reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

Dybry :confused2: ale ja spiąca jestem!!!!! kawe odstawilam bo sie boje ją pić przez serducho to czuje się jak zombi! :confused2:
Ciekawie musiał wyglądać ten opieprz:-):-)
:rofl2::rofl2::rofl2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: No nie mogę... tez chcę taki torcik:-D
no wiesz lecialam samymi epitetami na siebie więc sama denerwowalam sie ze ktoś mnie opieprza to przestawałam myślec o pierdolach :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
a co do torta to na 99% wiem kto go robił bo sama zamawiam u niej torty :-):-):-) jak cos to podam namiary! robil jeszcze lepsze! jaki sobie zazyczysz! :-) moj mąż dostał kiedys zlotą rybkę z wielkimi czerwonymi ustakami a ostatnio na urodzinki łudkę do gory dnem a na niej niby jego przewalonego przez nią z kołem ratunkowym! :-)
Czesc Kobietki!!!!
byłam dzisiaj u gina no i nie jestem w ciazy :(:( za to mam podwyzszony testosteron. Wiec w polowie jestem facetem hihi nie no zartuje przytyłam 2 kg...:/ czyli w miesiac 6 kg......masakra juz jak slon wygladam niedlugo bede wggladac jakbym byla znowu w 9 miesiacu ciazy :(
przykro mi ale tak z innem beczki ..... az wierzyc mi sie nie chce ze 6 kg w 1 miesica?????? :eek::eek::eek: tarczyce masz w porządku??
a mam takie pytanie czy wysoki testosteron wpływa na rozregulowanie sie cyklu?
z tego co wyczytalam moze tez wskazywać na PCOS i coś z nadnerczami! :eek:
normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych - Wiki 28dni

Witam!!
Haniu wszystkiego najlepszego!!!!:-)
Zaniepokojona przykro mi i jazda do lekarza bo coś musiało się poprzestawiać w organiźmie!:baffled:

A i 2 IUI w piątek!:happy:
no to juz mam zajecie w samolocie - bede trzymac kciuki! :-):-D:-):-D
Witajcie lasencje !!!
Wróciłam z USG.
Dzidzia robiła fikołki-szokujący widok :-)
Ma 4,5 cm (skończone 11 tygodni i 1 dzień)
Na przezierność karkową idę po 11 maja - moge przyjść z mężem :-D:tak:
Duphaston mam brać jeszcze 2 tygodnie i odstawić.
Jestem taaaaaaaaaka szczęśliwa !!!!!!!!!!
jeszcze raz Olu wielkie GRATKI! :-)
Eve moj brat mial takie kolatania serca i cisnienie na tle nerwowym (ma tez wypadanie platka,ale to ma podobno polowa ludzi) i po kilku miesiacach na lekach ustapilo,ale nie wiem,jak te leki maja sie do staranek :baffled::baffled:wiem tylko,ze strasznie go to wymeczylo,bo jego lapalo zawsze wieczorem i nie mogl przez to spac:eek: trzymam kciuki,zeby bylo ok
u mnie moze być wiele przyczyn moze to cholerstwo jest dziedziczne!? :eek: (moja mama) do tego silna alergia z astmq oskrzelową i ja bardzo reaguje na pogode na wszelkie zmiany cisnienia atmosferycznego itp! :confused2: teraz moim zdaniem leki dobrze działaja bo serce pracuje miarowo tylko jeszcze z psychika walcze! :confused2:
Koniaczek...podobno:-)
Eve-no to faktycznie masz przeprawe z pikaweczką...a jak wyszly ci te badania na potas i reszte???
mam nadzieje, ze masz dobrego lekarza pod reka i zajmuje sie Toba jak trzeba! Moze ty byc slonce na jakies jogi itp sie zapisala, to wycisza i moze by troszke te kolatania uspokoilo...?
Buziaki i zdrowenka duzo ci zycze!
badania sa do odbioru dopiero dzisiej po 12ej :sorry: lekarke mam super moim zdaniem! :-) znam ja kupe lat nigdy nie traktuje pacjenta przedmiotowo widac ze mysli nad tym co robi! tak jak pisalam teraz na lekach nie jest zle gorzej z psychika! :zawstydzona/y:
ja wczoraj na ta chandre zaszalalam i trzy pary butow kupilam...a co tam, nie ma ciazy to cos mi sie nalezy od zycia:happy::happy:
no to dobrze ze kardiolog ci pomoze - mnie wlasnie kilka dni temu jakas alergia dopadla i tez juz jestem na antyhistaminowych - moj maly dzis tez tak oczy tarl i chyba tez ggo cos uczulilo wiec dalam mu zyrtec i zobaczymy...
co do prolaktyny to dzien nie ma znaczenia bo ona jest taka sama w calym cyklu.. zmienia sie tylko w ciagu doby - po jedzeniu, podczas stresu i takie tam...tak wyczytalam w necie:-):-):-)
Forum Ginekologiczne - Niepłodność kobieca. Interpretacja wyników badań hormonalnych. Część 1. Hormony przysadkowe.
no zesz zaszalala!!! 3 pary!!! wow :-D:-D:-D ja też chce uwielbiam buty!!!! :-D
z ta alergia to jakas paranoja juz! mam tego po dziurki w nosie! :wściekła/y: ....
co do prolaktyny!
Badanie prolaktyny należy wykonywać po krwawieniu miesiączkowym, ale przed owulacją ponieważ zarówno menstruacja jak i owulacja mogą podwyższać wynik. Poziom prolaktyny może również podwyższyć współżycie oraz badanie piersi, z których należy zrezygnować przynajmniej na 3 dni przed planowanym badaniem. Najlepiej przeprowadzić badanie wraz z tak zwanym obciążeniem(po przyjęciu metoklopramidum) co może wskazać na hiperprolaktynemię czynnościową, którą stwierdza się, jeśli wynik po obciążeniu wzrasta ponad 10 razy. Jeśli wzrasta od 5-10 razy jest to łagodna hiperprolaktynemia czynnościowa i tylko w nielicznych przypadkach się ją leczy.

