reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

Jak coś to mam na imie Ola..Dziewczynki na wątku ciąża po poronieniu, piszą do mnie PRZYSZŁA, albo OLA PM :) To tak w skrócie.. :)
Mam w zwiazku z tym teraz pytanko:
dziewczyny, od jakiegos czasu próbuje rozszyfrowac KARTE OBSERWACJI CYKLU i mam kilka pytan i watpliwosci..czy ktoras z was stosuje ta metodę? jak tak to do kogo mam sie zglosic po pomoc?
OlaPM - pytaj i się nie krępuj - tutaj możesz pytać o wszystko - kiedyś Ty będziesz udzialć odpowiedzi na te pytania innym staraczkom:tak:
powiedz co cie trapi pomoge moze..
Może - Nektarynko - Ty jesteś jak encyklopedia medyczna i jeszcze Lolitka - a gdzie Ona się ukrywa!:tak:
LOLITKO wracaj do nas!
Dziewczyny ja po prostu mam taki ból brzucha jak na @ więc dlatego już mój czar prysł, nie czuję się inaczej...niż przed @.

Martynko - ja zabraniam Ci tak mówić - ja cały czas ściskam kciuki:wściekła/y::tak:
hm... no mi dzis skoczyla rano z 36,35 na 36,4 to ile to stopni bo sie juz pogubilam... 0,05?? to co moze znaczyc?? ja wogole tego nie rozumiem.... nawet nie chce sie wglebiac bo ocipieje...
Marzena - pomalutku - sama się niedługo nauczysz odczytywać wykresy i na pewno nie ocipiejesz:tak:
Witaj:-)
ale pytanie za 100 punktow!!! - jesli na tescie owu wychodza te same kreski tzn ze owulka nastapi w ciaggu 24-36 godzin.. to wszyscy wiemy. ale..... jesli zrobi sie test nastepny wlasnie po tych 24 czy mniej wiecej godzinach w chwili gdzy wlasnie owulka trwa tzn jajo to jaka kreseczka wychodzi na tescie????czy jakas wogole??skoro bordowa ma byc zapowiedza wczesniejsza to w trakcie jaka ma byc?????????:eek::eek::eek:
chyba ma jej nie być - albo bardzo lekka - z reguły piszą, że jak wyjdzie bordowa to nie robi się testu na drugi dzień tylko działa;-)
Dzisiaj żeby poprawić sobie humor poszłam na solarium,manicure,pedicure i kupiłam sobie 3 pary nowych majtek.Nie mam żadnych objawów delikatnie bolą mnie piersi po bokach jak się pomacam(ciągle się macam)testu jeszcze nie zrobiłam.
Jutro o 14 30 mam wizytę pierwszą u panstwowego ginekologa mama zapisała siebie i mnie więć muszę iść,jutro rano zrobię test przed wizytą u lekarza.
No to teraz jesteś piękna i dopieszczona;-) jeszcze niech M poprawi a @ nie przyjdzie:tak:
[
kurcze ja nie wiedzialam ze my tak smiesznie w srodku wygladamy..:) spodziewalam sie jakis strasznie strasznych ( maslo maslane ) zdjec..a tu taka sympatyczna ,..,,,mh...bulbka?
a dla was kobietki..do wyboru do koloru :)
"sympatyczna bulbka" - może i bulbka, ale nie sympatyczna:no:
a za drinki - dziękuję - jest z czego wybierać:tak:
Byloby naprawde co opowiadac dzieciom,a pozniej wnukom (no moze bez szczegolow);-)
Szafirku - wpadłaś i wypadłaś - wracaj i pisz co u Ciebie:tak: miło Cię "widzieć" po świętach:-)
poki co nie masz okresu czyli jest szansa..a co do in vitro to jak nie wyjdzie nam inseminacja to odkladamy na in vitro,postawilam sobie za cel ze w tym roku zaciaze i tego sie trzymam heh,ja tam trzymam za ciebie kciukasy od poczatku do konca jestem z Toba!
Bardzo dobry plan - rok 2009 rokiem zafasolkowania:tak:
Moja droga imienniczko, rzadko sie ostatnio odzywam (podly nastoj, placz na koncu nosa itp) przechodze przez ta sama sytuacje jak ty,nie wiec jak ci pomoc bo sama nie wiem jak mam sie z tego otrzasnac. Mam nadzieje ze to jest tylko chwilowe i samo przejdzie :-(
Olesiu - ściskam mocno i miłego świętowania 10 rocznicy - będzie się działo:-p
W sprawie objawów na @. Ja mam tak,że w dniu @ czuję takie dziwne napięcie, jakbym miała zaraz "wybuchnąć":-D. Pojawia się to uczucie kilka godzin, lub krócej przed @. Jak już @ się pojawi znika. Macie tak?
Ja też czuję takie napięcie, ale dopiero teraz to sobie uświadomiłam, jak zapytałaś:sorry: w sumie może być jako objaw zafasolkowania gdy go nie będzie:tak:
