reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

oj jak dobrze
a czy dobrze mi sie wydaje ze 85 to rok twojego urodzenia?? bo jak tak to tak jak i mój:-):rofl2:
Tak 85 to mój rocznik:laugh2::rofl2:

ja też jestem 85 rocznik!
Super!! Niech zyje 85:tak::-D

Hej Dziewczyny!
ja tylko na sekundke...bo jutro juz lece do polski i dzis ostatni dzien z meżem...więc wybaczcie, ale bedzie dzis skromnie-w kilku słowach:-) odpoczniecie ode mnie...bo mój maż to mowi ze wy to juz mnie dosc musicie miec....bo tyle tu pisze...i moze ....cholerka...on ma racje?

Kroptusiu-przecztalam ....horror...Boże!!!!... normalnie scisnęło mi gardło i się poplakalam...nawet nie wiem jak to moznaby skomentowac....przez co ty musiałaś przejsc...w głowie sie nie miesci, ze w cywilizowanym kraju w XX wieku takie rzeczy sie zdarzaja....to juz cholera w murzynskiej, dzikiej, afrykanskiej wiosce w srodku buszu jak sie rodzi to daja zioła odurzające zeby znieczulic rodzącą...normalnie to byla rzeźnia a nie porodówka! bardzo wspólczuje!!!!

Kobietki-co wy sie martwicie waga w ciaży!!! kazdy tyje, jedni mniej, drudzy wiecej...moja mama w ciązy z moim bratem przytyla 40kg!!!! ze mna normalnie jakos chyba kolo kilkunastu...ale z bratem...! jak pojde w jej ślady z tymi 40kg...to dopiero będe miala dupę:-):laugh2::laugh2::laugh2:

Ok uciekam...dzis w koncu zasweicio słonce...no oczywiscie-bo ja jutro do Polski lece - to w Uk sie pogoda ładna robi:wściekła/y:

naraźka!
wkropeczko jesteś niesamowita i zapewniam, że nie mamy Cię dośc. Zastanawiam się jak my tu sobie bez Ciebie poradzimy Kochanie:tak:
Nie przejmuj się.. w Polsce też piekna pogoda:-p:-D
Chwytaj męża i działajcie póki jeszcze nie wyleciałaś:-p:-D
A tak na serio to w którym dniu cyklu jesteś? Kiedy testujesz?:-p

reklama
wkropeczko jesteś niesamowita i zapewniam, że nie mamy Cię dośc. Zastanawiam się jak my tu sobie bez Ciebie poradzimy Kochanie:tak:
Nie przejmuj się.. w Polsce też piekna pogoda:-p:-D
Chwytaj męża i działajcie póki jeszcze nie wyleciałaś:-p:-D
A tak na serio to w którym dniu cyklu jesteś? Kiedy testujesz?:-p

Aga85-dzięki!!!!! No słodźcie mi tak dalej, słodźcie...to się juz wogóle od laptopa nie odkleje:laugh2::-p:laugh2:

Aga-nie było Cie...wiec usprawiedliwiam...-ja mam zawieszone staranka, czekam na operacje kolana i nie moge sie teraz starac...nie moge zajsc w ciaze przed operacja bo by sie wszystko bardzo skomplikowalo i wogole....operacje mam miec 2 czerwca ...1 ide do szpitala, termin juz ustalony (chyba ze uda mi sie przyspieszyc)...wiec staranka dopiero najwczesniej od lipca...niestety:no:
Wiec poki co...nie dzialamy...a jesli juz sie przytulamy to tak by nic z tego nie było:zawstydzona/y:
Aga-a Ty tez jestes na nk...z tego co pamietam...? wyslij namiary na siebie:-)

ciecie mieć dość słońce ty nasze jak ty w każdą z nas wierzysz i potrafisz tak powiedzieć żeby nas do porządku doprowadzić a już nie mówiąc jak ty potrafisz nas wspaniale pocieszyć i dla każdej dobre słówko masz :tak::-):happy:

Jej jaka Ty miła jestes dla mnie...dziękuję Ci bardzo kochanie;-)

Teraz przez salfazzin i kwas foliowy i witaminki poprawiła się ruchliwość niestety ilość bez zmian!

A moj mąz po salfazinie dostal wysypki na karku i plecach i musial odstawic:-(

Ok uciekam juz, maz pozmywal, posciel wyniosl na balkon, posprzatal itd...a ja jedynie prysznic wzielam i znowu tu siedze...
Do potem!!!!
Buziaki!!!!!!!!!

