reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

matko co to jest ja też powinnam zrobić takie badania???
a to refundowane badania są czy prywatnie się je robi??
moze mi któraś wytłumaczy o co w tym chodzi:tak:

Zaniepokojona-te badania warto zrobic przed zajsciem w ciaze...ale jak np nie zrobi sie ich przed to sa to podstawowe badania jakie lekarz kazuje zrobic w czasie ciazy, na poczatku.
czesc z nich jest refundowana z NFZ na skierowanie ginekologa...ja nie wiem jednak ktore, ja robilam je bez skierowania, prywatnie.

no tak został niesmak po tej aferze a nowe nie są do końca akceptowane albo przyjmowane do starego grona szkoda bo to spowodowało ze atmosfera nie jest taka jaka powinna być ....

Kochanie-chyba nie czujesz sie jakos odrzucona czy cos??? To ze czesc z nas zna sie lepiej, bo dluzej...nie znaczy ze nie jest nam milo witac na forum nowe dziewczyny!!! Buzki!

dziewczynki ja tylko na sekundke, bo u siostry jestem wiec nie czytalam co naskrobalyscie..
po wizycie u gina, musze stwierdzic ze gin swietny :-)ale....
powidzial ze nie widzi peknietego pecherzyka:-( ...plyn w zatoce jest super i endometrium wspaniale - :zawstydzona/y:

Marzenixxx-jest plyn to pewnie byla owulacja!!!!!!
Endometrium masz super, wiesz jak trafilas ze starankami to bedzie fasolek!!!

Martwię się bo od kilku dni boli mnie szyjka i mam wrażenia jakby mi się wejście do pochwy zwęziło, nie wiem co się dzieje wizyta dopiero za tydzień :szok::szok::szok:

Kingus-kochanie-zadzwon do tej swojej ginki...masz do niej nr i z tego co pamieta dobry kontakt...nie czekaj i sie nie denerwuj- po prostu zadzwon!!!
A masz jakies plamienia itp...itd...?

Kropeczko wysłałam ci zaproszenie.:-)

Dziekuje, juz zakceptowalam:-)

[
gin powiedzial ze plyn moze byc jeszcze z poprzedniego cyklu....:-(

Co takiego?????:szok:
E tam...nie chcial ci konketow walic bo cie nie ogladal przed owulacją..na pewno plyn jest z tego cyklu...kwestia teraz tylko kiedy ta owulacja byla, ze on pecherzyka-tzn sladow po nim nie widzi???

]

reklama
:-(zrobiłam właśnie test dziś jest 13dc i nie było kreski testowej była tylko wyraźna kontrolna. jajnik przestał bolec sądzę że owu była tylko dlaczego test pokazał coś innego?:confused2:

Zaniepokojona-te badania warto zrobic przed zajsciem w ciaze...ale jak np nie zrobi sie ich przed to sa to podstawowe badania jakie lekarz kazuje zrobic w czasie ciazy, na poczatku.
czesc z nich jest refundowana z NFZ na skierowanie ginekologa...ja nie wiem jednak ktore, ja robilam je bez skierowania, prywatnie.

Kochanie-chyba nie czujesz sie jakos odrzucona czy cos??? To ze czesc z nas zna sie lepiej, bo dluzej...nie znaczy ze nie jest nam milo witac na forum nowe dziewczyny!!! Buzki!

]
acha to mnie uspokoiłaś troche z tymi badaniami muszę się zorientować trochę w tym

tak szczerze to trochę tak pomyslałam ze teraz wszystkie nowe nie bedą traktowane poważnie i nie bedziecie miały do nas zaufania ale z drugiej strony się nie dziwie ale z trzeciej strony hihi to ja nie zwracam zbytniej uwagi na takie sytuację i ufam ludziom i nie zakładam z góry że ktoś jest nie szczery i oszukuje forumiczki a poza tym trzeba wziąć poprawkę ze to jest internet i takie sytuacje się niestety zdarzają
to się wygadałam

