reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

co do trojaczkow to bym sie nieobrazila.....o dziwo w grudniu widzialam 3 bociany spacerujace po polu...wiem ze to dziwne...ale zrobilam zdjecie zeby nie bylo ze to sarny....hihihi
hehehe bociany w grudniu:-D tez bym nie uwierzyła, kochana a moze to było podczas imprezy sylwestrowej hehehehe:-D:-D:-D:-D

To pewnie jakiś znak:tak:
wiem, ze to zabrzmi głupio...ale prawopodobnie nie masz problemów z zachodzeniem w ciąże skoro już w niej byłas dwa razy...po prostu trafiłaś wydaję mi się do złych lekarzy, moze nie potrafili cię leczyć...
nie chcę zebys tego odebrała źle. wiem ze to moze brzmieć dość dziwnie ..
ale tym razem będzie dobrze. musisz w to wierzyc, jestes bardzo dzielna

Moja znajoma miala wszystkie znaki na @ jedynie sie spozniala, wiec nawet nie przypuszczala, ze moze byc w ciazy. Jej mezulek sie uparl na test-wyszedl pozytywny a w lipcu urodzila "przystojnego" Aleksa.
Trzymam kciuki.

To trzymaj kciuki za przystojnego Olafka:-D

Ostatnia edycja:
reklama
witam......dziekuje za wsparcie...i odrazu sie wytlumacze....zdaje sobie sprawe ze bezposrednio od kotow trudno sie zarazic...ale wiecie jak to jest jak sie mieszka na wsi,koty chadzaja swoimi sciezkami i bruda tu i tam......a ze glownie moja praca to prace ziemne (mamy namioty i produkcje kwiatow i warzyw)wiec w ziemi grzebie nonstop....i nieraz trafilam na kocia niespodzianke.....czasami na rynku zjadlam owoce prosto ze skrzynki...do tego lubie surowe mies...wiec mozliwosci bylo wiele....ale teraz to juz nie ma znaczenia,,,,....wlasnie bym rodzila ....a blizniaki mialam termi na kwietnia......

dzeni na pewno szybko zafasolkujesz i będzie śliczna dzidzia, może 3 bociany to niekoniecznie trojaczki, moze do trzech razy sztuka! Powodzenia!

Dziewczyny z tego co sie dowiadywalam to toxo (ktora taz przeszlam w zeszlym roku) mozna sie zarazic stosunkowo bardzo latwo. Wszedzie gdzie mogl pojawic sie chory zwierzak, jego wysuszone odchody ulegaja rozpadowi (sproszkowaniu) i moga byc nawet przenoszone przez wiatr. Wiec wszelkie warzywa i owoce musza byc bardzo dokladnie myte, jesli przacujesz w ogrodzie uzywaj plastykowych rekawiczek. Ale to nie tylko zwiazane jest z kotami, toxo moze znajdowac sie w miesie, swezym mleku. Najlepiej wystrzegac sie grilowanego miesa i produktow prosto od krowy (na wsi). Wiem, ze smakuja lepiej ale nie warte jest stresu.
Ja dowiedzialam sie o swojej toxo przez przypadek, zero jakich kolwiek obiawow, zrobilam wymagane badania od gina, bo zaczelismy starac sie o fasolke. Wyniki wyszly szokujace, bylam w trakcie choroby. Zrobilam ponowne wyniki po 2 miesiacach-poprawa.
Ponowne wyniki w luty i mam nadzieje, ze sie tego pozbylam.

na prosbe kingus swieze fluidki dla wszytskich dziewczynek :))
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
`~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

fluidki jak najbardziej potrzebne,bo cos sie nie ruszaja do przodu te fasolki.......ciekawe ktora bedzie pierwsza i rozpocznie "wysyp" fasolek...?!

Moja znajoma miala wszystkie znaki na @ jedynie sie spozniala, wiec nawet nie przypuszczala, ze moze byc w ciazy. Jej mezulek sie uparl na test-wyszedl pozytywny a w lipcu urodzila "przystojnego" Aleksa.
Trzymam kciuki.

pewnie,ze jest cale mnustwo takich przypadkow,nawet jak sie dostanie okres to nic straconego...moja przyjaciolka miala dwa pierwsze normalknie wtedy jeszcze nie wiedziala ze jest w ciazy...

Ja mam na to sposób mówię swojemu, że płodne dni mam trochę późńiej niź naprawdę i wtedy nie czuje się przymuszany ;-);-);-)

powiem ci KINGUS,ze to jest mysl,tyllko,ze moj M jest przemeczony i nie zawsze ma ochote a ja nie chce Go zmuszac,szczerze to Ci powiem,ze bladego pojecia nie mam kiedy mam owulke:no:,czuje po jajnikach,pobolewa mnie podbrzusze,takze to pewnie jest to,ale konkretnych dni nie znam...:no: kochamy sie dla przyjemnosci od tak poprostu....

CIEKAWOSTKA
Jeden cykl spermogenezy trwa około 16 dni, Do wytworzenia w całości dojrzałej spermy potrzebne jest około 5 cykli, czyli ponad 2 miesiące. Choroby przebyte podczas pierwszego cyklu w przeciągu potrzebnych pięciu, np. wysoka gorączka, infekcje, zapalenia nerek, jądra, najądrzy, prostaty, anemia, urazy jądra, nowotwór (chemioterapia), zaburzenia metaboliczne np. cukrzyca, hemochromatoza, także leki przeciwcukrzycowe, oraz przeciwnadciśnieniowe, zaburzenia hormonalne (np. niewydolność pętli gonadalnej podwzgórze-przysadka mózgowa, a co za tym idzie niedobór testosteronu) mogą wpłynąć na dojrzałą spermę i pogorszyć jej jakość, pomimo dobrego stanu zdrowia pacjenta po chorobie (w czasie badania). Dlatego zaleca się by pary planujące dzieci odłożyły we wskazanych wyżej przypadkach poczęcie na 74 dni (ok. 2,5 miesiąca), bo tyle czasu zajmuje pełna wymiana populacji plemników.

reklama
Do góry