Pierwsze nadrabianie;-)
Alescie nastukaly moje kochane.chyba nie dam rady nadrobic,bo wpadlam tylko sie pozegnac na 4 dni.wyjezdzam do Kolobrzegu z synkiem i mezykiem troszke odpoczac.
Emma - dużo super pogody i odpoczynku - zbieraj siły na następny cykl:tak:
andziu dobrze ze jestes psycholożką , zawsze sie tu jakis przyda do rozgarniania czubkow:-D:-D a tak swoja droga to zawsze marzylam zeby isc na psychologie ale niestety u nas nie bylo nigdy i niema tego kierunku , najblizej to w poznaniu ale cholernie drogo dlatego chyba zostala mi ta socjologia....
Marzenixx - do rozgarniania czubków na BB to jest lepsza Hanka lub Kaprycha;-):-D:-D:-D
socjologia - zbliżona do psychologii - pewnie wiele jest tych samych przedmiotów i temat Twojej pracy też mógłby być tematem magisterki z psychologii:tak:
SUPER!!!! Gratuluje wielkiej 3!!!
A jak juz otworzysz ten gabinet dawaj linka...pewnie czesto cie odweidze;-)
Za 10 minut mam gadac z tata...to poznam szczegoly...napisze potem albo jutro...wiem, ze miala operacje i ze trwala az 3,5 godziny...dluuugo:-)
Zoltaczke-trzeba zrobic HBS i kosztuje okolo 10zlotych, a szczepionka to 3 dawki, po 50 zlotych kazda i ja placilam w przychodni na miejscu po podaniu zastrzyku za 1a...za kolejne tez tak bede placic. Ale jak przychodnia nie ma to chyba trzeba samemu kupic w aptece...
Kochana Kropeczka:-)
Jak otworzę to dam znać - we wtorek jedziemy złożyć pismo o wynajem i dowiedziec się dokładnie o opłaty, bo lokal już obejrzałyśmy - trzeba go pomalować ale to zrobią nam nasi M:-)
Dziękuję za odpowiedź o żółtaczce - jeszcze mam jedno pytanie - czy jeżeli by się udało zafasolkować to czy drugą dawkę można wtedy brać, czy lepiej odłożyć staranka?
Jak Mama?
No to nurtuje mnie z ciekawosci jeszcze inne pytanie....czy np brak sexu ma wplyw na czlowieka z medycznego pkt widzenia? czy np ma wplyw na choroby prostaty u faceta itp...wczoraj ogladalam tu ciekawy program...ale o tym nie bylo ani slowa i tak mi sie nasunelo...jak to jest...?
Nie wiem jak na fizyczne zdrowie, ale psychiczne bez seksu szwankuje na pewno - więc wtórnie fizycznie też może:tak:
Hej Lachony,
a ja znow z powrotem tutaj. Wczoraj zameldowalam sie na watku staraczek, niektore mnie moze pamietaja? Musialam troche ochlonac bo ciaza pierwsza slaba i aniolek opuscil mnie bardzo szybko...
Witaj Qcz:-) Przykro mi z powodu Aniołka, ale życzę szybkiego nawrotu M i działań w kierunku fasolki:-)
No to odpisuje.
W skrocie...wybaczcie
Andzia,Kropeczka z Was to jednak sa nasze forumowe aniolki :tak:
Jestescie kochane.Buziaki ogromne dla Was.
Ja wpadam i wypadam,bo pracuje do pozna i jak zdaze nadrobic,to wszytko,co naskrobalyscie,to juz padam na pysk.Odpowiem Wam i nie mam juz sily pisac co u mnie.No i M z mina kotka ze Shreka mowi,ze juz wole BB od niego...
Szafirku - bardzo Ci dziękuję - tak miło mi się zrobiło:tak:
Mój tez czasami marudzi, że tylko BB i nic więcej:tak:
2. Trzy lata temu mialam ciaze ektopowa (pozamaciczna) i musialam miec usuniety prawy jajowod. Bylo bardzo blisko by mnie tu dzis nie bylo, ale jestem wiec trzeba sie cieszyc z tego co sie ma ;-) Dzidzia zawsze bedzie w mojej pamieci ale o calym zdazeniu staram sie zapomniec, bardzo dlugo nawet nie moglam o tym mowic, jak widac czas leczy rany.
Olesia - masz rację - czas leczy rany i łatwiej mówić o trudnych rzeczach, ale dobrze, że możesz już o tym mówić:sorry:
zreszta jak to mowia " nieuzywany organ zanika" :laugh2::-D:laugh2:
Dobre:-D:-D:-D
cześć dziewczyny,
fajne to Wasze forum więc postanowiłam się przyłaczyć :)
Witaj - fajne , fajne to forum - nieskromnie powiem, że to nasza zasługa i tak fajnego nigdzie nie ma;-)
Pa_ula - badaj M i szybkiej fasolki życzę:-)
Dziękuję w sumie dobrze gdyby nie te potworne mdłości rano i wieczorem :-)
Wstaję o 5 15 do pracy i jak wracam o 16 00 to już mi się chce spać, ale wytrzymuję do 20 30 i idę w kimono-zasypiam jak noworodek w 3 sekundy. Mąż się tylko ze mnie śmieje :-)
Olica - idź na L4 - odpoczniesz i się wyśpisz - praca poczeka, a po tym co chcieli Ci zrobić to niech pocierpią:sorry:
Witam po swietach