ja tez ostatnio jak tylko jest u mnie moja siostrzenica to ogladam same bajki hehe , ona ma 2 lata i 7 miesiecy i jest cudowna!! i tez mowi do mnie" kocham ciociu " i przytula sie i caluje gdzie popadnie!! normalnie przecudowna!!
Marzena - moja chrześnica ma 2,5 roku - też jest słodka i całuje gdzie się da
ostatnio moja siostra mówi do niej, że pójdzie do przedszkola a Julka na to "mama, to znaczy, że ja już jestem duża?":-) zawsze mnie rozbraja tymi tekstami:tak:
Czesc Dziewczyny!:-) Jestem nowa i od jakiegos czasu przypatruje sie Waszym wypowiedziom :tak: Postanowilam napisac bo tak szczerze nie mam z kim porozmawiac na temat staran bo wszystkie moje kolezanki jak i bratowa maja juz dzieci tylko ja zostalam :wściekła/y:.
Witaj Myszko! Ja też sądzę, że powinnaś zrobić jutro rano test - objawy masz bardzo fasolkowe - daj znac co jutro wyszło;-)
Lekarze mowia ,ze wszystko o.k.nie prowadze obserwacji(tzn.nie zapisuje)bo mam cykle jak w zegarku,sluz jak w zegarku,owu co miesiac(potwierdzona testami).we wtorek moj maz ma jeszcze oddac nasienie(mial juz usg jader i calego ukladu jajowodow) do badania i w maju kolejna wizyta u gin.dodam,ze mamy juz synka,
to byla wpadka kontrolowana,ale to 11 lat temu)
Emma - rzeczywiście dziwna ta Twoja sytuacja - zróbcie badania M i napisz co wyszło - i tak jak radzi Eve - może zrób progesteron:tak:
To jest nas dwie kochana,wyczułam @ zaczął mnie boleć krzyż i brzuch i już się zaczęła. :angry::angry:
Oj Karola - przykro mi z powodu @ - a tak mocno wierzyłam, że się udało:-(
a swoją droga to jakiś zastój mamy w fasolkach - co jest grane - bociany zajęte robieniem gniazd i nie przynoszą fasolek, czy jak:wściekła/y:
a ja umieram w ogóle sie obudziłam o 6.30 bo mnie tak brzuch bolał :baffled: i cieknie ze mnie tak że :szok: chyba nigdy tak nie miałam :-(
Kucuk - i jak dalej boli - może weź nospę:tak:
A do tej pory- to ja mialam prysznic, meza do pracy wyprawilam, sniadanko zjadlam, popisalam na nk i poczytalam na bb....o!
pracuś - tak "dużo" zrobiłaś - a ja teraz nadrabiam zaległości i piszę monologi:sorry: mam nadzieję, że chociaż ktoś je potem czyta:-p
A ja mam dzisiaj nerwy od rana...moja mama ma dzisiaj operacje na kregoslup...3majcie kciuki by sie powiodla!
Kropeczko - trzymam kcuiki mocno, by wszystko było dobrze:eek:
Pamiętacie mnie jeszcze?
Udzielam się teraz na wątku staraczki 2009 ale wczesniej byłam tutaj.. tak mi się zdaje bo pamietamw.kropeczkę i inne dziewczyny..:tak:
Miałam przerwę w starankach ale już dziś zaczynamy:rofl2::happy:
Trzymajcie kciuki!!
Zapraszam na wątek staraczki 2009:tak::-D
Już się witałyśmy, ale witam jeszcze raz i powodzenia w starankach życzę:-)
Kropeczko, ostatnie dwa cykle sprawdzałam. teraz myślałam że na samej tempce się połapię ale nie daję rady. Dzisiaj zrobię test owu i jutro. Zobaczymy...
Jak na razie nie miałam jeszcze monitoringu... chciałam sobie odpuścić na razie i nie robić, bo miałam nadzieje że uda się bez tego...:-(
Zajączku - zrób test owu to będziesz spokojniejsza - ja też jeszcze nie robiłam monitoringu i daję sobie czas do wakacji - jak nie to w sierpniu po urlopie do gina i monitoring i badania M i co się jeszcze da:tak:
Tata bedzie mial (chyba) wyniki w przyszlym tygodniu, rozmawialam z nim dzisiaj i mowil ze powoli musi zalatwiac cos ze szpitalem , ale nie wypytywalam dokladnie co :zawstydzona/y:
oczywiscie dam znac jak tylko poznam wyniki.
Ooo wlasnie sie dowiedzialam ze nastepna moja kolezanka wpadla - A JA ? :zawstydzona/y: ja tez chcemmmmm :confused2:
Lilu - daj znać jak będą wyniki Taty:tak:
a co do koleżanki - moja kuzynka prawdopodobnie jest w ciąży i bardzo się z tego cieszę, bo po pierwsze ma chorą tarczycę, po drugie ma 35 lat a jej M 40, po trzecie M mojej kuzynki nie miał zbyt dobrych wyników z badań nasienia (nie znam dokładnie szczegółów) - więc skoro im się udało po kilku latach starań z przeszkodami to i nam się uda:tak:
[/CENTER]
A nie myslalas o aerobiku wwodzie, znacznie odciaza plecki..albo pilates...ja ci te 2 bardzo polecam!
Przypomniałaś mi Kropeczko o basenie - miałam się zapisać i zapomniałam:zawstydzona/y: teraz czegoś poszukam i M wyciągnę:tak:
wróciłam z usg przezierności karkowej. wszystko jest OK:-):-):-):-):-)
dzidzia ma 6,24 cm
a oto jej zdjęcie, niezbyt wyraźne ale zawsze jest:-)
Katarzynko - śliczny dzidziuś:tak:
Prasowanie możesz mi podrzucić. Lubię:-)
Ja za to nienawidzę prasowania - ale jestem dobrą koleżanką i jak trzeba to pomogę:tak:
tak na marginesie - właśnie przed chwilą dzwoniłą moja koleżanka, która ma termin porodu na 17 maja (same ciężarne dookoła:no:) - ma skróconą szyjkę i rozwarcie na 1 cm - lekarz boi się, że może nie donosić do końca kwietnia:-( i też jej zaproponowałam, że pomoge prasować wyprawkę dla dzidziusia:tak:

Dziewczyny-mam pytanie-jak czesto powinno sie z medycznego pkt widzenia przytulac...tak wogole dla zdrowego funkcjonowania organizmu-mezczyzny i kobiety (nie ze wzgledu na staranka)???
Wie ktoras cos na ten temat?

:-(zrobiłam właśnie test dziś jest 13dc i nie było kreski testowej była tylko wyraźna kontrolna. jajnik przestał bolec sądzę że owu była tylko dlaczego test pokazał coś innego?:confused2:

Joasya-a bylas kiedys na monitoringu cyklu?
Mierzysz temperature?

tak szczerze to trochę tak pomyslałam ze teraz wszystkie nowe nie bedą traktowane poważnie i nie bedziecie miały do nas zaufania ...

No ja ci zaraz zrobie...czy ja Ci dalam oznaki, ze Ci nie ufam???

...a ja teraz nadrabiam zaległości i piszę monologi:sorry: mam nadzieję, że chociaż ktoś je potem czyta:-p

Kropeczko - trzymam kcuiki mocno, by wszystko było dobrze:eek:

AndziaS no ja czytam...zawsze i dokladnie!!!! jakos takie psychologiczne podejscie do wielu spraw do mnie przemawia:-)...a moj maz wlasnie nuci:
"przyszla do mnie nie wiem skad.....zawrocila w glowie tak dokladnie...Andzia...":laugh2::laugh2::laugh2:Oddzialu Zamkniętego:-p...i przyniosl mi tu lody:-) i pyta co u forumowiczek...ale jaja:-):-D:-)

Czesc Dziewczyneczki :-D
Bylam dzis pierwszy dzien po swietach w pracy i tak mnie szefostwo wq...wilo,ehhhhhh...
Ale poprawilam sobie humorek po pracy-poszlam z M na rolki.
A tak poza tym wczoraj dowiedzialam sie,ze moja kolezanka ze studiow,ktora brala slub tydzien po mnie wlasnie urodzila coreczke i co lepsze...nazwala ja tak jak ja- Daria :tak: mile...
Lece czytac,bo znow 30 stron do nadrobienia :happy:

reklama
Do góry