reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

Witaj Elfa no długo cię nie było pewnie urlop po świętach pociągnęłaś sobie.
Niestety z fasolkami kiepsko w tym miesiącu,jedyna zaciążona to Ktosiowa.
Ale dzisiaj czekamy na betkę Martynki i trzymamy bardzo mocno kciuki.:tak:
Ola ale ty jesz na obiad jakieś mięsko kotlecika lub coś takiego?Musisz się dobrze odżywiać aby nie brakowało Wam witaminek.:happy:

Dzieki za informacje :)
To trzymam kciuki za Martynke..

reklama
Wiem Karolka bardzo mało jem mięsa, nie jestem w stanie przełknąć kotleta.... naprawdę....
No tak mogę sobie jedynie wyobrazić twoje mdłości:-D
Ciekawe jak to ze mną kiedyś będzie jestem strasznie wyczulona na zapachy jak przechodzę koło jakiś budek z jedzeniem to już mnie rzuca a jako dziecko nie zjadłam kaszki czy budyniu jak była jakaś grudka od razu zwracałam:-)
Kiedyś pisałaś że odżywiasz się dobrze jogurciki,owoce więc jest ok.Może za jakiś czas złapiesz apetyt na mięsko lub rybkę.Moja znajoma przez całą ciążę jadła pęczkami koperek:szok:

Czesc Kochane..

wczoraj juz dostałam plamien.. a dzis juz ze mnie leci.. czas na nowy cykl.. w poniedzilek (4dc) ide zrobic badania jakie mam do zrobienia w tym cykl.. a potem w 21cd..
ale mnie boli brzusio.. chyba zdecyduje sie na drugi ibuprom

Czesc Kochane..

wczoraj juz dostałam plamien.. a dzis juz ze mnie leci.. czas na nowy cykl.. w poniedzilek (4dc) ide zrobic badania jakie mam do zrobienia w tym cykl.. a potem w 21cd..
No kochana nareszcie bo ten twój cykl to jakiś maratończyk się trafił:-D
Mnie też boli bardzo wzięłam sobie dziś wolne i łyknęłam nurofen forte.
Nowy cykl nowe staranka może w maju jakiś wysyp fasolek będzie;-)

Dzień dobry kobietki.

Nie było mnie tu wieki.
Przepraszam ale brak czasu.
Nadal M ma gips. Coś się kości nie zrastają. Bardzo pomału to idzie.
Prace w ogrodzie pełną parą i jeszcze powiększam teren pod uprawę i sama osuwam trawsko i chwasty.

Wczoraj według obliczeń cyklu który powinien być to dawno było po dniach płodnych. Ale ostatnio trochę się tam namieszało no i przepracowanie, stres.
Przytulaliśmy sie a dzisiaj rano tak dziwnie piecze mnie w podbrzuszu.

W przyszłym tygodniu wizyta u lekarza.

Siemacie Lachonarium

Qutwa ile stron - mola książkowego by nawet zemdliło.

Ja dzisiaj także na chwilkę, bo i dzisiaj dzień zaplanowany, chociaż mam nadzieję, że połowę planu dnia szlak trafi bo zapowiadali deszcz - no ale na tę minutę się nie zanosi na ulewę.

Mam nadzieję, że moja świta tęskniła za Panią Władczynią i godnie mnie zastępowałyście i nierozpierdzieliłyście forum w drobny mak.

Ja mam wir na maxa od kilku dni, do tego męda miała wolne więc czasu nie było nawet się wysikać spokojnie.

U mnie temperatura o 1 stopień codzień spada więc i tym razem prawdopodobnie nie zaciążyłam - ale to żaden szok dla mojego organizmu ponieważ jest tak co miesiąc. Srał to wszystko pies, już nawet nie mam siły się denerwować.

Zadam głupie pytanie - kto streści na ochotnika????
Nikt, rozumiem.