U mnie spokojnie.. staram sie tak bardzo o starankach nie myslec..jest ładna pogoda to mi pomaga, jak widzicie po suwaczku mam jeszcze pare dni do owulacji, mam nadzieje ze ja bede miala, w tym miesiacu nie łykam clo
Witaj Elfa:-)
Dobrze, że wróciłaś do nas:tak:
Czesc Kochane..
wczoraj juz dostałam plamien.. a dzis juz ze mnie leci.. czas na nowy cykl.. w poniedzilek (4dc) ide zrobic badania jakie mam do zrobienia w tym cykl.. a potem w 21cd..
ale mnie boli brzusio.. chyba zdecyduje sie na drugi ibuprom
Nektarynko - dobrze, że przyszła @ - nowy cykl niech już nie będzie taki zakręcony:happy:
Nowy cykl nowe staranka może w maju jakiś wysyp fasolek będzie;-)
Dobrze powiedziane:-)
Dzień dobry kobietki.
Nadal M ma gips. Coś się kości nie zrastają. Bardzo pomału to idzie.
Prace w ogrodzie pełną parą i jeszcze powiększam teren pod uprawę i sama osuwam trawsko i chwasty.
Przytulaliśmy sie a dzisiaj rano tak dziwnie piecze mnie w podbrzuszu.
W przyszłym tygodniu wizyta u lekarza.
Witaj Niunia:-)
Rzeczywiście z tym gipsem to długo - ale Ty się nie przepracowuj tak:tak: Kochana, nie wiem o co chodzi z tym pieczeniem:-( Zaglądaj do nas:tak:
Siemacie Lachonarium
Qutwa ile stron - mola książkowego by nawet zemdliło.
Mam nadzieję, że moja świta tęskniła za Panią Władczynią i godnie mnie zastępowałyście i nierozpierdzieliłyście forum w drobny mak.
Witaj o Pani Najjaśniejsza:-D
Mamy nowe forumowiczki, które również na Ciebie czekają z flaszeczką - my swoje wypiłyśmy, a jakże by inaczej - w końcu to najbardziej pijańskie forum:-)
Haniu - życzę Ci w takim razie dużo deszczu:tak:
Cześć Kobiałki
Ja swojego próbuję wysłać do fryca ale on "zmienia imicz" :-):-) Teraz wyjeżdż, więc nie nalegam żeby wyglądał wybitnie atrakcyjnie;-)
cześć Andziu... Co jak co ale ty zawsze nadrobisz... A co do grzeczności ; wyznaję zasadę - Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne - tam gdzie chcą:-D
Andziu, słoneczko... na pewno Ci się uda... Zreszta masz takie doświadczenie w diagnozowaniu chorych przypadków z BB że będziesz najbardziej rozchywtywaną psycholożką:-):-)
Czyli musimy wystosowac odezwę do narodu: SEX TO SAMO ZDROWIE :-)
Z której strony by nie spojrzeć. Po dzisiajszym poranku będę zdrowa przez caaaały dzień:-)
Zajączku - masz rację, nie wypiękniaj M na wyjazd;-)
Zasada o grzeczności sie sprawdza - po za tym w niebie może być nudno:tak:
Mam nadzieję, że wypali z tym gabinetem - dziękuję za miłe słowa:-)
no i teraz jak komuś pożyczę dużo zdrowia - to w domyśle będzie - DUŻO SEKSU:-D
No co TY? Mój P stawia mi herbatkę na ławie i ona czeka na mnie bym się obudziła:-p:tak::-D Normalnie jest niesamowity ten mój P:rofl2::happy:
Pozmywa, wyprasuje, kolację poda..:-DNie to, żebym ja nic nie robiła... ale on zawsze do mnie mówi:"Kochanie usiądź sobie i odpocznij, zaraz podam kolację" :laugh2::rofl2: Niesamowity facet:tak:
Nie piszcie zbyt dużo..:szok::-D
Witaj Agniesiak:-)
Naprawdę niesamowity ten Twój M - mój czasami zrobi śniadanie, ale zmywanie, prasowanie:baffled:
a co do pisania - ja już się przyzwyczaiłam - to niemożliwe by nie pisały:no:
Elo, elo
Tak jak obiecalam, melduje sie po HSG. Badanie sie udalo ale bardzo bolalo. Teraz ledwo przy kompie siedze, a do tego troszke krwawie. Najsmieszniejsze jest to, ze brzuch juz przestaje mnie bolec a najbardziej napie..dala mnie kolano !!! LOL. Mam nadzieje, ze to w ogole bylo HSG :-D
Kaprycha - To Ty pisałaś o ciąży pod kolanem - przyznaj się - tam Ci jajowody aż wybadali:-D:-D:-D
Andzia S ja jestem baba budowniczy! Budowa domu to moje marzenie, więc czytam wszystko na ten temat. Takie mam zakręcone zainteresowania- budowy, przebudowy itp:-D:-D Napisz coś więcej o swoim domku bo jeśli dobrze zrozumiałam to czeka was przebudowa? Ja też myślę aby kiedyś swój przebudować, ale po cichu liczę, że uda się jednak wybudować nowy.
Loree - tak chcemy nasz mały parterowy domek rozbudować - będziemy stawiać część nowych ścian, musimy burzyć ganek, rozwalić stare stropy i robić nowe i zburzyć ściany strychu by postawić nowe i zrobić poddasze użytkowe. Więc też dochodzi nowy dach, modernizacja ogrzewania (chcemy zrobić kominek) i instalacji wodnej.
To wielki skrót:tak:
Zaraz nadrobię resztę, ale mój M dziś wywozi gruz z podwórka i muszę go poratować jedzonkiem;-)

