Eve84
2 lata przerwy.....
Dybry ale ja spiąca jestem!!!!! kawe odstawilam bo sie boje ją pić przez serducho to czuje się jak zombi!
a co do torta to na 99% wiem kto go robił bo sama zamawiam u niej torty :-):-):-) jak cos to podam namiary! robil jeszcze lepsze! jaki sobie zazyczysz! :-) moj mąż dostał kiedys zlotą rybkę z wielkimi czerwonymi ustakami a ostatnio na urodzinki łudkę do gory dnem a na niej niby jego przewalonego przez nią z kołem ratunkowym! :-)
normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych - Wiki 28dni
z ta alergia to jakas paranoja juz! mam tego po dziurki w nosie! ....
co do prolaktyny!
Badanie prolaktyny należy wykonywać po krwawieniu miesiączkowym, ale przed owulacją ponieważ zarówno menstruacja jak i owulacja mogą podwyższać wynik. Poziom prolaktyny może również podwyższyć współżycie oraz badanie piersi, z których należy zrezygnować przynajmniej na 3 dni przed planowanym badaniem. Najlepiej przeprowadzić badanie wraz z tak zwanym obciążeniem(po przyjęciu metoklopramidum) co może wskazać na hiperprolaktynemię czynnościową, którą stwierdza się, jeśli wynik po obciążeniu wzrasta ponad 10 razy. Jeśli wzrasta od 5-10 razy jest to łagodna hiperprolaktynemia czynnościowa i tylko w nielicznych przypadkach się ją leczy.
no a ja wczoraj na tych zakupach ciagalam sie jak babcia 70 letnia! jestem strasznie slaba! ale co tam :-) zakupki udane!
kupilam sobie super zaje - fajny stanik w intymisimi z płynną regulacją szerokosci pod biustem! nie ma tradycyjnych haftek tylko gumke z regulacja jak na ramiaczkach! tylko szeroką! :-):-):-):-) a ja mialam zawsze przez to problem ze stanikiem bo mam mala miseczke ale sporą klate! zawstydzona/y lezy jak ulał nawet jak podnosze rece to nie podjezdza pod szyje!!!! :-):-):-):-)
do tego kupilam 2 bluzeczki i .... buty! :-) sportowe sliczne niebieskie zamszowe adidaski! z taka ruda gumowa podeszwa na 3 zepki! śliczne!
no wiesz lecialam samymi epitetami na siebie więc sama denerwowalam sie ze ktoś mnie opieprza to przestawałam myślec o pierdolachCiekawie musiał wyglądać ten opieprz:-):-)
No nie mogę... tez chcę taki torcik
a co do torta to na 99% wiem kto go robił bo sama zamawiam u niej torty :-):-):-) jak cos to podam namiary! robil jeszcze lepsze! jaki sobie zazyczysz! :-) moj mąż dostał kiedys zlotą rybkę z wielkimi czerwonymi ustakami a ostatnio na urodzinki łudkę do gory dnem a na niej niby jego przewalonego przez nią z kołem ratunkowym! :-)
przykro mi ale tak z innem beczki ..... az wierzyc mi sie nie chce ze 6 kg w 1 miesica?????? tarczyce masz w porządku??Czesc Kobietki!!!!
byłam dzisiaj u gina no i nie jestem w ciazy za to mam podwyzszony testosteron. Wiec w polowie jestem facetem hihi nie no zartuje przytyłam 2 kg...:/ czyli w miesiac 6 kg......masakra juz jak slon wygladam niedlugo bede wggladac jakbym byla znowu w 9 miesiacu ciazy
z tego co wyczytalam moze tez wskazywać na PCOS i coś z nadnerczami!a mam takie pytanie czy wysoki testosteron wpływa na rozregulowanie sie cyklu?
normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych - Wiki 28dni
no to juz mam zajecie w samolocie - bede trzymac kciuki! :-):-)Witam!!
Haniu wszystkiego najlepszego!!!!:-)
Zaniepokojona przykro mi i jazda do lekarza bo coś musiało się poprzestawiać w organiźmie!
A i 2 IUI w piątek!
jeszcze raz Olu wielkie GRATKI! :-)Witajcie lasencje !!!
Wróciłam z USG.
Dzidzia robiła fikołki-szokujący widok :-)
Ma 4,5 cm (skończone 11 tygodni i 1 dzień)
Na przezierność karkową idę po 11 maja - moge przyjść z mężem
Duphaston mam brać jeszcze 2 tygodnie i odstawić.
