reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Hello babeczki wpadlam ponarzekac standardowo na polska sluzbe zdrowia :wściekła/y:

mam dosc przychodni...gdzie sie podzialy przywileje, ustepowanie miejsca w autobusach czy co...dupa blada z tymi badaniami wscieklam sie jak niewiem ... :wściekła/y: niedosc ze podpieralam sciane przez godzine czekajac do laboratorium rano bo wszystko bylo zajete i falujace tlumy to w koncu jak przyszla moja kolej wchodze i daje skierowanie a baba do mnie ze zrobi tylko mocz dzis a jutro krzywa cukrowa na 7.30...na co ja do niej ze jutro mam lekarza to tylko rozlozyla rece bo ona na dzis juz ma JEDNA babke i jej robi krzywa i mi nie moze, a poza tym ona ma wolne i nie powinno jej tu byc...Ku...i kazala mi sobie kupic glukoze i przyjsc jutro znow z samego rana...Na co ja do niej czy nie moze choc morfologii bo mam gina jutro!! a ta z lacha....nooo dooobrze ale bede 2 razy kluta i bez sensu...Wrrrr wiec WYPROSILAM ze skierowaniem oczywiscie morfologie mocz normalnie i cukier ktory wyszedl mi 100 a jutro krzywa i dupa do gina miec jej nei bede...bosze wielka dla niej sprawa ze zrobila by mi dzis ta glukoze jak laboratorium do 12 NIE ROZUMIEM

reklama
helo;-)

sonita ja ci niestety nie pomoge bo nic nie wiem na ten temat:-( adlugo sie starasz o dzidzie?

kroptusia no niestety niby inny wiek a nasz sluzba zdrowia jak za czasów prl , dalej pacjent nie wazny tylko byle od przerwy do przerwy i wielka łaska....:dry: juz sie nie denerwuj, niestety coz mozemy zrobic....

Kobity ja tylko na SEKUNDĘ
Witam się serdecznie, miłego dnia życzę
Nic nie czytałam i nic nie wiem. Poproszę krótkie streszczenie:)
przeczytam jak dam radę.
Buziaki

Witajcie babki! Czy u was też tak leje?

1-wlasnie taka mi sie podoba, tez o takiej marze...z wysepka na srodku i luzem wokol....ech...moze kiedys...

wiem jak takie przestrzenie dzialaja...jest gites! choc moze az tak calkiem na ubiczu to ja bym nie chciala, ale na skraju wsi czy przedmiesciach to czemu nie...?

Ja właśnie teraz mieszkam blisko miasta. I póki co odpowiada mi to, bo mam blisko do mamy, do pracy, do sklepu, do przedszkola i szkoły. Ale czasem wkurza mnie,że tutaj działki są małe a sąsiad zagląda przez płot. O dziwo zawsze byłam osobą ,która kochała wielkie miasta. Kiedyś chciałam mieszkać w centrum Krakowa a na wakacje to najlepiej do Nowego Jorku:-D

O ekspresie cisnieniowym to ja sobie mogę pomarzyć :-( mój pije tylko sypana i juz !!!:-( Chociaz moze kiedys ja wrócę do pracy.....to kupie sobie sama a co mnie się tez coś należy,nie?!:-D:tak:;-)

Kochana ceny ekspresów są bardzo różne. Jeśli nie masz dużych wymagań, to wystarczy taki zwykły. Możesz sobie wymyślić na prezent dla siebie np. na urodziny. Nawet 2 czy 3 osoby mogą się złożyć na taki prezent. Nie wiem jak jest u ciebie, ale ja zawsze mówię co chcę dostać i innych też pytam. No chyba ,że mam wielką niespodziankę i wiem,że się prezent spodoba! A kawka z ekspresu nawet jest zdrowsza niż sypana! Ale ja wam się przyznam,że pije rano zawsze sypaną- takie przyzwyczajenie. A jeśli piję drugą to mój M wymysla jakąś fajną z ekspresu.

tradycyjnie witam sie wieczorkiem i przypominam sie ze jeszcze zyje.............ja tez dostalam zaproszenie od anny p.......acha zaprosilam hanke ale mnie olała:szok:

Witaj dzeni, dawno cię nie było! Hanka to teraz tylko o pracy pewnie myśli!

gdzie ty beverly hills oglądasz??? tzn na jakim kanale? ktore BH ?

Marzenka widzę,że ty jesteś specjalistką serialową?:-)
Ja kiedyś lubiłam czasem coś obejrzeć, ale teraz nie mam czasu. Choć wolałam z M wypożyczyć jakiś horror:tak::tak::tak: Ale taki mało krwawy. Żadne tam masakry piła i takie inne. Zresztą kiedyś pisałam jakie lubię filmy.

Hanka, hotel mega, ful pokoi izapier......ol:-D :-D :-D

Ja też lubię kubusia puchatka, niegdyś to nawet malowałam postacie z tej bajki. Idealne kopie.

Chciałam aby moja córcia miała bajkowy pokój. Ale niestety nie mam zdolności plastycznych:-( Wcześniej miała w pokoju naklejki z Kubusiem na ścianie. Teraz już ma zupełnie inny wystrój- bawiłam się z szablonami.Ale zazdroszczę talentu.

Hmmm a mi sie właśnie jakaś paskuda przypałętała, jakieś zapalenie, swędzi jak cholera, a wizyta dopiero w następną środę.
Co mogę w aptece na to kupić bez recepty ???????

Chyba tylko tantum rosa, ale nie wiem czy to wystarczy. Musisz zapytać w aptece. Najlepiej byłoby skoczyć do jakiegoś lekarza, zeby się nic nie rozwinęło. Może jakiś inny cię przyjmie? Ja przed pierwszą ciążą ciągle miałam takie problemy i cały czas miałam jakieś tabletki. Strasznie to męczące, ale im szybciej zobaczy cię lekarz tym lepiej.

WITAJCIE KOCHANE:-)
Nie było mnie ostatnio na forum i nie będzie przez najbliższe dni:-(niestety moje obawy o ciąże się potwierdziły w niedziele zaczęłam plamić dobrze że M był przy mnie co odrazu zadzwonił do mojego ginekologa i powiedział mu że jeżeli plamienie było jedno i potem jest spokój to mam w poniedziałek do niego przyjechać(w niedziele nie mógł bo kończył remont w gabinecie)a gdyby zaczęła krwawić dużo nieustannie to do szpitala no więc tak patrzeliśmy co chwile na majtki czy są czyste i było ok to jechaliśmy wczoraj do gina i okazało się że moja ciąża jest zagrożona:-:)-:)-(ale jest fasolka na swoim miejscu co ginekolog powiedział że będziemy ratować ciąże tak się ucieszyłam tak więc mam dupohstan i folik taki inny specjalny do brania razem z duphostanem no i w nagłym przypatku mocnego bólu brzucha no-spa co tak dlatego nie mogę z wami tu być bo gin powiedział że mam przez najbliższe minimum 3 dni leżeć jedyne co wstac to do podmycia się do kibelka lub coś zjeść tak więc cały czas leże:-(

A to jest zdjątko mojego maleństwa:-)szósty tydzień:-)

Kochana leż spokojnie i niczym się nie denerwuj! Wierzę,że plamienia szybko miną i będziesz mogła biegać;-) Na pewno wszystko będzie dobrze, tylko uważaj na siebie. Napisz czasem jak się czujesz:tak:

Dzień dobry laseczki! Tutaj mnie jeszcze nie było, ale może mi pomożecie.
:biggrin2:
Obudziłam się dzisiaj z dziwną obawą, bo za czasów buzujących we mnie hormonów ;-) wzięłam tak ze 3 razy w ciągu ok. trzech lat tabletki 72 h po stosunku Postinor i tak zaczynam myśleć, czy to mi czegoś nie namieszało? Szukałam w internecie, nic ciekawego nie odnalazłam oprócz komentarza jakiejś dziewczyny, że to straszna wyniszczająca bomba dla organizmu :-(...wtedy się o tym nie myślało... :wściekła/y:

Co o tym myślicie? Brała może też któraś z was ten postinor i pytała lekarza o wpływ?
Kurcze, ale się nakręciłam...

