reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Po to jest by go czytać..Już mi minął okres strasznego "chcenia"..Ogarniam się..Nie ukrywam że bardzo pomaga mi podejście mojego męża - CO BĘDZIE TO BĘDZIE..Staram się jak mogę mieć takie podejście ale jest ciężko.
Nie chce już o sobie gadać, mam wrażenie że niektórych to drażni..Nie wiem może jestem przewrażliwiona..
Z pewnościa jestes przewrażliwiona a w Twoim wypadku wygadywanie sie to najlepsze lekarstwo.
Wiec pisz,pisz kochana ile wlezie a my Cie wysłuchamy/poczytamy i na pewno nie powiemy Ci,ze drażnisz nas swoim gadaniem-no way :-D jak mówi Kropeczka

reklama
Kropeczka

Jestes pewna ze nic nie pokickalas z tymi jednoskami ? Az niemozliwe ze az 16 Ci wyszlo

A propo. W UK sa takie zestawy FERTILITY PLUS FOR WOMEN, i FERTILITY PLUS FOR MEN albo VITAFEM dla kobiet rzecz jasna oraz VITAMEN dla facetow
Podobno sa dobre

Czesc Dziewczyny,
Przepraszam ze moimi problemami moge wprowadzac zla atmosfere na BB.
Dziekujemy z M za wszystkie wasze posty, dobre rady i wspierajace slowa. Jestescie kochane.
Postanowilismy wrzucic na luz poczakac na opinie specjalisty i powtorzyc wyniki we wrzesniu w Polsce. Jest mi bardzo smutno ale musze trzymac sie dla M. Bardzo go kocham i nie chce zeby widzial ze sie zalamaluje. Mam taka cicha nadzieje ze nastepne wyniki beda troszke lepsze, mielismy z M bardzo stresujace zaszly rok wiec moze dlatego, sama nie wiem czy to moze wplynac na budowe. Wczoraj cos czytalam ze moga byc dwa rodzaje zlej bud. wrodzona i nabyta po jakich trwalmach. Nie wiem czy dobrze ze sie jeszcze ludze.

Czesc Dziewczyny,
Dziekujemy z M za wszystkie wasze posty, dobre rady i wspierajace slowa. Jestescie kochane.
Postanowilismy wrzucic na luz poczakac na opinie specjalisty i powtorzyc wyniki we wrzesniu w Polsce. Jest mi bardzo smutno ale musze trzymac sie dla M. Bardzo go kocham i nie chce zeby widzial ze sie zalamaluje. Mam taka cicha nadzieje ze nastepne wyniki beda troszke lepsze, mielismy z M bardzo stresujace zaszly rok wiec moze dlatego, sama nie wiem czy to moze wplynac na budowe. Wczoraj cos czytalam ze moga byc dwa rodzaje zlej bud. wrodzona i nabyta po jakich trwalmach. Nie wiem czy dobrze ze sie jeszcze ludze.

Olesiu, trzymaj się kochana. Mam Cię mocno w serduszku i trzymam kciuki za wasze powodzenie.

Cieszę się że masz pozytywne podejście do tej całej sprawy. Myślę że musicie mieć pozytywne i optymistyczne podejście. Powtórzycie badania i wtedy będzie wszystko wiadomo i będzie można o czymkolwiek myśleć.
Buziak dla Ciebie i duzo dużo przytulasków :)

Olesiu na nas zawsze możesz liczyć!!! Zobaczysz wszystko będize dobrze, ja w to wierze!!

Lolitko - Też bym chciała jakiś przepis na sushi, bo chętnie bym w domu zrobiła:confused:

Dobrze kropeczko, że już jesteś:-D

Olu PM przestań nawet tak mówić, nikogo niczym nie drażnisz, po to jest to forum, aby każdy mógł się wygadać

Trzymajcie kciuki, żeby @ do mnie nie przylazła, bo mam strasznie mieszane uczucia co do tego...:sorry2:

Czesc Dziewczyny,
Kochana jaką zła atmosferę!!! Bo przełoże przez kolano i....
skonsultujcie wyniki z lekarzem i w razie czego powtórzcie je w Pl jeszcze
Trzymam kciuki oby było jednak dobrze

Olesiu na nas zawsze możesz liczyć!!! Zobaczysz wszystko będize dobrze, ja w to wierze!!

Lolitko - Też bym chciała jakiś przepis na sushi, bo chętnie bym w domu zrobiła:confused:

Dobrze kropeczko, że już jesteś:-D

Olu PM przestań nawet tak mówić, nikogo niczym nie drażnisz, po to jest to forum, aby każdy mógł się wygadać

Trzymajcie kciuki, żeby @ do mnie nie przylazła, bo mam strasznie mieszane uczucia co do tego...:sorry2:
Ja trzymam mocno. A testujesz według tego co pokazuje suwaczek?

Wiec wracajac do sushi....Ja najbardziej lubie sushi-maki czyli te zawiniatka w czarny papier :-)
Nie wiem co mam wam kochane pisac...Jest jeden przepis na to, wszedzie ich pelno. Generalnie musicie kupic odpowiedni ryz do sushi, ocet ryzowy, wasabi, sos sojowy i platki algowe

Co kladziecie do srodka to zalezy co lubicie. Zwykle jest to: losos, paluszki krabowe, filety z tunczyka, krewetki, ogorek swiezy, szczypiorek, awocado. Nic nie gotujecie ani nie smazycie - ryby i warzywa maja byc surowe

Gotujecie ryz wedlug przepisu i jak juz sie ugotuje to dodajcie troche ocetu ryzowego. Pozostawiacie to az wystygnie.

Jak ryz juz zimny to po kolei bierzecie te cieniutkie platki z alg i na to kladziecie powoli ryz - tak zeby pokryl caly platek (ale cienka wartswa). Na ryz dodajecie co was sie podoba - kombinacja skladnikow ktore podalam wyzej lub pojedynczo. Nie kladziecie tego za duzo, bo musicie to teraz ladnie w rulonik zawinac (jak placki....tyle ze tutaj placek to platek algowy a zamiast twarogu jest ryz i inne dodatki::))))

Takich rulonikow robicie kilka - kazdy inaczej, wtedy sa fajne kolorowe smakowite. I na koncu bierzecie rulonik i tniecie go na plastry okolo 2 cm.... Z kazdego rulonika wychodzi okolo 6 kawalkow

I to wsio:)

Przed jedzeniem wlewacie troche sosu sojowego do miseczki, i troszke wasabi. Kazdy kawalek jak jecie to dobrze umoczyc w tym sosie - daje specyficzny smak:)))

reklama
Te przepis wygląda całkiem prosto, myślałam, że robienie sushi to większa filozofia:-) Zakupię sobie te wszystkie składniki w przyszłym tygodniu i będę ostro dziłaała:-)

Do góry