Cześć Kobiałki
Próbuję doczytać i odpowiedzieć Wam wszsytkim, ale mój kolega kuźwa "sympatyczny" Już dwqa razy wyłączył mi neta.... i polazł spowrotem do werwerowni więc nie wiem czy znowu uda mi się odpisać. tak to jest jak się kutfa z informatykami pracuje:crazy::crazy:
Przez twój avatar ciągle mylę cię z Andzią:eek:
Mnie też:-)
Pracuje w studiu reklamy i consultingu. Zajmuję się kontaktami z klientami, przedstawianiem oferty i podpisuje umowy i dbam o kontakt z klientem.. A poza tym prowadzę szkolenia specjalistyczne.

Normalnie aż nie mogę się doczekać jak @ zniknie i będę mogła się do niego dorwać..Szczególnie że w końcu poszedł do fryzjera i wygląda jak fajne ciacho...mniam..
Ja swojego próbuję wysłać do fryca ale on "zmienia imicz" :-):-) Teraz wyjeżdż, więc nie nalegam żeby wyglądał wybitnie atrakcyjnie;-)
cześć dziewczynki!!!
Dawno mnie tu nie było... dużo spraw na głowie i te mdłości....

Przesyłam wszystkim fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
OOOO, jednak jesteś tutaj Niunians:-):-) łapę fluidki do słoiczka:-)
no to nadrabiam:-)
1. tylko dyszka - a dziś mam ponad 30 stron:wściekła/y:
2. Ty Zajączku biedna jesteś z tymi wyjazdami:baffled:
3. Grzeczna - jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić;-)
:tak:
cześć Andziu... Co jak co ale ty zawsze nadrobisz... A co do grzeczności ; wyznaję zasadę - Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne - tam gdzie chcą:-D

DZIEWCZYNY chciałam wam wszystkim podziękować za wiarę...i słowa otuchy, naprawdę jesteście wspaniałe:-D:-D:-D:-D
Narazie brak @ dziś boli mnie prawy jajnik i brzuch ciągnie jak na @... cholernie się boję jutrzejszej bety- (wszystko jest tak samo jak na @, oprócz dziwnego uczucia ,tak mi jakoś mokro:baffled:)

Cześć Martynko, widze że dzisiaj humorek lepszy. Wiesz że na nasze kciuki możesz liczyć:):) Czekam z niecierpliwością na wyniki Twojej betki i baaardzo Ci kibicujemy:tak:
Byłam u pani ginekolog pierwszy raz na NFZ w mojej przychodni.Fajna ta pani doktor jest i taka miła.Mimo @ mnie zbadała:szok::szok::szok: dobrze że dzisiaj się zaczęła to jakoś to było:zawstydzona/y: i tak moje badania są ok,oczywiście powiedziała że krótko się staramy ale skoro ja chcę szybko to nie ma co czekać roku tylko zbadać partnera.I dała mi karteczkę na badanie nasienia do Invimedu i z tym badaniem mam przyjść do niej.Pocieszyła mnie więć nie mam takiego doła z powodu tej wstrętnej małpy.Teraz tylko muszę mojego M zbajerować na to badanie:-)
Kurczę, jak to przeczytałam sama zaczełam się zastanawiać czy nie iść na kasę chorych... trochę zaoszczędzę, a może się trafi jakiś jednak normalny lekarz. Przynajmniej skierowanie da, bo ta moje nie dość że nie badała, kasę wzięła to żadnego pożytku z niej...
aaa pewnie na nk mnie widziała kropeczka.. bo tutaj nie zamieszczłam..
no ale zamieszcze..

to jeszcze za czasów studiów.. wtedy ładnie opalona byłam.. bo tak to świece blado
Śliczne masz włoski nektarynko. Ja mam naturalnie ciemne ...i mnóstwo siwych (genetyka) więc już od dawna farbuję na czarno....
dziewczynki ja tylko na sekundke, bo u siostry jestem wiec nie czytalam co naskrobalyscie..
po wizycie u gina, musze stwierdzic ze gin swietny :-)ale....
powidzial ze nie widzi peknietego pecherzyka:-( tzn na lewym jajniku jest cos co moglobyc pecherzykiem wiec jesli tak to widocznie szybko sie wchlonął albo go nie bylo...
plyn w zatoce jest super i endometrium wspaniale - gin tak pwiedzial ze super. ale ciezko mu cokolwiek wiecej powiedziec bo mnie wczesniej nie badal , bo wczesniej do innego chodzilam... takze tyle... troche ostudzil moj zapal.... no coz.. pewnie znowu sie nie udalo...:zawstydzona/y:
Marzenko... nic nie jest przesądzone... Jeśli cię to coś pocieszy ja chyba tez przegapiłam owulkę... Jestem zła ...
AndziaS no ja czytam...zawsze i dokladnie!!!! jakos takie psychologiczne podejscie do wielu spraw do mnie przemawia:-)...a moj maz wlasnie nuci:
"przyszla do mnie nie wiem skad.....zawrocila w glowie tak dokladnie...Andzia...":laugh2::laugh2::laugh2:Oddzialu Zamkniętego:-p...i przyniosl mi tu lody:-) i pyta co u forumowiczek...ale jaja:-):-D:-)
Mój wczoraj zabrał mnie na spaceros...wymusiałm na nim zachaczenie o cukiernie z lodami, ale spóźnilismy się o minutę dosłownie:baffled: Uwieeeelbiam lody:happy:

No tak, czlowiek pojdzie do pracy, zrobi cos do jedzenia i juz 40 stron do czytania. Przeczytalam wszystko ale odpowiedzi nie pisze bo by chyba ze dwa lub trzy posty zajely. Dobrze ze Andzia czy kropeczka zawsze odpowiadaja wszystkim i ratuja honor tego watku:tak::tak::tak::-):-):-) Mnie sie zaczelo platac w oczach od postow.
Witam nowe dziewczyny i te z innych watkow:-):-):-)
U mnie dni plodne sie skonczyly i teraz czekamy. Tempka skoczyla do 36,8 wiec jest dobrze i nawet wykres na fertility wskazal owu w niedziele - wtedy co mnie tak bolalo:szok::szok::szok: oby tym razem sie udalo... to juz 8 m-c staran!!! juz bym rodzila jakby wyszlo za pierwszym razem...
Gosieńko trzymam kciuki. Moje dni płodne nie wiem czy były, czy się skończyły i kiedy były. Wiem że nic nie wiem...
jakbym o sobie czytała:tak:

produkujecie dużo, ale teraz muszę się Wam pochwalić:tak:

ostatnio miałam takie poczucie, że tkwię w jakimś zawieszeniu - nic się nie dzieje, nie zmienia. No i stwierdziłam, że dosyć tego - i udało mi się parę rzeczy zrobić:
1. w końcu mamy cały, gotowy projekt naszego domku - w przyszłym tygodniu muszę go złożyć w urzędzie i czekac na pozwolenie - na pewno nie będzie nas stać na rozbudowe w tym roku, ale w przyszłym mam nadzieję zaczniemy.
2. dziś byłam z koleżanką oglądać gabinet - chcemy go wynająć i otworzyć prywatny - mam nadzieję, że się uda.
3. jutro rano robię prolaktynę i testosteron - bo przegapiłam w ostatnim cyklu.
Andziu, słoneczko... na pewno Ci się uda... Zreszta masz takie doświadczenie w diagnozowaniu chorych przypadków z BB że będziesz najbardziej rozchywtywaną psycholożką:-):-)
kropeczko co do twojego pytania to ja nawet ogladalam o tym program i czytalam rowniez , ze przytulanki jak najczesciej to bardzo dobra sprawa, wkoncu sex to zdrowie!!:-D:laugh2: dobrze wplywa na serce, na krązenie , na kondycje!!takze oby jak najczesciej!!:-D
Czyli musimy wystosowac odezwę do narodu: SEX TO SAMO ZDROWIE :-)
Z której strony by nie spojrzeć. Po dzisiajszym poranku będę zdrowa przez caaaały dzień:-)
Hej Lachony,
a ja znow z powrotem tutaj. Wczoraj zameldowalam sie na watku staraczek, niektore mnie moze pamietaja? Musialam troche ochlonac bo ciaza pierwsza slaba i aniolek opuscil mnie bardzo szybko...

No i teraz znow jestem napalona jak nie wiem co. Mozg juz mam owladniety instynktem a moj ukochany najpierw chetny, teraz zwatpil :( I przytulanka do konca nie ma.Tabletek zadnych nie biore ani nic... i w tym wszystkim taki powtor sie ze mnie zrobil, ze licze na "niespodzianke". Po ostatnich zwlaszcza miesiacach ta chec macierzystwa wzrosla we mnie nieslychanie i az plakac mi sie chce czasem...
Siemasz Qcz:-) Dokładnie - Hanka2:-)
Nie łam się. Małżowi przejszie robaczysz!!. Każda z nas ma fioła już na punkcie dzidzi.. Inaczej by nas tu nie było przecież...

Witam po swietach

Kobietki nie było mnie około tygodnia, mam 100 stron zaległosci, nie dam rady nadrobic, prosze was o info o nowych fasolkach :)

U mnie spokojnie.. staram sie tak bardzo o starankach nie myslec..jest ładna pogoda to mi pomaga, jak widzicie po suwaczku mam jeszcze pare dni do owulacji, mam nadzieje ze ja bede miala, w tym miesiacu nie łykam clo
cześć Elfiku ... Dawno cię nie było. Cieszę się że wszystko ok.
Czesc Kochane..

Przykromi bardzo.... Przytulam mocno

Dziewczyny-mam pytanie-jak czesto powinno sie z medycznego pkt widzenia przytulac...tak wogole dla zdrowego funkcjonowania organizmu-mezczyzny i kobiety (nie ze wzgledu na staranka)???
Wie ktoras cos na ten temat?
Moim zdaniem tak co drugi dzień, by plemniczki mogły odpoczywac:-)
A jak tam operacja mamy w.kropeczko? wszystko ok?

Czesc Dziewczyneczki :-D
Bylam dzis pierwszy dzien po swietach w pracy i tak mnie szefostwo wq...wilo,ehhhhhh...
Ale poprawilam sobie humorek po pracy-poszlam z M na rolki.
A tak poza tym wczoraj dowiedzialam sie,ze moja kolezanka ze studiow,ktora brala slub tydzien po mnie wlasnie urodzila coreczke i co lepsze...nazwala ja tak jak ja- Daria :tak: mile...
Lece czytac,bo znow 30 stron do nadrobienia :happy:
No to świetnie! Będziesz ciotką:tak::-D
Nie ma to jak spędzanie czasu wolnego z mężczyzną, co?:-p

:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i jeszcze raz:zawstydzona/y:

ja na herbatke musze oczy kota jak ze shreka robic albo slodką minke..
No co TY? Mój P stawia mi herbatkę na ławie i ona czeka na mnie bym się obudziła:-p:tak::-D Normalnie jest niesamowity ten mój P:rofl2::happy:
Pozmywa, wyprasuje, kolację poda..:-DNie to, żebym ja nic nie robiła... ale on zawsze do mnie mówi:"Kochanie usiądź sobie i odpocznij, zaraz podam kolację" :laugh2::rofl2: Niesamowity facet:tak:

a na silne bóle na mnie zawsze działał ketonal forte niestety na recepte
Zgadzam się, mi też ketonal forte pomaga. Albo aspiryn migrenum jeżeli głowa boli. Nie zastąpione dwa leki:tak:

No tak, czlowiek pojdzie do pracy, zrobi cos do jedzenia i juz 40 stron do czytania. Przeczytalam wszystko ale odpowiedzi nie pisze bo by chyba ze dwa lub trzy posty zajely. Dobrze ze Andzia czy kropeczka zawsze odpowiadaja wszystkim i ratuja honor tego watku:tak::tak::tak::-):-):-) Mnie sie zaczelo platac w oczach od postow.
Witam nowe dziewczyny i te z innych watkow:-):-):-)
U mnie dni plodne sie skonczyly i teraz czekamy. Tempka skoczyla do 36,8 wiec jest dobrze i nawet wykres na fertility wskazal owu w niedziele - wtedy co mnie tak bolalo:szok::szok::szok: oby tym razem sie udalo... to juz 8 m-c staran!!! juz bym rodzila jakby wyszlo za pierwszym razem...
Nie przejmuj się Kochana... mnie nie było od wczorajszego popołudnia a już miałam mnóstwo stron do nadrobienia:tak: Będę trzymac kciuki by 8 cykl był tym ostatnim i żebyście w końcu mogli cieszyc się dzidzią:tak::-D

Hej! Ja mam prawie 29 i teraz dopiero staramy sie o pierwsza dzidzie!
Nie wyobrazacie sobie ile mam mysli,ja lat 50at a moje dziecko 20:szok: nie!!!!!!!!!
Obiecalam sobie,ze urodze je p[rzed 30ka(jakby to cos mialo dac).
Zabawne jest ze jestem po 2ch testsch-2kreski...ale zrobilam je przed okresem a teraz czuje sie jakbym go miala dostac:-(
Mojej koleżanki mama urodziła dzidzię w wieku 36lat i była zdrowa i silna:tak: Także wierzę, że Ty też będziesz się cieszyc dzidzią:tak:A na razie póki nie ma @ to Kochana wszystko możliwe...:-p:-D

Dzień dobry z samego rana kobietki :)
Dzień dobry!!:laugh2:

Dzień dobry kobietki.

Nie było mnie tu wieki.
Prace w ogrodzie pełną parą i jeszcze powiększam teren pod uprawę i sama osuwam trawsko i chwasty.

Wczoraj według obliczeń cyklu który powinien być to dawno było po dniach płodnych. Ale ostatnio trochę się tam namieszało no i przepracowanie, stres.

Życze szybkiego powrotu do zdrówka!!:tak:Zaglądaj do nas jak najczęściej:laugh2:
No i nie przepracuj się na tej działeczce:tak:

A u mnie wczoraj było małe przytulanko..:laugh2::rofl2::happy::rofl2::laugh2:
Dziś jedziemy ze znajomymi zawieźc mojego P na uczelnie (studiuje na 4 roku) na cwiczenia a jak skończy zajęcia to robimy małą wycieczkę po Olsztynie:-p
Kobitki lecę się umyc i ubrac bo jeszcze w piżamie siedzę:sorry::tak:
Nie piszcie zbyt dużo..:szok::-D

Dzień dobry kobietki.

Nie było mnie tu wieki.

Witaj
Może coś zasialiście nie tylko w ogródku:tak:
Pamiętam że planowałaś wyjazd do pracy z koleżanką?

Siemacie Lachonarium

Qutwa ile stron - mola książkowego by nawet zemdliło.

Ja dzisiaj także na chwilkę, bo i dzisiaj dzień zaplanowany, chociaż mam nadzieję, że połowę planu dnia szlak trafi bo zapowiadali deszcz - no ale na tę minutę się nie zanosi na ulewę.

Mam nadzieję, że moja świta tęskniła za Panią Władczynią i godnie mnie zastępowałyście i nierozpierdzieliłyście forum w drobny mak.

Ja mam wir na maxa od kilku dni, do tego męda miała wolne więc czasu nie było nawet się wysikać spokojnie.