Nie brałam tego nigdy, więc ci nie pomogę. Dlaczego pytasz, coś się dzieje? Masz jakieś objawy, problemy? Starasz się teraz o dzidzię? Na ulotce nic nie jest napisane?

Ostatnia edycja:
Hello babeczki wpadlam ponarzekac standardowo na polska sluzbe zdrowia :wściekła/y:

mam dosc przychodni...gdzie sie podzialy przywileje, ustepowanie miejsca w autobusach czy co...dupa blada z tymi badaniami wscieklam sie jak niewiem ... :wściekła/y: niedosc ze podpieralam sciane przez godzine czekajac do laboratorium rano bo wszystko bylo zajete i falujace tlumy to w koncu jak przyszla moja kolej wchodze i daje skierowanie a baba do mnie ze zrobi tylko mocz dzis a jutro krzywa cukrowa na 7.30...na co ja do niej ze jutro mam lekarza to tylko rozlozyla rece bo ona na dzis juz ma JEDNA babke i jej robi krzywa i mi nie moze, a poza tym ona ma wolne i nie powinno jej tu byc...Ku...i kazala mi sobie kupic glukoze i przyjsc jutro znow z samego rana...Na co ja do niej czy nie moze choc morfologii bo mam gina jutro!! a ta z lacha....nooo dooobrze ale bede 2 razy kluta i bez sensu...Wrrrr wiec WYPROSILAM ze skierowaniem oczywiscie morfologie mocz normalnie i cukier ktory wyszedl mi 100 a jutro krzywa i dupa do gina miec jej nei bede...bosze wielka dla niej sprawa ze zrobila by mi dzis ta glukoze jak laboratorium do 12 NIE ROZUMIEM

Ja ostatnio stałam w mega kolejce w aptece. I jak już podchodziłam do kasy zobaczyłam na końcu kolejki kobietę chyba kilka dni przed porodem. Powiedziałam żeby zrobiła zakupy i cała kolejka chciała mnie zabić,że ktoś z samego końca jest teraz pierwszy. Kobieta kupowała wszystko już do i po porodzie, więc to na pewno juz końcówka 9 miesiąca.
W przychodniach niestety są jeszcze takie wredne baby! Ja ostatnio zadzwoniłam do obcej mi przychodni zapytać o koszt badania estradiolu. Był jakis ogólny numer, więc jak ktoś odebrał zapytałam czy mogą mi podać cenę. Pani powiedziała " nie mogę!". I tyle!!! Nic więcej!!!
Kroptusia nie denerwuj się!

przeczytam jak dam radę.
Buziaki

Jak wpadnie Kropeczka to ci wszystko streści. Ja mam krótka pamięć. Miłego dnia.

Dzien Doberek!
Nie ma to jak krazowniki nad glowa od samego rana...niech szlag trafi to lotniskoooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Głowa mi teraz puchnie i spac nadal mi sie chce....uffffff
A Wy jak tam dzis spalyscie?

Kropeczko Słoneczko alez Ty masz przystojnego brata...................:tak:;-):-D

?????a skad Ty mojego brata znaaaaaasz??????;-):-);-)

Puchatku?
-Tak Prosiaczku?
-Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...
:sorry2:

Suuuuper! Ja uwielbiam ta parke! Nawet teraz mam len z zurawinka w kubeczku z kubusiem i prosiaczkiem, na ktorym jest napis....Moj Ty misiaczku słodki:-) :-)

o prosze jaki ten swiat mały:-D zawszze mi sie lubin podobal, a juz wieki tam nie bylam!:-D

:-D

A ja nigdy......:-(

czesc! wpadlam sie przywitac i napisac ze wlasnie czekam na okres ma byc jutro gora po jutrze...a potem zaczynam zabawe z testami owulacyjnumi i wspomagawczo clo...zostaly 2 miesiace do inseminacji wiec mam ochote troszke poszalec...trzymajcie kciuki,buziole dla Wszystkich!!!!!

