reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

poryczalam sie ze smiechu.. owieczki krowki wibratory i jeszcze kuleczki.. no masakra.. jeszcz troche i zamiast baby boom formu bedzie sie nazywalo sexofila i te sprawy..

reklama
Babki uwaga!
U nas jest już świńska grypa.
Na Podkarpaciu.
Kobieta wróciła ze stanów 2.05. Czuje się jeszcze dobrze.
NIUNIA - UWAŻAJ WIĘC NA SIEBIE I NIE KORZYSTAJ Z OWIECZEK, KRÓWEK I ŚWINEK JAKBY CO:-D:-D:-D
Zadam pytanie za 1000 punktów
Odzywal się popierdzieleniec Kaprycha albo Czosnkowa Panienka ostatnio??????????
Kaprycha trochę temu, ale Julitki to dawno nie było:no:
Poczekaj kilka dni to samo odpadnie
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Andzia widzę że niedługo testujesz? Jak się czujesz?
Martynko - podbrzusze boli więc nie wiem jak będzie - przed @ nie testuję, a i w tym cyklu owu mi się chyba przesunęła więc poczekam jakieś 4 dni dodatkowo:tak:
Dziendobry/dobry wieczor​
Ja jestem bardzo spokojna i sie nie martwie, jak ma sie zafasolkowac to sie zafasolkuje. Ja wczoraj tylko stwierdzalam fakty co sie ze mna dzielo, nie liczylam ze sie uda w tym cylku bo po raz pierwszy od dluzszego czasu nie wykazalo mi owulki ale podobno to normalne.
Rozpoczelam nowy cykl i tyle.
Bardzo mi przykro ze nie uklada ci sie z mama, nie moge ci nic doradzic poniewaz ja z moja Usia jak siostry, jastem bardzo podobna do mamusi z wygladu i charakteru, czasem nawet moj M mowi do mnie Irenka.
Praca- jestem superwizem pietra w sklepie z meblami, tapetami itp do domu, czase jest niezly zapieprz, moja wina ze pokazalam im od samego poczatku z duzo potrafie, praktycznie robie prace menadzera. Wychodza z zalozenie ze dam sobie ze wszystkim rade, i daje ale jakim kosztem, wracam zrypana ze nie mam nna nic ochoty, a oni tylko poklepuja po plecach. Nie umiem olewac to nie potrafie tak na odwal, zle sie z tym bym czula.
IMPLANTACJA ha ha co to takiego??? Nie u mnie @ sie dzisiaj rozszalala.
Olesiu - może ten cykl będzie już uporządkowany i nie będzie robił cyrków z owu:tak:
ale w pracy się zacznij oszczędząc - wiesz jak to jest - dasz palec a wezmą rękę:wściekła/y:
nie no wiem.. ze musze poczekac.. moze jakos szybko zleci..
dzis mierzylam kilka sukienek na wesele kolezanki.. kurczak jedna ladna ale 300zł.. pogielo ich totalnie... ładnie lezala w miare dobrze sie czulam a inne hmmm a to dupa za wielka a to w cyckach sie nie domknela a to cos innego a to sie marszyla a to zwezana do dolu.. porazka.. moze jutro sobie cos kupie.. a jak nie biales spodnie lniane jakas bluzka biala maryrana i heja..
Nektarynko - baw się dobrze na weselu i nie testuj jeszcze - poczekaj :tak:
ja się nie szwędałam po NK , pod prysznicem bylam, goliłam swoja wyczochrana grzywke :-D zaraz małż przyjeżdza , wkoncu @ sie skonczyla to trzeba sie zabawic a co!! :-D
będzie się działo:-D:-D:-D
Czasy dzikiego spontanicznego sexu już dawno za nami. Znaczy sie mnie nie przeszło tylko jemu.
Karola mój też planował kupić tą siatkę tylko rozmiaru na mnie nie było:-D:-D:-D
Ale podobna siatka jest na ziemniaki więc nic straconego :-)
potrzeba matką wynalazku:tak::-D
Nie z jedngo pieca sie chleb jadlo, nie jednego ciala sie probowalo
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
hm....... jeszcze mi się dziś przyśni:-)
Oglądałyście już ten film Viki,Christina Barcelona?Ciekawe czy dobry?
nie widziałam, ale słyszałam, żę dobry - tylko specyficzny humor:tak: jak to u Allena;-)
strasznie zdrogie sa w polsce ciuchy.. w anglii polowe mniej wydawalam na ciuchy a jeszcze przy tamtych zarobkach bylo mi znacznie latwiej.. te same ceny tez za kosmetyki czy tu czy tam.. idzie sie wsciec.. a kiedy beda te same zarobki?
nigdy:no::wściekła/y::no:
Pogadałyśmy tylko trochę o bieliźnie i już do łóżek uciekają! Trzeba było byc rano jak pisałyśmy o wibratorach i kulkach gejszy! A o tych kulkach to nadal cisza. Nikt nie używa? Ja chciałabym jakieś nowości wprowadzić. Życie jest takie krótkie- trzeba wszystkiego spróbować.
Andzia dobrze,że tobie też się śnią byli faceci- nie jestem sama. Może to coś znaczy, np. że oni tacy ważni byli dla nas? Wiesz u mnie to taka pierwsza miłość i sentyment mam jak cholera!
Loree - moze coś w tym jest - mi najczęściej to też "była wielka miłość":zawstydzona/y:
Wcześniej słuchałam strasznie pięknej piosenki która idealnie nas lachony na BB charakteryzuje ale ona jest dla osób które nie mają tendencji do depresji ani nie są po testowaniu ani przed.
Teraz słucham Aretha Franklin ale lubię soul, rock, metal, chill out, latino, instrumentalną, bluse. wszystko tylko żeby mi wpadło w ucho.
Dawaj tę piosenkę - twarde jesteśmy - damy radę;-)
Hei kobitki:-)
widze ze sobie troszke zartujecie..to dobrze ze macie chumorek na topie!!!
Tak sobie siedze i mysle o jutrzejszym dniu...bede myslec pozytywnie i mam nadzieje ze wszystko sie powiedzie i szybko bedziemy wiedzieli na czym stoimy.
Mam niestety @ ale M zbadaja i tez to dobre:-)
Babo - powodzenia jutro:-)
laski ja was czytam i placze ze smechu, niestety nie moge sie niczym pochwalic by wam dorownac
Ja też ryczę - sex party mamy, libacje alkoholowe też, czasami forum kulinarne - full wypas:-D
trzym się :)
ja też już uciekam bo mecz się kończy i mąż będzie do łóżka wołał :)
wibratora nie mamy, kulek też nie, ani krowy i ani owcy...cóż..:( zwykły seks mnie czeka :p
to się namęczysz;-);-);-)
"Pat i kot, kot i Pat, Pat i kot przyjaciele od laaat..." - widzicie, nawet w bajkach już zoofilię przemycają :)
nie mogę:-D:-D:-D:-D:-D