U mnie temperatura o 1 stopień codzień spada więc i tym razem prawdopodobnie nie zaciążyłam - ale to żaden szok dla mojego organizmu ponieważ jest tak co miesiąc. Srał to wszystko pies, już nawet nie mam siły się denerwować.

Zadam głupie pytanie - kto streści na ochotnika????
Nikt, rozumiem.
No nareszcie bo już list gończy za tobą wysłałyśmy:-)
I butelki od nowych za ciebie wyciągałyśmy a Nektarynka browara dla ciebie:-D:-D:-D

reklama
Witam, witam witam...

z tego co slyszalam to ja najbardziej ma wplyw na prostate, wogole na rozne schorzenia... wplyw wogole na czlowieka ma bardzo duzy, podczas sexu wydzielaja sie hormony szczescia ktore sprawiaja ze do czlowieka przylazi mniej chorób itp. zreszta jak to mowia " nieuzywany organ zanika" :laugh2::-D:laugh2:

O proszę! To to na pewno się mojemu M spodoba! Myślę, że bardzo by cię polubił za takie teksty:tak::-D

Kropeczko brak seksu wplywa na przerost prostaty,podobno.
A teraz co u mnie.
Pracuje duzo,ze nawet nie mialam kiedy badan sobie zrobic,wiec po swietach wzielam 2 dni urolpu.Poszlam do przychodni.Powiedzieli,ze wszystkich badan nie zrobia,wiec pojechalam do szpitala,skoro juz bylam na czczo,zeby za jednym zamachem wszystko_Okazalo sie,ze rozyczke robia tylko w sanepidzie,wiec i tak musialam byc 2 razy kluta.Na obydwu rekach zrobili mi krwiaki! Najpierw w szpitalu,potem w sanepidzie i jeszcze za to zaplacilam ponad 200 zl.Wygladam jak narkomanka.
Zrobilam:
morfologie,mocz,OB,glukoze,oznaczenie gr.krwi,toksoplazmoze (IgG,IgM),cytomegalie (IgG,IgM) i rozyczke (tylko na przeciwciala,bo nie robili innych).No i TSG i T4 (ze wzgledu na chora tarczyce)
Takze z niecierpliwoscia czekam na wyniki.Badan hormonalnych nie robilam,bo jestem dopiero pierwszy cykl po tabletkach.
Ale...do 15 dc bolaly mnie jajniki,bardzo.Potem cisza.Dzis 32 dc i brzuch nie boli,rano mialam tylko lekko brazowy sluz,a potem cisza...
Nie dosc,ze tempka po owu (o ile byla) nie wzrosla,to jeszcze do tego nie ma @ a juz 17 dni po owu.
Pomozecie mi to rozszyfrowac.Podrzucam link do wykresu.
Pierwszy po tab - 28dni

Kochana ja mam problem z pobieraniem krwi, bo nie widać u mnie żył. Jak tylko wchodzę na badanie to od razu o tym mówię i zawsze słyszę " oj, faktycznie- ciężko". No i wtedy po raz pierwszy robi mi się słabo. Potem po wbiciu igły zazwyczaj pani nie trafia w żyłę, więc zaczyna się gmeranie w środku w jej poszukiwaniu. Wtedy już mi bardzo słabo. Przez 9 miesięcy kilka razy prawie zemdlałam. I zawsze słyszałam " to jak pani dziecko urodzi jak pani przy pobieraniu krwi mdleje". Bardzo to pocieszające. Zwłaszcza,że po porodzie lepiej się czułam niż po przebiciu żyły na wylot, co skończyło się zapaleniem żył i innymi komplikacjami.