Witaj Romcia! Kochanie zaciskamy kciuki, nic sienie martw-na nas mozesz liczyc!!!
Moze jednak sie uda i @ sie nie pojawi za kilka dni ani przez najblizsze 9 mcy;-)

Hmmm a mi sie właśnie jakaś paskuda przypałętała, jakieś zapalenie, swędzi jak cholera, a wizyta dopiero w następną środę.
Co mogę w aptece na to kupić bez recepty ???????
...

Olica-kochanie-koniecznie pij zurawinke, albo gryzc suszona, albo kup preparat w aptece-to odkaża drogi moczowe...a suszona-wybiela tez ząbki...samo zdrowie:-)
A oprocz tego przydaloby sie cos z bakteriami kw mlekowego-zapytaj w aptece o bezpieczne globulki itp...moze lactovaginal-wiem ze jest dobry, ale nie jestem pewna czy bezpieczny w ciazy...:confused:

ale muszę go sobie najpierw zakupić a wczoraj jednak nie zamówiłam muszę jeszcze pooglądać inne firmy. :tak:
??

Witaj Bernadko! jak po burzy...byla w koncu czy nie?
Ekspres-kup, kup, kup...namawiam....

Hej Eve! jak minela nocka? jak Maz????
Opowiedzialam swojemu o tej boleriozie, o podejrzeniu i normalnie moj chlop nie mogl w to uwierzyc...zerszta to naprawde niewiarygodne ze tak lekarze traktuja pacjenta z bolem....
Kiedy maz robi te badania????

Nie było mnie ostatnio na forum i nie będzie przez najbliższe dni:-(niestety moje obawy o ciąże się potwierdziły w niedziele zaczęłam plamić ...
A to jest zdjątko mojego maleństwa:-)szósty tydzień:-)

Patrysiu-sliczna fasolka!!!!!!!!!!!!!
Jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze, tylko musisz sluchac zalecen lekarza, jak kazal lezec-leż i ani nie drgaj! Dobrze ze poszlas do niego, masz teraz leki, wzmocnia fasolke i wszystko sie unormuje-duzo zdroweczka kochanie!!!!!!!

Dzień dobry laseczki! Tutaj mnie jeszcze nie było, ale może mi pomożecie.
:biggrin2:
Obudziłam się dzisiaj z dziwną obawą, bo za czasów buzujących we mnie hormonów ;-) wzięłam tak ze 3 razy w ciągu ok. trzech lat tabletki 72 h po stosunku Postinor i tak zaczynam myśleć, czy to mi czegoś nie namieszało? Szukałam w internecie, nic ciekawego nie odnalazłam oprócz komentarza jakiejś dziewczyny, że to straszna wyniszczająca bomba dla organizmu :-(...wtedy się o tym nie myślało... :wściekła/y:

Co o tym myślicie? Brała może też któraś z was ten postinor i pytała lekarza o wpływ?
Kurcze, ale się nakręciłam...

Witaj!
Sonita-a czy Ty teraz starasz sie o maluszka i masz jakies klopoty z zajsciem w ciaze? czy poprostu martwisz sie na wyrost, na kiedys?
moim zdaniem 3 tabletki na 3 lata to nie jest jakas tragedia. oczywiscie najlepiej ich unikac, ale nie sadze by az tak namieszalo ci to w organizmie jak ci ta dziewczyna napisala...nie boj sie nic. Gdybys wziela 3 w ciagu 3 kolejnych m-cy to pewnie tak, ale w ciagu 3 lat to organzi mial czas sie oczyscic i wrocic do normalnego rytmu... a zaburzenia hormonalne zdarzaja sie i bez przyjmowania ostinoru...wiec spokojnie, nie martw sie!

Paranoja Kroptusiu, paranoja...ja bym chyba tam taka afere zrobila, ze hy sie szami nakryli......ale sie wkurzylam...........

przeczytam jak dam radę.
Buziaki
no pewnie , jakie zachciewajki;-):-) niestety musisz poczekac na kropeczke ona ci napewno stres:-)ci co i jak:-D

Witajcie babki! Czy u was też tak leje?
Marzenka widzę,że ty jesteś specjalistką serialową?:-)
Ja kiedyś lubiłam czasem coś obejrzeć, ale teraz nie mam czasu. Choć wolałam z M wypożyczyć jakiś horror:tak::tak::tak: Ale taki mało krwawy. Żadne tam masakry piła i takie inne. Zresztą kiedyś pisałam jakie lubię filmy.
u mnie nie pada dzis, nawet sloneczko wyszlo:tak:

co do serialów to i owszem lubie ogladac ,ale takie bardziej na poziomie (oprocz mody na sukces !! którą uwielbiam:-D a ktora jak wiemy jest na najnizszym poziomie hehehe ) teraz juz mniej niz kiedys... ale kiedys oglądało sie tego duzo , oglnie telewizji, smiali sie ze mie w rodzinie ze jak nie wiadomo co dzis w programie to zeby mnie zapytac bo ja caly na pamiec znalam:-) ale tak poprostu mialam kiedys swietna pamiec i poprostu mi to do glowy z łatwością przychodziło, troche mi zostało do teraz bo tez nie musze za czesto zagladac do programów heheh:-)

Ostatnia edycja:
Jak masz konto na NK to sie nie wstydź - księżna wyraża zgodę możesz zaprosić:-D

Nektaryna ja cie mam????? Chyba nie!!!!!!!! Nie bądź dzikus.
tylko ja nie mam na Ciebie namiarow.. możesz mnie wyszukać..
Kamila Błażejewska Prudnik..

A prosze bardzo
Magdalena Sałata
Gotartów/ Kluczbork
dodałam sobie Ciebie..
tradycyjnie witam sie wieczorkiem i przypominam sie ze jeszcze zyje.............ja tez dostalam zaproszenie od anny p.......acha zaprosilam hanke ale mnie olała:szok:

witaj witaj.. gdzie bylas jak cie nie było??

Przyszła mamusiu wróc do nas..

Kropeczko - tez zrobilam mala aferke ale mi nie wolno sie denerwowac po tych utratach przytomnosci i tak b. slabo sie czuje nie wychodze prawie z domu :-( i prosilam by mi zrobila bo chce miec na jutro do gina, 4 tyg kolejna wizyta..no ale nie ona juz ma AZ JEDNA zapisana babke...wkurzyla mnie najbardziej jak powiedziala ze tylko wezmie mocz ode mnie .. to co stalam godzine podpierajac sciane by dac mocz?? pogielo ich bo ledwo tam doczlapalam cala zlana potem

reklama
Loree nie nie, to nie tak :-) źle mnie zrozumiałaś, to było dawno, dawno temu jak nie współżyłam regularnie.

Później gdy poznałam mojego R i stosowałam pigułki przez rok. Po kilku latach dojrzałam do bycia mamusią i staraliśmy się niecały rok tak spontanicznie lecz nic nie wychodziło może dlatego, że niechcący nie trafialiśmy w dni płodne. Zaszłam w ciążę od razu gdy spróbowaliśmy w owulację, ale dzidzia nie dała rady i odeszła w 8tygodniu, nie wiem dlaczego.
Teraz jesteśmy gotowi na kolejne staranka, za tydzień owulka i naturalnie przychodzi mi do głowy mnóstwo obaw o zdrowie dzieciątka i żeby się udało wytrwać dokońca.
Dlatego pytam o ten postinor.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry