reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witam w pochmurny,deszczowy dzień!
Właśnie przeczytałam tylko pierwszą str. bo nie dam dziś rady głowa mnie boli,
Czyli ta Ktosiowa to jednak w ciąży!!?:baffled:
co wy tak dziś o tej wadze, ja to czekam na zajście w ciąże a potem będę się odchudzać... bo powinnam zrzucić co nie co?!:tak:tak sobie tłumaczę!:-p

reklama
I pierdoliłam wszystko i wszystkich. Przebojem szłam z wielkim parnikiem i żaden szczypior nie był w stanie mi tego odebrać a nawet żaden samiec nie był w stanie mnie wyprowadzić z równowagi swoimi głupimi tekstami.

I co tak naprawdę szczypiory z idealną facjatą uratowały mi życie. I chwała szczypiorom za to.

I Alleluja!!!!! Amen !!!!

Ja nie wiem hanka czy podczas spalenia suszarki cos cie w glowe nie puknęło że ty dzisiaj takimi mądrościami walisz! Albo Ty już od rańca popijasz co???

masz racje hanka widze ze nie tylko glupoty umiesz wygadywac hahahahah:-D
a ja zaraz ide podreperowac swoj celulit heheh zrobie sobie placuszki ziemniacxane z wielka iloscia cukru!!:-D
No nie mogę.... ona mi z plackami wyjeżdża:-):-):-):-):-) Daj troszkę:)
Jadźka ciesz się że szczypior jesteś - laski nie miały nic złego na myśli.
A to że nienawidzą każdą modelkę to już inna sprawa.
Blondynka chce być brunetką, brunetka blondynką.
.
No właśnie o to chodzi!!!!

Loree, Króliczku mój:-) Ja nie miałam nic złego na myśli!!!! Nie dopierniczam się ciebie, tak tylko napisałam. Jakby która wrzuciła swoje zdjęcie w bikini na którym wygląda jak powiedzmy Adriana Lima i narzekała "zobaczcie jakie mam grube uda czy coś" to by był lincz:-D
Ja tylko tak ogólnie;-)

W takim razie na kolejne urodziny-kupimy ci suszarke...a przez rok bedziesz musiala na wietrze dosuszac:-D
Hania-wiuem, ze czarna herbata to używwka (jak kawa) i czarna ma duzo teiny...dlatego np w Uk pija ja mocna z mlekiem 5pm zamiast kawy by sie pobudzić...ale zielona -jesli jest dobra -dobrej jakosci - nie takie siano mielone, ale zdrowe listki to raczej wiele dobrego w sobie ma i dobrze na organizm wplywa...w ciazy tez z tego co wiem...a nie zlego...a to czy dziala pobudzajaco czy uspakaja zalezy od sposobu parzenia-od dlugosci parzenia.... O szkodliwych zwiazkach w zielonej herbacie nie slyszlaam wczesniej, serio...
Przeciez zielona nawet jest polecana nerwusom na zrelaksowanie sie i uspokojenie...
Wiem, ze jak sie parzy dluzej to dziala pobudzajaco, a jak krotko-do 2 minut to ma skutek odwrotny.
I powinno sie ja zalewac woda tuz przed zagotowaniem lub 5 minut po zagotowaniu, nigdy wrzatkiem bezposrednio po gotowaniu.

Nie że złe czy szkodliwe związki tylko że są za mocne czy cóś dla płodu.
No nie pamiętam więc trzeba będzie poszukać na necie coś na ten temat.

Loree ale ja nie mam nic przeciwko temu zeby ktoś o siebie dbał jak najbardziej jestem za, poprostu myśle ze niektórzy nie doceniają tego co maja, jak cie uraziłam to nie było to moim zamiarem.
Wikula ja mam tak samo gotować lubie i jesc tez i skutki widać, a mój meżuś kochany ciagle powtarza że nie jestem gruba i jemu troche mojego ciałka wogóle nie przeszkadza zreszta nigdy szczuplutka nie byłam a tylko raz miałam taki okres ze ważyłam 55 kg a tak to standardem było 62 teraz po tych lekach mi tak waga poszła w góre

