reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Hej dziewuszki...
dwa dni mnie nie było, więc mniej więcej nadrobiłam to co pisałyście, ale odpisywała nie będę, wybaczcie....
Ja właśnie zajadam sobie słonecznik, mniam mniam:-)

Witam się po przerwie:-)
mam 200 chyba stron do nadrobienia, wybaczcie, ale nie dam rady tego przeczytac...nie mam kiedy, choc bardzo chcialabym:-)
Kto sie pochwali jakas fasolka???? Na pewno cosik sie wyklulo jak mnie nie bylo, prawda???

Dziewczyny-wczoraj moj m zrobil badania, mam chyba nienalepsze parametry---jesli sie na tym znacie napiszcie co wy na to??? wiem, ze wiele z was spotkalo sie z wynikami bo meżowie sie badali...u nas jest za mala ruchliwosci czesc wiekszosc ma nieprawidlowa budowe, a dokladnie pisze tak:
Wyniki:
czas uplynn.20
objetosc 3.0 ml
ph 7,9
lepkosc -
ruch postepowy a+b 36,6 %
ruch postepowy szybki a -3%
ruch post.wolny b -33,6%
ruch niepostepowy c -2,7
nieruchome d -36,6
koncentracja: 74,7 miliony w ml
w calym ejakulacie 224,1 miliona
aglutynacja -
zywe plemniki 77,8 %
martwe pl 22,2%
plemniki o prawidlowej budowie 8,7 %
pl. o nieprawidlowej budowie 91,3 %
w tym najwiecej ma nieprawidlowosc w bud glowki -82,6%

Na dole jest diagnoza ASTHENOTERATOZOOSPERMIA, OBNIZONA RUCHLIWOSC I MORFOLOGIA PLEMNIKOW.

Czy jakies witaminy na to pomoga...czy co wogole??? czy te 8,7 % prawidlowo zbudowanych to bardzo zly wynik??? I ta ruchliwosc taka slaba...
Bede bardzo wdzieczna za wszelkie opinie-i porownania z waszymi wynikami, moze to cos pomoze nam?
Martynko-jakie parametry mial twoj maz ze musialas robic IUI??? bo pewnie nas tez to czekac bedzie...:-(

Trzymam kciuki za testujace i staraczki, a zafasolkowanym przesylam wielkie gratki!!!
piszcie mi kto ma fasolke??? od razu mowie, ze bardzo sie ciesze!

pozdrawiam wszystkie malpeczki kochane!!! i tesknie bardzo za wami!!!!

wiec wsie jemy i sie tuczymy :-)
rasowe tuczniki :)
ja też się dołączam do jedzących, zjadłam kolacje obfitą i paluszki teraz zajadam chyba sie @ jednak zbliża bo mam dużyyy apetyt i ciagle bym coś jadła
i jak sie tu wziąć za odchudzanie

Witaj Kropeczko w końcu do nas zawitałaś!!
jak sie czujesz jak kolanko?? a jak mama po operacji już doszła do siebie??

Ostatnia edycja:
Kropeczko

Najwazniejsze ze sa jakies plemniki:)
Tak, macie dosc malo ruchliwych o prawidlowej budowie. Niestety nie ma witam ani nic na poprawe budowy. Na zwiekszenie objetosci i ruchliwosc jest, ale nie na budowe.

Na ruchliwosc niech m wcina witamine C i E, kupe cynku, selenu i L Akarnine. Tkaze ruch fizyczny zwieksza ruchliwosc...

Z budowa nic nie zrobicie. Mysle ze jest wskazanie do IUI

Witam
Ja też wcinam ale tylko pomarańcze.Poszłam za radą koleżanki i jak dopada mnie głód wieczorem to obieram jedną i zjadam i wiecie co wystarcza i nie chcę mi się jeśc.;-)
Witaj Kropeczko ja niestety nie znam się na badaniach plemniczków więc nie pomogę.Mój nie chciał iść zbadać swoich stwierdził że to dla niego stresujące iść i sobie tam zrobić dobrze i musi się do tego nastawić:wściekła/y:.Mam mu dać trochę czasu tak powiedział.Tłumaczę ale on swoje:crazy:

witaj kropeczko kochana!! wciąz w polsce??

no wyniki nie za dodbre chyba... ale ja ci nie pomoge bo sie natym nie znam....
jakos niedlugo sama ide z malzem na badanie nasienia i powiem wam szczerze ze strasznie sie boje , bo cos czuje ze moze nie byc za dobrze:zawstydzona/y::-(

reklama
Do góry