reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

witam.....jestem tu nowa...chociaz obiecywalam sobie ze nie bede wchodzic na takie stroki bo nerwy siadaja....ale sie poplakalam...niewiem czy ze szczescia czy z zazdrosci....wlasnie dostalam telefon ze kuzynka urodzila coreczke

hej dzeni4:tak: rozumiem co można czuć w takiej sytuacji...pytanie dlaczego wszystkie, a nie ja??
ale przecież się nie poddasz, prawda?:tak: na pewno się uda! trzeba mieć nadzieję, bo niby to co my jakieś gorsze, czy co?:tak:

reklama
Witajcie dziewczyny. Nie wiedziałam gdzie Was szukac, bo dawno tu nie zaglądalam a tu troche zmian... U mnie bez zmian dzidzi nadal nie ma :((, mam drugi cykl z bromergonem i "dorobiłam" się torbieli na jajniku którą teraz lecze - staranka zawieszone :(( mam nadzieję że się szybko pozbędę tego paskudztwa i zacznę nowy cykl... jeśli pójdzie dobrze będę miec cykle stymulowane Clo... no i na nastepnej wizycie u gina dowiem się jak nasionko męza... martwię się by wszystko poszło dobrze... chce wierzyc że się uda!!!

Lilu-kochanie dzieki!!! teraz juz wiem, ze ten duphaston-skoro tyle was go bierze to chyba dobry jednak jest i warto brac, nie? Mnie kazal brac od lutego przez 4 miesiace...powiedzial zeby zaczac brac wtedy "jak bedzie Pani juz z mezem"...wiec nie zaszkodzi, a pomoc moze. Czytalam w sieci ze ten duphaston, zazwiera cos tam...nie pamietam - w kazdym razie pochodną progesteronu i podaje sie go jak wlasnie progesteronu jest z malo, zamiast np.luteiny...czy to prawda?
Jej Lilu...sama juz nie wiem z tymi kamieniami, w zyciu wczesniej nie pomyslalalabym ze tak moze sie dziactzn. jakies klopoty w ciazy, powiklania i obciazenie a nawet dializy po ciazy...czy cos, ale ta chirurg-a jest to dobra lekarka i ta ginka w krakowie mocno mnie nastraszyly...zas ten Szpringer nie widzi przeciwskazan...sama juz nie wiem...ale moze lepiej dmuchac na zimne......???
A ty jak leczysz kamyki? Bo piasek to wiem ze schodzi dosc latwo, ale kamienie?

duphaston warto warto brac :tak:
a co do kamyczkow, URODZILAM malenstwa :cool2:

No to super :tak:;-)

Tak jutro usg, trochę jajniki pobolewają ale śluz jest dziwny nie taki płodny :zawstydzona/y:
Lekarza mam na 16:15 to jak wrócę to napiszę co i jak.
Rzeczywiście dawno Adolfinki nie było.

Zobaczysz kochana ze bedziesz owulka w tym cyklu u Ciebie :tak:

Ostatnia edycja:
Ja jestem w Londynie. Moj cykl jest 28 dniowy i owulka bez testowania mysle ze przypada na 13 dc, tak zazwyczaj mnie boli jajnik bo ja "dzialam" tylko na jeden "silnik". Prawy jajowod wycieli mi 3 lata temu bo mialam ciaze pozamaciczna :( ledwo z tego wyszlam.

Ja na twoim miejscu zaczelabym uzywaz testow owulacyjnych od 11-12dc, bo czasami owulacja moze byc wczesniej:tak:jak rowniez i pozniej. Tych testow, ktorych ja uzywam w opakowaniu jest 7. W pierwszym cyklu uzylam ich 4 a juz w drugim wystarczyly mi tylko 3:tak:,bo owulacja przyszla tak szybko:-)Ale czasami dziewczyny potrzebuja ich wiecej. Mozna rowniez testy zamowic na necie, ale niestety nie pamietam stronki:sorry:Sprobuje poszukac:-)

Ja na twoim miejscu zaczelabym uzywaz testow owulacyjnych od 11-12dc, bo czasami owulacja moze byc wczesniej:tak:jak rowniez i pozniej. Tych testow, ktorych ja uzywam w opakowaniu jest 7. W pierwszym cyklu uzylam ich 4 a juz w drugim wystarczyly mi tylko 3:tak:,bo owulacja przyszla tak szybko:-)Ale czasami dziewczyny potrzebuja ich wiecej. Mozna rowniez testy zamowic na necie, ale niestety nie pamietam stronki:sorry:Sprobuje poszukac:-)

wlasnie wczoraj znalazlam na e-bay'u testy owulacyjne NHS. Bardzo fajna oferta 20 testow w roznej kombinacji np.15 owulacujnych i 5 ciazowych (lub 17 owul. i 3 ciazowe itd.) + termometr £7 z wysylka. Jutro sobie zamowie i biore sie do pomiarow :tak:

ale ile mozna probowac......w 2008 dwa poronienia w tym blizniaki....rece opadaja.....jeszcze kolezanka ktora po zabiegu endometrium na 100%mial nie miec dziec w mikolaja zadzwonila ze jest w 22 tygodni...nawet o yumnie wiedziala

domyslam sie co czujesz...ja mialam takiego dola niedawno,ze szok!!!! przykro mi z powodu tych poronien..napisz co mowi lekarz...co jeste nie tak...?!

wlasnie wczoraj znalazlam na e-bay'u testy owulacyjne NHS. Bardzo fajna oferta 20 testow w roznej kombinacji np.15 owulacujnych i 5 ciazowych (lub 17 owul. i 3 ciazowe itd.) + termometr £7 z wysylka. Jutro sobie zamowie i biore sie do pomiarow :tak:

No to naprawde super oferta:tak:Zycze powodzenia z testami.;-)Powiem szczerze, ze u mnie testy owulacyjne dzialaja. Wiem, ze niektore dziewczyny nie sa z nich zadowolone, ale ja uwazam, ze kazda z nas powinna przekonac sie sama. Tyle ile kobiet na swiecie tyle roznych sytuacji:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
......moj Mezulek niestety dzis nie ma ochoty na przytulanki:wściekła/y:nie wiem czemu ale jakos mnie to wkurzylo hehe,trzymam kciuki za Twoje oby bly owocne!!!!!!!!!!!!!

Moj L tez nie zawsze ma ochoty na sex :-(Najbardziej sie wkurzam, jesli ta ochota znika w dniach kiedy powinnismy sprobowac, czyli przed i w czasie owulacji. Jestem zla na niego, ale na drugi dzien zaczynam wszystko analizowac i dochodze do wniosku jaka jestem czasem ''niedobra'', bo przeciez sex nie jest na zamowienie:tak:No, ale ja to czasem mam ciezki charakterek:zawstydzona/y:

ale ile mozna probowac......

Dzeni4 a jak dlugo sie staracie?

Ostatnia edycja:
Do góry