reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

no przesadziłyście!!!!!!!!!!!!!!! ja tu zasiadłam do przerwy obiadowej z sałatką, myslę sobie oderwę sie na BB a tu takie zdjęcia na oczy mi sie rzucają!!!!!!! chcecie żebym zwymiotowała!!!

reklama
Powiedzcie mi jak długo łykacie kwas foliowy? Bo ja właśnie zauwazyłam,że już skończyłam jedno opakowanie a jeszcze staranek nie zaczęłam. Wiem,że powinno się 3 miesiące wcześniej ale jak ktoś się stara długo to cały czas się go łyka? Bo zanim zacznę staranka i się uda to może minąć trochę czasu. Może jakąś przerwę zrobić?
wlasnie to samo mam pytanie! ja skonczylam lykac folik jakis miesiac temu, zjadlam 3 opakowania i co dlaje??? wciaz nie zaszam i co teraz??? z tym folikiem?

Ktoś tu kiedyś pisał, że kwasu foliowego nie da się przedawkować, że podobno nadmiar się wydala z moczem, więc cały czas łykam, ale zdaża mi się że przez dwa czy trzy dni zapomne, wydaje mi się że spokojnie można to łykać...

Lilu, 3maj się, tule Cię mocno :-*

Dziewczynki kochane moje, ale Wam dziekuję za troskę i zainteresowanie:-D Wiem, od Tikanis, że pytałyście o mnie:tak: Otóż jeszcze się jakos turlam;-) Jaki poród mnie czeka, to sie okaze:tak:
A to My z dzisiaj:
Zobacz załącznik 132344Zobacz załącznik 132345Zobacz załącznik 132346
Duża już jestem:-D Mały waży blisko 3kg, więc mam co dźwigać;-)
Przesyłam Wa,m masę fluidków i kopniaczków od synka:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Lilu, 3maj się, tule Cię mocno :-*

Dziewczynki kochane moje, ale Wam dziekuję za troskę i zainteresowanie:-D Wiem, od Tikanis, że pytałyście o mnie:tak: Otóż jeszcze się jakos turlam;-) Jaki poród mnie czeka, to sie okaze:tak:
A to My z dzisiaj:
Zobacz załącznik 132344Zobacz załącznik 132345Zobacz załącznik 132346
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Boże jak słodko! Ja też tak chcę!!! Na tym drugim zdjęciu jakoś tak mi się wydaje,że ten brzuszek jest jakoś tak nisko, dobrze widzę? Tak już do porodu?

Boże jak słodko! Ja też tak chcę!!! Na tym drugim zdjęciu jakoś tak mi się wydaje,że ten brzuszek jest jakoś tak nisko, dobrze widzę? Tak już do porodu?
To i takie ujecie i rzeczywiscie - juz powoli się obniża:tak:
A jeszcze i Ty sie doczekasz ;-)

Ja uciekam, zajrzę do Was później. Mały daje mi ostro popalić kopniakami a i kregosłup mi wysiada dzisiaj.
Buziaki dla wszystkich!!!

Jesteście NIEMOŻLIWE!!!!!!!!!
Ty pizdziolcu myślisz żebym nie pojechała???? To moje marzenie.
Tylko nie będę tam mieć mojego śmigiełka - a na razie nie skorzystam z rady Super G i nie szukam zamiennika do rozpłodu.
Idź się gól bo na pewno wyglądasz jak czeski metal z grzywką na plecach.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D oplułam monitor:-D:-D:-D

Hehe wibrator fajny prezent i z takim jajem;-):-D
Wibrator z jajem..... to jakis zbrakowany model skoro tylko z jednym:-D
To były zasady jakie mi wbili na początku leczenia jak szukali przyczyny tycia.

Czytałam też kiedyś o tym w odniesieniu do obozów koncetracyjnych.
Dobrze mówi, dać jej wódki:-)
Ja znam wszystkie te zasady i masz w 100% racje. Tylko pomimo,że zasady są jasne, czasem trudno ich przestrzegać. Chętnie włączyłabym jakiś lek do tej diety i ćwiczenia, ale:
- na siłownie nie mam czasu,
-leku nie dostanę od lekarza bo ważę 60 kg a chcę 52, więc nie jest to nadwaga. (Mam 168 cm).
qrwa, następny grubas!!!!! Was pokręciło?!?! przestańcie gadać że takie znowu tłuściochy jesteście!!! pomyślcie o dziewczynach które maja dużo więcej!!! Np. o mnie!!! A ja jak mam 68 kg przy 164cm (wiem że za dużo) to mam się w domu pod łóżkiem schować i nie pokazywać nikomu?? Dziewczyny, każda z nas ma kompleksy i ma prawo zrobić z sobą co chce. ale nie płaczcie jakie to jesteście grube i nie możecie patrzeć na siebie bo nie wiecie jakie mi wtedy myśli przychodzą!!!
No... skończyłam:-)
Loree, ja bym wybrała zajęcia taneczne, robią na pewno świetnie dla kondycji i samopoczucie poprawiają. Moja kolezanka zaczęła chodzić na salsę w wa-wie. jest zachwycona:) U mnie "na wsi" nie ma takiej opcji a chętnie bym skożystała:-)
Wyniki taty.... bardzo zle :-:)-:)-:)-:)-(

w srode wraca do szpitala na chemioterapie :-:)-:)-:)-(
Liluś....tak mi przykro... Trzymaj się Słońce:-(
Powiedzcie mi jak długo łykacie kwas foliowy? Bo ja właśnie zauwazyłam,że już skończyłam jedno opakowanie a jeszcze staranek nie zaczęłam. Wiem,że powinno się 3 miesiące wcześniej ale jak ktoś się stara długo to cały czas się go łyka? Bo zanim zacznę staranka i się uda to może minąć trochę czasu. Może jakąś przerwę zrobić?
No właśnie ja też się zastanawiam nad tym. Tylko że ja biorę gdzieś od sierpnia już..
To i takie ujecie i rzeczywiscie - juz powoli się obniża:tak:
A jeszcze i Ty sie doczekasz ;-)
Ja uciekam, zajrzę do Was później. Mały daje mi ostro popalić kopniakami a i kregosłup mi wysiada dzisiaj.
Buziaki dla wszystkich!!!
Trzymaj się cieplutko. Szczęśliwego rozwiązania i zdrowego dzidziusia życzę:-)

reklama
Dieta MŻ znaczy mniej żreć! Ja jem o połowę mniej niż wcześniej. Czyli robiąc np kolację szykuje sobie 2 kanapeczki. A wcześniej przynosiłam wszystko do pokoju i jadłam do bólu:-D Wystarczy jeść trochę mniej a nie do momentu aż z przejedzenia brzuch boli! Piję więcej wody i jakieś herbatki ziołowe i jest lepiej.
mnie chyba też ratuje tylko taka dieta bo nie umiem zrezygnować z czegos co bardzo lubie a gotować co innego dla meza a co innego dla mnie to mi sie nie chce:tak:;-)
co do herbatek to ja tylko zielona albo czerwona polecam bo one sa zdrowe dla organizmu i napewno nie zaszkodzą a pomóc mogą :tak::-)
Wyniki taty.... bardzo zle :-:)-:)-:)-:)-(

w srode wraca do szpitala na chemioterapie :-:)-:)-:)-(
mocno przytulam i uwież mi wiem co czujesz mój tato kiedyś też tak chorował i wiem że nie jest łatwo:tak:
ja kwas foliowy od września tamtego roku biore i nie przerywam narazie bo czasem mi sie zdarzy ze zapomne o nim to nie przedawkuję a skoro staram sie cały czas to i narazie biore folik cały czas :tak:;-):-)
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Witaj kochana pięknie wygladasz i brzusio piekny zycze szczęsliwego rozwiazania i łapię wszystkie fluidki i magazynuje :tak::-)

Wróciłam z zakupów kupiłam co miałam kupić i kilka drobiazgów co nie miałam w planie i teraz piję sobie kawunie i nadrabiam zaległości a przez te 3 godziny co mnie nie było to sie nie obijałyscie o nie:tak::cool2::cool2:

Do góry