melduje dziewczyny ze małż zgwałcony.... chociaz dzis mi sie udalo.... moze jakies plemniczki dogonią jajko!!:-D:-D:laugh2:
Doping dla plemników - dalej, dalej, dalej...:-)
Witajcie.
Mam cykle 26-27 dziś jest 12dc własnie zrobilam test pojawiła się mocna krecha kontrolna a testowa słabiutka więc test mówi że owulki narazie nie ma a organizm wskazuje na cos zupełnie innego ponieważ boli mnie prawy jajnik. Jak myślicie jak mogę to odbierac? Czy testy mogą się mylic?;-)
Na wszelki wypadek - zrób tak jak pisały dziewczynki - zrób test jutro - jak dla mnie może być jutro ciemna kreska:tak:
Hei dziewczynki:-)
Jak minely wam swieta?
My wrocilismy z Barcelony przed wczoraj:-)
Poprostu zero stresu,tylko sex,jedzenie, drinkowanie i duzo zwiedzania!!!
I na dodatek byla piekna pogoda:-)
Sa nowe wasoleczki????????????????????????
Witaj Babo:-):-):-) wypoczęta i wysexiona:-D;-):-D
Ok ja tez zmykam pod prysznic i do spanka...tylko jeszcze sexandthecity skoncze i uciekam! buziaki!!!!
Dobre i zagadkowe:-)
Zrobiłam test.
Jedna kreska dupa nawet cienia drugiej nie ma.:angry:
Piersi nie bolą już nawet z boku jak je dotykam pewnie jutro z rana będzie @:wściekła/y:
Oj - to przytulam mocno, ale póki nie ma @ to wiesz:tak:
Hej dziewczynki, dawno mnie nie było na forum:-) wpadłam się przywitactylko.
Dzisiaj mam USG genetyczne, trzymajcie kciuki, trochę się boje, ale mam nadzieję ze będzie dobrze.
Jak wróce to wkleję zdjęcia.
Buziaki
Kasia
Witaj Kasiu i wklejaj to zdjęcie:tak: - chyba, że juz to zrobiłaś to zaraz doczytam:sorry:
witam porannie!! dzisiaj musiałam wczesniej wstać niż zazwyczaj ale mi sie nie chciało bo ja tak normalnie to o 10 wstaję a 8 albo wcześniej to kosmos dla mnie:tak::-D
Zaniepokojona - to Ty mały śpioszek jesteś - zazdroszczę:-)
powiedział, że jak bardzo chce to poczekajmy jeszcze przynajmniej pół roku :-)
czyli już nie rok - pracuj dalej a ja Ci dopinguję mocno:tak:
wogóle to się witam;-) tempka dzis wzrosla z 36,4 na 36,7 ....
Piękny skok - i przytulanki były wczoraj - super - wygląda na to, że sie wstrzeliliście:tak:
dzisiaj ide z siostra do gina ale innego jak sie okaze fajny i dorby to bede do niego chodzic.... jak myslicie,??? czy dzis moze mi np powiedziec ze peklo jajeczko???
daj znać co powiedział - powinien widzieć chyba, że jest płyn:tak:
zerknelam na wykresik.. abrdzo ladny a te spadki to tak czasem jest.. nidby wykres nie bedzie równy jak autostrady w niemczech tylko jak te polskie dziurawe drogi..
fajnie to ujęłaś - polskie drogi:baffled:
Nie czułam żebym miała owulkę już, a tempka skoczyła.
Wczoraj się nie przytulalismy z M.... Przerwa poświąteczna była żeby go nie zajechać:-D Zabrał mnie na romantyczny spaceros po pracy na 2 h a później wiczór filmowy z browarkiem był... Bardzo miły wieczór...:happy: Dzisiaj się umówiłam z nim na gwałt:-D
I tak do soboty:-)
dla mnie to skoku jeszcze nie było - może będzie jutro:sorry:
romantyczny spacer - się rozmarzyłam:-)
Witam was dziewczynki! Moje dziecko dziś spało do 10 - ale ja ją kocham:tak::tak::tak: I jak wstała to powiedziała,że mi zrobi pyszną kawkę:-D:-D:-D:-D ( ma 2,5 roku!)
Słodka ta Twoja córcia:-)
Sprawdzam... Narazie nic nie widzę... Fakt że nie jest sucho, bo czuje się taka lekko naoliwiona, ale na palcu raczej nic nie zostaje... (bosze jakby ktoś wiedział co ja robię jak idę do tualety;-))
Zajączku - wszystkie to robimy:sorry:
Witam sie dziewczynki!jak zwykle dostalam @,jak zwykle przyszla punktualnie co do dnia i jak zwykle bardzo mi smutno:-(.no coz!nic na to nie poradze.to juz 2,5 roku staran,czasami trace nadzieje .dziewczynkom testujacym zycze dwoch tlustych kreseczek na tescie.nic mi nie pozostalo,tylko usmiechnac sie i isc dalej do przodu.:-)Buziaki dla wszystkich!milego dzionka!
Przytulam mocno, ale widzę, że dalej optymizmem tryskasz:tak:

