reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Dybry :confused2: ale ja spiąca jestem!!!!! kawe odstawilam bo sie boje ją pić przez serducho to czuje się jak zombi! :confused2:
Ciekawie musiał wyglądać ten opieprz:-):-)
:rofl2::rofl2::rofl2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: No nie mogę... tez chcę taki torcik:-D
no wiesz lecialam samymi epitetami na siebie więc sama denerwowalam sie ze ktoś mnie opieprza to przestawałam myślec o pierdolach :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
a co do torta to na 99% wiem kto go robił bo sama zamawiam u niej torty :-):-):-) jak cos to podam namiary! robil jeszcze lepsze! jaki sobie zazyczysz! :-) moj mąż dostał kiedys zlotą rybkę z wielkimi czerwonymi ustakami a ostatnio na urodzinki łudkę do gory dnem a na niej niby jego przewalonego przez nią z kołem ratunkowym! :-)
Czesc Kobietki!!!!
byłam dzisiaj u gina no i nie jestem w ciazy :(:( za to mam podwyzszony testosteron. Wiec w polowie jestem facetem hihi nie no zartuje przytyłam 2 kg...:/ czyli w miesiac 6 kg......masakra juz jak slon wygladam niedlugo bede wggladac jakbym byla znowu w 9 miesiacu ciazy :(
przykro mi ale tak z innem beczki ..... az wierzyc mi sie nie chce ze 6 kg w 1 miesica?????? :eek::eek::eek: tarczyce masz w porządku??
a mam takie pytanie czy wysoki testosteron wpływa na rozregulowanie sie cyklu?
z tego co wyczytalam moze tez wskazywać na PCOS i coś z nadnerczami! :eek:
normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych - Wiki 28dni

Witam!!
Haniu wszystkiego najlepszego!!!!:-)
Zaniepokojona przykro mi i jazda do lekarza bo coś musiało się poprzestawiać w organiźmie!:baffled:

A i 2 IUI w piątek!:happy:
no to juz mam zajecie w samolocie - bede trzymac kciuki! :-):-D:-):-D
Witajcie lasencje !!!
Wróciłam z USG.
Dzidzia robiła fikołki-szokujący widok :-)
Ma 4,5 cm (skończone 11 tygodni i 1 dzień)
Na przezierność karkową idę po 11 maja - moge przyjść z mężem :-D:tak:
Duphaston mam brać jeszcze 2 tygodnie i odstawić.
Jestem taaaaaaaaaka szczęśliwa !!!!!!!!!!
jeszcze raz Olu wielkie GRATKI! :-)
Eve moj brat mial takie kolatania serca i cisnienie na tle nerwowym (ma tez wypadanie platka,ale to ma podobno polowa ludzi) i po kilku miesiacach na lekach ustapilo,ale nie wiem,jak te leki maja sie do staranek :baffled::baffled:wiem tylko,ze strasznie go to wymeczylo,bo jego lapalo zawsze wieczorem i nie mogl przez to spac:eek: trzymam kciuki,zeby bylo ok
u mnie moze być wiele przyczyn moze to cholerstwo jest dziedziczne!? :eek: (moja mama) do tego silna alergia z astmq oskrzelową i ja bardzo reaguje na pogode na wszelkie zmiany cisnienia atmosferycznego itp! :confused2: teraz moim zdaniem leki dobrze działaja bo serce pracuje miarowo tylko jeszcze z psychika walcze! :confused2:
Koniaczek...podobno:-)
Eve-no to faktycznie masz przeprawe z pikaweczką...a jak wyszly ci te badania na potas i reszte???
mam nadzieje, ze masz dobrego lekarza pod reka i zajmuje sie Toba jak trzeba! Moze ty byc slonce na jakies jogi itp sie zapisala, to wycisza i moze by troszke te kolatania uspokoilo...?
Buziaki i zdrowenka duzo ci zycze!
badania sa do odbioru dopiero dzisiej po 12ej :sorry: lekarke mam super moim zdaniem! :-) znam ja kupe lat nigdy nie traktuje pacjenta przedmiotowo widac ze mysli nad tym co robi! tak jak pisalam teraz na lekach nie jest zle gorzej z psychika! :zawstydzona/y:
ja wczoraj na ta chandre zaszalalam i trzy pary butow kupilam...a co tam, nie ma ciazy to cos mi sie nalezy od zycia:happy::happy:
no to dobrze ze kardiolog ci pomoze - mnie wlasnie kilka dni temu jakas alergia dopadla i tez juz jestem na antyhistaminowych - moj maly dzis tez tak oczy tarl i chyba tez ggo cos uczulilo wiec dalam mu zyrtec i zobaczymy...
co do prolaktyny to dzien nie ma znaczenia bo ona jest taka sama w calym cyklu.. zmienia sie tylko w ciagu doby - po jedzeniu, podczas stresu i takie tam...tak wyczytalam w necie:-):-):-)
Forum Ginekologiczne - Niepłodność kobieca. Interpretacja wyników badań hormonalnych. Część 1. Hormony przysadkowe.
no zesz zaszalala!!! 3 pary!!! wow :-D:-D:-D ja też chce uwielbiam buty!!!! :-D
z ta alergia to jakas paranoja juz! mam tego po dziurki w nosie! :wściekła/y: ....
co do prolaktyny!
Badanie prolaktyny należy wykonywać po krwawieniu miesiączkowym, ale przed owulacją ponieważ zarówno menstruacja jak i owulacja mogą podwyższać wynik. Poziom prolaktyny może również podwyższyć współżycie oraz badanie piersi, z których należy zrezygnować przynajmniej na 3 dni przed planowanym badaniem. Najlepiej przeprowadzić badanie wraz z tak zwanym obciążeniem(po przyjęciu metoklopramidum) co może wskazać na hiperprolaktynemię czynnościową, którą stwierdza się, jeśli wynik po obciążeniu wzrasta ponad 10 razy. Jeśli wzrasta od 5-10 razy jest to łagodna hiperprolaktynemia czynnościowa i tylko w nielicznych przypadkach się ją leczy.

