reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

starania się - watpliwości..

Witam serdecznie. Od dłuższego czasu przeglądam Wasze forum. Staramy się z narzeczonym o dzidzię dopiero 2 cykle. Mam jednak małe wątpliwości i mam nadzieję, że mi pomożecie. Czy uważacie, że żele nawilżające mogą zabijać plemniki? Jeżeli takie pytanie już się pojawiło na forum, to bardzo przepraszam, ale jakoś dzisiaj mnie ogarnął mętlik i już sama nie wiem co myśleć. Jest on robiony na bazie wody, więc hmmm ... sama już nie wiem.

Pozdrawiam wszystkich i życzę szybkiego zafasolkowania :)

Witaj.
A tak nawet czytałam gdzieś w jakimś artykule, że mogą. Więc jak chcecie dzidziusia to żeli lepiej nie używać.

Bywaj tu częściej;-)

reklama
Mysza

Witaj na forum:)
Tak, zele nie sprzyjaja plemnikow. Wszelkie lubrykaty zabijaja plemniki, wiec nie jest wskazane ich uzywanie przy starankach

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. No to hmm. dobrze, że wyrzuciłam paskudztwo do kosza :-D W sumie nie wiem na jakim etapie jest moja owulka, czy już była, czy dopiero będzie, bo mam bardzo rozregulowane cykle, ale może jeszcze uda się w tym cyklu coś zmajstrować :)

Dziewczyny, często słyszycie od swoich facetów tekst "kochanie robimy dzisiaj dzidziusia?"
Nie cierpię tego, może dlatego, że pierwszy raz padł ten tekst jakieś 14 miesięcy temu i do dzisiaj nic z tego robienia dzidziusia.

Tym tekściorem zabija wszelki romantyzm:wściekła/y:

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. No to hmm. dobrze, że wyrzuciłam paskudztwo do kosza :-D W sumie nie wiem na jakim etapie jest moja owulka, czy już była, czy dopiero będzie, bo mam bardzo rozregulowane cykle, ale może jeszcze uda się w tym cyklu coś zmajstrować :)

To moze udaj się do lekarz z tymi rozregulowanymi cyklami. Badanka na hormony itp.
Zaburzenia hormonów mogą powodować, ze nie maż owulacji albo zarodek nie będzie się mógł zagnieździć.
Jeżeli masz dobrego lekarza i możesz wydać kasę na badania to radze Ci zacznij działać chociażby ze względu na nieregularne cykle, bo zbyt długie czekanie na dziecko może dać się poważnie we znaki.

A u nas pogadasz i się wyżalisz;-)

To moze udaj się do lekarz z tymi rozregulowanymi cyklami. Badanka na hormony itp.
Zaburzenia hormonów mogą powodować, ze nie maż owulacji albo zarodek nie będzie się mógł zagnieździć.
Jeżeli masz dobrego lekarza i możesz wydać kasę na badania to radze Ci zacznij działać chociażby ze względu na nieregularne cykle, bo zbyt długie czekanie na dziecko może dać się poważnie we znaki.

A u nas pogadasz i się wyżalisz;-)

No więc tak w sumie jeszcze nie panikuję , moje ostatnie cykle to 36, 30 i 32... brałam antykoncepcyjne, więc może organizm dopiero wraca mi do normy, chociaż to już pół roku minęło... A co do długiego czekania... ja krótko czekam i już się niecierpliwię.... niekorzystnie wpływa na mnie epidemia wózków za oknem :-)

Ja nie rozumiem jak faceci mogą nas tak ranic takimi tekstami jakby dla nich dziecko sie nie liczyło

Ja nie sadze, zeby on to robil celowo. Mysle, ze moze facet ma sarkastyczne podejscie do swiata ogolnie ? stad takie teskty nieswiadomie mogace ranic

reklama
No więc tak w sumie jeszcze nie panikuję , moje ostatnie cykle to 36, 30 i 32... brałam antykoncepcyjne, więc może organizm dopiero wraca mi do normy, chociaż to już pół roku minęło... A co do długiego czekania... ja krótko czekam i już się niecierpliwię.... niekorzystnie wpływa na mnie epidemia wózków za oknem :-)

Myszko a jakie długie cykle miałaś przed tabletkami anty?

Do góry