reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Kroptusiu ty nie smuć się kochana, ciesz się swoim szczęściem...

eeeee widzisz jak nie bylam w ciazy lapalam fluidy robilam cuda wianki i tak zawsze myslalam ze szkoda ze nie mozna sie od kogos troszke zarazic ta fasolka fluidkami naprawde, cieszylam sie jak inne zaciazaly ale z 2 strony jak widzialam znajome czy w pracy w ciazy to taki scisk w gardle zal, na podworku kolejna wiosna i kolejne z brzuchami a ja ciagle nic i teraz jak mi sie udalo cieszy mnie okrutnie jak czytam ze u Was tez co raz ktoras a jak tak pod gore masakrycznie ze juz enty cykl, kolejny rok to az sie czuje w postach taki zal, gorycz do swiata rozczarowanie i czlowiek nie umie usiasc i napisac a u mnie dzis to i tak a dzidziak kopie a ma tyle i tyle...nic nie napisze Tobie bo slowa nic nie zmienia, bede trzymac kciuki za kolejne podejscie to juz w tym cyklu??

:-)OOO Kropeczka ty to walisz te komplementy na lewo i prawo, ale zawsze to milo. Super fotka (avatarek)do twarzy ci z zoltym. No i dziekuje za zaufanie. dzielna z ciebie kobitka;-)

Przepisor na ciasto czekoladowe (uwaga tlumaczone z wloskiego prosze sie nie smiac jakby cos tam nie mialo rak czy nog)

Skladniki:55g maselka
115g czekolady gorzkiej (70%) (ale ja dalam 200g - jak szalec to szalec)
175g cukru brazowego (ja dalam tylko 100 -bez przesady jednak trzeba uwazac troche na wage)
2 jaja
1 lyzka kawy rozpuszcalnej rozpuszcoznej w 1 lyzce cieplej wody (ja tam chlupnelam na oko espresso , ale jakos nie czuc)
85g maki
1/2 lyzeczki prochu do pieczenia
55g orzechow posiekanych

wykonanie:1.rozpuszczamy zcekoaldke z maselkiem
2.Cukier i jaja ucieramy (recznie tudziez mikserkiem) potem dodajemy przestudzona czekoalde i kawke, mieszamy,dodajemy przesiana make z proszkiem i orzechy i mieszamy
3.przelac do formy 20 cm, piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. 25-30 min

buon appetito

Super!!! dzieki wielkie!!!!
A ta forma to ma byc prostokątna i dluga na 20cm czy kwadrat o boku 20 cm czy kolo o srednicy 20cm...?...bo nie wiem jakie proporcje przyjac na moja blaszke....

Kroptusiu-ciesz sie i usmiechaj szeroko!!!!!!!!!!! Absolutnie sie nie zadreczaj niczym....wszystkim nam zalezy na szczesciu pozostalych forumowiczek, ja jak sie ciesze to na bank i z calej sily...jak sie smuce to tez na maksa...ale Ty masz sie teraz jedynie cieszyc!!!

hyhyhy kochana hormony mi buzuja co z tego ze ryje ze smiechu co chwile tutaj jak Was czytam jak za chwile rycze :-) nic nie poradze no ale ok ok ok cieszem siem :rofl2::laugh2::-):biggrin2::rolleyes: juz lepiej?? mam nadzieje ze tak...

:szok::szok::szok: wooooooo w Ewie Drzyzdze o babie co ma 175 i 30kg wagi najwieksza anorektyczka na swiecie...masakra

kwadratowo prostokatna ;-) ja tam nie wiem ile maja moje formy , wrzucam tak na oko, faktycznie nie jest zbyt wyrosniete to ciacho ale te skladniki na 2 osoby starcza w zupelnosci.

reklama
Do góry