzilo , wiem ze i ja sie doczekam kiedys... tylko jak ogladam takie zdjecia nowo narodzonych maluszkow to mnie sciska w sercu ze tez juz bym chciala.... tak ostatnio sie nie nakrecalam wogole, nawet nie smucialam sie ze w tym cyklu ominelismy przez klotnie dni plodne, powiedzialam sobie ze w nastepnym cyklu sie postaramy na 100 % i glowa do gory...:tak: a tu nagle zdjecie takiego okruszka malego i prysnął moj optymizm....

Do góry