reklama
Zaniepokojona - to Ty mały śpioszek jesteś - zazdroszczę:-)
no nie powiem lubie sobie rano pospać ale kładę się spać około 23 albo 24 ta że rano musze odespać a o 6 rano wstaję męża do pracy wysyłam i dalej idę spać

dziewczyny co z tymi badaniami co pytałam??
Toxo IgG
Toxo IgM
Cytomegalia IgG
Cytomegalia IgM
Różyczka IgM
Różyczka IgG
anty HCV
anty HIV I, anty HIV II
HBs
jakieś takie się robi tak??
i co to znaczy bo nie mam pojęcia wiec pytam ekspertów

Ostatnia edycja:
no nie powiem lubie sobie rano pospać ale kładę się spać około 23 albo 24 ta że rano musze odespać a o 6 rano wstaję męża do pracy wysyłam i dalej idę spać

Ooo ja też uwielbiam spać, kłade się późno i wstaję również późno, ale to troche przez mojego małża, bo on pracuje do póżna w nocy (wraca tak koło 24, a nawet później) więc ja zazwyczaj na niego czekam (robię to troche podświadomie, po prostu znajduję sonbie cosik do roboty i tak czas zlatuje, aż on przychodzi), a skoro kłade się późno, to potem tak wstaję, bo jakiś tam czas muszę się przeciez przespać. Ale przyznam się wam, że ja to też uwielbiam spać po południu (oczywiście jak mam taką możliwość, a nie często to się zdarza...):zawstydzona/y::tak:

gin powiedzial ze plyn moze byc jeszcze z poprzedniego cyklu....:-(

Ooo ja też uwielbiam spać, kłade się późno i wstaję również późno, ale to troche przez mojego małża, bo on pracuje do póżna w nocy (wraca tak koło 24, a nawet później) więc ja zazwyczaj na niego czekam (robię to troche podświadomie, po prostu znajduję sonbie cosik do roboty i tak czas zlatuje, aż on przychodzi), a skoro kłade się późno, to potem tak wstaję, bo jakiś tam czas muszę się przeciez przespać. Ale przyznam się wam, że ja to też uwielbiam spać po południu (oczywiście jak mam taką możliwość, a nie często to się zdarza...):zawstydzona/y::tak:
Ja też uwielbiam zrobić sobie drzemkę w ciągu dnia.A w ciąży to dopiero chce się spać ach nie mogę się doczekać:-D:-D

reklama
skoro tak to jak najbardziej wskazane jest spać długo bo trzeba sie wyspać w końcu kiedyś. :tak::tak::-D

Do góry