reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Los lubi być przewrotny więc może się wam uda:)
nie ma co tracić sił i nerwów, przecież miesiąc w tą czy w tą to nic w porównaniu do upragnionej ciąży;-) głowa do góry i uśmiechnij się:)
Masz rację sam lekarz stwierdził że to może tak musi być, najlepsze że kazał przyjść jak @ bedzie się spóźniać 2 tyg... i pomylił datę na recepcie ... ah ale to by było jak bym zaszła w tym cyklu- cud!

reklama
Masz rację sam lekarz stwierdził że to może tak musi być, najlepsze że kazał przyjść jak @ bedzie się spóźniać 2 tyg... i pomylił datę na recepcie ... ah ale to by było jak bym zaszła w tym cyklu- cud!
Cuda się zdarzają, wszystkie na to liczymy, przecież każde dziecko jest cudem....

Witam!
Jak pech to pech...
Otóż na wczorajszej wizycie dowiedziałam się że klinika od dziś ma remont czyli nie będzie inseminacaji... koszty przechodzą na następny cykl czyli bedzie za darmo cykl monitoringowy ale co z tego... k...wa mać!!!
Pęcherzyki wczoraj miały 19 mm i 17 mm więc dziś by było idealnie... trudno... dostałam pregnyl który zrobiłam sobie sama dziś rano (zastrzyk domięśniowy) i mam cały weekend szaleć naturalnie, muszę uwierzyć w cuda ze naturalnie też może się udać!!! Od poniedziałku zaczynam duphason!!!
Zastanawiam się może to jakiś znak że mamy zrobić dzidziusia naturalnie... nie wiem poczekamy zobaczymy!
no to się trochę wyżaliłam!
dziewczyny maja racje - cuda sie zdarzaja i to wlasnie w takich sytuacjach kiedy cos nie wypali... glowa do gory... nie przejmuj sie - naturalsiki uprawiajcie i swietujcie majowkowo

Przy takich parametrach pęcherzyków ( u mnie rosną 2 mm na dobę ) to mam szanse że pękną 2 czyli większa szansa...
a pośladek mnie boli od zastrzyku (muszę się pochwalić że zrobiłam go sama trochę przy pomocy męża i mniej bolało niż robiony przez pielęgniarkę!)

Witam panie:-):-)

Witam:)
Zrobiłam dwa testy i jeden wyszedł pozytywny,a drugi negatywny....
Czy to dobrze?
Witaj. Powtórz teścik za parę dni.

dostałam @, na razie plamienie ale nie mam złudzeń. Zaraz się rozkręci.
Przytulam

pozdrawiam wszystkie dziewczynki
Buziak :-)

Znam juz wyniki bety!!!!!!!!!!!
wynik <1
czyli nie jestem w ciąży:sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad:

ale tego sie spodziewałam i moje przeczucie się sprawdziło
mam nadzieję ze znajdę dobrego lekarza który mi pomoze te cykle wyregulować i tym samym doczekam sie dzieciaczka upragnionego:tak:
Nie smuć się. Znajdziesz super ginka i w końcu się uda :tak::tak:

Witam Was dziewczyny
Witaj:-)

Mam nadzieję, że pamiętałyście o moich urodzinach i zobaczę choć jedne życzonka.
A jak :-D:-D

Dziewczyny, kobiety i cała reszta - żegnam się na 3 dni - jedziemy się maić na majówce:-):-):-)!
Miłego wypoczynku :tak:

U nas dzisiaj beda staranka pelna para..Mezus kupil mi Carlo Rossi różowe..Pije je jak woda a pozniej mam taaaaaaaaaaaaaaaka fantazje :p:eek:
Poszalejcie ;-);-)

przepraszam kochane że zmieniam tak przyjemny temat ale zadam pytanie z innej beczki czy mogę teraz jak biorę ta Luteinę brać też Bromergon na tą moja prolaktynę???
Ja niestety nie wiem.

P.S. Chyba znienawidze lody, dzis ich sprzedalam chyba ze sto (w 4 godziny , 1szego dnia pracy) no ale zaden mi nie spadl wiec nie jest zle, ale jakos na nie ochita przechodzi jak sie tak na nie patrzy ciagle
Gratuluję :-)

Hej ja tylko na sekundkę :-) papa zrobić!!! :-(bedę tęskinć! :confused2: ok ide dalej sie pakować! wylot mam o 10:20 :-) papapappapapapap :)confused2:)
Udanego wyjazdu :-):-):-):-)

Chciałam wam powiedzieć, że jajniki a raczej jajnik lewy zrobił mi prezent urodzinowy i jak był martwy do tej pory tak w tym cyklu ma jeden pęcherz i to nawet bez clo.
Super :tak::tak:

Hej dziewczyny no i @ przyszla dzis rano wiec szans nawet zludnych nie ma... .
Przytulam

Zrobiłam ten cholerny test. Jedna gruba krecha:-(
No ale dziś dopiero 29dc.. no i test baardzo długo w szafce leżał..
;-);-);-)

Testy czasami się mylą (1%) albo może po prostu za wcześnie;-) czekamy na dobre wieści:-)
Ja jeden zrobiłam za wcześnie drugi odważyłam się zrobić po tygodniu i były już II;-)

ja umieram... @ przylazla przed chwila..... termometr mi sie stłukł i dobrze, nie bede sie juz mierzyc....
I dobrze, że się stłukł ;-);-) Buziaczki

przykro mi,
ja dzis tez zrobilam test i tez jedna krecha, tylko na mnie nie krzyczcie wiem ze to zdecydowanie za wczesnie
Nie będziemy :tak:
Witam!
Jak pech to pech...
Otóż na wczorajszej wizycie dowiedziałam się że klinika od dziś ma remont czyli nie będzie inseminacaji... koszty przechodzą na następny cykl czyli bedzie za darmo cykl monitoringowy ale co z tego... k...wa mać!!!
Trzymam za Was kciuki, tylko pracujcie ładnie :-):-)

A ja się niedługo wybieram na działeczkę, wracam jutro wieczorkiem :-)
Ale nam się fasolek w maju posypie ;-);-)
Na majowe fasolinki przesyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

no tak ja też jestem przed @ nieznosna ale mój mężulek to nic sobie z tego nie robi bo albo idzie spać albo schodzi mi z oczu i nie pomaga mi tym opanować nerwów

moze u ciebie tak właśnie jest:tak:
u mnie sie to nie sprawdziło niestety bo beta nie kłamie a @ dalej nie mam :confused2:
a propo testów, wiem, że czasem potrafią się mylić ale jednak test negatywny to negatywny.. no chyba, że 6 dni po owu robiony, ale taki po dacie spodziewanej @ to jednak - to -.. no chyba ze owulacja sie przesunela i niby dzien spodziewanej jeszcze nie nadszedł..
Witam!
Jak pech to pech...
Pęcherzyki wczoraj miały 19 mm i 17 mm więc dziś by było idealnie... trudno... dostałam pregnyl który zrobiłam sobie sama dziś rano (zastrzyk domięśniowy) i mam cały weekend szaleć naturalnie, muszę uwierzyć w cuda ze naturalnie też może się udać!!! Od poniedziałku zaczynam duphason!!!
Zastanawiam się może to jakiś znak że mamy zrobić dzidziusia naturalnie... nie wiem poczekamy zobaczymy!
kochana pamiętasz jak pisałam Ci dwa tygodnie temu ze bedziemy razem testowac? i maja wyjść 4 czerwone kreski dwie u Ciebi i dwie u mnie.. nie ma bata by było inaczej.. więc wiesz.. działaj.. bo mają być chociaz takie II i u mnie i u Ciebie.. więc niech zadziała natura.. ja pije te ziółka az mi sie czasem podnosi..

dzis miałam sen, że dzień wcześniej urodziłam córke.. i cały dzień nosiłam ją na rękach wszędzie.. nawet nie miałam jak sie umalować a jechalismy z M i moimi rodzicami do mojego chrzestnego.. ale nie chcialam malej wypuszczac z rączek, bo myslalam ze cos jej sie stanie.. potem jak wróciliśmy prosiłam mame by pomogłą ją pierwszy raz wykąpać i się obudziłam..

Przy takich parametrach pęcherzyków ( u mnie rosną 2 mm na dobę ) to mam szanse że pękną 2 czyli większa szansa...
a pośladek mnie boli od zastrzyku (muszę się pochwalić że zrobiłam go sama trochę przy pomocy męża i mniej bolało niż robiony przez pielęgniarkę!)
mnie ostatnio lekarz zrobil - ja jakos nie mam odwagi...podziwiam cie i trzymam kciuki

Nektarynko idziemy razem przez ten cykl,:tak: ja robię 14 maja betę lekarz zalecił, bo po preganlu nie wolno robić testów ciążowych bo mogą wyjść nie prawdziwe wyniki ,pozatym będę wiedziała kiedy odstawić duphson!
Trzyma kciuki:-)! jakby co będziemy miały dzieci tego samego dnia urodzone!!!-fajnie!:-D

reklama
Szafirku - w pracy tak juz jest - szef patrzy tylko na swój tyłek a innych opier...:wściekła/y:
a co do fasolki - tylko mi nie pisz, że nie jestes gotowa - na pewno będziesz wspaniałą mamą:tak:
a z tym wątkiem "możliwe" - przesadziłaś, hahahaha (oczywiście pozytywnie)
koles u nas w pracy skomentowal,ze jak to szef ma lubic swoich pracownikow,to tak jakby lubic rachunek za prad,hehe moze i racja,tylko on ma takie wahania nastrojow,ze jak czasami przychodzi wq...iony do pracy to az uszy ma czerwone i szuka tylko pretekstu,zeby sie na kims wyladowac.

boje sie bycia mama,naprawde...a poza tym nie wyobrazam sobie zostawic 5 msc-nego maluszka w domu i isc do pracy po macierzynskim,to jest dla mnie stanowczo za krotko na rozlake dla takiego malca,a jak zostane na wychowawczym,to z praca moge sie na 100% pozegnac,zreszta u nas "dziwnym trafem" nie pracuje zadna dziewczyna,ktora zaszla w ciaze.wiec oprocz tego,ze zostane mama,to zostane bezrobotna mama i tego tez sie bardzo boje...

Kochane milej nocki moj M juz spi wyssałam z niego resztki energi.. no i nasienia:)
i tak trzymac!

Zrobiłam ten cholerny test. Jedna gruba krecha:-(
No ale dziś dopiero 29dc.. no i test baardzo długo w szafce leżał.. No nic czekam na @ a potem znów igraszki, aż do skutku:-D
:-( ile my musimy przejsc,zeby cieszyc sie z malenkiego cudu :-(
ano poszalalam ale moj nie wtraca sie do tego - przyjmuje to ze spokojem bo nie zdarza mi sie to czesto bo rzadko kiedy mi sie w sklepach cos podoba i czasem kilka razy odwiedzam galerie i inne sklepy zanim znajde cos co mi sie podoba...
Ale teraz musze jeszcze miec kase na HSG. No chyba ze zrobi mi to na NFZ...
moj M jest pod tym wzgledem niesamowity...poszlam niedawno na zakupy mialam przy sobie 500 zl,wydalam 400 i w kolejnym sklepie znalazlam sliczna sukieneczke za 100zl i dzwonie do mojego i pytam czy moge wydac ostatnia 100,a on,ze jak uwazam,ze warto,to zebym kupila,a ja mowie,ale to nasze ostatnie 100 zl i co zrobimy,a on: poradzimy sobie...moja kobieta musi czuc sie piekna...
wymieklam...:sorry:
zawsze tak jest,ze moge kupic ile chce i wydac kase do ostatniego grosza,nawet sie nie zapyta ile zaplacilam :tak:oczywiscie bylebym go nie zabierala ze soba na zakupy!! to chyba dla niego najgorsza kara.

może nie uda się za 1 razem ale kolejny na pewno zrobi z Ciebie mamusię;-)
Mój "mąż";-) musi znosić humorki (a wtedy naprawdę jestem okropna), masuje, robi herbatkę, przytula..... i w jakiś sposób też cierpi, co mi zresztą pomaga:rofl2:
jak ja mam humory przed @ to on sie ze mnie smieje,tak sie nabija,ze w koncu odpuszczam,nie daje sie sprowokowac,pomimo moich zlosliwosci...

Witam z ranka moje slodziutkie mordeczki:-)
Jak sie czujemy?czy dobre mamy samopoczucie?Tu sloneczko swieci na maxa i zapowiada sie superowo!!!Cala Norwegia ma wolne wiec fajnie bylo sie wyspac!!!
Plan na dzisiaj to sadzenie kwitkow:-)I porzadki tez...bedzie roboty:-)
Juz 5 dzien bez @ czasami tylko pobolewa brzuch i brodawki stoja jak na strazy:-)
Jutro testuje po raz drugi..wkurwie sie jak bedzie negatywny...bo nie chce @ zeby przyszla pozniej...tak dlugo czekamy na ta wizyte w klinice wiec rozumiecie ze jestem zawiedziona ze nie mam @..i tak staramy sie 9 miesiecy wiec teraz jest mi wszystko jedno!!!
u mnie sloneczko piekne,ale moje prywatne sloneczko pojechalo i mam humor do dupy...
masz racje,jak ma byc @ to niech bedzie w terminie,a jak sie spoznila,to przyjecia skonczone,moze zawitac za rok :-p

Ja własnie tak miałam.Zrobiłam test tydzień po spodziewanej @ i wyszedł negatywny.
ale za to jaka masz slodziutka Paulinke,tez taka chce!!!Tez moze byc Paulinka,bardzo mi sie podoba to imie!
Witam!
Jak pech to pech...
Swinie!!!w konia Cie zrobili!zeby nie powiedziec gorzej...
mogli chociaz wczesniej zadzwonic,a nie dowiadujesz sie dzis...w dzisiejszych czasach przeciez istnieja telefony!narobili Ci nadziei...wal ich...sama sobie zrobisz i za miesiac beda Ci musieli kase zwrocic :tak:

Do góry