DZIEŃ DOBRY RANIUTKO!!!!!!!!!!
dzisiaj to mi się udało wstać wcześnie dopiero ale rozbudzałam sie jakie pół godziny bo to dla mnie koszmar wstać o 6.30 ale jak trzeba to trzeba.:tak:

Kropeczko czekam na wiadomości jak sie powiodła operacja mamy?? jestem dobrej mysli!!

ja mam dzisiaj dużo spraw do załatwienia w urzędach wiec musze rano to pozałatwiać i potrzebuję dużo cierpliwości do tego bo każdy wie jak to wyglada takie chodzenie po urzędach i załatwianie jednej sprawy w kilku pokojach.

witam nowe forumiczki!!

a wszystkim życze miłego i pogodnego dnia bo u mnie dziś pogoda jak narazie nie ciekawa pochmurno coś:-(

Ja też pytam Kropeczko co u mamy?

Dziękuję w sumie dobrze gdyby nie te potworne mdłości rano i wieczorem :-)

Wstaję o 5 15 do pracy i jak wracam o 16 00 to już mi się chce spać, ale wytrzymuję do 20 30 i idę w kimono-zasypiam jak noworodek w 3 sekundy. Mąż się tylko ze mnie śmieje :-)

Ja musiałam przez pierwsze 3 miesiące zrobić sobie drzemkę w ciągu dnia. Bez tego nie byłam w stanie funkcjonować. W 2 trymestrze już nie musiałam:-D

Hej! Ja mam prawie 29 i teraz dopiero staramy sie o pierwsza dzidzie!
Nie wyobrazacie sobie ile mam mysli,ja lat 50at a moje dziecko 20:szok: nie!!!!!!!!!
Obiecalam sobie,ze urodze je p[rzed 30ka(jakby to cos mialo dac).
Zabawne jest ze jestem po 2ch testsch-2kreski...ale zrobilam je przed okresem a teraz czuje sie jakbym go miala dostac:-(

Ja myślę, że tutaj jest wiele kobiet w tym wieku , które starają się o pierwszą dzidzię. Teraz to normalny wiek. Jesteś jeszcze młoda nie widzę w tym nic dziwnego:tak::tak::tak: Trzymam kciuki!

Jak wstaję rano to szybko coś jem pomimo, że mi niedobrze.
Gdybym nie zjadła nic- to by mną rzucało tzn zbierało by się na wymioty, ale po całej nocy nawet nie było by czym zwracać :-)

Największe nudności miałam niedługo po zapłodnieniu. Jakoś w 5 tygodniu ciąży, a teraz w 10-ym jest lepiej, albo się poprostu przyzwyczaiłam.

Potem jadę autem i już jest trochę lepiej i jak wchodzę do pracy to zjadam już normalne śniadanie.

Mdłości przechodzą od około 10 00 i mam spokój do 18 00 a potem znowu zaczyna się to samo blehhhh, dlatego jem kolację i myk spać.

Ciekawa jestem czy będę mieć kiedyś bliskie spotkanie z kibelkiem :-)
Narazie są "tylko" potworne mdłości.

Nigdy nie lubiłam kawy i mięsa też zabardzo namiętnie nie wcinałam.
Teraz jak czuję zapach smażonego lub gotowanego mięsa to prawie lecę do kibelka. Co za koszmarny zapach !!!!
To samo z kawą. Okropny smród :-)

Z mięsa wchodzi mi jedynie Sucha Krakowska-właśnie zjadłam z nią bułeczkę :-)

Ja też miałam krótko mdłości, może ze 2 tyg. Wszystkie inne dolegliwości minęły w 2 trymestrze. I to z dnia na dzień. A co do zapachów- mnie denerwowały niektóre kosmetyki no i kawa oczywiście też. A jestem wielkim kawoszem! I co ciekawe- do tej pory te niektóre zapachy nadal mnie drażnią, choć moja córcia ma już 2,5 roku! Ponoć zapach w ciąży mocno się wyostrza i czasem tak zostaje!

Czesc Kochane..

Już wczoraj pisałam,że na mnie działa tylko nurofen forte. 5 minut i po bólu. A tak w ogóle przytulam Nektarynko;-)

Do góry