Kochana ja się nie gniewam. Ja nienawidzę ludzi,którzy się gniewają. W ciąży przytyłam ponad 20 kg i u mnie w rodzinie tak jest. Teraz nie twierdzę,że jestem gruba, ale przez duże uda nie mogę żadnych spodni kupić. Po prostu mnie to wkurza i postanowiłam coś z tym zrobić. Poza tym wszystkie baby karmiące cycem chudną w oczach, a mnie zostało 10 kg. Planując drugą ciążę mam to na uwadze. Chcę kilka kg zrzucić, bo zaraz znów przytyję 20 kg. Uważam,że przed ciążą wyglądałam dobrze i się nie należę do tych ,które chcą być podziwiane. ZAMYKAM TEMAT! Koniec gadania o wadze baby!:-D:-D:-D:-D:-D

Jezzdem.

Kurczątko jak u nas leje toż to szok.

Dzwoniłam i umówiona jestem na piątek na 12.

Zrobie se kawulca zapale se papieroska i zaraz zacznę nadrabiać.

Ciekawe co ci powie na rozmowie. Czasem tęsknię za zestawem kawa+ papieros. Teraz mam tylko kawkę.

Miała kiepski zasięg i nie dosłyszała nazwiska tylko że rozmowa o pracy. I domnie jakie Pani ma wykształacenie.
Na to ja jej czy nie wiem czy pani pamięta ale rozmawiałyśmy wczoraj moje nazwisko xxx.
Ona - o tak pamiętam ale źle słyszy i na którą chcę. No to ustaliłyśmy że na 12 najlepiej i proszę poczekać zapiszę sobie.
I w tle słysze do kogoś mówi gdzie jest ta kartka z kandydatami????
Ale chyba jej nie znalazła bo się zdenerwowała na tego kogoś.

Czyli jest nas wielu i modle się żebym była najlepszym kandydatem. Teraz muszę poszukać swojego CV a jak nie znajdę to szybko muszę skrobać.

Na liście jesteś ty i 10 mechaników, więc nie ma stresu.

Nie miałam mokre włosy bo suszarka mi się spaliła jak ją włączyłam. Ale stara była to i prawo miała - swoje już odsłużyła.

Z tymi herbatami to jest tak, że one są wysokiej jakości czyli nie takie śmiecie po niewiadomo której selekcji, suszeniu i paleniu. I mają dużo olejków eterycznych czy coś tam. I to jest szkodliwe.
Poza tym mają cholernie dużo teiny i tak samo jak kawa podnoszą strasznie ciśnienie.
Dlatego Loree pisałam żeby piła rano a nie wieczorem bo kobita nie zaśnie.

Cholera jasna, teraz się mądra znalazła! Do 1 w nocy wczoraj nie spałam bo zieloną herbatkę wypiłam o 20!:szok::szok::szok:

Spadam... zrobić sobie coś dobrego na obiad :D:D:D
Trzymajta się ramy ... Będę jutro więc sobie nie myślcie że macie spokój. Stosunkowo udanego wieczoru, nocy, czy czego tam która chce.
PAPAP

zajączku podzielę się ale Ty obierasz ziemniaki bo ja nieznoszę:baffled:

dobra ide bo glodna sie zrobilam.:dry: jak meza nie ma w domu to nic nie jadam bo nawet nie chce mi sie kanapki zrobic, takze ja dzis tylko z rana platki na mleku zjadlam i banana... wiec juz lekko mnie skręca....

reklama
zajączku podzielę się ale Ty obierasz ziemniaki bo ja nieznoszę:baffled:

dobra ide bo glodna sie zrobilam.:dry: jak meza nie ma w domu to nic nie jadam bo nawet nie chce mi sie kanapki zrobic, takze ja dzis tylko z rana platki na mleku zjadlam i banana... wiec juz lekko mnie skręca....

Ja wczoraj zrobiłam zupkę porowo serową o której tu pisałyście. Mój mąż nie lubi zup "no-bo-nie-i-tyle" a tej zeżarł cały gar! Tylko trochę urozmaiciłam przepis o grzanki czosnkowe, o których też któraś z was pisała. No dosłownie miód malina, niebo w gębie!

Do góry