JA TEŻ UCIEKAM - DO NAPISANIA JUTRO - DOBRANOC:-)

Czesc dziewczynki!witam sie porannie.mam straszne wyrzuty sumienia,ze nie mam czasu z wami porozmawiac,ale mam bardzo ciezki tydzien.pracuje od rana do wieczora,a wieczorem padam na twarz.podczytuje was od czasu do czasu,zeby nie stracic orientacji.obiecuje,ze sie poprawie.czekam do 26 maja z utesknieniem na wizyte u gin.nareszcie zaczniemy dzialac konkretnie.poki co do @ zostalo 6 dni,ale na pewno sie pojawi,bo nic nie czuje,zeby mialo byc inaczej.pozdrawiam was wszystkie bez wyjatku i zycze milego dzionka.buzka!!!:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

hej kochane kobietki jak sobie radzicie ze staraniem o dzidzi ???? bo u mnie totalna załamka :baffled: juz nie daje siły i rady z tym wszystkim tak bardzo chciałabym sie poczuc spełniona kobieta ale du... jak widac zdaje sobie pytanie czy kiedykolwiek bedzie mi to dane ???? ale na to pytanie nie umie sobie odpowiedziec dzisiejszy dzien przyniósł tą wtretna @ złoszcze sie sama na siebie dopada chandra i płacz bo juz trace siły i nadzieje że bedzie mi dane poczuć bicie tego malutkiego serduszka kopanie tych maleńkich nozek ach te zycie jest takie nie sprawiedliwe te kobiety ktora chca miec dzieci to albo ich nie moga miec albo nie maja z roznych przyczyn ...
życie nie jest sprawiedliwe, nie obwiniaj się bo to nie jest Twoja wina. Mnie też wkurza, że po roku staranek nic nie wyszło ale głowa góry, zamartwianie nic Ci nie da, stres może tylko pogorszyć sprawe...

Witam wszystkie kobitki na tym forum.
Proszę Was o pomoc bo sama nie wiem co myśleć. Przez ostatni rok brałam tabletki - wcześniej z nich nie korzystałam. W grudniu postanowiłam je odstawić i starać się o dziecko. Okres przyszedł w styczniu, lutym i marcu jak w zegarku. w sobote dostawałam zawsze okres z tabletkami i bez nich też. Cykl 28. Mineły 3 miesiące po odstawieniu tabletek wiec postanowilismy w marcu próbować zrobić naszego bobaska. Miesiączkę miałam dostać 19 kwietnia - miesiączka nie przyszła do tej pory , testy domowe nie potwierdzaja ciąży wiec zrobiłam wczoraj test Bhcg wyszedł 0,1. Nie mam miesiączki już 18 dni. czy to możliwe abym była w ciąży a beta hcg mi nie wychodzi. Czemu raptem nie mam okresu po pierwszym staraniu skoro po odtawieniu tabletek było wszystko ok. A i dodam ze byłam z tym u lekarza i powiedziała mi ze nie może wykluczyc ciąży bo może być wczesna. Ale naczytałam się ze te testy z krwi sa bardzo dokładne a mi tylko 0,1 wyszło po takim czasie. O co tu chodzi. Jeśli miałam dni płodne ok 4-7 kwiecień i założmy że w te dni udało nam sie zrobic dzidziusia to kiedy zaczyna się wytwarzać to hcg. Czy gdybym była w ciąży to jestem w 4 tyg licząc od stosunku czy ten okres wtedy się skraca ? Przecież te jajeczko przebywa jeszcze jakąś droga, zagnieżdza sie i tak dalej - wieć może to jeszcze nawet nie 3 tydzień i może dlatego mi beta nie wyszła? Ma ktoś na moje zmartwienie jakieś rozwiązanie? Ile mogę jeszcze czekać na okres ? Prosze pomóżcie:)

Witam się z rana przy kawce:-)
Milk się skończył i musiałam rano lecieć do sklepu i baba w sklepie wcisnęła mi katalog Avonu.Mam dzisiaj wolne od pracy idę z mamą pooglądać suknie ślubne.W mojej mieścinie są dwa sklepy i jedna wypożyczalnia zobaczymy co ciekawego i nie drogiego wpadnie mi w oko.

Czesc dziewczynki!witam sie porannie.mam straszne wyrzuty sumienia,ze nie mam czasu z wami porozmawiac,ale mam bardzo ciezki tydzien.pracuje od rana do wieczora,a wieczorem padam na twarz.podczytuje was od czasu do czasu,zeby nie stracic orientacji.obiecuje,ze sie poprawie.czekam do 26 maja z utesknieniem na wizyte u gin.nareszcie zaczniemy dzialac konkretnie.poki co do @ zostalo 6 dni,ale na pewno sie pojawi,bo nic nie czuje,zeby mialo byc inaczej.pozdrawiam was wszystkie bez wyjatku i zycze milego dzionka.buzka!!!:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Witaj
Ja też jak wracam wieczorem to nie mogę nadążyć za dziewczynami tyle stron naskrobią że szok.:szok: i czasami to tylko poczytam i koniec.Ciekawe co wymyśli twój lekarz aby udało się zaciążyć?:happy2:

Proszę Was o pomoc bo sama nie wiem co myśleć. Przez ostatni rok brałam tabletki - wcześniej z nich nie korzystałam. W grudniu postanowiłam je odstawić i starać się o dziecko. Okres przyszedł w styczniu, lutym i marcu jak w zegarku. w sobote dostawałam zawsze okres z tabletkami i bez nich też. Cykl 28. Mineły 3 miesiące po odstawieniu tabletek wiec postanowilismy w marcu próbować zrobić naszego bobaska. Miesiączkę miałam dostać 19 kwietnia - miesiączka nie przyszła do tej pory , testy domowe nie potwierdzaja ciąży wiec zrobiłam wczoraj test Bhcg wyszedł 0,1. Nie mam miesiączki już 18 dni. czy to możliwe abym była w ciąży a beta hcg mi nie wychodzi. Czemu raptem nie mam okresu po pierwszym staraniu skoro po odtawieniu tabletek było wszystko ok. A i dodam ze byłam z tym u lekarza i powiedziała mi ze nie może wykluczyc ciąży bo może być wczesna. Ale naczytałam się ze te testy z krwi sa bardzo dokładne a mi tylko 0,1 wyszło po takim czasie. O co tu chodzi. Jeśli miałam dni płodne ok 4-7 kwiecień i założmy że w te dni udało nam sie zrobic dzidziusia to kiedy zaczyna się wytwarzać to hcg. Czy gdybym była w ciąży to jestem w 4 tyg licząc od stosunku czy ten okres wtedy się skraca ? Przecież te jajeczko przebywa jeszcze jakąś droga, zagnieżdza sie i tak dalej - wieć może to jeszcze nawet nie 3 tydzień i może dlatego mi beta nie wyszła? Ma ktoś na moje zmartwienie jakieś rozwiązanie? Ile mogę jeszcze czekać na okres ? Prosze pomóżcie:)
początek ciąży liczy sie od 1 dnia ostatniego okresu. Jeżeli beta wyszła Ci 0,1 to na pewno nie jesteś w ciąży. Beta jest wiarygodna już kilkanaście dni po zapłodnieniu o ile się nie mylę. @ może się spóźniać przez stres, przemęczenie, po odstawieniu tabletek @ też może być nieregularna. Najlepiej przejdź się jeszcze raz do gina, pomoże Ci ustalić co jest przyczyną spóźniającej się @. mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam:-)

Testy z krwi są bardzo dokładne i wiarygodne myślę że 18dni po terminie spodziewanej miesiączki na pewno wykazały by ciążę.Powinnaś zrobić usg dopochwowe u lekarza.Jeśli to fasolka to będzie ją widać już na usg.:happy2:
Nie chcę ciebie denerwować ale też miałam podobną sytuację okres zawsze regularny co 26 dni a jak zaczęłam się starać to w jednym cyklu coś się popierdzieliło i @ nie było w terminie.Testy negatywne,badanie hcg też poszłam na usg i okazało się że mam małą torbiel po nie pękniętym pęcherzyku graffa która zatrzymała okres i miała się wchłonąć sama bez leków.Okres dostałam po 37 dniach po torbieli ani śladu.

Testy z krwi są bardzo dokładne i wiarygodne myślę że 18dni po terminie spodziewanej miesiączki na pewno wykazały by ciążę.Powinnaś zrobić usg dopochwowe u lekarza.Jeśli to fasolka to będzie ją widać już na usg.:happy2:
Nie chcę ciebie denerwować ale też miałam podobną sytuację okres zawsze regularny co 26 dni a jak zaczęłam się starać to w jednym cyklu coś się popierdzieliło i @ nie było w terminie.Testy negatywne,badanie hcg też poszłam na usg i okazało się że mam małą torbiel po nie pękniętym pęcherzyku graffa która zatrzymała okres i miała się wchłonąć sama bez leków.Okres dostałam po 37 dniach po torbieli ani śladu.
mnie też spóźnił się @ ponad 2 tyg i okazało się, że mam torbielowate jajniki, ale na razie jestem w trakcie badań. Najlepiej idź do lekarza, żeby Cię zbadał:-)

reklama
mnie też spóźnił się @ ponad 2 tyg i okazało się, że mam torbielowate jajniki, ale na razie jestem w trakcie badań. Najlepiej idź do lekarza, żeby Cię zbadał:-)
Milutka
U nas na forum coś @ ostatnio lubią się spózniać.Dziewczyny brały luteinę na wywołanie jest to bezpieczne bo jeśli jest fasolka to podtrzymuję ona też ciążę.
Domelka
Czy ty masz w opisie usg że te jajniki sa torbielowate?Jakie badania lekarz kazał tobie zrobic?
Ja na usg mam napisane jajniki drobnotorbielkowate-lite lekarz mówił że jest ok.

Do góry