no a ja wczoraj na tych zakupach ciagalam sie jak babcia 70 letnia! jestem strasznie slaba! :no: ale co tam :-) zakupki udane!
kupilam sobie super zaje - fajny stanik w intymisimi z płynną regulacją szerokosci pod biustem! nie ma tradycyjnych haftek tylko gumke z regulacja jak na ramiaczkach! tylko szeroką! :-):-):-):-) a ja mialam zawsze przez to problem ze stanikiem bo mam mala miseczke ale sporą klate! :)zawstydzona/y:) lezy jak ulał nawet jak podnosze rece to nie podjezdza pod szyje!!!! :-):-):-):-)
do tego kupilam 2 bluzeczki i .... buty! :-) sportowe sliczne niebieskie zamszowe adidaski! z taka ruda gumowa podeszwa na 3 zepki! :-D śliczne!

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Jarzębinki... Przeczytałam to co naskrobałyście, ale mam taki dół że nawet nie mam siły odpisywać...
Dam sobie spokój chyba w cholerę z ta temperaturą... dzisiaj spadła do 36,6:( @ zbliża się wielkimi krokami... A ja jestem załamana już na parę dni prze@!! a tak byłam tylko jak dostawałam....
Wiem że będzie jutro lub pojutrze i jest mi zajebiście smutno!!! Mam dół jak stąd do Krakowa...
Kropeczko kochanie dobrze będzie, nie podłamuj się tylko skonsultuj z lekarzem. Marzenka oglądała program ten co ja. To program na zasadzie żeby przestraszyć, zrobić większe wrażenie na widzach żeby później końcówka była bardziej spektakularna.
trzymam kciuki za kobiety które czekają i nie czekają...
Buziaki dla Marzennix, Zaniepokojonej, Gosi, Karoli.de, Kakangan, Babo, Nini27, OliPM, Kati84, Emmy, Szafirka, Joasyi, Nektarynki, Eve, Loree,Lilu19, Andzi_s,Wikuli,Agniesiaka, Martynki, Lolitki, Patrysi86, Domelki,Karo, Czarnuszki and ..
specjal for Hanka, Kropeczka, Kaprycha oraz
Olicy, Kaprychy i Kingusi i ich fikających brzuszków.
Przepraszam jesli kogoś pominęłam...
Spadam mam dużo roboty.. i jestem wk* na maksa!!!!

Ostatnia edycja:
oj zajaczku nie denerwuj sie mi tempka tez dzis spadla, mam dosyc tej amazonki na 28 dni napisalam jej co mysle bo juz mnie z rownowagi wyprowadzila...

eve zazdroszcze urlopiku w cieplych krajach mmmmm:-D

witam znowu zamiast pisać prace czytam co napisałyście :-) co do bety jak kiedyć poszłam ją zrobić to laborantka powiedziała mi że jeśli chce sprawdzić czy jestem w ciąży to powinnam zrobić samo hcg,
to ja juz nie wiem jak to jest bo ja poszłam zrobić i mówie jej ze chcę zrobić test ciażowy z krwi to ona mi betę zrobiła i nawet nic niw wspomniała o samym HCG
Dybry :confused2: ale ja spiąca jestem!!!!! kawe odstawilam bo sie boje ją pić przez serducho to czuje się jak zombi! :confused2:
z tego co wyczytalam moze tez wskazywać na PCOS i coś z nadnerczami! :eek:

no a ja wczoraj na tych zakupach ciagalam sie jak babcia 70 letnia! jestem strasznie slaba! :no: ale co tam :-) zakupki udane!
kupilam sobie super zaje - fajny stanik w intymisimi z płynną regulacją szerokosci pod biustem! nie ma tradycyjnych haftek tylko gumke z regulacja jak na ramiaczkach! tylko szeroką! :-):-):-):-) a ja mialam zawsze przez to problem ze stanikiem bo mam mala miseczke ale sporą klate! :)zawstydzona/y:) lezy jak ulał nawet jak podnosze rece to nie podjezdza pod szyje!!!! :-):-):-):-)
do tego kupilam 2 bluzeczki i .... buty! :-) sportowe sliczne niebieskie zamszowe adidaski! z taka ruda gumowa podeszwa na 3 zepki! :-D śliczne!
to widze ze zakupy sie udały i humor napewno poprawiony:tak::tak:
co do
tego testosteronu to jak pójdę do gina to sie wszystko wypytam nie przepuszcze tym razem nic i niech mi zrobi badania wszystkich hormonów i co tam sie jeszcze da:tak:
ja bez kawy bym nie dała rady ale nie dlatego ze działa na mnie pobudzająco tylko lubie ten smak i ju
z sie tak przyzwyczaiłam ze jedna muszę wypić przynajmniej:tak::-)
Cześć Jarzębinki..
Wiem że będzie jutro lub pojutrze i jest mi zajebiście smutno!!! Mam dół jak stąd do Krakowa...
trzymam kciuki za kobiety które czekają i nie czekają.......
Spadam mam dużo roboty.. i jestem wk* na maksa!!!!
kochany Zajączku przytulam cię mocno :tak:
nie daj sie nie łam sie każda z nas ma takie cieżkie dni ale pamietaj po burzy zawsze wychodzi słońcę i tak też będzie u ciebie nie wszystko jest jeszcze przesadzone, dla ciebie takim słoneckiem będzie fasolka rosnaca pod twoim serduszkiem a ja gorąco ci kibicuję i wieże ze juz niedługo sie doczekasz wspaniałyh wieści.:tak:

to jest ta moja złota rybka !!!! o smaku czekoladowym z babanami i wiurkami czekoladowymi - nie bylo za słodkie!!!! :-)

Załączniki

• gallery-26624069-500x500.jpg
    gallery-26624069-500x500.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 38
tak to robi dyplomowany cukiernik ale prywatnie jak rok temu z nia gadalam to szukala lokalu do wynajecia ale mialam duze problemy! :confused2: co poniektore to jak dziela sztuki!!!!
ponizej torcik na 1 urodziny mojego chrzesniaka! :-)

Załączniki

• PICT0011-1.jpg
    PICT0011-1.jpg
    100,1 KB · Wyświetleń: 48
tak to robi dyplomowany cukiernik ale prywatnie jak rok temu z nia gadalam to szukala lokalu do wynajecia ale mialam duze problemy! :confused2: co poniektore to jak dziela sztuki!!!!
ponizej torcik na 1 urodziny mojego chrzesniaka! :-)
to są naprawde dzieła sztuki :tak::-)
przepiękny ten torcik szkoda ze u mnie nie ma nikogo co by takie cudeńko zrobił bo mój mężuś ma niedługo urodziny to bym mu jaki fajny torcik zamówiła:tak::-(
ale takie cudeńko to musi chyba kosztować?? myśle ze ta pani ma duużo klientów

reklama
Witam panie :-):-)

Dzidzia robiła fikołki-szokujący widok :-)
Ma 4,5 cm (skończone 11 tygodni i 1 dzień)
Super:-D

moze ktoras z Was ma kogos godnego polecenia z wawy i zeby pracowal w szpitalu (mysle o prowadzeniu przyszlej ciazy)
Jak chcesz lekarza ze św. Zofii to wybierz się do babka medica
BabkaMedica - Przychodnia dla kobiet i dzieci NZOZ - zdrowie rodziny w najlepszych rkach
mają troszkę drogo ale większość lekarzy jest z żelaznej: np. dr Zioło(bardzo dobry lekarz), dr Rodzeń, dr Dembowiecka - Ochman, dr Joanna Pieles i wielu innych
tutaj są nazwiska lekarzy pracujących w babce BabkaMedica - Przychodnia dla kobiet i dzieci NZOZ - zdrowie rodziny w najlepszych rkach

pewnie uznacie ze mam paranoję ale co tam zapytać wole niz sie gnębić tym.
Wykryje :tak::tak:

a powiedzcie mi kochane kiedy bete mozna juz robic?i ile czeka sie na wynik?
10-14 dni po owulacji ;-);-)
dziewczyny na mamusiach nowa fasolka!!:-D:-D
a u nas co taki zastój ???????
Dziewczynki tak nie może być. Mega fluidki dla testujących
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hej laski:-) ja dzis spac cos nie moge, spaliscmy dzis wyjatkowo w salonie i slonce mnie z ranca obudzilo.....
test negatywny... @ jeszcze nie ma....:confused2:
Czekamy dalej ;-)

buty! :-) sportowe sliczne niebieskie zamszowe adidaski! z taka ruda gumowa podeszwa na 3 zepki! :-D śliczne!
Wiesz, że lubimy bytu czekam na fotkę :tak::tak:

to jest ta moja złota rybka !!!! o smaku czekoladowym z babanami i wiurkami czekoladowymi - nie bylo za słodkie!!!! :-)
Wygląda smakowicie ;-);-)

Do góry