reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Lolitko nasz ekspercie:)

a powiedz (przepraszam kochana że męcze) co moze być pzyczyną podwyższonego LH 10 dni po pozytywnym teście owu.,,? dodam, ze po II kreskach 12 dc już 13 i 14 dc byla tylko jedna, ani sladu, cienia drugiej, a tu nagle w 21 dc znowu dwie kreski. Zastanawiam sie czy testy nie sa do bani...

Kingus dzwonilam do tej kliniki GAMETA (podałaś mi link) 50 zł kosztuje jedno USG monitorujące cykl (ocena owulacji), ale 50 zł to koszt w klinice w Łodzi, w Warszawie to samo kosztuje 90 zł...maskakra..zwlaszcza ze trzeba w cyklu ok 3 badan zrobic..

reklama
Kasia

Do eksperta mi daleko, ale na ile moge to odpowiadam:)
Jesli chodzi o Twoje pytanie...Z mojej skromnej wiedzy to jedyne co mi przychodzi o glowy jest to samo zaburzenie to wspomnialam wyzej - PCOS.
W tym zaburzeniu dochodzi czasem do tak zwanych pulsacyjnych wyrzutow LH, czyli moze sie zdarzyc, ze przez kilka dni LH jest bardzo niski i dochodzi do kolejnego wydzielenia tego hormonu niezaleznie od momentu cyklu. Kiedy zrobisz test w taki dzien - pokaze Ci on II kreseczki.

PCOS powoduje wiele zaburzen hormonalnych i jest jedna z glownych przyczyn nieplodnosci powodujac -zaburzenia hormonalne, zaburzenia owu.....

Nie znam innych przyczyn....co nie oznacza ze ich nie ma:)

czesc dziewczynki

Ja tylko na chwilke....u mnie tragicznie...choroba mnie całkowicie pokonala i nie mam juz sił czekam na męża i wiezie mnie na pogotowie a jesli nie dzis to z rana ...:no:mam takie krwotoki z nosa ze nie moge ich zatamowac i sobie poradzic z nimi...
pozdrawiam wszystkie nowe dziewczyny-przyszłe mamy

Odezwij się, co u Ciebie?:confused:

juz nadtym myslalysmy....i doszlysmy do wniosku ze to koty z naszej wsi.....bo jak inaczej mowic....praktcznie dzieli nas co drugi dom i wszystkie mamy toxo.....no ale coz kotow sasiadko nie wystrzelam......i nikt nie ma prawa nic zrobic....nawet epidemiologia bo na wies to 3 przypadniki....ale dziwne ze 3 przez pplot....

To ja musze wszystkie koty u siebie powybijać a mam ich 5 szt na podwórzu.:cool:

Kasia

Do eksperta mi daleko, ale na ile moge to odpowiadam:)
Jesli chodzi o Twoje pytanie...Z mojej skromnej wiedzy to jedyne co mi przychodzi o glowy jest to samo zaburzenie to wspomnialam wyzej - PCOS.
W tym zaburzeniu dochodzi czasem do tak zwanych pulsacyjnych wyrzutow LH, czyli moze sie zdarzyc, ze przez kilka dni LH jest bardzo niski i dochodzi do kolejnego wydzielenia tego hormonu niezaleznie od momentu cyklu. Kiedy zrobisz test w taki dzien - pokaze Ci on II kreseczki.

PCOS powoduje wiele zaburzen hormonalnych i jest jedna z glownych przyczyn nieplodnosci powodujac -zaburzenia hormonalne, zaburzenia owu.....

Nie znam innych przyczyn....co nie oznacza ze ich nie ma:)

dziękuję kochana:) nie mam PCOS - miałam USG ze dwa miesiące temu i wszystko z jajnikami jest ok. Przyczyna musi byc inna, jak tylo ją poznam dam Wam znac - moze to się jeszcze przyda komuś.

.Mam pytanko czy u ktorejs z was przed okresem pojawia sie brazowe plamienie bo ja mam tak od okolo 6 cykli

Selenko ja tam właśnie mam, plamienia 2-3 dniowe poprzedzające normalny okres. A teraz miałam 5 dni takiego plamienia i dopiero dziś dostałam @ z opóźnieniem. To plamienie to prawdopodobnie wynik niskiego poziomu progesteronu ale nie wiem czy tak jest w każdym przypadku. Ja wybieram się z tym problemem i na monitoring już 3 miesiąc i znów chyba w tym miesiącu mi się nie uda bo wystko mi się poprzestawiało. Będąc we wrześniu u gina usłyszałam że nie mam normalnej owu i nie wiem czy to też nie ma związku z tymi plamieniami.

Katyrzynko1979 nie wiem czy pamiętasz ale testy owulacyjne wychodzą pozytywnie w ciąży... choć nie zawsze oznaczają ciąże... ale to różnie bywa bo u mnie nie było ciąży jak pamiętasz ?!

Jutro rano test.

Aż się popłakałam jak zobaczyłam temp w poch.... rano praiw 37.5 teraz powyżej 38.........., a cały czas było tak 36.9, 37

Selenko ja tam właśnie mam, plamienia 2-3 dniowe poprzedzające normalny okres. A teraz miałam 5 dni takiego plamienia i dopiero dziś dostałam @ z opóźnieniem. To plamienie to prawdopodobnie wynik niskiego poziomu progesteronu ale nie wiem czy tak jest w każdym przypadku. Ja wybieram się z tym problemem i na monitoring już 3 miesiąc i znów chyba w tym miesiącu mi się nie uda bo wystko mi się poprzestawiało. Będąc we wrześniu u gina usłyszałam że nie mam normalnej owu i nie wiem czy to też nie ma związku z tymi plamieniami.

Też tak zawsze miałam.

Jutro rano test.

Aż się popłakałam jak zobaczyłam temp w poch.... rano praiw 37.5 teraz powyżej 38.........., a cały czas było tak 36.9, 37

no to trzymam kciuki...

Katyrzynko1979 nie wiem czy pamiętasz ale testy owulacyjne wychodzą pozytywnie w ciąży... choć nie zawsze oznaczają ciąże... ale to różnie bywa bo u mnie nie było ciąży jak pamiętasz ?!

pamiętamwłaśnie, dlatego .nie mysle nawet ze to ciąza.
A w ktorym dniu u ciebie testy wychodzily pozytywne i jak intensywną druga kreskę miały - prypomnij mi proszę

reklama
pamiętamwłaśnie, dlatego .nie mysle nawet ze to ciąza.
A w ktorym dniu u ciebie testy wychodzily pozytywne i jak intensywną druga kreskę miały - prypomnij mi proszę

a więc 4,5 dni przed terminem @ druga kreska taka jak druga mocna i gruba... ale przeczytałam że dziewczyna miała poztywny test owul. następnego dnia zrobiła ciązowy i wyszedł pozytywny...może u ciebie też tak będzie?!

Do góry