Pierwsze badanie zrobilismy po roku, były fatalne... ale odpuścilismy wtedy bo wierzyłam w cud, że sie uda...lekarz kazał próbować i po kolejnym roku kolejne badania tym razem już w klinice i teraz walczymy. Wyniki i tak były lepsze niż te sprzed roku te nas kwalfikują do IUI tamte od razu do in vitro. Teraz przez salfazzin i kwas foliowy i witaminki poprawiła się ruchliwość niestety ilość bez zmian!
Boję się o to badanie bo wiem że moje wyniki są dobre.Na szczęście mój M nie robi żadnego problemu i zaraz po niedzieli idziemy sprawdzić plemniki ma akurat 2 tyg urlopu.Wiem że nie robisz przerwy i w tym miesiącu IUI .

Boję się o to badanie bo wiem że moje wyniki są dobre.Na szczęście mój M nie robi żadnego problemu i zaraz po niedzieli idziemy sprawdzić plemniki ma akurat 2 tyg urlopu.Wiem że nie robisz przerwy i w tym miesiącu IUI .
nie robię... nie ma sensu robić... zobaczymy jaki będzie plan na ten cykl , wizyta we wtorek - ja tym razem po proszę o jakiś dupason czy jakoś tak coś co podtrzymuję fasolkę po zapłodnieniu, może to jest przyczyną niepowodzenia, nie wiem sama szukam przyczyn - może jak spróbujemy jakoś inaczej to się uda!?

Aga85-dzięki!!!!! No słodźcie mi tak dalej, słodźcie...to się juz wogóle od laptopa nie odkleje:laugh2::-p:laugh2:

Jej jaka Ty miła jestes dla mnie...dziękuję Ci bardzo kochanie;-)
ja może zbyt wylewna jestem ale jak już pisałam kiedyś ja jedynaczka jestem i dlatego może tak lubię ludzi do siebie choć trochę podobnych a ty mi właśnie taką siostrę której nigdy nie miałam "przypominasz":tak:
ale mnie na sentymenty wzięło:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Do góry