Jestem taaaaaaaaaka szczęśliwa !!!!!!!!!!
u mnie moze być wiele przyczyn moze to cholerstwo jest dziedziczne!? (moja mama) do tego silna alergia z astmq oskrzelową i ja bardzo reaguje na pogode na wszelkie zmiany cisnienia atmosferycznego itp! teraz moim zdaniem leki dobrze działaja bo serce pracuje miarowo tylko jeszcze z psychika walcze!Eve moj brat mial takie kolatania serca i cisnienie na tle nerwowym (ma tez wypadanie platka,ale to ma podobno polowa ludzi) i po kilku miesiacach na lekach ustapilo,ale nie wiem,jak te leki maja sie do staranek wiem tylko,ze strasznie go to wymeczylo,bo jego lapalo zawsze wieczorem i nie mogl przez to spac trzymam kciuki,zeby bylo ok
badania sa do odbioru dopiero dzisiej po 12ej lekarke mam super moim zdaniem! :-) znam ja kupe lat nigdy nie traktuje pacjenta przedmiotowo widac ze mysli nad tym co robi! tak jak pisalam teraz na lekach nie jest zle gorzej z psychika!Koniaczek...podobno:-)
Eve-no to faktycznie masz przeprawe z pikaweczką...a jak wyszly ci te badania na potas i reszte???
mam nadzieje, ze masz dobrego lekarza pod reka i zajmuje sie Toba jak trzeba! Moze ty byc slonce na jakies jogi itp sie zapisala, to wycisza i moze by troszke te kolatania uspokoilo...?
Buziaki i zdrowenka duzo ci zycze!
no zesz zaszalala!!! 3 pary!!! wow ja też chce uwielbiam buty!!!!ja wczoraj na ta chandre zaszalalam i trzy pary butow kupilam...a co tam, nie ma ciazy to cos mi sie nalezy od zycia
no to dobrze ze kardiolog ci pomoze - mnie wlasnie kilka dni temu jakas alergia dopadla i tez juz jestem na antyhistaminowych - moj maly dzis tez tak oczy tarl i chyba tez ggo cos uczulilo wiec dalam mu zyrtec i zobaczymy...
co do prolaktyny to dzien nie ma znaczenia bo ona jest taka sama w calym cyklu.. zmienia sie tylko w ciagu doby - po jedzeniu, podczas stresu i takie tam...tak wyczytalam w necie:-):-):-)
Forum Ginekologiczne - Niepłodność kobieca. Interpretacja wyników badań hormonalnych. Część 1. Hormony przysadkowe.
z ta alergia to jakas paranoja juz! mam tego po dziurki w nosie! ....
co do prolaktyny!
Badanie prolaktyny należy wykonywać po krwawieniu miesiączkowym, ale przed owulacją ponieważ zarówno menstruacja jak i owulacja mogą podwyższać wynik. Poziom prolaktyny może również podwyższyć współżycie oraz badanie piersi, z których należy zrezygnować przynajmniej na 3 dni przed planowanym badaniem. Najlepiej przeprowadzić badanie wraz z tak zwanym obciążeniem(po przyjęciu metoklopramidum) co może wskazać na hiperprolaktynemię czynnościową, którą stwierdza się, jeśli wynik po obciążeniu wzrasta ponad 10 razy. Jeśli wzrasta od 5-10 razy jest to łagodna hiperprolaktynemia czynnościowa i tylko w nielicznych przypadkach się ją leczy.
no a ja wczoraj na tych zakupach ciagalam sie jak babcia 70 letnia! jestem strasznie slaba! ale co tam :-) zakupki udane!
kupilam sobie super zaje - fajny stanik w intymisimi z płynną regulacją szerokosci pod biustem! nie ma tradycyjnych haftek tylko gumke z regulacja jak na ramiaczkach! tylko szeroką! :-):-):-):-) a ja mialam zawsze przez to problem ze stanikiem bo mam mala miseczke ale sporą klate! zawstydzona/y lezy jak ulał nawet jak podnosze rece to nie podjezdza pod szyje!!!! :-):-):-):-)
do tego kupilam 2 bluzeczki i .... buty! :-) sportowe sliczne niebieskie zamszowe adidaski! z taka ruda gumowa podeszwa na 3 zepki! śliczne!
Ostatnia edycja: