reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
WITAM PO SPACERKU:-)
Ale naskrobałyście wkońcu dotarłam do ostatniego posta:szok::-D:rofl2:
KULASZUSZA gratulacje i oby dzidziuś zdrowo róśł w brzusiu:tak:
AGNIESIAK tak jak pisałam na innym wątku nie teraz to później niestety tak to jest z tymi prawkami:tak:
ZANIEPOKOJONA nie martw sie idz do gina zbadaj się jak nie jest to fasolka to niech on ci pomoże w wyregulowaniu 2 a pomaga to duphostan ale to jest na recepte;-)
WSZYSTKIE DZIEWCZYNKI POZDRAWIAM i dodam że ja też bez BB nie mogę żyć i fakt jest tym że my tu sie nakręcamy,ale co tam ja i tak tu będe siedzieć:-Da kobitki przestańcie mi tu gadać o odchudzaniu super babki z was na pewno są i mi tu przed zafasolkowaniem nie odchudzajcie sie bo to jeszcze przeszkodzi w tym niż pomoże:tak:

Hallo kochane moje:-)
Dwa dni sie opoznia.@..robilam test negatywny:-(
Nic mnie nie boli tylko taka mam ochote na rybe ze jak cholera...hmmm
No coz..jak zwykle nie wieze w cuda!!!w zeszlym miesiacu opznila sie dwa dni i potem przyszla@

Hallo kochane moje:-)
Dwa dni sie opoznia.@..robilam test negatywny:-(
Nic mnie nie boli tylko taka mam ochote na rybe ze jak cholera...hmmm
No coz..jak zwykle nie wieze w cuda!!!w zeszlym miesiacu opznila sie dwa dni i potem przyszla@
Babo... a może jednak:-) Dopóki nie dostałaś @ to jest nadzieja:-) Jak tam dzieciaczki dzisiaj??:tak:

Dzieki Kobietki:-)
Zajaczku - pytasz jak to zrobilam. No powiem szczerze, ze Maz tez mial w tym swoj udzial.:-D.. staralismy sie jednak od listopada... a co bylo inne w tym cyklu... mhm pomysle...
Od jakiegos czasu karmilam Meza pomaranczami i surowa papryka ( za radami Szanownej Babci naszej Hanki:tak: ), oprocz tego Maz bral androvit ( ale to tylko przez 10 dni, wiec nie sadze zeby to tak szybko zadzialalo ). Kochalismy sie jak lubimy i kiedy mielismy faktycznie ochote, nie stosowalismy zadnych akrobacji, nie trzymalam tylka w gorze i nie trzymalismy postu przed dniami plodnymi- jak to radza niektorzy lekarze.
2-3 miesiace temu maz zaczal cwiczyc, wiecej sie ruszac, do pracy chodzic piechotka i nosic luzne gatki ( prace ma siedzaca- przed kompem wiec to wazne, zeby nie przegrzewac jajek :tak:) Z mojej strony na pewno pomoglo to, ze zajelam glowe czyms innym a mianowicie rozpoczelam kurs i lekko to mnie pochlonelo a przynajmniej juz nie rozmyslalam tyle o ciazy...
Przyznam tez, ze stosowalismy testy owulacyjne, ale zaczelam to robic juz cykl wczesniej wiec nie wiem czy to byl akurat ten czynnik wspomagajacy zajscie.
Teraz gdy o tym mysle, moglo tez pomoc to, ze po prostu przytylam. Wczesniej teoretycznie mialam lekka niedowage, a od grudnia przytylam 4 kg - zdrowiej sie odzywiajac.:tak: Ostatnio gdy dzwonilam do gina w Polsce umowic wizyte i pochwalic sie ciaza, to powiedzial ze super bo martwil sie lekko, ze moga byc trudnosci z zagniezdzeniem zarodka przy tak malym endometrium ( wczesniej mi nawet o tym nie wspomnial !! ale moze tak lepiej- bo nie stresowalam sie dodatkowo).
Nie wiem czy cos Wam to podpowie, ale dzis jestem w 8 tygodniu i drugim dniu ciazy i z USG wynika ze Dzidzia jest silna i nic jej nie grozi.
Wiec glowki do gory Kochane... wszystkie kiedys bedziemy tulic swoje skarby:tak:

Wiecie co ja się wsumie namęczyłam dzisiejszym dniem i niechce mi sie robić obiadu zamówiłam pizze:-p
BABO oby @ nie przyszła:tak:;-)

agniesiak ja tez za 1 razem na testach oblalam , takze napewno mąz zda za 2 razem! trzymam kciuki!
andzia pytasz czemu mysle ze to nie fasolka?? bo wieme to poprostu, tak czuje ...
zajączek wymienilas filmy ktore ja tez uwielbiam!! i jeszcze dodam do nich Uwierz w Ducha :tak:
loree moj malz napewno kupi mi jakis samochodzik maly napewno nie nowy bo wiadomo ze napoczatku to strach hehe dlatego nie chetnie da mi prowadzic swoja Krysie:tak::-D

lilu sciska chorasku:sorry:
kingus :*
a ja wlasnie wrocilam z zakupow kupilam sobie sliczne niebieskie baletki, a co;-):laugh2:

reklama
Do góry