reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

reklama
juz dzis wiedzialam.. tempka spadla wiec musiala przyjsc ale wiem ze mam 15 dniową faze lutealna.. zaczynam znow pic ziolka.. i powiem doktorkowi ze dzieki tym ziolkom wlasnie mialam owulacje.. poprosze o monitoring by to potrwierdzic..

Nektarynko przytulam mocno z powodu @

a ja pisze referat na jutro do szkoły i już mam dosyć tak mi sie nie chce a tu jeszcze połowa do napisania

Obiecałam Wam kiedyś przepis na Chińszczyznę
Oto i on (oczywiście znalazłam w necie):):)
Składniki
2 piersi z kurczaka
ryż ugotowany na sypko

MARYNATA:
2 łyzki oleju
3 łyzki keczupu
2 łyzki sosu sojowego
1 kopiata łyżka przyprawy chinskiej( np. Kamis 5 smaków)
główka czosnku
łyzka miodu
chili
mieszanka warzyw chińskich na patelnie
fix do dań chinskich (ja wzięłam z Winiar - Pomysł na:):)

kurczaka pokroic w paseczki, wymieszac wszystkie składniki marynaty i wymieszac z kurczakiem, włozyc do lodowki na ok 30 min, wyciagnąć i wrzucic razem z tą marynatą na rozgrzana patelnie. Smażyć aż mięso bedzie dobre. do tego wrzucić mieszanke mrożonych warzyw( mozna tez samemu przygotowac warzywa wg uznania, mozna dac papryke, cebule, marchewke, pieczarki, grzyby chinskie, to co lubimy:)
Jak warzywa sie podduszą z tym mięsem to zalewamy je fixem pomieszanym z woda i na małym ogniu dusimy aż wszystko będzie miekkie.
Ryż gotujemy na sypko, ja dodaje do gotowanie troszke oliwy, bazyli, oregano i curry (ja dodalam szafranu-super kolorek)
Płukamy w wodzie filiżanke lub kubek - zeby sie nie przykleiło, potem wsypujemy do niej ryż ugniatamy i wysypujemy jako babeczke na talez
Na około dajemy naszego kurczaka z warzywami
Danie jest pyszne nie wymaga dużo pracy i wprawy:)

To jest przepis ze strony. Ja nie dałam całej główki czosnku oczywiście i całego opakowania warzyw
M. był zachwycony - ja zresztą też, bo lubie takie jedzonko:):)

Ostatnia edycja:
reklama
Zaniepokojona, juz przed wczoraj wam pisałam ale mi się komp spierdaczył i nie zdążyłam wysłać, więc się wpieniłam.
Na prawdę jest pyszne!!! Robiłam już różne wersję chińszczyzny ale ta jest najlepsza. Tylko trzeba samemu dobrać sobie co ile czego co smaku.
Cały pic w tej marynacie

Do góry