reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Kochane a ja tak sobie sprawdziłam swoje zapiski z @ po porodzie z całego 2007r i rozpietosc w cyklach mnie przeraziła :szok::szok::szok: od 31 do 48 dni :szok::szok::szok:
o masakra!:szok::szok: to niektore w czasie Twojego jednego cyklu,zalicza 2

Super G kazał balować to balowałam.
od kiedy to taka posluszna jestes?! :dry:

60 powiadasz u nas to juz 80-90 zł:szok::baffled:
to w wawce 100-120 to standard :wściekła/y:

byłabym wdzięczna BAAARDZO:-) u mnie w rodzinie kobiety są ogólnie szczupłe. Ale ja to już przesada.... Warzę 45 kg przy wzroście 168 cm. nawet jak brałam i odstawiłam plasterki anty to wagi ani ciut w górę:wściekła/y: jak poszłam do kina to babka pytała o legitymację szkolną:wściekła/y: a pytanie dowód osobisty to podstawa ale do tego juz przywykłam;-)
nie no,dol na maxa,ja chce schudnac,ale srednio mi idzie,a tu takie rzeczy piszesz.waze tyle,co pare msc temu,tylko w miejsce miesni wszedl tluszcz i jestem objetosciowo wieksza :no: a chcialbym wazyc tyle,co na slub 54-55 kg

Ja bardzo schudłam po ciąży a zawsze byłam taka przy sobie nie gruba czy coś tam ale ten tłuszczyk miałam a mam 158 cm a zjechałam tak 42 kg.co i mi i M sie też nie podobało i wogóle też mi głupio gadanowogóle teściowa ale ona to jest głupia:baffled:no a teraz waże 50 i jest ok chociaż M by chciał tak jak kiedyś ok 58-59 już nie pamiętam,ale ja niechce bo mi juz ta waga pasuje a i tak jak zafasokuje to przytyje i nie wiadomo czy tym razem szybko tozgubie:-p
ja mam taki plan,bo mi ciezko idzie to chudniecie,ze po ciazy schudne,tak jak Ty.(tak sobie tlumacze,zeby sie nie dolowac,ze mi nie wychodzi)

jesu kobito w kompleksy nas wszystkie wpedzilas......

coz..... ja tez jestem ładna, powodzenie mialam zawsze nawet jak jeszcze nie wiedzialam ze jestem ladna :eek: mam cudownego męża..... cudowne siostry.... zdrowie ktore niejedna moglaby pozazdroscic.....dobrze mi sie zyje choc nie mam jeszcze swojego domu.....nawet mieszkania swojego jeszcze nie mam , mam nadzieje ze sie dorobimy niedlugo.... ale zawsze mialam w zyciu pod gore, przeszlam tyle co obdarowalabym was polowe..... ale nauczylam sie z tym zyc, ucze sie pokory..... i nie wierze ze mozna miec wszystko... zawsze czegos brakuje..... i nie chodzi tu o rzeczy materialne czy kase.....
ale jestem szczesliwa mimo wszystko bo wiem ze i tak dostalam wiele....
jedyne czego mi brakuje to prawdziwej przyjazni ....
dlatego jestem tu z wami, bo przy was nie trzeba udawac ze wszystko jest ok......:sorry2:
dobrze napisalas!bo czlowiek jest szczesliwy pomimo czegos! ma cos,co daje mu radosc,a wtedy inne rzeczy schodza na drugi plan

Mój
- procent plemników o prawidlowej budowie: 90%
- 10% ze zmianami w obrębie główki i wici
- ruchliwość po upłynnieniu 75% ruch, 25% bezruch lub słaby ruch
- ilość plemników w ml: 128 mln 400 tyś.
BYDLE ROZPŁODOWE

nie mam podanych wartości referencyjnych
Ty go tak nie zachwalaj,bo zaraz beda tlumy lasek u Was pod chatka i beda wyrywac Twojego,a jak nie pojdzie dobrowolnie,to sadze,ze moga nawet go wywiezc sila :-p

a testy leżą w apteczce kuszą i wołają : nasikaj na mnie!!!:-D:-):-D
hehehe do alkoholikow procenty sie usmiechaja i wolaja,do narkomanow narkotyki,wiec mozna by Cie nazwac testoholiczka :-D

TSH jak nie ma widocznych zmian i mlody wiek to też mało prawdopodobne.
jak moga byc widoczne zmiany,jak ma sie problemy z tarczyca?przeciez tarczyca nie daje wyraznych objawow a ni odczuc.i co ma do tego wiek??ja mialam problemy z tarczyca w podstawowce,w wieku dojrzewania i wiele osob tak ma...sprostuj mnie,jesli sie myle.

witam sie :-)
napisalam mojemu (bo jest na wyjzdzie przez tydz),ze moja kolezanka jest w 10 tyg ciazy,a on mi odpisal "my tez bedziemy niedlugo w 10 tyg" :tak:od razu mi sie humor poprawil.no i napisal,ze musi sie pilnowac na wyjezdzie,bo szef cos zczai,ze on ciagle ogladac sie za bejbikami :tak:

reklama
Ale dla spokojności zrobie sobie jeszcze progesteron 7 dni po.

