reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Przytulam kochanie.pamietaj jednak,ze nie ma @,jest nadzieja.facetami nie musimy sie przejmowac,no wiesz oni sa z marsa.jesli nawet ci sie nie udalo,to uda sie nastepnym razem,wierz mi ja to wiem bardzo dobrze.wylalam juz przez te 2,5 lata hektolitry lez,ale nadal wierze,ze sie uda.ja wczoraj:-D o 23:20 zostalam ciocia slicznej ,malutkiej dziewczynki,corki mojego brata.jest piekna,bo widzialam(dostalam mms-a).pozdrawiam dziewczynki optymistycznie.musze leciec do pracy,ale wieczorem wpadne do was.buziaki!:tak::-):tak::-);-)
gratuluje bratanicy!!
wiem ze ja tylko 7 czy 8 nawet dokładnie nie pamietam sie staram a są tacy jak ty co nawet pare lat się staraja bez rezultatow ale ja sobie nie umiem z tym poradzić dzisiaj moze potrzebuje czasu, dziękuię ci kochana za wsparcie

Uszy do gory!!
U mnie tez @ . Troche tez pokrecil mi sie ten cykl ale nie narzekam bo @ przyszla przed czasem, zapowiedziana kilkodniowymi plamieniami. Z dwojga zlego lepiej przed czasem niz po! Ten cykl staram sie wziasc bardziej bezstresowo a moj makaronek tego pilnuje, w ogole zakazal mi szukac info dotyczace owu,cyklu, objawow wczesnych ciazy,wynikow hormonkow w necie itp. Takze luz. Poza tym w tym miesiacu przyjezdzaja moi rodzice, a w same dni plodne jedziemy nad morze,do malutkiego mieszkanka i nie bedzie okazji na tiruriru wiec tym bardziej spokoj, spokoj i tylkospokoj moze nas uratowac. Odmeldowuje sie do nauki i pozdrawiam serdecznie
Buziaki

Witam sie rano ja dzisiej juz lepiej! :-)
Witajcie. nie mam dobrych wiadomości zrobiłam test i wyszła jedna tłusta kreska w polu kontrolnym. :-(czyli znowu sie nie udało i znów mi sie cykl popierniczył i nie wiadomo kiedy ta owulacja w takim razie była i dlaczego mnie to podbrzusze tak boli. jak mi sie uda to dzisiaj lub w czwartek ide do innego gina no chyba ze sie prywatnie wybiore do niego bo chyba dziś przyjmuje jak mnie oczywiście przyjmie bo on ma duzo pacjentek.
nie mam już siły siedze sama jak palec i płacze:-( jak małe dziecko a mój maz jak zadzwoniłam do niego sie wyżalić to nawet nie miał czasu dla mnie i jeszcze miał pretensje że do niego dzwonie jak on czasu nie ma i jakbym nie zadzwoniła to nawet by nie pamietał że miałam dzis test robić kolejny.:tak:
:-( oj kochana przykro mi ale pamiętaj ze poki @ nie ma jest nadzieja! moze testy sikane na ciebie nie reaguja?! :eek: myslalas o becie? a samcem sie nie przejmuj! moj teraz bardziej sie martwi swoim bolem szyji i zamartwia ze na urlop jedzie taki owiany a nie mysli o tym moim sercu! :no: wiec spoko !!! oni tak juz maja! :confused2: a do ginka idź będzie zawsze cosik wyjaśnione!
hej kobitki :-) prosze dajcie mi nadzieje albo rozwiejcie ja bo zaraz zglupieje. W tym miesiacu dopiero zaczelam przygode z testami owu mierzeniem tempki i prowadzeniem karty cyklu wiec jestem zupelnie zielona i teraz dopiero zaczynam sie we wszystko zaglebiac.
Mam cykle 25-27 dniowe wedlug testow owu (ktore chyba ropilam zle bo zawsze po godz.20 a czytalam pozniej ze najlepiej powinno sie albo 7-10 albo 15-18) owulka mogla byc 10dc bo test zrobilam 11i 12dc i testowa wyszla slaba. jajnik bolal 11dc (czyli mogl to byc bol poowulacyjny) przytulanka byly 7 i 14dc czy jest mozliwosc fasolki? Jakies objawy mam ale to moga byc tez na @ czytalam caly watek na forum "jakie i kiedy objawy ciąży" i nie chce sie nakrecac bo tak szczerze to wydawalo mi sie ze to sa bezpieczne dni. mam program do prowadzenia karty ktory dni plodne wyznaczyl mi wlasnie od 7 do 14 dc wiec zglupialam bo zasugerowalam sie tym ze owulka bedzie 11dc(wiec 3 dni przed i 2 dni po), a tempka ktora zaczelam mierzyc 19dc rosnie z 36,74 dzis 36,86 ale poniewaz nie wiem jaka byla wczesniej nie potrafie ocenic czy moze byc ona ciazowa? prawdziwe staranka mialy byc od czerwca ale teraz tak sie nakrecilam ze bardzo bym chciala ujrzec II na tesciku ciążowym. termin na @ mam na czwartek wiec zostalo nie duzo od 11dc kiedy byl pierwszy bol jajnika brzuch pobolewa prawie codziennie jakies klocia raz z prawed raz z lewej strony a zawsze mialam bol podbrzusza taki jakby skorcz w dzien @:-(
no wiesz nie jestem w stanie ci powiedziec tak lub nie zawsze jest jakies prawdopodbienstwo .... jak @ nie przyjdzie to po prostu walnij tescik! ;-):-) trzymam kciuki!

hej dziewczyny w ten sliczny letni dzien!!:-D

zaniepokojona przykro mi bardzo .... ale jak to dziewczyny mówią, nie ma @ jest nadzieja...

mam pytanko; czy jesli dzis zmierzyłam tempke półtora godziny pózniej niz zawsze bo przysnelam:sorry: to czy mam ją zapisac jaka zakłóconą??? nie wstawałam w nocy a ni rano wogole tylko poprostu zmierzylam sie 1,5 h pozniej... jak mam ją zapisać??????

agniesiak trzymam kciuki za męża!:tak:

DZIEŃ DOBRY:-)
Witajcie. nie mam dobrych wiadomości zrobiłam test i wyszła jedna tłusta kreska w polu kontrolnym. :-(czyli znowu sie nie udało i znów mi sie cykl popierniczył i nie wiadomo kiedy ta owulacja w takim razie była i dlaczego mnie to podbrzusze tak boli. jak mi sie uda to dzisiaj lub w czwartek ide do innego gina no chyba ze sie prywatnie wybiore do niego bo chyba dziś przyjmuje jak mnie oczywiście przyjmie bo on ma duzo pacjentek.
nie mam już siły siedze sama jak palec i płacze:-( jak małe dziecko a mój maz jak zadzwoniłam do niego sie wyżalić to nawet nie miał czasu dla mnie i jeszcze miał pretensje że do niego dzwonie jak on czasu nie ma i jakbym nie zadzwoniła to nawet by nie pamietał że miałam dzis test robić kolejny.:tak:

oj przykro mi:-(to może jednak wybierz sie na monitoring po @ co on ci powie kiedy masz dni płodne i jak blisko do owulki bo kurka ciężko wcelować w rozregulowany cykl;-)

Przytulam kochanie.pamietaj jednak,ze nie ma @,jest nadzieja.facetami nie musimy sie przejmowac,no wiesz oni sa z marsa.jesli nawet ci sie nie udalo,to uda sie nastepnym razem,wierz mi ja to wiem bardzo dobrze.wylalam juz przez te 2,5 lata hektolitry lez,ale nadal wierze,ze sie uda.ja wczoraj:-D o 23:20 zostalam ciocia slicznej ,malutkiej dziewczynki,corki mojego brata.jest piekna,bo widzialam(dostalam mms-a).pozdrawiam dziewczynki optymistycznie.musze leciec do pracy,ale wieczorem wpadne do was.buziaki!:tak::-):tak::-);-)

gratuluje bratanicy:-)

AGNIESIAK kciuki dla twojego M!

A JA ZARAZ WYBIERAM SIĘ NA SPACEREK CO TROCHE PÓŹNIEJ TU ZAGLĄDNE:-)

Witam Króliczki
Włąsnie sobie skasowałam to co naskrobałam:angry::angry: Nie istotne. Zaraz musze się brać za dzwonienie. Nie nawidze być"natrętem-nagabywaczem":crazy:

taaa..ja tez juz objawy u siebie widze, mimo ze jeszcze nie mam prawa
Jak to nie masz prawa, a kto ci zabronił??? Zaraz się z nim rozprawię:laugh2:

A tak wogóle to witam!!!!:-)
Od wczoraj wieczora czuję się fatalnie a dziś jeszcze gorzej, jajniki napieprzają mnie na maksa... kurde normalnie mnie rozsadza, zastanawiam się czy jest wszystko ok, jutro wizyta mam nadzieję że bedzie dobrze??!:baffled:
Będzie dobrze!!!!!!!!!!! Martynko, tyle osób Ci kibicuje, to jak ma być zle:-)
a tak wogole to mam ogromny kryzys!!!!! z mężem..... masakra jakas jest ostatnio!! mam tak go dosc ze najchetniej bym go zostawila w cholere i wyjechala.....wogole mnie nie rozumie...nie mowi mi milych slow nie czuje sie przy nim jak zona....ja tez troche nerwowa jestem, ale...dlugo by tu opowiadac.... nie dosc ze mieszkamy zjego rodzicami to nie mam do kogo sie odezwac K jak wroci z pracy to zaraz leci do kumpla a ja caly dzien z Sebusiem sama....
czarnuszko, przykro mi bardzo... Ja dziękowac Bogu nie miałam jeszcze większych spięć z M... Chyba zawsze najlepsza jest na początek szczera rozmowa. Na pewno nie pomaga to że mieszkacie z teściami. Ale niestety realia są takie że cięzko sobie pozwolic na mieszkanie. Porozmawiaj z nim szczerze i spróbuj bez emocji...

No to super- trzymam bardzo mocno kciuki!!!!
Ja też nie mogę się doczekać jutra bo mam wizytę o 16:20 i bedzie podglądanko pęcherzyków, ciekawe ile ich będzie i czy będą duże?!
Będą idealne!!!!!!!
wrocilam prosto z wanny do was.. :)
A ubrałaś się chociaz Kobito?? czy szczułaś nagoscią??:) O zgrozo:-):-)
Hej to ja napisze tak parę slow wyjaśnienia :sorry:
juz kiedyś pisałam ze mam kłopoty z serduszkiem ale one nigdy nie robiły mi w zasadzie większych problemów w życiu ...

Evunie, Kochanie, bedzie dobrze... Przytulam:zawstydzona/y:
Witam:-)
Zajączku - jaki masz super podpis w sygnaturze;-)
Mnie tez się podoba bardzo; "MODLITWA KOBIETY":-D, aczkolwiek ja bym nie chciała żeby mi w cokolwiek szło, nawet w piersi. Już wystarczy.
No i zrobilam ...
beta HCG - qrwa wyszlo <1...

Witajcie. nie mam dobrych wiadomości zrobiłam test i wyszła jedna tłusta kreska w polu kontrolnym. :tak:
Kochanie.... drugi negatywny test @ nie czyni;-) A ja nadal wierzę że będzie u Ciebie fasolka. u mnie niet, ale u Ciebie TAK!!!!!
o 23:20 zostalam ciocia slicznej ,malutkiej dziewczynki,corki mojego brata.jest piekna,bo widzialam(dostalam mms-a).pozdrawiam dziewczynki optymistycznie.musze leciec do pracy,ale wieczorem wpadne do was.buziaki!:tak::-):tak::-);-)
Super... Dzieciaki rulez.... Moje rodzeństwo ma tyle dzieciaków że mogę sobie wybierać.Do wyboru do koloru:-) Od niecałych 2 lat do 20, a i jeszcze jestem już cioteczną babcią 2 miesięcznego szkraba... Im mniejsze tym słodsze. :-)
Uszy do gory!!
U mnie tez @ . Poza tym w tym miesiacu przyjezdzaja moi rodzice, a w same dni plodne jedziemy nad morze,do malutkiego mieszkanka i nie bedzie okazji na tiruriru wiec tym bardziej spokoj, spokoj i tylkospokoj moze nas uratowac. Odmeldowuje sie do nauki i pozdrawiam serdecznie
Buziaki
Ale macie fajnie... Ja na swojego jeszcze ponad 2 tyg musze czekać. I obawiam się że przyjedzie .... ZA PÓŹNO ZNOWU!!!!

hej dziewczyny w ten sliczny letni dzien!!:-D
mam pytanko; czy jesli dzis zmierzyłam tempke półtora godziny pózniej niz zawsze bo przysnelam:sorry: to czy mam ją zapisac jaka zakłóconą??? nie wstawałam w nocy a ni rano wogole tylko poprostu zmierzylam sie 1,5 h pozniej... jak mam ją zapisać??????
cześć Lachonie....
Nie mam pojęcia:-(
U mnie drugi dzień temperatura 36,7... Wszystko mnie drażni, podbrzusze pobolewa, sutki również. Żadnego śluzu nie mam. Więc obawiam się że @ przyjdzie i to szybciej niż powinna. W związku z tym , owulka była wcześniej czyli w dni kiedy nie było serduszek!!! K.M. aaa w związku z tym znowu mi się cykl przesunie i owu bedę miec zanim M. wróci!! Szlag by to trafił!!!!

cześć Lachonie....
Nie mam pojęcia:-(
U mnie drugi dzień temperatura 36,7... Wszystko mnie drażni, podbrzusze pobolewa, sutki również. Żadnego śluzu nie mam. Więc obawiam się że @ przyjdzie i to szybciej niż powinna. W związku z tym , owulka była wcześniej czyli w dni kiedy nie było serduszek!!! K.M. aaa w związku z tym znowu mi się cykl przesunie i owu bedę miec zanim M. wróci!! Szlag by to trafił!!!!

u mnie dzis skok z 36,85 na 37,1:szok: wiec @ dzis nie przylezie , pewnie bedzie jutro lub pojutrze jak zazwyczaj czyli wychodzi na to ze owulka byla dobrze i my sie serduszkowalismy ale i tak wyszla lipa.....
przestaje miezryc tempke bo juz mam dosyc nakrecania sie .....co bedzie to bedzie.... nawet nie jestem smutna z tego powodu ze sie teraz nie udalo, bo w sumie lepiej bedzie jak sobie prace znajde.... tylko jedno mnie rusza ze chcialam teraz bo bylabym styczniówką taka jak sama sie urodzilam :zawstydzona/y:
ale coz... nic , tzreba isc dalej.....

reklama
Siemacie Lachonarium

Ja w końcu mogę połączyć się ze światem. Przez ostatnie 2 dni tak pizgało u nas, że wiecznie prąd wyłączali. Moja ulica wyglądała jak po tornado. Musiałam szukać bezpiecznego miejsca na auto bo dachówki jak latawce kurna latały.

W niedziele wyłączyli mi prąd to se myśle jade do mojego do roboty, wypije se browarka on skończy i do domu. Co będę sama po ciemku siedzieć.Ledwo co wlazłam do knajpy on do mnie, że już kończy i zaraz możemy jechać. Z browarka nici. Przyjechaliśmy do domu dalej prądu brak więc z musu poszliśmy spać.
Wczoraj to samo, wywalało prąc cały dzień.
Dzisiaj już mniej pizga i miejmy nadzieję, że już się uspokoi.

Masakra bez prądu.

Dzisiaj na chwilę do was bo moja mama ma już plan na dzisiaj i zaraz muszę jechać wykopać jej kilka worków ziemi bo mam jakąś super klase na mojej działeczce a matula do kwiatków potrzebuje.
Ocipieje z nią.

SIE WITAM

Do góry