no a ja wczoraj na tych zakupach ciagalam sie jak babcia 70 letnia! jestem strasznie slaba! :no: ale co tam :-) zakupki udane!
kupilam sobie super zaje - fajny stanik w intymisimi z płynną regulacją szerokosci pod biustem! nie ma tradycyjnych haftek tylko gumke z regulacja jak na ramiaczkach! tylko szeroką! :-):-):-):-) a ja mialam zawsze przez to problem ze stanikiem bo mam mala miseczke ale sporą klate! :)zawstydzona/y:) lezy jak ulał nawet jak podnosze rece to nie podjezdza pod szyje!!!! :-):-):-):-)
do tego kupilam 2 bluzeczki i .... buty! :-) sportowe sliczne niebieskie zamszowe adidaski! z taka ruda gumowa podeszwa na 3 zepki! :-D śliczne!

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Jarzębinki... Przeczytałam to co naskrobałyście, ale mam taki dół że nawet nie mam siły odpisywać...
Dam sobie spokój chyba w cholerę z ta temperaturą... dzisiaj spadła do 36,6:( @ zbliża się wielkimi krokami... A ja jestem załamana już na parę dni prze@!! a tak byłam tylko jak dostawałam....
Wiem że będzie jutro lub pojutrze i jest mi zajebiście smutno!!! Mam dół jak stąd do Krakowa...
Kropeczko kochanie dobrze będzie, nie podłamuj się tylko skonsultuj z lekarzem. Marzenka oglądała program ten co ja. To program na zasadzie żeby przestraszyć, zrobić większe wrażenie na widzach żeby później końcówka była bardziej spektakularna.
trzymam kciuki za kobiety które czekają i nie czekają...
Buziaki dla Marzennix, Zaniepokojonej, Gosi, Karoli.de, Kakangan, Babo, Nini27, OliPM, Kati84, Emmy, Szafirka, Joasyi, Nektarynki, Eve, Loree,Lilu19, Andzi_s,Wikuli,Agniesiaka, Martynki, Lolitki, Patrysi86, Domelki,Karo, Czarnuszki and ..
specjal for Hanka, Kropeczka, Kaprycha oraz
Olicy, Kaprychy i Kingusi i ich fikających brzuszków.
Przepraszam jesli kogoś pominęłam...
Spadam mam dużo roboty.. i jestem wk* na maksa!!!!

Ostatnia edycja:
oj zajaczku nie denerwuj sie mi tempka tez dzis spadla, mam dosyc tej amazonki na 28 dni napisalam jej co mysle bo juz mnie z rownowagi wyprowadzila...

eve zazdroszcze urlopiku w cieplych krajach mmmmm:-D

witam znowu zamiast pisać prace czytam co napisałyście :-) co do bety jak kiedyć poszłam ją zrobić to laborantka powiedziała mi że jeśli chce sprawdzić czy jestem w ciąży to powinnam zrobić samo hcg,
to ja juz nie wiem jak to jest bo ja poszłam zrobić i mówie jej ze chcę zrobić test ciażowy z krwi to ona mi betę zrobiła i nawet nic niw wspomniała o samym HCG
Dybry :confused2: ale ja spiąca jestem!!!!! kawe odstawilam bo sie boje ją pić przez serducho to czuje się jak zombi! :confused2:
z tego co wyczytalam moze tez wskazywać na PCOS i coś z nadnerczami! :eek:

no a ja wczoraj na tych zakupach ciagalam sie jak babcia 70 letnia! jestem strasznie slaba! :no: ale co tam :-) zakupki udane!
kupilam sobie super zaje - fajny stanik w intymisimi z płynną regulacją szerokosci pod biustem! nie ma tradycyjnych haftek tylko gumke z regulacja jak na ramiaczkach! tylko szeroką! :-):-):-):-) a ja mialam zawsze przez to problem ze stanikiem bo mam mala miseczke ale sporą klate! :)zawstydzona/y:) lezy jak ulał nawet jak podnosze rece to nie podjezdza pod szyje!!!! :-):-):-):-)
do tego kupilam 2 bluzeczki i .... buty! :-) sportowe sliczne niebieskie zamszowe adidaski! z taka ruda gumowa podeszwa na 3 zepki! :-D śliczne!
to widze ze zakupy sie udały i humor napewno poprawiony:tak::tak:
co do
tego testosteronu to jak pójdę do gina to sie wszystko wypytam nie przepuszcze tym razem nic i niech mi zrobi badania wszystkich hormonów i co tam sie jeszcze da:tak:
ja bez kawy bym nie dała rady ale nie dlatego ze działa na mnie pobudzająco tylko lubie ten smak i ju
z sie tak przyzwyczaiłam ze jedna muszę wypić przynajmniej:tak::-)
Cześć Jarzębinki..
Wiem że będzie jutro lub pojutrze i jest mi zajebiście smutno!!! Mam dół jak stąd do Krakowa...
trzymam kciuki za kobiety które czekają i nie czekają.......
Spadam mam dużo roboty.. i jestem wk* na maksa!!!!
kochany Zajączku przytulam cię mocno :tak:
nie daj sie nie łam sie każda z nas ma takie cieżkie dni ale pamietaj po burzy zawsze wychodzi słońcę i tak też będzie u ciebie nie wszystko jest jeszcze przesadzone, dla ciebie takim słoneckiem będzie fasolka rosnaca pod twoim serduszkiem a ja gorąco ci kibicuję i wieże ze juz niedługo sie doczekasz wspaniałyh wieści.:tak:

to jest ta moja złota rybka !!!! o smaku czekoladowym z babanami i wiurkami czekoladowymi - nie bylo za słodkie!!!! :-)

Załączniki

• gallery-26624069-500x500.jpg
    gallery-26624069-500x500.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 35
tak to robi dyplomowany cukiernik ale prywatnie jak rok temu z nia gadalam to szukala lokalu do wynajecia ale mialam duze problemy! :confused2: co poniektore to jak dziela sztuki!!!!
ponizej torcik na 1 urodziny mojego chrzesniaka! :-)

Załączniki

• PICT0011-1.jpg
    PICT0011-1.jpg
    100,1 KB · Wyświetleń: 40
tak to robi dyplomowany cukiernik ale prywatnie jak rok temu z nia gadalam to szukala lokalu do wynajecia ale mialam duze problemy! :confused2: co poniektore to jak dziela sztuki!!!!
ponizej torcik na 1 urodziny mojego chrzesniaka! :-)
to są naprawde dzieła sztuki :tak::-)
przepiękny ten torcik szkoda ze u mnie nie ma nikogo co by takie cudeńko zrobił bo mój mężuś ma niedługo urodziny to bym mu jaki fajny torcik zamówiła:tak::-(
ale takie cudeńko to musi chyba kosztować?? myśle ze ta pani ma duużo klientów

reklama
Witam panie :-):-)

Dzidzia robiła fikołki-szokujący widok :-)
Ma 4,5 cm (skończone 11 tygodni i 1 dzień)
Super:-D

moze ktoras z Was ma kogos godnego polecenia z wawy i zeby pracowal w szpitalu (mysle o prowadzeniu przyszlej ciazy)
Jak chcesz lekarza ze św. Zofii to wybierz się do babka medica
BabkaMedica - Przychodnia dla kobiet i dzieci NZOZ - zdrowie rodziny w najlepszych rkach
mają troszkę drogo ale większość lekarzy jest z żelaznej: np. dr Zioło(bardzo dobry lekarz), dr Rodzeń, dr Dembowiecka - Ochman, dr Joanna Pieles i wielu innych
tutaj są nazwiska lekarzy pracujących w babce BabkaMedica - Przychodnia dla kobiet i dzieci NZOZ - zdrowie rodziny w najlepszych rkach

pewnie uznacie ze mam paranoję ale co tam zapytać wole niz sie gnębić tym.
Wykryje :tak::tak:

a powiedzcie mi kochane kiedy bete mozna juz robic?i ile czeka sie na wynik?
10-14 dni po owulacji ;-);-)
dziewczyny na mamusiach nowa fasolka!!:-D:-D
a u nas co taki zastój ???????
Dziewczynki tak nie może być. Mega fluidki dla testujących
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hej laski:-) ja dzis spac cos nie moge, spaliscmy dzis wyjatkowo w salonie i slonce mnie z ranca obudzilo.....
test negatywny... @ jeszcze nie ma....:confused2:
Czekamy dalej ;-)

buty! :-) sportowe sliczne niebieskie zamszowe adidaski! z taka ruda gumowa podeszwa na 3 zepki! :-D śliczne!
Wiesz, że lubimy bytu czekam na fotkę :tak::tak:

to jest ta moja złota rybka !!!! o smaku czekoladowym z babanami i wiurkami czekoladowymi - nie bylo za słodkie!!!! :-)
Wygląda smakowicie ;-);-)

Do góry