Jadźki a może wy jesteście nawalone obie bo tylko wy macie znikające suwaczki mimo że są widoczne dla innych

Buuu ha ha ha ha!!!

Ja też chcialam w zeszłym roku do bułgarii ale mój mnie nastraszył że na plaży pełno małych pająków i odpuścilam

Rany boskie- stara baba malutkich pająków się boi!

Moj maz zarabia miesiecznie 25 tys na polskie..a ja zarabiam 5 tys na polskie ..ja pracuje 50%..

Kochana życ nie umierać. Nie wiem ile was tam kosztuje utrzymanie na miesiąc, ale do Polski to nie macie po co wracać. Baw się tam dobrze! Nie dość,że kasa fajna to jeszcze masz tam Babo tak pięknie,że kiedyś cię tam nawiedzę na pewno!:-D A tak jeszcze w temacie kasy- duża różnica w zarobkach między tobą i twoim M. U nas w Polsce tak nie ma zazwyczaj, bo tu wszyscy tyrają za grosze. Oczywiście są wyjątki, ale teraz znów straszą wszystkich kryzysem i ludzie pracują za marną kasę.

OKi to jak moj M bedzie narzekal ma moje humory to mu powiem: " Kochanie to tylko zachwiania rownowagi zwiazkow chemicznych w mozgu nie martw sie, jutro bedzie lepiej" :-)

Olesia, muszę to zapamiętać! Ja przed @ jestem taka marudna,że sama mam się dość. A mój M to się przyzwyczaił,że co miesiąc o rozwodzie mówię. Wtedy wie,że @ jest blisko.

wikula ja to właśnie nie chcę fasolki przed wyjazdem na wakacje, dlatego jeszcze nie zaczeliśmy staranek. Boję się latać samolotem , bo na początku ciąży to nie jest wskazane. No i boję się ,że gdyby coś było nie tak to będę daleko od swojego lekarza. Oczywiście jestem optymistką i uważam,że wszystko będzie ok, ale wolę zafasolkować po powrocie. Tym bardziej,że wczasy w pierwszym trymestrze mogą nie być przyjemne przez nudności, wymioty itp. Ja najpierw jadę bawić się, opalać i pić drinki a potem zabieram się za fasolkę:-D

od kiedy to taka posluszna jestes?! :dry:

Ty go tak nie zachwalaj,bo zaraz beda tlumy lasek u Was pod chatka i beda wyrywac Twojego,a jak nie pojdzie dobrowolnie,to sadze,ze moga nawet go wywiezc sila :-p

jak moga byc widoczne zmiany,jak ma sie problemy z tarczyca?przeciez tarczyca nie daje wyraznych objawow a ni odczuc.i co ma do tego wiek??ja mialam problemy z tarczyca w podstawowce,w wieku dojrzewania i wiele osob tak ma...sprostuj mnie,jesli sie myle.

witam sie :-)
napisalam mojemu (bo jest na wyjzdzie przez tydz),ze moja kolezanka jest w 10 tyg ciazy,a on mi odpisal "my tez bedziemy niedlugo w 10 tyg" :tak:od razu mi sie humor poprawil.no i napisal,ze musi sie pilnowac na wyjezdzie,bo szef cos zczai,ze on ciagle ogladac sie za bejbikami :tak:

1. Wyjątkowe zalecenie nie podobne do lekarza to trza sie stosować.

2. Żebyś wiedziala jak mnie wkurzał jak gadał o tym swoim nasieniu. Już nie gadam że ja się źle czulam bo to ze mną okazał się problem ale ogólnie chodziło o to że on ma 36 lat a taki ogier rozpłodowy.

3.Ze mnie lekarz jak z koziej dupy trąba ale z tego co mnie lekarz mówił to przy problemach z tarczycą są wahania wagi ciała (u mnie to w pierwszej kolejności wykluczali jak zaczęłam tyć), poza tym tarczyca może być widoczna na gardełku w sensie powiększone to jabłuszko czy coś.

4. Bardzo sympatyczne podejście

Rany boskie- stara baba malutkich pająków się boi!

Po pierwsze tylko nie stara.

Po drugie panicznie boję się pająków.
Próbowałam nawet pracy przy tarantulach żeby się pozbyć strachu ale ni ****a.
Zdzierże wszystko tylko nie pająki.

1. Wyjątkowe zalecenie nie podobne do lekarza to trza sie stosować.

2. Żebyś wiedziala jak mnie wkurzał jak gadał o tym swoim nasieniu. Już nie gadam że ja się źle czulam bo to ze mną okazał się problem ale ogólnie chodziło o to że on ma 36 lat a taki ogier rozpłodowy.

3.Ze mnie lekarz jak z koziej dupy trąba ale z tego co mnie lekarz mówił to przy problemach z tarczycą są wahania wagi ciała (u mnie to w pierwszej kolejności wykluczali jak zaczęłam tyć), poza tym tarczyca może być widoczna na gardełku w sensie powiększone to jabłuszko czy coś.

4. Bardzo sympatyczne podejście.
2.nic sie martw,powiedz mu ,ze jego zajebiste plemniki maja slaba orientacje w przestrzeni,bo tyle ich biegnie,a zaden nie moze dotrzec na miejsce :-p
3.po wahaniach wagi od razu sie nie skapniesz,a co do "widocznego na gardelku",to powiekszone wole,ale nie przy wszystkich chorobach tarczycy ono wystepuje.

W między czasie można wykluczyć partnera czy z nim nie ma problemu.

Hanka a jak ty go będziesz "wykluczać"? Weźmiesz sobie innego partnera? I ten super gin to doradzał?:-):-D:-):-D:-)
Posikałam się ze śmiechu po tym tekście.

o to dobrze ze nie pomyliłam.

ja szukałam takich właśnie z czułościa 10 ale nie znalazlam daj namiary na tą firmę na allegro

No niestety mam urojenia, test jest od 20, naczytałam się opisów różnych aukcji a wybrałam ten od 20...
ale i tak uważam, że cena jest bardzo korzystna więc daję namiary:

Paskowy test ciążowy DYSKRETNIE-BŁYSKAWICZNIE ! (626577954) - Aukcje internetowe Allegro

faktycznie szybko, ja kupiłam bo wkurzała mnie cena 14 zł za test z apteki.

2.nic sie martw,powiedz mu ,ze jego zajebiste plemniki maja slaba orientacje w przestrzeni,bo tyle ich biegnie,a zaden nie moze dotrzec na miejsce :-p
3.po wahaniach wagi od razu sie nie skapniesz,a co do "widocznego na gardelku",to powiekszone wole,ale nie przy wszystkich chorobach tarczycy ono wystepuje.

Już nie będę mu nic mowić, niech będzie dumny.

Możliwe jak u mnie wykluczyli tarczycę to troszku odpuścilam ten temat

Hanka a jak ty go będziesz "wykluczać"? Weźmiesz sobie innego partnera? I ten super gin to doradzał?:-):-D:-):-D:-)
Posikałam się ze śmiechu po tym tekście.

Śmiej sie na pytanie czemu nie dochodzi do zaplodnienie, gdzie może być przyczyna to Super G mówi że może by zmienić partnera.
Nawet jak nie zajdę w ciąże to chyba nigdy nie zmienię lekarza - no facet z kosmosu.

Wróciliśmy z usg

Małe ma:
6 cm długości
1 mm NT
2,9 mm kość nosowa
Ładnie sie rusza :)
obecny termin: 12 listopada :)

I znowu zanikam :)

Śmiej sie na pytanie czemu nie dochodzi do zaplodnienie, gdzie może być przyczyna to Super G mówi że może by zmienić partnera.
Nawet jak nie zajdę w ciąże to chyba nigdy nie zmienię lekarza - no facet z kosmosu.
wcale Ci się nie dziwię, ma facet zdrowe podejście, ja teraz poszukuję lekarza, mam za sobą dwa podejścia i jestem rozczarowana
żaden z nich nie kazał mi ŻADNYCH badań zrobić, mam na myśli zwykłą morfologię, posiew - nie mówię już o toksoplazmozie, różyczce, chlamydii itd - specjalnie się dopytywałam:shocked2::shocked2:
moja poprzednia gin to żądała kompletu badań ZANIM rozpoczęliśmy starania a ci nic, luzik....

reklama
Wróciliśmy z usg
Małe ma:
6 cm długości
1 mm NT
2,9 mm kość nosowa
Ładnie sie rusza :)
obecny termin: 12 listopada :)
I znowu zanikam :)

W sensie wszystko ok i małe zdrowe???
Pisz ty Jadźka bardziej obrazowo bo my ciemne w tym temacie

wcale Ci się nie dziwię, ma facet zdrowe podejście, ja teraz poszukuję lekarza, mam za sobą dwa podejścia i jestem rozczarowana
żaden z nich nie kazał mi ŻADNYCH badań zrobić, mam na myśli zwykłą morfologię, posiew - nie mówię już o toksoplazmozie, różyczce, chlamydii itd - specjalnie się dopytywałam:shocked2::shocked2:
moja poprzednia gin to żądała kompletu badań ZANIM rozpoczęliśmy starania a ci nic, luzik....

Dlatego przy nim zostalam. Sukces jest jak trafisz do dobrego lekarza tylko sytuacja jestidealna jak jest jeszcze porządne zaplecze w mieście.

Do góry