reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Hanka z tego co mówisz to ja faktycznie ból jajników musiałam mieć bo mnie tak kuło trochę przez chwile i przechodziło i to faktycznie bardziej pachwiny były to w takim razie moze sie wtedy coś podziało jak mnie to tak przez ok 5 dni kuło i dlatego @ nie ma, może fasolek był ale mu sie nie udało przetrwać???

reklama
no mnie tez wlasnie dzis zaczely napieprzac... zobaczymy ile i jakie urosna?? moze juz w srode bedzie cos widac?? to bedzie 7 dc

Oj to wcześnie idziesz 7dc przy 31 dniowym cyklu.
Ja też mam 31 i idę dopiero 14dc i mniej więcej wtedy dostaje pregnyl na pęknięcie.

Jak bolą to dobrze to znaczy że pracują, ja uwielbiam ten ból przed pregnylem, już po to cholernie napieprza i jest wnerwiające.

Hanka z tego co mówisz to ja faktycznie ból jajników musiałam mieć bo mnie tak kuło trochę przez chwile i przechodziło i to faktycznie bardziej pachwiny były to w takim razie moze sie wtedy coś podziało jak mnie to tak przez ok 5 dni kuło i dlatego @ nie ma, może fasolek był ale mu sie nie udało przetrwać???

Dlatego dobrze by było żebyś znalazla dobrego lekarza który ci powie: kobieto musimy monitorować cykl.
wtedy idziesz w konkretny dzień cyklu i patrzysz o mam piękny pęcherz wielkości X i wiem dlaczego mnie napieprza.

Ja to mam tak:
-@ jak by mnie krowa zjadla i wyplula,
-przed owul. tez mam dola,
-owul. tak mi sie chce przytulac ze szok i duzo energi, jajnik nap... ze czasun stac na nogach nie moge,
-po owul. kreci mi sie w glowie i mdli i strasznie zimno,
-przed sama @ jakis nagly przyplyw energi zazwyczaj sprzatam jak nakrecona :-D
to ile dni w miesiacu jestesmy "normalne"??
Oj to wcześnie idziesz 7dc przy 31 dniowym cyklu.
Ja też mam 31 i idę dopiero 14dc i mniej więcej wtedy dostaje pregnyl na pęknięcie.

Jak bolą to dobrze to znaczy że pracują, ja uwielbiam ten ból przed pregnylem, już po to cholernie napieprza i jest wnerwiające.
ja ide na HSG w srode:-):-):-)

Ja to mam tak:
-@ jak by mnie krowa zjadla i wyplula,
-przed owul. tez mam dola,
-owul. tak mi sie chce przytulac ze szok i duzo energi, jajnik nap... ze czasun stac na nogach nie moge,
-po owul. kreci mi sie w glowie i mdli i strasznie zimno,
-przed sama @ jakis nagly przyplyw energi zazwyczaj sprzatam jak nakrecona :-D

Ja tez mam po owu zimno - to chyba jest zwiazane z wyzsza tempka. Czuje sie jakbym miala 15 dni stanu podgoraczkowego. Na @ nic nie czuje, zadnych objawow, nawet nie wiem czy ma przyjsc - wiem to tylko po tempce - w drugi dzien spadku przylazi
Owu nie czuje - nigdy mnie jajniki nie bola.

to ile dni w miesiacu jestesmy "normalne"??
ja ide na HSG w srode:-):-):-)

Prawdopodobnie żadko ie to zdaża.

Jesteś poinstruowana w HSG to w środę trzymamy za ciebie kciuki a potem dasz znać jak badanie wyszło.

chyba bardzo rzadko

O tym samym pomyślałam

Ja tez mam po owu zimno - to chyba jest zwiazane z wyzsza tempka. Czuje sie jakbym miala 15 dni stanu podgoraczkowego. Na @ nic nie czuje, zadnych objawow, nawet nie wiem czy ma przyjsc - wiem to tylko po tempce - w drugi dzien spadku przylazi

W sensie nie masz napięcia.
Moja kumpela (plodna urodziła zdrowego synka) też się dziwila jak jej mowiłam że wiem kiedy mam owu bo mnie tak napieprza.

Super..podobno jest tam pieknie...mam kolezanke ktora z tamtad pochodzi!
To zycze duzo wypoczynku i fasoleczki na wakacjach:-)
Dziękuję:-) Co do fasolki to mam nadzieję, że na wczasach już w dawno będzie w moim brzusiu, bardzo liczę na to, że w tym cyklu sie udało:tak:

Trzymam za Was kciuki:)

Hmm.. a ja nie wiem kiedy się wziąc za fasolke.. tzn w którym dniu cyklu:confused:
Miałam w tym cyklu tak bezstresowo i kiedy chcemy ale to chyba nie wypali:-DZa bardzo sie nakręcam:tak:
Ciężko jest tak przestać liczyc i podejść do sprawy spontanicznie, zawsze się myśli czy teraz będzie dobrze, czy się uda itd....
Dzieki,,mila jestes:-)
Pomyslec ze ja przez 7 lat w polsce zrabialam 1000 zl -2000 na reke i zylam z miesiaca na miesiac:nerd:a teraz taka zmiana...na lepsze:-)
to masz wilkie szczęście:-), tak powinno być, że człowiek na wszystko może sobie pozwolić, ja nie narzekam na swoją sytuację, ale mogłoby być lepiej...
chyba bardzo rzadko
ja bym powiedziała, że prawie nigdy:dry:

Muszę się z wami pożegnać, bo mój mąż wrócił wcześniej z pracy i namawia mnie na partyjkę worms'ów (gierka na kompie) i chyba mu ulegnę:-)
Buziaki i kolorowych snów!!

reklama
nie staralismy sie to tez nie bolaly ale teraz przy 3x1 clo to szaleja...
mnie dopoki

Do góry